Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Mellemøstlig mad

Tahin

Udgivet: 19. apr 2022 · Opdateret: 19. apr 2022

Her kan du få min bedste opskrift på hjemmelavet tahin. Men hvad er tahin egentlig? Det er malede sesamfrø, der bliver til en form for sesamsmør. Du kan bruge det i forskellige former for madlavning.

Tahin

Hjemmelavet tahin er super nemt at lave! Du skal blot bruge nogle sesamfrø, olie og lidt salt. Det gode er også, at sesamfrø ikke er lige så dyre som mange andre nødder. Det er derfor en billig form for sesamsmør, du kan lave med denne opskrift. Man bruger det meget i Mellemøsten og i Afrika.

Man kan bruge tahin til flere forskellige ting. Mest kendt er det nok at finde i en lækker hummus, hvor man tilsætter det sammen med de andre ingredienser. Den er også god at røre i andre dressinger, som kommes på salater.

Se også disse opskrifter:
Lækker og cremet hummus | Rødbedehummus | Salat med rødbede, kikærter og tahindressing

Denne her opskrift på tahin kan du ret hurtigt lave, og så er det bare virkelig lækkert at have stående i køleskabet. På den måde kan man hurtigt røre en god dressing eller dip sammen. Jeg har linket oven for til nogle af de opskrifter, hvor du kan bruge dine hjemmelavet tahin.

piskeris Grullo

Tahin

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 1 lille glas
Holdbarhed: 2 uger
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 15 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Foodprocessor eller lign. minihakker, eller blender
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2 dl (reklamelink)sesamfrø
  • ½ dl rapsolie, eller anden smagsneutral olie
  • lidt salt

Sådan gør du
 

  • Sesamfrøene ristes på en varm tør pande indtil de er let gyldne. Hold godt øje med dem så de ikke brænder på.
  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, blender eller minihakker og kør til du har en helt cremet konsistens. Du kan se hvordan den bliver i videoen herunder opskriften.

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 glas | Kalorier: 1588 kcal | Kulhydrater: 47 g | Protein: 35 g | Fedt: 149 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Spørgsmål og svar til opskriften

Hvad er tahin?

Helt enkelt er tahin en form for hjemmelavet nøddesmør. Man blender ristede sesamfrø helt fint sammen med olie og salt. Sammen bliver det denne her cremede sesamsmør. Normalt når man laver nøddesmør, som f.eks. mandelsmør, så tilsætter man ikke olie. Men da der ikke er lige så meget fedtstof i sesamfrøene bliver man nødt til det når man laver tahin.

Hvordan opbevarer man tahin?

Når du har lavet en portion, kan du sagtens bare opbevare den på køl. Jeg vil sige, at den godt kan holde sig et par uger, når du først begynder at bruge af den.

Er tahin og tahini det samme?

Grundlæggende set er tahin og tahini det samme, da de begge består af ristede sesamfrø. Man kan få en lys og en mørk tahin, hvor den lyse bliver lavet på sesamfrø uden skaller, og den mørke bliver lavet af sesamfrø med skaller.

  • Hjemmelavet Tahin - sesampasta
  • Tahini
  • Tahini - sesampasta

Comments

No Comments

5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.