• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Årstidens opskrifter » Sommer

    Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Udgivet: jun 22, 2018 · Opdateret: apr 27, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Rispapirsruller - vietnamesiske forårsruller - friske forårsruller

    Jeg er helt vild med de her vietnamesiske forårsruller eller friske forårsruller, som mange også kalder dem. Og nogle kalder dem også rispapirruller, da de rigtig nok er lavet af rispapir. Man fylder nemlig rispapir med en masse lækre grøntsager, ruller dem sammen som en forårsrulle og serverer dem sammen med en lækker dip. Her har jeg lavet en cremet peanut dip, og derudover serverede jeg dem også med gomadressing og sød chilisauce. Det var usandsynlig lækkert!

    Det her er blot mit forslag til hvad du kan fylde i dine vietnamesiske forårsruller.  Men du kan i princippet bruge lige det grøntsager du bedst kan lide. På den måde kan du bruge retten til at få ryddet ud i grøntsagsskuffen i køleskabet.

    ikon piskeris Chestnut

    Vietnamesiske forårsruller / friske forårsruller/ rispapirruller

    2 personer
    Holdbarhed: 1 dag
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 1 t 30 min
    Samlet tid 1 t 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Rullerne

    • Rispapir
    • ¼ spidskål
    • 3-4 gulerødder
    • ½ agurk
    • 1 peberfrugt
    • 1-2 forårsløg
    • 1-2 avokado
    • 2 kyllingefileter

    Peanut dip

    • 3 spsk peanut butter
    • 3 spsk soyasauce
    • Lidt lime eller citronsaft
    • 6 spsk vand
    • 1 spsk sød chilisauce
    • 1 tsk sriracha chilisauce
    • Lidt revet ingefær

    Derudover

    • Gomadressing ekstra dip
    • Sød chilisauce ekstra dip
    • 1 fad med vand

    Sådan gør du
     

    • Lav dippen ved at blande alle ingredienser sammen i en skål.
    • Skær kyllingefileterne ud i strimler og krydr med valgfrit krydderi (du kan også vælge at lave en lækker marinade og marinere dem lidt tid)
    • Steg kyllingestrimlerne på en pande i lidt olie.
    • Snit alle grønsagerne så fint som muligt.
    • Når alt fyldet er klart skal du igang med at rulle.
    • Du tager et rispapir ad gangen og lægger det ned i fadet med vand. Lad det ligge cirka 30 sekunder.
    • Tag rispapiret op og læg det der hvor du vil rulle (f.eks. et stort skærebræt).
    • Hvis dit rispapir er firkantet lægger du det med en spids ned mod dig selv.
    • Læg nu fyld cirka ⅓ inde på rispapiret.
    • Hold fast om fyldet imens du ruller stramt sammen og folder siderne ind undervejs. Det er samme metode som med almindelige forårsruller.
    • Skær rullerne i 2 eller 3 stykker og servér dem sammen med peanut dippen, gomadressing og sød chilisauce (man behøves ikke dem allesammen, men det er lækkert)

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 720 kcal | Kulhydrater: 33 g | Protein: 61 g | Fedt: 41 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.4 fra 48 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Rispapirruller - vietnamesiske forårsruller - friske forårsruller
    Rispapirruller - vietnamesiske forårsruller - friske forårsruller
    Følg mig på Instagram

    « Iskaffe
    Pommes Anna »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Olivia (Dansk lærer)

      november 02, 2021 at 2:22 pm

      5 stars
      Få det nu lært:
      Det hedder "i øvrigt" med mellemrum og ikke "Iøvrigt"!
      Iøvrigt tak for en vældig og inspirerende kommentar!

      Svar
      • Louise Dam

        november 03, 2021 at 12:48 pm

        :-)

        Svar
      • Nikolaj

        februar 17, 2022 at 5:41 pm

        5 stars
        Nu er det iøvrigt ikke noget man ligger mærke til, men det heddet vidst dansklærer udi et, ikke "dansk lærer" :)

        Svar
        • Dansk lærer

          marts 10, 2022 at 11:16 am

          5 stars
          Nu er det iøvrigt ikke noget man ligger mærke til LÆGGER mærke til og det er VIST ikke vidst med d;)

          Svar
    2. I. W Jensen

      september 13, 2021 at 6:33 pm

      4 stars
      Få det nu lært:
      det hedder lægger, når det er noget med bevægelse.
      Ligger, når det er stille:
      Man lægger det med spidsen mod sig, og dér ligger det fint.
      Iøvrigt tak for vældig god og inspirerende madblog.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 06, 2021 at 7:51 pm

        Jeg er heldigvis blevet bedre til det siden jeg startede min blog for 11 år siden. Men får stadig lavet fejl i det indimellem.
        Dejligt du synes om min blog - til trods for stavefejlene :-)

        Svar
        • Hanne Pia Bergsler

          januar 11, 2022 at 5:43 pm

          Det er vel ikke stavemåden det er det vigtigste. Så er det mange der ikke kan være bloggere. Det må og skal være indholdet der tæller.

