
Pizza er en rigtig skøn spise, men man kommer ikke udenom at den hvide bund er fyldt med hvedemel og gluten. Der er mange kalorier i en pizzabund og mange føler sig oppustede når de får alt det gluten. Men der er heldigvis nogle alternativer til den normale pizzabund. Jeg har tidligere lave en pizza med gulerodsbund og nu har jeg endelig fået taget mig sammen til at prøve at lave en pizza med blomkålsbund.
Blomkålspizza
Ingredienser
Bunden
- 500 g blomkål ½ blomkålshoved
- Kogende vand
- 2 æg
- 75 g parmesan
- 2 spsk pofiber(kan evt. erstattes af FiberHusk
Fyldet
- Tomatsauce
- 125 g frisk mozzarella
- 1 tsk tørret oregano
- Parma skinke serrano skinke, schwarzwälder skinke eller lignende
- Ruccola
Sådan gør du
- Blend eller riv blomkålen så det bliver til noget der ligner en blomkåls cous cous eller ris. Jeg bruger min foodprocessor.
- Hæld kogene vand over den findelte blomkål og lad det stå i omkring 2 minutter.
- Dræn vandet fra blomkålen i en si.
- Hæld derefter blomkålen over i et rent viskestykke og pres alt væden ud.
- Hæld den tørre blomkål i en skål og bland den med æg, parmesan og pofiber.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld 'pizzadejen' over på bagepapiret.
- Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen og glat dejen ud til en stor rund pizza bund. Brug hænderne eller en kagerulle.
- Sæt pizzabunden i ovnen ved 225 grader varmluft.B Bag den i cirka 10-12 minutter eller indtil den er gylden i kanten.
- Tag bunden ud af ovnen og fordel fyldet på den. Først tomatsauce, så mozzarella i mindre stykker og drys med oregano.
- Sæt pizzaen i ovnen igen i cirka 5-6 minutter.
- Tag den ud af ovnen og læg skinken på - sæt den tilbage i ovnen i cirka 2 minutter.
- Tag igen pizzaen ud af ovnen og fordel ruccolaen ovenpå.
Dine egne noter
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamÆg, Blomkål, Mozzarella, Parmaskinke, Pofiber, Serrano SkinkeKategori: Frokost, Glutenfri, Sunde retter, Svinekød
Betina
Hej der, skal jeg først stege blomkålen og derefter sætte den i fødevareprocessoren?
Louise Dam
Nej, det skal du ikke :o)
Bernadete
Hej Louise og i andre derude, som ikke ‘orker’ at rive blomkål.
Der er en god nyhed!
Det er Rema 1000 som har øko blomkål på frost.
Simpelt og nemt, og det fungere.
God bagning.
Louise Dam
Mange tak for tippet! :-)
Line
Jeg har laver din pizza med husk her til aften, og det fungerer super godt☺️👍🏻
Super god blog du har, har fundet mange gode opskrifter her😁😁
Louise Dam
Dejligt at høre Line :-)
Chris
uhmmm, men blomkål smager det godt?
Louise Dam
Ja det gør det faktisk :-)