Jeg er helt vild med de her vietnamesiske forårsruller eller friske forårsruller, som mange også kalder dem. Og nogle kalder dem også rispapirruller, da de rigtig nok er lavet af rispapir. Man fylder nemlig rispapir med en masse lækre grøntsager, ruller dem sammen som en forårsrulle og serverer dem sammen med en lækker dip. Her har jeg lavet en cremet peanut dip, og derudover serverede jeg dem også med gomadressing og sød chilisauce. Det var usandsynlig lækkert!
Det her er blot mit forslag til hvad du kan fylde i dine vietnamesiske forårsruller. Men du kan i princippet bruge lige det grøntsager du bedst kan lide. På den måde kan du bruge retten til at få ryddet ud i grøntsagsskuffen i køleskabet.
Vietnamesiske forårsruller / friske forårsruller/ rispapirruller
Justér antal2 personer
Ingredienser
Rullerne
- (reklamelink)Rispapir
- ¼ spidskål
- 3-4 gulerødder
- ½ agurk
- 1 peberfrugt
- 1-2 forårsløg
- 1-2 avokado
- 2 kyllingefileter
Peanut dip
- 3 spsk (reklamelink)peanut butter
- 3 spsk (reklamelink)soyasauce
- Lidt lime eller citronsaft
- 6 spsk vand
- 1 spsk (reklamelink)sød chilisauce
- 1 tsk sriracha chilisauce
- Lidt revet ingefær
Derudover
- Gomadressing, ekstra dip
- (reklamelink)Sød chilisauce, ekstra dip
- 1 fad med vand
Sådan gør du
- Lav dippen ved at blande alle ingredienser sammen i en skål.
- Skær kyllingefileterne ud i strimler og krydr med valgfrit krydderi (du kan også vælge at lave en lækker marinade og marinere dem lidt tid)
- Steg kyllingestrimlerne på en pande i lidt olie.
- Snit alle grønsagerne så fint som muligt.
- Når alt fyldet er klart skal du igang med at rulle.
- Du tager et rispapir ad gangen og lægger det ned i fadet med vand. Lad det ligge cirka 30 sekunder.
- Tag rispapiret op og læg det der hvor du vil rulle (f.eks. et stort skærebræt).
- Hvis dit rispapir er firkantet lægger du det med en spids ned mod dig selv.
- Læg nu fyld cirka ⅓ inde på rispapiret.
- Hold fast om fyldet imens du ruller stramt sammen og folder siderne ind undervejs. Det er samme metode som med almindelige forårsruller.
- Skær rullerne i 2 eller 3 stykker og servér dem sammen med peanut dippen, gomadressing og sød chilisauce (man behøves ikke dem allesammen, men det er lækkert)
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 720 kcal | Kulhydrater: 33 g | Protein: 61 g | Fedt: 41 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Olivia (Dansk lærer) skriver
Få det nu lært:
Det hedder "i øvrigt" med mellemrum og ikke "Iøvrigt"!
Iøvrigt tak for en vældig og inspirerende kommentar!
Louise Dam skriver
:-)
Nikolaj skriver
Nu er det iøvrigt ikke noget man ligger mærke til, men det heddet vidst dansklærer udi et, ikke "dansk lærer" :)
Dansk lærer skriver
Nu er det iøvrigt ikke noget man ligger mærke til LÆGGER mærke til og det er VIST ikke vidst med d;)
I. W Jensen skriver
Få det nu lært:
det hedder lægger, når det er noget med bevægelse.
Ligger, når det er stille:
Man lægger det med spidsen mod sig, og dér ligger det fint.
Iøvrigt tak for vældig god og inspirerende madblog.
Louise Dam skriver
Jeg er heldigvis blevet bedre til det siden jeg startede min blog for 11 år siden. Men får stadig lavet fejl i det indimellem.
Dejligt du synes om min blog - til trods for stavefejlene :-)
Hanne Pia Bergsler skriver
Det er vel ikke stavemåden det er det vigtigste. Så er det mange der ikke kan være bloggere. Det må og skal være indholdet der tæller.