          Svar
          • Maria

            juli 07, 2022 at 5:28 pm

            Hjælp!!!

            Når jeg rører dippen bliver den til vandtynd mylderbæ🤨

            3 spk penutbutter
            3 spk soyasause
            6 spsk vand ikke?

            Skal det blændes eller noget for at få en anden konsistens?

            Svar
            • Louise Dam

              august 11, 2022 at 2:55 pm

              Jeg rører det blot sammen. Men der skal jo også sød chilisauce i, som er lidt tykt i det. Hvis du ikke har kommet det i kan det måske være det.. Synes aldrig min bliver tynd.

    3. Jane Helena

      september 08, 2021 at 11:06 am

      5 stars
      Hej,
      Vi kommer dippen ind i rullerne, det virker simpelthen så godt, og intet falder ud :D Det er verdens bedste peanutdip, der er i denne opskrift :)
      Mange hilsner

      Svar
      • Louise Dam

        september 10, 2021 at 1:11 pm

        Uhh det lyder da også som en god idé! Det må jeg prøve snart :-)

        Svar
    4. Lene P Kruse

      maj 08, 2021 at 6:26 pm

      Har du lavet en video, der viser hvordan man snitter grøntsagerne? Er lidt i tvivl om hvor fint de skal snittes. Kan man snitte dem på sin køkkenmaskine? Eller bliver det for fint?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 19, 2021 at 11:26 pm

        Hej Lene
        Jeg har desværre ikke en video til denne opskrift endnu. Det bliver for fint hvis du snitter det i food processoren. Jeg plejer blot at snitte det med en kniv.
        Hilsen Louise

        Svar
    5. Ani-Mari

      oktober 02, 2020 at 12:02 am

      Hej
      Hvis man er kun to i huset hvordan kan jeg opbevar rester af rispapir?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 06, 2020 at 11:44 am

        Du kan bare ligge det i en pose eller en beholder og så have det i en skuffe eller et skab. Det kan holde meget længe.

        Svar
    6. dalila pedersen

      juni 03, 2020 at 7:39 am

      Hej
      De ser lækre ud. Jeg kom i tvivl, om hvor lang tid kan man lave dem i forvejen uden at de bliver " kedelige " i smagen .

      Tak
      Mvh Dalila

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2020 at 11:17 am

        Hej Dalila
        Jeg tror ikke de kan laves alt for mange timer i forvejen. Men man kan jo skære alt fyldet ud og komme det i en lukket beholder. Så er det nemmere lige at samle dem. Eller man kan gøre det ved bordet, det er også meget hyggeligt.
        Hilsen Louise

        Svar
    7. Rikke Bomann Hansen

      maj 19, 2020 at 12:31 pm

      Hej .
      Jeg finder tit inspiration i dine opskrifter.
      Jeg skal lige hører om man kan bruge rejer eller andet end kylling i dine ruller..
      Ikke alle er til kylling i vores familie.

      Svar
      • Louise Dam

        maj 19, 2020 at 3:51 pm

        Det kan du tro du kan. Du kan også marinere noget svinekød eller oksekød i strimler og bruge dem. Eller du kan servere dem kun med grøntsager. Det er også lækkert med frisk rå laks (evt. marineret) Det er næsten kun fantasien der sætter grænser.

        Svar
    8. Signe

      januar 29, 2020 at 1:25 pm

      Hvor længe kan peanutdippen holde sig?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 31, 2020 at 11:21 am

        Hej Signe, omkring 1 uges tid burde ikke være noget problem.

        Svar
    9. Emma Helene

      marts 19, 2019 at 9:34 pm

      Tak for en god opskrift. Siden jeg lavede denne første gang har det været et hit herhjemme. Den peanut dip er jo helt formidabel. Bliv endelig ved med de inspirerende opskrifter.

      Mvh. Emma Helene
      https://maaltidsguiden.dk

      Svar
      • Louise Dam

        marts 21, 2019 at 4:27 pm

        Hej Emma
        Hvor er det bare dejligt at høre - og ja peanutdippen er jo halvdelen af oplevelsen ;o)

        Svar
    10. Ida Jensen

      januar 18, 2019 at 11:50 am

      Det ser rigtig lækkert ud. Har du nogle tip til, hvad man kan servere til? :-)

      / Ida

      Svar
      • Louise Dam

        januar 28, 2019 at 12:46 pm

        Hej Ida
        Jeg plejer ikke at servere noget til. Vi plejer bare at spise rullerne med dip :-)

        Svar
    11. Alex

      juli 03, 2018 at 1:47 pm

      Nice post,I will share with others.I am following your blog.Great work keep it up!

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her