
Pizzabunden bliver ikke helt sprød som en normal pizza er det. Det kan så vidt jeg ved ikke gøres uden at bruge hvedemel. Men den smager stadig rigtig skønt! I bunden skal der bruges en masse blomkål, et par æg, parmesan og noget til at binde dejen sammen med når nu der ikke skal mel i. Til det formål har jeg brugt det der hedder Pofiber. Pofiber er tørrede kartoffelfibre. Kartoflerne rives kolde, stivelsen bliver bortvasket, og den resterende masse drænes og tørres. Tilbage er der et pulver med 70 % kostfibre. Pofiber er heldigvis ikke særlig dyrt. Det koster kun 20 kr. for en pakke.
Der findes mange forskellige typer af bindemidler man kan bruge når man vil bage glutenfrit. Et andet meget populært bindemiddel er f.eks. FiberHusk. Det kan du nok også godt bruge i denne opskrift. Jeg vil tro der skal bruges ½-1 spsk FiberHusk istedet for Pofiber. Lad mig gerne vide hvis du prøver et andet bindemiddel i opskriften. Jeg håber at der er masser der tør at springe ud i at lave en sund blomkålspizza.
Jeg har valgt at toppe pizzaen med tomatsauce, frisk mozzarella, en lækker skinke og ruccola. Hvis du hellere vil have noget andet fyld på din blomkålspizza, så gør du bare det. Man kan toppe den med lige det fyld man bedst kan lide.
Blomkålspizza - glutenfri pizza
1 pizza (2 personer)
Forberedelsestid: 1 time
Samlet tid: 2 timer
Ingredienser
Bunden
500 g blomkål (½ blomkålshoved)
Kogende vand
2 æg
75 g parmesan
2 spsk pofiber(kan evt. erstattes af FiberHusk
Fyldet
Tomatsauce
125 g frisk mozzarella
1 tsk tørret oregano
Parma skinke, serrano skinke, schwarzwälder skinke eller lignende
Ruccola
1. Blend eller riv blomkålen så det bliver til noget der ligner en blomkåls cous cous eller ris. Jeg bruger min foodprocessor.
2. Hæld kogene vand over den findelte blomkål og lad det stå i omkring 2 minutter.
3. Dræn vandet fra blomkålen i en si.
4. Hæld derefter blomkålen over i et rent viskestykke og pres alt væden ud.
5. Hæld den tørre blomkål i en skål og bland den med æg, parmesan og pofiber.
6. Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld 'pizzadejen' over på bagepapiret.
7. Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen og glat dejen ud til en stor rund pizza bund. Brug hænderne eller en kagerulle.
8. Sæt pizzabunden i ovnen ved 225 grader varmluft.B Bag den i cirka 10-12 minutter eller indtil den er gylden i kanten.
9. Tag bunden ud af ovnen og fordel fyldet på den. Først tomatsauce, så mozzarella i mindre stykker og drys med oregano.
10.Sæt pizzaen i ovnen igen i cirka 5-6 minutter.
11.Tag den ud af ovnen og læg skinken på - sæt den tilbage i ovnen i cirka 2 minutter.
12.Tag igen pizzaen ud af ovnen og fordel ruccolaen ovenpå.
Da jeg skulle finde den bedste opskrift på blomkålspizzabunden kiggede jeg på flere forskellige opskrifter, men jeg har skævet mest til Janes opskrift på Madbanditten.dk.











Skrevet af: Louise DamÆg, Blomkål, Mozzarella, Parma skinke, Pofiber, Serrano SkinkeKategori: Frokost, Glutenfri, Sunde retter, Svinekød
Hej der, skal jeg først stege blomkålen og derefter sætte den i fødevareprocessoren?
Nej, det skal du ikke :o)
Hej Louise og i andre derude, som ikke ‘orker’ at rive blomkål.
Der er en god nyhed!
Det er Rema 1000 som har øko blomkål på frost.
Simpelt og nemt, og det fungere.
God bagning.
Mange tak for tippet! :-)
Jeg har laver din pizza med husk her til aften, og det fungerer super godt☺️👍🏻
Super god blog du har, har fundet mange gode opskrifter her😁😁
Dejligt at høre Line :-)
uhmmm, men blomkål smager det godt?
Ja det gør det faktisk :-)