Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Saucer & dressinger

Mandelsmør

Udgivet: 28. okt 2014 · Opdateret: 4. maj 2021

 
eea b

Jeg er helt vild med at lave ting helt fra bunden så man både kan se og smage hvad det man spiser indeholder. Et godt eksempel på noget der er helt fantastisk nemt at lave fra bunden er mandelsmør eller Almond Butter - eller en hvilken som helst anden nøddesmør. Det kunne ligeså godt være Peanut Butter jeg havde en opskrift på her. Men denne gang blev det til en rigtig lækker hjemmelavet mandelsmør. Mandelsmør er super nemt at lave og kræver rent faktisk kun 1 enkelt ingrediens - nemlig mandler! Mandlerne skal så bare blendes i en foodprocessor eller lignende maskine i omkring 10 minutter. På den måde kommer alle de lækre og sunde fedtstoffer ud af mandlerne og forvandler de hårde mandler til en blød og ikke mindst flydende mandelsmør. Det er da fantastisk!

Mandelsmør kan bruges til flere forskellige ting. Man kan spise det på brød, dyppe æbleskiver i det, bage med det - eller bare spise det direkte fra glasset? :-) Du kan også spise det ovenpå mine lækre bananpandekager - det er super lækkert!

piskeris Grullo

Mandelsmør

4.38 fra 8 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 glas
Forb. tid 15 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 200 g (reklamelink)mandler

Sådan gør du
 

  • Rist mandlerne på en varm pande i et par minutter eller til de lige begynder at tage farve.
  • Hæld mandlerne i en foodprocessor og blend dem. Først bliver mandlerne hakkede, så bliver de til mel, så begynder de at klumpe lidt og til sidst er mandlerne blevet forvandlet til mandelsmør. Bliv ved med at blende indtil konsistensen er helt flydende og cremet. Det tager cirka 10 minutter.
  • Hæld mandelsmørret på skoldede glas og opbevar mandelsmørret i køleskabet.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 glas | Kalorier: 1150 kcal | Kulhydrater: 43 g | Protein: 42 g | Fedt: 99 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Opskrift på hjemmelavet mandelsmørOpskrift på hjemmelavet mandelsmørOpskrift på hjemmelavet mandelsmørOpskrift på hjemmelavet mandelsmørOpskrift på hjemmelavet mandelsmørOpskrift på hjemmelavet mandelsmørOpskrift på hjemmelavet mandelsmør

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Malwina skriver

    september 10, 2021 at 11:02 pm

    2 stars
    Nu ved jeg hvorfor jeg vil betale 100kr for en færdig lavet mandel smør 🤨
    Jeg har en Ninja blender/ food processor på 2hK den har arbejdet lang over 30min og det blev til kæmpe klump som er en gang i nærheden af det jeg forventede. Spild af tid 😏

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 13, 2021 at 9:07 am

      Ej det lyder virkelig mærkeligt. Det har jeg aldrig oplevet. Og skålen var ikke for stor til den portion mandler du lavede så den ikke kunne få ordentlig fat i dem?

      Svar
  2. Mia skriver

    august 15, 2021 at 3:03 pm

    Det ser virkelig lækkert ud, hvad bruger du det f.eks. Til?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 18, 2021 at 1:50 pm

      Hej Mia
      Du kan bruge det ligesom du ville bruge peanut butter. Så man kan smøre det på brød, komme det ovenpå havregrøden, dyppe æblebåde i det, ovenpå pandekage, i dressinger eller saucer, dyppe grøntsager i det, prøv også ristet rugbrød med mandelsmør + lidt salt + pålægschokolade.
      Hilsen Louise

      Svar
  3. Ida Boeberg Vig skriver

    juni 28, 2020 at 10:44 am

    Hej ville bare lige vide om man også kan bruge samme måde på hasselnødder ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 04, 2020 at 10:26 am

      Hej Ida
      Det kan du sagtens :-) Faktisk med alle nødder.

      Svar
  4. Charlotte skriver

    august 13, 2017 at 4:04 pm

    Jeg har lige brændt min blender af :-( Brug IKKE blender!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 22, 2017 at 11:30 am

      Ej hvor surt! Der er nok meget forskel på hvor stærk en motor ens blender har.

      Svar
  5. Kristine skriver

    juni 06, 2017 at 7:28 pm

    Hvad gør det ved processen at riste mandlerne?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 09, 2017 at 8:11 pm

      Smagen af mandlerne kommer mere frem.

      Svar
  6. Kasper skriver

    oktober 18, 2016 at 6:50 pm

    Man kan ikke bruge en lille blender eller minihakker. Man skal op i en kraftigere food processor.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 19, 2016 at 6:09 pm

      Det kommer nok an på hvilken minihakker man har - jeg har brugt min til det.

      Svar
  7. Jette Axelsen skriver

    januar 20, 2016 at 2:39 pm

    Hvis jeg skal bruge 1 dl mandelsmør, hvor mange mandler skal jeg så blende ca?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 21, 2016 at 6:11 pm

      Hej Jette
      Jeg vil tro du skal bruge cirka 1,5 dl mandler for at få 1 dl mandelsmør.

      Svar
    • Marc skriver

      oktober 29, 2020 at 10:56 am

      Hej benytter mig af ovn på 175 grader i 10 min. Efter 5 min vender jeg dem lidt rundt.

      Svar
  8. Henrik skriver

    oktober 12, 2015 at 5:15 pm

    Hej Louise,

    Cool opskrift., hvilken maskine/mærke "hakker" har du anvendt til mandlerne?

    På forhånd tak fra

    Henrik

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 13, 2015 at 5:39 pm

      Det er en foodprocessor fra Bosch. Du kan købe den her.

      Svar
  9. Eliza skriver

    august 14, 2015 at 11:47 am

    Tusind tak for opskriften hvor længe kan det holde i køleskabet jeg er alene om at spise det.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 14, 2015 at 7:54 pm

      Hej Eliza
      Jeg vil tro det kan holde i minimum 4 uger på køl.

      Svar
  10. Henriette skriver

    marts 29, 2015 at 11:51 am

    Hvilken maskine bruger du?
    Jeg brugte min mini-hakker, det tog temmelig lang tid og er lidt i tvivl om jeg nu har brændt den sammen.
    ;)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 31, 2015 at 9:06 pm

      Hej Henriette
      Jeg har både brugt min minihakker og min foodprocessor. Men der kan jo godt være forskel på minihakkere. Men jeg håber da ikke den har taget skade.

      Svar
  11. Mathilde skriver

    november 09, 2014 at 1:29 pm

    Kan man bruge en blender i stedet for en foodprocessor?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 12, 2014 at 9:58 pm

      Hej Mathilde
      Det tror jeg sagtens du kan, hvis du ellers har en god kraftig blender.

      Svar
      • Sandra skriver

        august 31, 2021 at 1:12 pm

        hvor kraftig er din? Tænker på hvor mange Watt?

        Svar
        • Louise Dam skriver

          september 10, 2021 at 1:16 pm

          Jeg bruger en food processor til at lave den på. Den er på 450 watt.

          Svar
  12. Vera skriver

    oktober 30, 2014 at 4:10 pm

    Hej
    Hvor længe kan mandelsmørret ca. holde sig :-)

    Hilsen Vera

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 31, 2014 at 9:13 pm

      Hej Vera

      Jeg vil mene det kan holde sig i mindst 3-4 uger på køl.

      Svar
  13. Kim skriver

    oktober 29, 2014 at 3:20 pm

    Det ser bare så lækkert ud!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 29, 2014 at 11:16 pm

      Mange tak! :-)

      Svar
4.38 from 8 votes (7 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.