Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Laks i ovn med honning og mandler

Udgivet: 16. sep 2021 · Opdateret: 30. sep 2024

fa b
Super lækker ovnbagt laks med honning og mandler

Denne opskrift på laks i ovn med honning og mandler er én af mine yndlingsopskrifter. Ovnbagt laks er nemlig super lækkert og meget nem at lave.

Laks i ovn er en super nem og vildt lækker ret! Jeg ELSKER fisk, og jeg elsker laks! Denne her opskrift på laks i ovn er virkelig én af mine yndlingsretter. Det er sådan en rigtig go-to ret når jeg ikke lige ved hvad jeg ellers skal finde på.

Denne ret er nem og hurtig at lave. Faktisk er den så nem, at jeg kan opskriften i hovedet! Det er en super lækker lakseside i ovn og med honning og mandler ovenpå. Jeg har skrevet mål på i opskriften, men for det meste laver jeg den bare på slump.

piskeris Grullo

Laks i ovn med honning og mandler

4.34 fra 15 stemmer
Justér antalJustér antal: 3 personer
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • ½ (reklamelink)lakseside, cirka 700-800 g.
  • 75 g (reklamelink)mandler
  • 2 spsk (reklamelink)honning
  • salt

Sådan gør du
 

  • Læg laksesiden i et ovnfast fad.
  • Hak mandlerne groft.
  • Fordel honning ovenpå laksesiden.
  • Krydr med lidt salt ovenpå honningen og fordel til sidst de hakkede mandler ovenpå.
  • Bag laksen i ovnen ved 200 grader i cirka 15-20 minutter. Laksen er færdig når kødet er blevet mere lyserødt end pink og det let falder fra hinanden i flager når du rører ved det.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Kalorier: 518 kcal | Kulhydrater: 17 g | Protein: 52 g | Fedt: 27 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften

  • Du kan bruge både fast og flydende honning til retten.
  • Du kan også prøve at udskifte mandlerne med hasselnødder.

Ovnbagt laks er virkelig den perfekte hverdags fiskeret. Jeg vil foreslå, at man serverer laksen sammen med en lækker salat. Find opskrifter på alle mine salater her.

Selvom retten er hurtig at lave, og derfor er helt perfekt til aftensmad i hverdagen, så passer den sig altså også rigtig godt til gæstemad. Laks i ovn er nemlig super lækkert og man kan jo pifte den mere eller mindre op med lækkert tilbehør. Se et par forslag på tilbehør under opskriften. Du kan også prøve at lave min sesam-stegt laks med avokadosalat. Eller hvad med laks med sesam og avokado-mangosalsa.

⏲️ Tilberedningstid

Laks skal generelt ikke have så lang tid i ovnen. Det er vigtigt, at man ikke tilbereder den for længe, da kødet så vil blive tørt og kedeligt.

Men hvor lang tid skal sådan en laks tilberedt i ovn så egentlig have for at blive perfekt?

En lakseside som her skal have cirka 15-20 minutter når den bliver tilberedt i en cirka 200 grader varm ovn. Så skulle den gerne føles fast og begynde at falde fra hinanden i kødet når du trykker på den. Giv hellere din laks lidt for lidt end lidt for meget.

Husk også at laksen tilbereder videre i tiden fra du tager den ud af ovnen til du sætter dig for at spise.

🥗Forslag til tilbehør

Sådan en ovnbagt laks med honning og mandler er meget simpel, og passer faktisk til rigtig meget forskelligt tilbehør. Men her får du lige et par forslag fra mig på tilbehør til laks tilberedt i ovn.

  • Knuste kartofler med hvidløg, rosmarin og parmesan
  • Tomatsalat med nektariner
  • Spidskålssalat med ærter og dijondressing
  • Stegt spidskål med parmesan
  • Kartoffelsalat med avokado, citron og karse
  • Spidskålssalat med æble

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg bruge laksefileter i stedet for en lakseside?

Ja, det kan du sagtens! Smagen bliver præcis den samme :-)

Kan jeg gemme rester af laksen?

Ja, du kan både gemme det et par dage i køleskabet, men du kan også fryse den tilberedte laks ned.

Collage med fire billeder af en lakseside der smøres med honning
mandler der er hakket på et skærebræt
Opskrift på hjemmelavet laks i ovn med honning og mandler
Opskrift på hjemmelavet laks i ovn med honning og mandler
Laks tilberedt i ovn med honning og mandler serveret på hvidt fad

Kommentarer

  1. Margit Dixen skriver

    april 16, 2025 at 1:35 pm

    5 stars
    Smager fantastisk og er mega hurtigt lavet.👏🏻

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 24, 2025 at 10:08 am

      Tak for de 5 stjerner :-) Dejligt du kunne bruge opskriften.

      Svar
  2. Margit Brøns Dixen skriver

    december 07, 2024 at 4:52 pm

    5 stars
    Smager virkelig godt

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 09, 2024 at 12:59 pm

      Det er også en af mine favoritter :-)

      Svar
  3. Margrethe Madsen skriver

    februar 17, 2024 at 10:00 pm

    kan man bruge hale hængt røget laks til denne opskrift??

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 27, 2024 at 12:58 pm

      Nej, til denne opskrift skal du bruge en fersk laks.

      Svar
  4. Margit skriver

    juni 22, 2023 at 12:44 pm

    5 stars
    Smager så dejligt både på grill og i ovn. Igen en god opskrift fra dig.😁👍🏻

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 03, 2023 at 11:22 am

      Det er også en af mine favoritter! Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  5. Margit skriver

    oktober 16, 2021 at 9:15 am

    5 stars
    Smager helt fantastisk er virkelig blevet en favorit herhjemme.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 19, 2021 at 2:37 pm

      Hvor er det bare skønt at høre!

      Svar
  6. Henriette Hempel skriver

    november 20, 2020 at 6:28 pm

    Det ser super lækkert ud!

    Hvilken type honning bruger du?

    Vh Henriette

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 11, 2021 at 9:59 pm

      Jeg bruger bare den jeg lige har på lager. Men du kan både bruge en 'fast' honning og en flydende honning. Begge dele fungerer fint.

      Svar
  7. Malene skriver

    april 17, 2017 at 7:03 pm

    Fantastisk lækker laks, ik sidste gang den skal laves

    Svar
  8. Stephanie (HjemmehosFeen køkkenhaveblog) skriver

    marts 02, 2015 at 2:14 pm

    Hej Louise,

    Super lækker opskrift! Vi tilbereder altid kød og fisk på grillen (Weber gasgrill med låg). Tror du man kan lave denne opskrift i grillen også? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 02, 2015 at 2:20 pm

      Hej Stephanie
      Jeg har tilberedt den på vores Weber gasgrill og der blev den helt perfekt. Så det kan I sagtens! :-)
      Hilsen Louise

      Svar
4.34 from 15 votes (11 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.