• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Frokost » Blomkålspizza

    Blomkålspizza

    4 / 5 ( 1 vote )
    Blomkålspizza
    Pizza er en rigtig skøn spise, men man kommer ikke udenom at den hvide bund er fyldt med hvedemel og gluten. Der er mange kalorier i en pizzabund og mange føler sig oppustede når de får alt det gluten. Men der er heldigvis nogle alternativer til den normale pizzabund. Jeg har tidligere lave en pizza med gulerodsbund og nu har jeg endelig fået taget mig sammen til at prøve at lave en pizza med blomkålsbund.

    Pizzabunden bliver ikke helt sprød som en normal pizza er det. Det kan så vidt jeg ved ikke gøres uden at bruge hvedemel. Men den smager stadig rigtig skønt! I bunden skal der bruges en masse blomkål, et par æg, parmesan og noget til at binde dejen sammen med når nu der ikke skal mel i. Til det formål har jeg brugt det der hedder Pofiber. Pofiber er tørrede kartoffelfibre. Kartoflerne rives kolde, stivelsen bliver bortvasket, og den resterende masse drænes og tørres. Tilbage er der et pulver med 70 % kostfibre. Pofiber er heldigvis ikke særlig dyrt. Det koster kun 20 kr. for en pakke.

    Der findes mange forskellige typer af bindemidler man kan bruge når man vil bage glutenfrit. Et andet meget populært bindemiddel er f.eks. FiberHusk. Det kan du nok også godt bruge i denne opskrift. Jeg vil tro der skal bruges ½-1 spsk FiberHusk istedet for Pofiber. Lad mig gerne vide hvis du prøver et andet bindemiddel i opskriften. Jeg håber at der er masser der tør at springe ud i at lave en sund blomkålspizza.

    Jeg har valgt at toppe pizzaen med tomatsauce, frisk mozzarella, en lækker skinke og ruccola. Hvis du hellere vil have noget andet fyld på din blomkålspizza, så gør du bare det. Man kan toppe den med lige det fyld man bedst kan lide.


    Blomkålspizza - glutenfri pizza

    1 pizza (2 personer)
    Forberedelsestid: 1 time
    Samlet tid: 2 timer

    Ingredienser

    Bunden
    500 g blomkål (½ blomkålshoved)
    Kogende vand
    2 æg
    75 g parmesan
    2 spsk pofiber(kan evt. erstattes af FiberHusk

    Fyldet
    Tomatsauce
    125 g frisk mozzarella
    1 tsk tørret oregano
    Parma skinke, serrano skinke, schwarzwälder skinke eller lignende
    Ruccola


    Fremgangsmåde
    1. Blend eller riv blomkålen så det bliver til noget der ligner en blomkåls cous cous eller ris. Jeg bruger min foodprocessor.
    2. Hæld kogene vand over den findelte blomkål og lad det stå i omkring 2 minutter.
    3. Dræn vandet fra blomkålen i en si.
    4. Hæld derefter blomkålen over i et rent viskestykke og pres alt væden ud.
    5. Hæld den tørre blomkål i en skål og bland den med æg, parmesan og pofiber.
    6. Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld 'pizzadejen' over på bagepapiret.
    7. Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen og glat dejen ud til en stor rund pizza bund. Brug hænderne eller en kagerulle.
    8. Sæt pizzabunden i ovnen ved 225 grader varmluft.B Bag den i cirka 10-12 minutter eller indtil den er gylden i kanten.
    9. Tag bunden ud af ovnen og fordel fyldet på den. Først tomatsauce, så mozzarella i mindre stykker og drys med oregano.
    10.Sæt pizzaen i ovnen igen i cirka 5-6 minutter.
    11.Tag den ud af ovnen og læg skinken på - sæt den tilbage i ovnen i cirka 2 minutter.
    12.Tag igen pizzaen ud af ovnen og fordel ruccolaen ovenpå.

    Da jeg skulle finde den bedste opskrift på blomkålspizzabunden kiggede jeg på flere forskellige opskrifter, men jeg har skævet mest til Janes opskrift på Madbanditten.dk.



    Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza
    Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza
    Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza
    Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza
    Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza
    Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza
    Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza
    Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza
    Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza
    Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza
    Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza

    Skrevet af: Louise DamÆg, Blomkål, Mozzarella, Parma skinke, Pofiber, Serrano SkinkeKategori: Frokost, Glutenfri, Sunde retter, Svinekød

    Følg mig på Instagram

    Print Friendly, PDF & Email
    Previous Post: « Pandebrød
    Next Post: Mini pølsehorn »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Betina

      april 11, 2019 at 1:32 pm

      Hej der, skal jeg først stege blomkålen og derefter sætte den i fødevareprocessoren?

      Svar
      • Louise Dam

        april 15, 2019 at 2:52 pm

        Nej, det skal du ikke :o)

        Svar
    2. Bernadete

      februar 10, 2019 at 8:22 pm

      Hej Louise og i andre derude, som ikke ‘orker’ at rive blomkål.

      Der er en god nyhed!

      Det er Rema 1000 som har øko blomkål på frost.
      Simpelt og nemt, og det fungere.

      God bagning.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 20, 2019 at 10:16 am

        Mange tak for tippet! :-)

        Svar
    3. Line

      oktober 12, 2016 at 6:35 pm

      Jeg har laver din pizza med husk her til aften, og det fungerer super godt☺️👍🏻
      Super god blog du har, har fundet mange gode opskrifter her😁😁

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 12, 2016 at 9:35 pm

        Dejligt at høre Line :-)

        Svar
    4. Chris

      januar 13, 2016 at 3:30 pm

      uhmmm, men blomkål smager det godt?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 13, 2016 at 6:32 pm

        Ja det gør det faktisk :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Nye opskrifter

    Måltidssalat med laks

    Poke Bowl med laks

    Gordon Lemon Gin Pasta

    Pasta alla Gin med grillet citron

    Hvidloegssmoer med persille

    Hvidløgssmør med persille

    Opskrift på blaabaermuffins med marcipan hvid chokolade og floedeostecreme.jpg

    Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbaerskum

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum

    Opbevaring af mel gryn og kerner opbevaringsboetter sistema bake it melmøl

    Opbevaring af mel, gryn og kerner

    Jeg hedder Louise, jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Læs mere…

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat. Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her