• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Vegetarisk pastaret med citron og squash serveret med pære-rucolasalat

    Udgivet: aug 24, 2020 · Opdateret: maj 17, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Cremet vegetarisk pastaret med citron og squash serveret med pære-rucolasalat
    Vegetarisk pastaret med citron og squash
    Annonce for HelloFresh

    Jeg har indgået et samarbejde med HelloFresh, som leverer lækre måltidskasser lige til døren. De er kæmpe store i USA og nu er de også kommet til Danmark. Hvis man bestiller deres måltidskasser kan man hver uge vælge imellem 12 opskrifter enten igennem deres app eller hjemmeside. Alle deres opskrifter kan findes på hjemmesiden eller i appen. Disse opskrifter kan alle bruge, og det er netop én af disse opskrifter jeg har testet her.

    Der er rigtig mange lækre opskrifter at vælge imellem, og jeg har selv afprøvet et par stykker af dem, da jeg også modtager deres måltidskasser indimellem. Denne her pastaret er med citron og squash og så er den toppet med basilikum og hakkede valnødder. Det er en vegetarisk pastaret, og den smager super godt! Den er dejlig cremet og frisk i smagen på grund af citronen. De hakkede valnødder på toppen er iøvrigt super godt og giver et dejlig sprødt element til den ellers bløde og cremede pastaret.

    Jeg forsøger, at lave lidt flere vegetarretter herhjemme. Jeg kan næsten også fornemme der sidder en del af jer, der også meget gerne vil have mere inspiration til vegetarretter. Så det er får I altså i dag!

    Denne lækre vegetariske pastaret bliver serveret med en lille og meget nem salat ved siden af. Det er en pære-rucolasalat, der blot er vendt med lidt balsamico og olivenolie. Hele retten er nem at gå til, og kan bestemt anbefales!

    Se også min opskrift på vegetariske squashfrikadeller.

    Cremet citronspaghetti med squash paere rucolasalat

    Vegetarisk pastaret med citron og squash serveret med pære-rucolasalat

    3.89 fra 17 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    4 personer
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 10 min
    Samlet tid 30 min
    Udskriv

    Udstyr (reklamelink)

    • Groft rivejern
    • Fint rivejern
    • Sauterpande

    Ingredienser

    Pastaretten

    • 2 squash
    • 2 citroner, økologiske
    • 6 fed hvidløg
    • ½-1 terning grøntsagsbouillon start med en halv terning og smag til
    • 400 g spaghetti
    • 2 dl kogevand fra pastaen
    • 200 g creme fraiché 38 %
    • 1 bundt basilikum, hakket
    • 40 g valnødder, hakkede
    • pecorino ost kan erstattes med parmesan eller lignende ost
    • salt
    • peber

    Pære-rucolasalat

    • 100 g rucola
    • 2 pærer
    • 25 ml balsamico
    • 1-2 spsk olivenolie
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    Pastaretten

    • Skær den ene squash i små tern og riv den anden på et groft rivejern.
    • Skyl citronerne grundigt og riv citronskallen med et fint rivejern.
    • Pres eller hak hvidløgsfedene.
    • Sæt en stor gryde med saltet vand til at koge.
    • Kog spaghettien i 7-8 min, eller indtil ‘al dente’. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand, som også hældes fra. Det sikrer at de ikke klistrer så meget sammen.
      HUSK! Gem 2-3 dl af pastavandet inden du hælder resten fra. Det skal bruges i saucen.
    • Opvarm lidt olivenolie i en sauterpande (pande med høj kant) ved middelhøj varme. Steg både skårne og revne squash i 3-4 min. Tilsæt hvidløg og citronskal (gem evt. en lille smule til at pynte ovenpå retten ved servering), og steg videre i 1 min.
    • Tilsæt saften fra ½ citron, creme fraiche, grøntsagsbouillon og pastavand (du kan tilsætte mere efter pastaen er kommet i saucen), og lad simre i 1-2 minutter. Smag saucen til med salt, peber og citron.
    • Vend den kogte spaghetti i saucen.

    Pære-rucolasalat

    • Skær pære i tynde skiver.
    • Bland pære, rucola, balsamico og en smule olivenolie i en skål. Krydr med salt og peber*.

    Servering

    • Anret pastaretten i dybe tallerkener. Top med pecorino, hakkede valnødder og hakket basilikum (og evt. lidt reven citronskal). Servér med pære-rucolasalat i en lille skål ved siden af.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Tip! Hvis du kan få fat i en gul squash så brug den til at skære i tern, det giver et fint farvespil til retten.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Kalorier: 783 kcal
    | Kulhydrater: 103 g | Protein: 22 g | Fedt: 34 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Du kan også servere lidt brød til retten. Bag f.eks. mit lækre flettede flute med solsikkekerner.

    Jeg tror jeg skal kaste mig ud i flere vegetariske pastaretter - har allerede et par varianter i tankerne, som jeg tror kunne blive gode. Pastaretter er jo bare altid lækkert og ofte meget nemt!

    Vegetarisk pastaret med citron og squash serveret med pære-rucolasalat
    Vegetarret med pasta, citron og squash
    Følg mig på Instagram

    « Karamelliserede løg - perfekte til burger
    Grøntsagsfrikadeller med grønne bønner »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her