Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

Udgivet: 22. jun 2018 · Opdateret: 27. apr 2021

Rispapirsruller - vietnamesiske forårsruller - friske forårsruller

Jeg er helt vild med de her vietnamesiske forårsruller eller friske forårsruller, som mange også kalder dem. Og nogle kalder dem også rispapirruller, da de rigtig nok er lavet af rispapir. Man fylder nemlig rispapir med en masse lækre grøntsager, ruller dem sammen som en forårsrulle og serverer dem sammen med en lækker dip. Her har jeg lavet en cremet peanut dip, og derudover serverede jeg dem også med gomadressing og sød chilisauce. Det var usandsynlig lækkert!

Det her er blot mit forslag til hvad du kan fylde i dine vietnamesiske forårsruller.  Men du kan i princippet bruge lige det grøntsager du bedst kan lide. På den måde kan du bruge retten til at få ryddet ud i grøntsagsskuffen i køleskabet.

piskeris Grullo

Vietnamesiske forårsruller / friske forårsruller/ rispapirruller

4.39 fra 59 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 personer
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Rullerne

  • (reklamelink)Rispapir
  • ¼ spidskål
  • 3-4 gulerødder
  • ½ agurk
  • 1 peberfrugt
  • 1-2 forårsløg
  • 1-2 avokado
  • 2 kyllingefileter

Peanut dip

  • 3 spsk (reklamelink)peanut butter
  • 3 spsk (reklamelink)soyasauce
  • Lidt lime eller citronsaft
  • 6 spsk vand
  • 1 spsk (reklamelink)sød chilisauce
  • 1 tsk sriracha chilisauce
  • Lidt revet ingefær

Derudover

  • Gomadressing, ekstra dip
  • (reklamelink)Sød chilisauce, ekstra dip
  • 1 fad med vand

Sådan gør du
 

  • Lav dippen ved at blande alle ingredienser sammen i en skål.
  • Skær kyllingefileterne ud i strimler og krydr med valgfrit krydderi (du kan også vælge at lave en lækker marinade og marinere dem lidt tid)
  • Steg kyllingestrimlerne på en pande i lidt olie.
  • Snit alle grønsagerne så fint som muligt.
  • Når alt fyldet er klart skal du igang med at rulle.
  • Du tager et rispapir ad gangen og lægger det ned i fadet med vand. Lad det ligge cirka 30 sekunder.
  • Tag rispapiret op og læg det der hvor du vil rulle (f.eks. et stort skærebræt).
  • Hvis dit rispapir er firkantet lægger du det med en spids ned mod dig selv.
  • Læg nu fyld cirka ⅓ inde på rispapiret.
  • Hold fast om fyldet imens du ruller stramt sammen og folder siderne ind undervejs. Det er samme metode som med almindelige forårsruller.
  • Skær rullerne i 2 eller 3 stykker og servér dem sammen med peanut dippen, gomadressing og sød chilisauce (man behøves ikke dem allesammen, men det er lækkert)

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 720 kcal | Kulhydrater: 33 g | Protein: 61 g | Fedt: 41 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Rispapirruller - vietnamesiske forårsruller - friske forårsruller
Rispapirruller - vietnamesiske forårsruller - friske forårsruller

Kommentarer

  1. Olivia (Dansk lærer) skriver

    november 02, 2021 at 2:22 pm

    5 stars
    Få det nu lært:
    Det hedder "i øvrigt" med mellemrum og ikke "Iøvrigt"!
    Iøvrigt tak for en vældig og inspirerende kommentar!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 03, 2021 at 12:48 pm

      :-)

      Svar
    • Nikolaj skriver

      februar 17, 2022 at 5:41 pm

      5 stars
      Nu er det iøvrigt ikke noget man ligger mærke til, men det heddet vidst dansklærer udi et, ikke "dansk lærer" :)

      Svar
      • Dansk lærer skriver

        marts 10, 2022 at 11:16 am

        5 stars
        Nu er det iøvrigt ikke noget man ligger mærke til LÆGGER mærke til og det er VIST ikke vidst med d;)

        Svar
  2. I. W Jensen skriver

    september 13, 2021 at 6:33 pm

    4 stars
    Få det nu lært:
    det hedder lægger, når det er noget med bevægelse.
    Ligger, når det er stille:
    Man lægger det med spidsen mod sig, og dér ligger det fint.
    Iøvrigt tak for vældig god og inspirerende madblog.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 06, 2021 at 7:51 pm

      Jeg er heldigvis blevet bedre til det siden jeg startede min blog for 11 år siden. Men får stadig lavet fejl i det indimellem.
      Dejligt du synes om min blog - til trods for stavefejlene :-)

      Svar
      • Hanne Pia Bergsler skriver

        januar 11, 2022 at 5:43 pm

        Det er vel ikke stavemåden det er det vigtigste. Så er det mange der ikke kan være bloggere. Det må og skal være indholdet der tæller.

        Svar
        • Maria skriver

          juli 07, 2022 at 5:28 pm

          Hjælp!!!

