• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden » Saucer & dressinger

    Mandelsmør

    Udgivet: okt 28, 2014 · Opdateret: maj 4, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    eea b

    Jeg er helt vild med at lave ting helt fra bunden så man både kan se og smage hvad det man spiser indeholder. Et godt eksempel på noget der er helt fantastisk nemt at lave fra bunden er mandelsmør eller Almond Butter - eller en hvilken som helst anden nøddesmør. Det kunne ligeså godt være Peanut Butter jeg havde en opskrift på her. Men denne gang blev det til en rigtig lækker hjemmelavet mandelsmør. Mandelsmør er super nemt at lave og kræver rent faktisk kun 1 enkelt ingrediens - nemlig mandler! Mandlerne skal så bare blendes i en foodprocessor eller lignende maskine i omkring 10 minutter. På den måde kommer alle de lækre og sunde fedtstoffer ud af mandlerne og forvandler de hårde mandler til en blød og ikke mindst flydende mandelsmør. Det er da fantastisk!

    Mandelsmør kan bruges til flere forskellige ting. Man kan spise det på brød, dyppe æbleskiver i det, bage med det - eller bare spise det direkte fra glasset? :-) Du kan også spise det ovenpå mine lækre bananpandekager - det er super lækkert!

    ikon piskeris Chestnut

    Mandelsmør

    1 glas
    Forb. tid 15 min
    Samlet tid 15 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 200 g mandler

    Sådan gør du
     

    • Rist mandlerne på en varm pande i et par minutter eller til de lige begynder at tage farve.
    • Hæld mandlerne i en foodprocessor og blend dem. Først bliver mandlerne hakkede, så bliver de til mel, så begynder de at klumpe lidt og til sidst er mandlerne blevet forvandlet til mandelsmør. Bliv ved med at blende indtil konsistensen er helt flydende og cremet. Det tager cirka 10 minutter.
    • Hæld mandelsmørret på skoldede glas og opbevar mandelsmørret i køleskabet.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 glas | Kalorier: 1150 kcal | Kulhydrater: 43 g | Protein: 42 g | Fedt: 99 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.3 fra 6 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Opskrift på hjemmelavet mandelsmørOpskrift på hjemmelavet mandelsmørOpskrift på hjemmelavet mandelsmørOpskrift på hjemmelavet mandelsmørOpskrift på hjemmelavet mandelsmørOpskrift på hjemmelavet mandelsmørOpskrift på hjemmelavet mandelsmør

     

    Skrevet af: Louise DamMandler, sund mad, SundtKategori: Saucer & dressinger, Snacks

    Følg mig på Instagram

    « Andebryst med lakrids
    Blåbær-æble marmelade »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Malwina

      september 10, 2021 at 11:02 pm

      2 stars
      Nu ved jeg hvorfor jeg vil betale 100kr for en færdig lavet mandel smør 🤨
      Jeg har en Ninja blender/ food processor på 2hK den har arbejdet lang over 30min og det blev til kæmpe klump som er en gang i nærheden af det jeg forventede. Spild af tid 😏

      Svar
      • Louise Dam

        september 13, 2021 at 9:07 am

        Ej det lyder virkelig mærkeligt. Det har jeg aldrig oplevet. Og skålen var ikke for stor til den portion mandler du lavede så den ikke kunne få ordentlig fat i dem?

        Svar
    2. Mia

      august 15, 2021 at 3:03 pm

      Det ser virkelig lækkert ud, hvad bruger du det f.eks. Til?

      Svar
      • Louise Dam

        august 18, 2021 at 1:50 pm

        Hej Mia
        Du kan bruge det ligesom du ville bruge peanut butter. Så man kan smøre det på brød, komme det ovenpå havregrøden, dyppe æblebåde i det, ovenpå pandekage, i dressinger eller saucer, dyppe grøntsager i det, prøv også ristet rugbrød med mandelsmør + lidt salt + pålægschokolade.
        Hilsen Louise

        Svar
    3. Ida Boeberg Vig

      juni 28, 2020 at 10:44 am

      Hej ville bare lige vide om man også kan bruge samme måde på hasselnødder ?

