
Pad Thai med rejer er en meget autentisk thailandsk ret. Man finder den på alle gadehjørner i Thailand til omkring 20 kr. Det er en meget simpel ret, der i hovedtræk består af nudler, rejer æg og den særlige pad thai sauce, som er den sauce der gør nudelretten til en Pad Thai. Retten findes også i andre varianter. F:eks. Pad Thai med kylling. Varianten med rejer er dog den mest klassiske. Normalt vil man også tilsætte tofu i små tern til retten, men da jeg ikke er så begejstret for tofu har jeg undladt det i min opskrift. Risnudlerne til Pad Thai, kina purløg, tamarind, palmesukker og søde tørrede radiser skal du nok i et thai supermarked for at finde. Kina purløg kan evt. udskiftes med forårsløg, hvis du ikke har mulighed for at få fat i dem.
Pad Thai med rejer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanIngredienser
- 250 g rå tigerrejer eller min 12 stk og gerne flere
- ½ pakke risnudler 5 mm
- 80 g kina purløg
- 150 g bønnespirer
- 4 spsk søde tørrede kinaradiser
- 4 æg
- 1 fed hvidløg
- 1 lille rødløg eller skalotteløg
- Olie til stegning
- Cirka 1 dl vand
Pad Thai sauce
- 6 spsk fiskesauce
- 6 spsk tamarindsauce
- 6 spsk palmesukker
- 3 spsk chilisauce
Serveres med
- 1 lime i både
- Tørret hakket chili el. chilipulver
- 50 g saltede peanuts
- lidt bønnespirer og kina purløg
Sådan gør du
- Læg risnudlerne i blød i varmt vand i cirka 30 minutter.
- Rens rejerne. Fjern skallen, halen og tarmen som sidder øverst på rejen. Skær et lille snit for at få den ud.
- Hak de søde tørrede radiser, løg, hvidløg og peanuts.
- Bland ingredienserne til saucen sammen i en lille gryde og kog op indtil sukkeret er opløst.
- Steg løg og hvidløg i en wok i lidt olie.
- Tilsæt rejerne og steg dem lidt indtil de bliver lyserøde.
- Tilsæt radiserne.
- Dræn vandet fra risnudlerne og tilsæt dem og de cirka 1 dl vand lidt ad gangen. Sørg for hele tiden at vende rundt i nudlerne og skil dem ad. Hvis de klistrer for meget sammen kan du tilsætte lidt mere olie.
- Tilsæt saucen, bland rundt og skub det hele over i siden af wokken.
- Pisk æggene sammen og hæld dem ud i wokken. Brug paletten til at røre i æggene så de bliver som scrambled eggs.
- Bland sammen med resten og tilsæt bønnespirer og kina purløg.
- Anret på en tallerken med lime i både, hakkede peanuts og tørret chili/chilipulver.
Dine egne noter
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamÆg, Bønnespirer, Chilisauce, Fiskesauce, Lime, Palmesukker, Rejer, Risnudler, TamarindKategori: Aftensmad, Fisk, Fjerkræ, Forår, Thaimad
Ida jensen
Hvor kan man få de tørre kinaradiser og Kina purløg? :)
Louise Dam
Jeg køber det hos et asiatisk supermarked. Hvis du bor i en større by er der for det meste noget lignende.