ca o

Men man er jo madblogger for en grund, og mens jeg nu sad der og spiste købesuppe, så tænkte jeg at jeg nok hellere lige måtte finde ud af hvordan man lavede noget lignende selv. Som sagt så gjort, og her kommer så opskriften på en Thailandsk suppe, som hedder Tom Kha Gai. God fornøjelse enten med Arlas Thaisuppe eller opskriften her.

ikon piskeris Chestnut

Tom Kha Gai - Thai Suppe

4 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 45 min
Samlet tid 45 min

Ingredienser

  • 2 tsk olie
  • 1 stk citrongræs finthakket
  • 2 spsk frisk ingefær fintrevet
  • 1 fed hvidløg knust eller finthakket
  • 1 rød chili fintsnittede
  • 3-4 kaffir limeblade fintsnittede
  • ¼ tsk gurkemeje
  • 1 dåse kokosmælk 400 ml kokosmælk
  • 1 liter hønsebouillon
  • 1 spsk fishsauce
  • 400 g kyllingekød stegt og skåret i tern
  • 2-3 forårsløg snittede
  • ½-1 lime saften heraf

Servering:

  • 400 g kogte nudler
  • Lidt hakkede forårsløg

Sådan gør du
 

  • Start med at klargøre alle grøntsagerne (hak/snit dem allesammen).
  • Varm olien og svits citrongræs, ingefær, hvidløg, chili samt limeblade og gurkemeje under omrøring et par minutter. Hæld kokosmælk, bouillon og fishsauce ved og lad det hele simre i 8-10 minutter.
  • Imens laves nudlerne efter vejledning på pakken. Hvis dit kyllingekød ikke allerede er stegt gøres dette også nu.
  • Bland kyllingekødet og de hakkede forårsløg i suppen og smag til med limesaft.
  • Ved servering fordeles nudlerne i skåle og suppen hældes over, pynt gerne med lidt hakkede forårsløg.
  • Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 814 kcal | Kulhydrater: 48 g | Protein: 64 g | Fedt: 39 g
Bedøm denne opskrift:
ingen anmeldelser endnu
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

 

 

Af Louise Dam

Skrevet af: Louise DamKategori: Aftensmad, Efterår, Fjerkræ, Forretter, Vinter

 

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften