
Men man er jo madblogger for en grund, og mens jeg nu sad der og spiste købesuppe, så tænkte jeg at jeg nok hellere lige måtte finde ud af hvordan man lavede noget lignende selv. Som sagt så gjort, og her kommer så opskriften på en Thailandsk suppe, som hedder Tom Kha Gai. God fornøjelse enten med Arlas Thaisuppe eller opskriften her.
📖 Opskrift
Tom Kha Gai - Thai Suppe
Ingredienser
- 2 tsk olie
- 1 stk citrongræs finthakket
- 2 spsk frisk ingefær fintrevet
- 1 fed hvidløg knust eller finthakket
- 1 rød chili fintsnittede
- 3-4 kaffir limeblade fintsnittede
- ¼ tsk gurkemeje
- 1 dåse kokosmælk 400 ml kokosmælk
- 1 liter hønsebouillon
- 1 spsk fishsauce
- 400 g kyllingekød stegt og skåret i tern
- 2-3 forårsløg snittede
- ½-1 lime saften heraf
Servering:
- 400 g kogte nudler
- Lidt hakkede forårsløg
Sådan gør du
- Start med at klargøre alle grøntsagerne (hak/snit dem allesammen).
- Varm olien og svits citrongræs, ingefær, hvidløg, chili samt limeblade og gurkemeje under omrøring et par minutter. Hæld kokosmælk, bouillon og fishsauce ved og lad det hele simre i 8-10 minutter.
- Imens laves nudlerne efter vejledning på pakken. Hvis dit kyllingekød ikke allerede er stegt gøres dette også nu.
- Bland kyllingekødet og de hakkede forårsløg i suppen og smag til med limesaft.
- Ved servering fordeles nudlerne i skåle og suppen hældes over, pynt gerne med lidt hakkede forårsløg.
- Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Af Louise Dam
Skrevet af: Louise DamKategori: Aftensmad, Efterår, Fjerkræ, Forretter, Vinter
Jakob Nielsen
en dejlig opskrift.
Som med så mange andre supper/simreretter bliver smagen en anden - og langt bedre - efter at suppen har stået i en rum tid på køl :)
Det er næsten synd at spise suppen lige efter den er lavet, for da har den simpelthen ikke 'sat' sig endnu.. Så lav den dagen i forvejen :)
Louise Dam
Hej Jakob, mange tak for tippet :-)
Susanne
Hov, ingen thaisuppe uden frisk koriander?
Chaline
Jeg har rejst en del i Thaialnd, og denne er suppe smager virkelig autentisk! Jeg er absolut FAN ❤️
Jeg ska lave den for anden gang nu, og det bliver ikke sidste gang! Mange tak.
Chaline
Louise Dam
Ej, hvor er det bare dejligt at høre :-)
Sussi Lem
Kan suppen laves på forhånd og varmes op igen? Tænkte på om den ville egne sig som forret?
Louise Dam
Hej Sussi
Ja, det tror jeg sagtens du kan. Det skulle ikke være et problem.