Maria skriver
Hjælp!!!
Når jeg rører dippen bliver den til vandtynd mylderbæ🤨
3 spk penutbutter
3 spk soyasause
6 spsk vand ikke?
Skal det blændes eller noget for at få en anden konsistens?
Louise Dam skriver
Jeg rører det blot sammen. Men der skal jo også sød chilisauce i, som er lidt tykt i det. Hvis du ikke har kommet det i kan det måske være det.. Synes aldrig min bliver tynd.
:) skriver
Det gør min altså også, også med sweet chili sovs? Har tjekket flere gange og har blandet præcis som i opskriften🥲
Louise Dam skriver
Det forstår jeg simpelthen ikke. Jeg har faktisk lige lavet opskriften her for nylig og jeg måtte komme lidt ekstra vand i for den ikke blev for tyk. Hvilken peanut butter bruger du? Du kan se konsistensen på min dip i den video jeg lige har lagt ind på opskriften.
Jane Helena skriver
Hej,
Vi kommer dippen ind i rullerne, det virker simpelthen så godt, og intet falder ud :D Det er verdens bedste peanutdip, der er i denne opskrift :)
Mange hilsner
Louise Dam skriver
Uhh det lyder da også som en god idé! Det må jeg prøve snart :-)
Lene P Kruse skriver
Har du lavet en video, der viser hvordan man snitter grøntsagerne? Er lidt i tvivl om hvor fint de skal snittes. Kan man snitte dem på sin køkkenmaskine? Eller bliver det for fint?
Louise Dam skriver
Hej Lene
Jeg har desværre ikke en video til denne opskrift endnu. Det bliver for fint hvis du snitter det i food processoren. Jeg plejer blot at snitte det med en kniv.
Hilsen Louise
Ani-Mari skriver
Hej
Hvis man er kun to i huset hvordan kan jeg opbevar rester af rispapir?
Louise Dam skriver
Du kan bare ligge det i en pose eller en beholder og så have det i en skuffe eller et skab. Det kan holde meget længe.
dalila pedersen skriver
Hej
De ser lækre ud. Jeg kom i tvivl, om hvor lang tid kan man lave dem i forvejen uden at de bliver " kedelige " i smagen .
Tak
Mvh Dalila
Louise Dam skriver
Hej Dalila
Jeg tror ikke de kan laves alt for mange timer i forvejen. Men man kan jo skære alt fyldet ud og komme det i en lukket beholder. Så er det nemmere lige at samle dem. Eller man kan gøre det ved bordet, det er også meget hyggeligt.
Hilsen Louise
Rikke Bomann Hansen skriver
Hej .
Jeg finder tit inspiration i dine opskrifter.
Jeg skal lige hører om man kan bruge rejer eller andet end kylling i dine ruller..
Ikke alle er til kylling i vores familie.
Louise Dam skriver
Det kan du tro du kan. Du kan også marinere noget svinekød eller oksekød i strimler og bruge dem. Eller du kan servere dem kun med grøntsager. Det er også lækkert med frisk rå laks (evt. marineret) Det er næsten kun fantasien der sætter grænser.
Signe skriver
Hvor længe kan peanutdippen holde sig?
Louise Dam skriver
Hej Signe, omkring 1 uges tid burde ikke være noget problem.
Emma Helene skriver
Tak for en god opskrift. Siden jeg lavede denne første gang har det været et hit herhjemme. Den peanut dip er jo helt formidabel. Bliv endelig ved med de inspirerende opskrifter.
Mvh. Emma Helene
https://maaltidsguiden.dk
Louise Dam skriver
Hej Emma
Hvor er det bare dejligt at høre - og ja peanutdippen er jo halvdelen af oplevelsen ;o)
Ida Jensen skriver
Det ser rigtig lækkert ud. Har du nogle tip til, hvad man kan servere til? :-)
/ Ida
Louise Dam skriver
Hej Ida
Jeg plejer ikke at servere noget til. Vi plejer bare at spise rullerne med dip :-)
Alex skriver
Nice post,I will share with others.I am following your blog.Great work keep it up!