Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Efterår

Tom Kha Gai - Thai Suppe

Udgivet: 5. okt 2013 · Opdateret: 6. maj 2021

 
ca o

Men man er jo madblogger for en grund, og mens jeg nu sad der og spiste købesuppe, så tænkte jeg at jeg nok hellere lige måtte finde ud af hvordan man lavede noget lignende selv. Som sagt så gjort, og her kommer så opskriften på en Thailandsk suppe, som hedder Tom Kha Gai. God fornøjelse enten med Arlas Thaisuppe eller opskriften her.

piskeris Grullo

Tom Kha Gai - Thai Suppe

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 45 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2 tsk olie
  • 1 stk citrongræs, finthakket
  • 2 spsk frisk ingefær, fintrevet
  • 1 fed hvidløg, knust eller finthakket
  • 1 rød chili, fintsnittede
  • 3-4 kaffir limeblade, fintsnittede
  • ¼ tsk gurkemeje
  • 1 dåse (reklamelink)kokosmælk, 400 ml kokosmælk
  • 1 liter (reklamelink)hønsebouillon
  • 1 spsk fishsauce
  • 400 g kyllingekød, stegt og skåret i tern
  • 2-3 forårsløg, snittede
  • ½-1 lime, saften heraf

Servering:

  • 400 g kogte nudler
  • Lidt hakkede forårsløg

Sådan gør du
 

  • Start med at klargøre alle grøntsagerne (hak/snit dem allesammen).
  • Varm olien og svits citrongræs, ingefær, hvidløg, chili samt limeblade og gurkemeje under omrøring et par minutter. Hæld kokosmælk, bouillon og fishsauce ved og lad det hele simre i 8-10 minutter.
  • Imens laves nudlerne efter vejledning på pakken. Hvis dit kyllingekød ikke allerede er stegt gøres dette også nu.
  • Bland kyllingekødet og de hakkede forårsløg i suppen og smag til med limesaft.
  • Ved servering fordeles nudlerne i skåle og suppen hældes over, pynt gerne med lidt hakkede forårsløg.
  • Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 814 kcal | Kulhydrater: 48 g | Protein: 64 g | Fedt: 39 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

 

 

Af Louise Dam

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

 

Kommentarer

  1. Jakob Nielsen skriver

    august 18, 2018 at 11:46 pm

    en dejlig opskrift.

    Som med så mange andre supper/simreretter bliver smagen en anden - og langt bedre - efter at suppen har stået i en rum tid på køl :)

    Det er næsten synd at spise suppen lige efter den er lavet, for da har den simpelthen ikke 'sat' sig endnu.. Så lav den dagen i forvejen :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 23, 2018 at 8:08 pm

      Hej Jakob, mange tak for tippet :-)

      Svar
  2. Susanne skriver

    august 05, 2017 at 9:18 am

    Hov, ingen thaisuppe uden frisk koriander?

    Svar
  3. Chaline skriver

    november 07, 2016 at 2:14 pm

    Jeg har rejst en del i Thaialnd, og denne er suppe smager virkelig autentisk! Jeg er absolut FAN ❤️

    Jeg ska lave den for anden gang nu, og det bliver ikke sidste gang! Mange tak.

    Chaline

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 09, 2016 at 7:19 pm

      Ej, hvor er det bare dejligt at høre :-)

      Svar
  4. Sussi Lem skriver

    januar 26, 2015 at 1:02 am

    Kan suppen laves på forhånd og varmes op igen? Tænkte på om den ville egne sig som forret?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 26, 2015 at 8:18 am

      Hej Sussi
      Ja, det tror jeg sagtens du kan. Det skulle ikke være et problem.

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.