Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Saucer & dressinger

Gomadressing

Udgivet: 5. dec 2022 · Opdateret: 5. dec 2022

Her kan du få min bedste opskrift på hjemmelavet gomadressing. Det er en virkelig skøn japansk sesamdressing, som du kan bruge som dressing og dip til en lang række opskrifter.

Gomadressing sesamdressing

Hjemmelavet gomadressing

Jeg er selv kæmpe fan af gomadressing, men det kan godt være en smule dyrt at købe sådan en færdiglavet dressing, så derfor tænkte jeg at jeg hellere måtte få lavet en lækker opskrift på en hjemmelavet gomadressing.

Det er en cremet sesamdressing med en nøddeagtig smag. Den har lidt bitterhed fra de ristede sesamfrø samt noter af både sødme, salt og surt. Dressingen passer særdeles godt til asiatisk mad, og bruges både som dip og som dressing til flere retter.

Japansk sesamdressing

Selve dressingen kommer oprindeligt fra Japan, og derfor går det også under navnet Japansk sesamdressing. Du vil også godt kunne finde en såkaldt sesamdressing i supermarkedet og ofte er det næsten det samme som gomadressing.

Jeg elsker særligt at spise det til friske vietnamesiske forårsruller eller en klassisk poke bowl med laks. Du kan også bruge det til en masse andre risretter eller retter med nudler til. Det kan eksempelvis være denne her pad thai med rejer, der får lidt gomadressing ud over.

piskeris Grullo

Gomadressing

4.29 fra 7 stemmer
Justér antalJustér antal: 350 ml
Holdbarhed: 2 uger
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 100 g (reklamelink)sesamfrø
  • 2 spsk olie
  • 3 tsk grov sennep
  • 4-4,5 spsk (reklamelink)soyasauce
  • 4 spsk mayonnaise, gerne Hellmanns el. lign.
  • 5-6 spsk (reklamelink)riseddike
  • 2,5-3 spsk (reklamelink)honning
  • 2 limes, saften heraf
  • 1-2 spsk vand

Sådan gør du
 

  • Rist sesamfrøene let gyldne på en tør pande.
  • Blend halvdelen af sesamfrøene med olie til en glat sesamsmør.
  • Bland din sesamsmør sammen med resten af ingredienserne og resten af sesamfrøene og smag den til.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 100 ml | Kalorier: 419 kcal | Kulhydrater: 25 g | Protein: 8 g | Fedt: 34 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Min opskrift på hjemmelavet gomadressing har jeg lavet på ristede sesamfrø. Jeg ved, at der er andre, der knuser dem eller i stedet for bruger tahin. Det er en form for nøddesmør, som der netop kommer ristede sesamfrø i.
  • Min variant af gomadressing kan ikke fryses ned da den indeholder mayonnaise, der ved skille ved frysning.
  • Du kan også komme en lille smule chili og hvidløg i, hvis du godt kan lide, at den er lidt stærk.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvor kan man købe gomadressing?

Man kan købe gomadressing i mange af de større supermarkeder. Du kan også finde dem i specialkøbmænd, hvor der findes en masse lækre dressinger. Jeg har set den flere gange i Føtex, hvor den står sammen med soya.

Hvor mange kalorier er der i gomadressing?

Der er omkring 300 kalorier pr. 100 gram gomadressing. Jeg skriver det altid under mine opskrifter, men beregningen skal altid tages med et forbehold.

Hvad er gomadressing?

Det er en japansk sesamdressing, hvor man bruger ristede sesamfrø som base. Det er en dressing, som kan bruges til rispapirsruller eller i en poke bowl med laks.

sesamdressing

Kommentarer

  1. Peter skriver

    marts 01, 2024 at 6:31 pm

    Hvilken blender bruger du til gomadressingen? Vores har nemlig svært ved at fange de små sesamfrø

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 02, 2024 at 2:14 pm

      Jeg bruger enten en minihakker eller foodprocessor til det.

      Svar
4.29 from 7 votes (7 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.