• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Verdenskøkkener » Asiatisk mad » Thaimad

    Pad thai med rejer

    Udgivet: sep 28, 2022 · Opdateret: sep 28, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde min bedste opskrift på pad thai med rejer. Det er en simpel men meget smagfuld ret, der især er kendt fra det thailandske gadekøkken.

    Pad Thai med rejer

    Pad Thai med rejer er en meget autentisk thailandsk ret. Man finder den på alle gadehjørner i Thailand til omkring 20 kr. Det er en meget simpel ret, der i hovedtræk består af nudler, rejer, æg og den særlige pad thai sauce, som er den sauce, der gør nudelretten til en pad thai. Retten findes også i andre varianter, som eksempelvis pad thai med kylling.

    Varianten med rejer er dog den mest klassiske. Normalt vil man også tilsætte tofu i små tern til retten, men da jeg ikke er så begejstret for tofu, har jeg undladt det i min opskrift. Det kan du dog sagtens tilføje, hvis du har lyst.

    Risnudlerne til pad thai, kina purløg, tamarind, palmesukker og søde tørrede radiser skal du nok i et thai supermarked for at finde. Kina purløg kan evt. udskiftes med forårsløg, hvis du ikke har mulighed for at få fat i dem.

    Prøv også disse opskrifter:
    Thai beef salad | Panang karry med kylling | Tom Kha Gai Suppe

    Opskrift på pad thai

    Denne her opskrift på pad thai er faktisk ikke så svær at lave, men hvis man ikke har arbejdet med det thailandske køkken, tager det måske lidt længere tid. Noget af det der tager længst tid er, når risnudlerne skal ligge i blød. De skal nemlig ligge i blød i små 30 minutter. Imens kan du gå i gang med at snitte og hakke de forskellige grøntsager.

    Resten af opskriften er heldigvis meget ligetil, og den kræver kun, at du har en wok. Har du dog ikke en wok, kan en stor pande med en høj kant også gå an. Dog synes jeg selv, at det er nemmest at lave denne thailandske ret i en wok.

    ikon piskeris Chestnut

    Pad Thai med rejer

    4 personer
    Forb. tid 30 min
    Tilb. tid 15 min
    Samlet tid 45 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 250 g rå tigerrejer eller min 12 stk og gerne flere
    • ½ pakke risnudler 5 mm
    • 80 g kina purløg
    • 150 g bønnespirer
    • 4 spsk søde tørrede kinaradiser
    • 4 æg
    • 1 fed hvidløg
    • 1 lille rødløg eller skalotteløg
    • Olie til stegning
    • Cirka 1 dl vand

    Pad Thai sauce

    • 6 spsk fiskesauce
    • 6 spsk tamarindsauce
    • 6 spsk palmesukker
    • 3 spsk chilisauce

    Serveres med

    • 1 lime i både
    • Tørret hakket chili el. chilipulver
    • 50 g saltede peanuts
    • lidt bønnespirer og kina purløg

    Sådan gør du
     

    • Læg risnudlerne i blød i varmt vand i cirka 30 minutter.
    • Rens rejerne. Fjern skallen, halen og tarmen, som sidder øverst på rejen. Skær et lille snit for at få den ud.
    • Hak de søde tørrede radiser, løg, hvidløg og peanuts.
    • Bland ingredienserne til saucen sammen i en lille gryde og kog op indtil sukkeret er opløst.
    • Steg løg og hvidløg i en wok i lidt olie.
    • Tilsæt rejerne og steg dem lidt, indtil de bliver lyserøde.
    • Tilsæt radiserne.
    • Dræn vandet fra risnudlerne og tilsæt dem og de cirka 1 dl vand lidt ad gangen. Sørg for hele tiden at vende rundt i nudlerne og skil dem ad. Hvis de klistrer for meget sammen, kan du tilsætte lidt mere olie.
    • Tilsæt saucen, bland rundt og skub det hele over i siden af wokken.
    • Pisk æggene sammen og hæld dem ud i wokken. Brug paletten til at røre i æggene, så de bliver som scrambled eggs.
    • Bland sammen med resten og tilsæt bønnespirer og kina purløg.
    • Anret på en tallerken med lime i både, hakkede peanuts og tørret chili/chilipulver.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Det er svært at lave store portioner pad thai, så jeg vil anbefale at du laver halvdelen ad gangen i wokken – brug derfor kun halvdelen af ingredienserne og start så fra punkt 5 igen bagefter.
    Jeg har taget udgangspunkt i opskriften hos Foodfanatic.dk.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 463 kcal | Kulhydrater: 63 g | Protein: 22 g | Fedt: 15 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.8 fra 5 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvad er pad thai?

    Pad thai er en klassisk thailandsk ret, der består af nudler, rejer og æg samt den velkendte pad thai sauce. Det er selve saucen, der er med til at give retten den særlige smag.

    Hvad er pad thai sauce?

    Pad thai sauce, som man bruger for at give sin pad thai den velkendte smag. I min udgave bruger man fiskesauce, tamarindsauce, palmesukker og chilisauce.

    Hvad er pad thai paste?

    Nogle steder kan man købe pad thai paste, som er krydderiblanding, som man blot skal tilsætte sin ret, så den får den klassiske smag af Thailand.

    Ingredienser til Pad Thai
    Pad Thai med rejer
    Pad Thai med rejer
    Risnudler
    Hakket rødløg
    Rødløg og rejer i wok
    Pad Thai med rejer
    Pad Thai med rejer
    Pad Thai med rejer
    Pad Thai med rejer
    Pad Thai med rejer
    Pad Thai med rejer
    Pad Thai med rejer
    Pad Thai med rejer
    Pad Thai med rejer
    Pad Thai med rejer
    Følg mig på Instagram

    « Alkoholfri gin og tonic
    Pastafad med kylling »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Ida jensen

      december 18, 2019 at 10:37 pm

      Hvor kan man få de tørre kinaradiser og Kina purløg? :)

      Svar
      • Louise Dam

        december 20, 2019 at 11:11 am

        Jeg køber det hos et asiatisk supermarked. Hvis du bor i en større by er der for det meste noget lignende.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her