Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Pizza

Blomkålspizza

Udgivet: 11. jan 2016 · Opdateret: 30. maj 2023

Her kan du finde en nem og enkel opskrift på blomkålspizza. Det er en pizza med blomkålsbund, og så har jeg toppet den med tomatsauce, skinke, ruccola, mozzarella og oregano. Det er en forholdsvis sund pizza lavet på blomkål, og den smager skønt.

edba b

Pizza med blomkålsbund

Pizza er en rigtig skøn spise, men man kommer ikke udenom at den hvide bund er fyldt med hvedemel og gluten. Der er mange kalorier i en pizzabund og mange føler sig oppustede, når de får alt det gluten. Men der er heldigvis nogle alternativer til den normale pizzabund.

Jeg har tidligere lavet en pizza med gulerodsbund, og nu har jeg endelig fået taget mig sammen til at prøve at lave en pizza med blomkålsbund.

Prøv også disse opskrifter:
Grøntsagssuppe med blomkål | Blomkålssalat med æble og tørret abrikos | Blomkålssauce

Sund pizza lavet på blomkålsbund

Selve denne her bund består af blomkål, vand, æg, parmesan og lidt pofiber. Blomkålet river jeg helt fint på min foodprocessor, men du kan også godt rive det på et rivejern, hvis du har det. Hele ideen er bare, at blokålet bliver helt fint, så det nemt kan blandet sammen med de andre ingredienser.

Det smarte ved at lave pizza lavet på blomkål er, at du laver en bund, der ikke skal hæve. Du rører blot dejen sammen, og så kan du fordele den direkte ud på en bageplade og bage den i ovnen.

piskeris Grullo

Blomkålspizza

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 2 personer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Bunden

  • 500 g blomkål, ½ blomkålshoved
  • Kogende vand
  • 2 æg
  • 75 g parmesan
  • 2 spsk pofiber, (kan evt. erstattes af FiberHusk)

Fyldet

  • tomatsauce
  • 125 g frisk mozzarella
  • 1 tsk (reklamelink)tørret oregano
  • Parma skinke, serrano skinke, schwarzwälder skinke eller lignende
  • Ruccola

Sådan gør du
 

  • Blend eller riv blomkålen så det bliver til noget der ligner en blomkåls cous cous eller ris. Jeg bruger min foodprocessor.
  • Hæld kogene vand over den findelte blomkål og lad det stå i omkring 2 minutter.
  • Dræn vandet fra blomkålen i en si.
  • Hæld derefter blomkålen over i et rent viskestykke og pres alt væden ud.
  • Hæld den tørre blomkål i en skål og bland den med æg, parmesan og pofiber.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld 'pizzadejen' over på bagepapiret.
  • Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen og glat dejen ud til en stor rund pizza bund. Brug hænderne eller en kagerulle.
  • Sæt pizzabunden i ovnen ved 225 grader varmluft.B Bag den i cirka 10-12 minutter eller indtil den er gylden i kanten.
  • Tag bunden ud af ovnen og fordel fyldet på den. Først tomatsauce, så mozzarella i mindre stykker og drys med oregano.
  • Sæt pizzaen i ovnen igen i cirka 5-6 minutter.
  • Tag den ud af ovnen og læg skinken på - sæt den tilbage i ovnen i cirka 2 minutter.
  • Tag igen pizzaen ud af ovnen og fordel ruccolaen ovenpå.

Noter

Da jeg skulle finde den bedste opskrift på blomkålspizzabunden kiggede jeg på flere forskellige opskrifter, men jeg har skævet mest til Janes opskrift på Madbanditten.dk. .

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 463 kcal | Kulhydrater: 16 g | Protein: 38 g | Fedt: 29 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til blomkålspizza

  • Jeg har lavet denne her pizza lavet på blomkål med noget af mit yndlingsfyld, men du kan jo lave den med lige det fyld, som du vil.
  • Du kan også prøve at komme lidt revet gulerod i, det smager kun dejligt. Jeg har faktisk lavet en pizza med gulerodsbund, som du kan finde det direkte link til længere oppe. Ellers kan du søge på 'Sund gulerodsbund til pizza'.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man lave blomkålspizza med laks?

Ja, det kan du ihvertfald. Laks smager virkelig lækkert på sådan en pizza med blomkål. Du kan bare bytte laksen ud med den mængde skinke, der er angivet i opskriften.

Bliver bunden sprød?

Det er meget svært at lave lige så sprød en bund, når man laver blomkålspizza, som du får ved at lave en almindelig bund af hvedemel.

Skal man vride blomkålet for vand?

Ja, det skal man allerhelst. Grunden til at man vrider det er, at hvis man ikke gør det, så kan bunden blive alt for våd.


Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza
Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza
Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza
Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza
Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza
Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza
Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza
Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza
Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza
Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza
Opskrift på hjemmelavet sund blomkålspizza

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Betina skriver

    april 11, 2019 at 1:32 pm

    Hej der, skal jeg først stege blomkålen og derefter sætte den i fødevareprocessoren?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 15, 2019 at 2:52 pm

      Nej, det skal du ikke :o)

      Svar
  2. Bernadete skriver

    februar 10, 2019 at 8:22 pm

    Hej Louise og i andre derude, som ikke ‘orker’ at rive blomkål.

    Der er en god nyhed!

    Det er Rema 1000 som har øko blomkål på frost.
    Simpelt og nemt, og det fungere.

    God bagning.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 20, 2019 at 10:16 am

      Mange tak for tippet! :-)

      Svar
  3. Line skriver

    oktober 12, 2016 at 6:35 pm

    Jeg har laver din pizza med husk her til aften, og det fungerer super godt☺️👍🏻
    Super god blog du har, har fundet mange gode opskrifter her😁😁

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 12, 2016 at 9:35 pm

      Dejligt at høre Line :-)

      Svar
  4. Chris skriver

    januar 13, 2016 at 3:30 pm

    uhmmm, men blomkål smager det godt?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 13, 2016 at 6:32 pm

      Ja det gør det faktisk :-)

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.