      Svar
      • Louise Dam

        juli 04, 2020 at 10:26 am

        Hej Ida
        Det kan du sagtens :-) Faktisk med alle nødder.

        Svar
    4. Charlotte

      august 13, 2017 at 4:04 pm

      Jeg har lige brændt min blender af :-( Brug IKKE blender!

      Svar
      • Louise Dam

        august 22, 2017 at 11:30 am

        Ej hvor surt! Der er nok meget forskel på hvor stærk en motor ens blender har.

        Svar
    5. Kristine

      juni 06, 2017 at 7:28 pm

      Hvad gør det ved processen at riste mandlerne?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 09, 2017 at 8:11 pm

        Smagen af mandlerne kommer mere frem.

        Svar
    6. Kasper

      oktober 18, 2016 at 6:50 pm

      Man kan ikke bruge en lille blender eller minihakker. Man skal op i en kraftigere food processor.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 19, 2016 at 6:09 pm

        Det kommer nok an på hvilken minihakker man har - jeg har brugt min til det.

        Svar
    7. Jette Axelsen

      januar 20, 2016 at 2:39 pm

      Hvis jeg skal bruge 1 dl mandelsmør, hvor mange mandler skal jeg så blende ca?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 21, 2016 at 6:11 pm

        Hej Jette
        Jeg vil tro du skal bruge cirka 1,5 dl mandler for at få 1 dl mandelsmør.

        Svar
      • Marc

        oktober 29, 2020 at 10:56 am

        Hej benytter mig af ovn på 175 grader i 10 min. Efter 5 min vender jeg dem lidt rundt.

        Svar
    8. Henrik

      oktober 12, 2015 at 5:15 pm

      Hej Louise,

      Cool opskrift., hvilken maskine/mærke "hakker" har du anvendt til mandlerne?

      På forhånd tak fra

      Henrik

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 13, 2015 at 5:39 pm

        Det er en foodprocessor fra Bosch. Du kan købe den her.

        Svar
    9. Eliza

      august 14, 2015 at 11:47 am

      Tusind tak for opskriften hvor længe kan det holde i køleskabet jeg er alene om at spise det.

      Svar
      • Louise Dam

        august 14, 2015 at 7:54 pm

        Hej Eliza
        Jeg vil tro det kan holde i minimum 4 uger på køl.

        Svar
    10. Henriette

      marts 29, 2015 at 11:51 am

      Hvilken maskine bruger du?
      Jeg brugte min mini-hakker, det tog temmelig lang tid og er lidt i tvivl om jeg nu har brændt den sammen.
      ;)

      Svar
      • Louise Dam

        marts 31, 2015 at 9:06 pm

        Hej Henriette
        Jeg har både brugt min minihakker og min foodprocessor. Men der kan jo godt være forskel på minihakkere. Men jeg håber da ikke den har taget skade.

        Svar
    11. Mathilde

      november 09, 2014 at 1:29 pm

      Kan man bruge en blender i stedet for en foodprocessor?

      Svar
      • Louise Dam

        november 12, 2014 at 9:58 pm

        Hej Mathilde
        Det tror jeg sagtens du kan, hvis du ellers har en god kraftig blender.

        Svar
        • Sandra

          august 31, 2021 at 1:12 pm

          hvor kraftig er din? Tænker på hvor mange Watt?

          Svar
          • Louise Dam

            september 10, 2021 at 1:16 pm

            Jeg bruger en food processor til at lave den på. Den er på 450 watt.

            Svar
    12. Vera

      oktober 30, 2014 at 4:10 pm

      Hej
      Hvor længe kan mandelsmørret ca. holde sig :-)

      Hilsen Vera

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 31, 2014 at 9:13 pm

        Hej Vera

        Jeg vil mene det kan holde sig i mindst 3-4 uger på køl.

        Svar
    13. Kim

      oktober 29, 2014 at 3:20 pm

      Det ser bare så lækkert ud!

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 29, 2014 at 11:16 pm

        Mange tak! :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her