          Når jeg rører dippen bliver den til vandtynd mylderbæ🤨

          3 spk penutbutter
          3 spk soyasause
          6 spsk vand ikke?

          Skal det blændes eller noget for at få en anden konsistens?

          Svar
          • Louise Dam skriver

            august 11, 2022 at 2:55 pm

            Jeg rører det blot sammen. Men der skal jo også sød chilisauce i, som er lidt tykt i det. Hvis du ikke har kommet det i kan det måske være det.. Synes aldrig min bliver tynd.

          • :) skriver

            februar 02, 2023 at 6:25 pm

            Det gør min altså også, også med sweet chili sovs? Har tjekket flere gange og har blandet præcis som i opskriften🥲

          • Louise Dam skriver

            februar 03, 2023 at 11:13 pm

            Det forstår jeg simpelthen ikke. Jeg har faktisk lige lavet opskriften her for nylig og jeg måtte komme lidt ekstra vand i for den ikke blev for tyk. Hvilken peanut butter bruger du? Du kan se konsistensen på min dip i den video jeg lige har lagt ind på opskriften.

  3. Jane Helena skriver

    september 08, 2021 at 11:06 am

    5 stars
    Hej,
    Vi kommer dippen ind i rullerne, det virker simpelthen så godt, og intet falder ud :D Det er verdens bedste peanutdip, der er i denne opskrift :)
    Mange hilsner

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 10, 2021 at 1:11 pm

      Uhh det lyder da også som en god idé! Det må jeg prøve snart :-)

      Svar
  4. Lene P Kruse skriver

    maj 08, 2021 at 6:26 pm

    Har du lavet en video, der viser hvordan man snitter grøntsagerne? Er lidt i tvivl om hvor fint de skal snittes. Kan man snitte dem på sin køkkenmaskine? Eller bliver det for fint?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 19, 2021 at 11:26 pm

      Hej Lene
      Jeg har desværre ikke en video til denne opskrift endnu. Det bliver for fint hvis du snitter det i food processoren. Jeg plejer blot at snitte det med en kniv.
      Hilsen Louise

      Svar
  5. Ani-Mari skriver

    oktober 02, 2020 at 12:02 am

    Hej
    Hvis man er kun to i huset hvordan kan jeg opbevar rester af rispapir?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 06, 2020 at 11:44 am

      Du kan bare ligge det i en pose eller en beholder og så have det i en skuffe eller et skab. Det kan holde meget længe.

      Svar
  6. dalila pedersen skriver

    juni 03, 2020 at 7:39 am

    Hej
    De ser lækre ud. Jeg kom i tvivl, om hvor lang tid kan man lave dem i forvejen uden at de bliver " kedelige " i smagen .

    Tak
    Mvh Dalila

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2020 at 11:17 am

      Hej Dalila
      Jeg tror ikke de kan laves alt for mange timer i forvejen. Men man kan jo skære alt fyldet ud og komme det i en lukket beholder. Så er det nemmere lige at samle dem. Eller man kan gøre det ved bordet, det er også meget hyggeligt.
      Hilsen Louise

      Svar
  7. Rikke Bomann Hansen skriver

    maj 19, 2020 at 12:31 pm

    Hej .
    Jeg finder tit inspiration i dine opskrifter.
    Jeg skal lige hører om man kan bruge rejer eller andet end kylling i dine ruller..
    Ikke alle er til kylling i vores familie.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 19, 2020 at 3:51 pm

      Det kan du tro du kan. Du kan også marinere noget svinekød eller oksekød i strimler og bruge dem. Eller du kan servere dem kun med grøntsager. Det er også lækkert med frisk rå laks (evt. marineret) Det er næsten kun fantasien der sætter grænser.

      Svar
  8. Signe skriver

    januar 29, 2020 at 1:25 pm

    Hvor længe kan peanutdippen holde sig?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 31, 2020 at 11:21 am

      Hej Signe, omkring 1 uges tid burde ikke være noget problem.

      Svar
  9. Emma Helene skriver

    marts 19, 2019 at 9:34 pm

    Tak for en god opskrift. Siden jeg lavede denne første gang har det været et hit herhjemme. Den peanut dip er jo helt formidabel. Bliv endelig ved med de inspirerende opskrifter.

    Mvh. Emma Helene
    https://maaltidsguiden.dk

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 21, 2019 at 4:27 pm

      Hej Emma
      Hvor er det bare dejligt at høre - og ja peanutdippen er jo halvdelen af oplevelsen ;o)

      Svar
  10. Ida Jensen skriver

    januar 18, 2019 at 11:50 am

    Det ser rigtig lækkert ud. Har du nogle tip til, hvad man kan servere til? :-)

    / Ida

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 28, 2019 at 12:46 pm

      Hej Ida
      Jeg plejer ikke at servere noget til. Vi plejer bare at spise rullerne med dip :-)

      Svar
  11. Alex skriver

    juli 03, 2018 at 1:47 pm

    Nice post,I will share with others.I am following your blog.Great work keep it up!

    Svar
4.39 from 59 votes (54 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.