eea b

Jeg er helt vild med at lave ting helt fra bunden så man både kan se og smage hvad det man spiser indeholder. Et godt eksempel på noget der er helt fantastisk nemt at lave fra bunden er mandelsmør eller Almond Butter - eller en hvilken som helst anden nøddesmør. Det kunne ligeså godt være Peanut Butter jeg havde en opskrift på her. Men denne gang blev det til en rigtig lækker hjemmelavet mandelsmør. Mandelsmør er super nemt at lave og kræver rent faktisk kun 1 enkelt ingrediens - nemlig mandler! Mandlerne skal så bare blendes i en foodprocessor eller lignende maskine i omkring 10 minutter. På den måde kommer alle de lækre og sunde fedtstoffer ud af mandlerne og forvandler de hårde mandler til en blød og ikke mindst flydende mandelsmør. Det er da fantastisk!

Mandelsmør kan bruges til flere forskellige ting. Man kan spise det på brød, dyppe æbleskiver i det, bage med det - eller bare spise det direkte fra glasset? :-) Du kan også spise det ovenpå mine lækre bananpandekager - det er super lækkert!

ikon piskeris Chestnut

Mandelsmør

1 glas
Forb. tid 15 min
Samlet tid 15 min

Ingredienser

  • 200 g mandler

Sådan gør du
 

  • Rist mandlerne på en varm pande i et par minutter eller til de lige begynder at tage farve.
  • Hæld mandlerne i en foodprocessor og blend dem. Først bliver mandlerne hakkede, så bliver de til mel, så begynder de at klumpe lidt og til sidst er mandlerne blevet forvandlet til mandelsmør. Bliv ved med at blende indtil konsistensen er helt flydende og cremet. Det tager cirka 10 minutter.
  • Hæld mandelsmørret på skoldede glas og opbevar mandelsmørret i køleskabet.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 glas | Kalorier: 1150 kcal | Kulhydrater: 43 g | Protein: 42 g | Fedt: 99 g
Bedøm denne opskrift:
4.3 fra 4 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Opskrift på hjemmelavet mandelsmørOpskrift på hjemmelavet mandelsmørOpskrift på hjemmelavet mandelsmørOpskrift på hjemmelavet mandelsmørOpskrift på hjemmelavet mandelsmørOpskrift på hjemmelavet mandelsmørOpskrift på hjemmelavet mandelsmør

 

Skrevet af: Louise DamMandler, sund mad, SundtKategori: Saucer & dressinger, Snacks

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften