• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Saucer & dressinger

Blomkålssauce

Louisex
Ændret: dec 9, 2019 · Udgivet: jun 7, 2019 af Louise Dam · 11 Kommentarer

Blomkålssauce

Denne her lækre og sunde blomkålssauce er helt perfekt til som pastasauce i en lækker pastaret. Blomkålssaucen bliver lækker og cremet og smager faktisk ganske lidt af blomkål i forhold til at det er hovedingrediensen. Det er en super nem måde at få lidt ekstra grøntsager ind i hverdagen, og jeg er sikker på at der vil være mange børn der slet ikke opfatter, at de bliver proppet med blomkål når de spiser denne blomkålssauce :)

Saucen er særdeles egnet til pastaretter, og giver den helt rigtige cremede konsistens helt uden fløde. Men denne blomkålssauce kan også sagtens bruges som sauce til kartofler eller andet du ønsker sauce til. Måske kunne man endda tilsætte lidt muskatnød og bruge den som bechamelsauce i en lasagne? Blomkålssauce er ret nemt at lave, og du kan opbevare det der ikke spises med det samme i et rent glas i køleskabet i et par dage. Alternativt kan du fryse saucen ned.

Jeg brugte min blomkålssauce i denne lækre pastaret. Men det er kun fantasien der sætter grænser i forhold til hvad du vil bruge den til.

piskeris Grullo

Blomkålssauce

4.28 fra 11 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 liter
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 blomkålshoved
  • 2 tern (reklamelink)grøntsagsbouillon
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • olie
  • 1 dl mælk, gerne sødmælk
  • 2 spsk smør
  • 50 g parmesan
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skær blomkålen i mindre stykker.
  • Fordel blomkålsstykkerne i en gryde med vand og tilsæt bouillonterningerne.
  • Lad vandet komme i kog og lad det koge i 15-20 minutter eller indtil blomkålen er blevet helt mør.
  • Imens blomkålen koger hakker du løget og presser hvidløget. Steg begge dele på en pande i lidt olie indtil løget er klar i farven.
  • Hæld vandet fra de kogte blomkål.
  • Hæld blomkålen i en foodprocessor og lad den køre indtil blomkålen er blevet til en fin puré.
  • Tilsæt mælken og kør igen på foodprocessoren.
  • Tilsæt løg, hvidløg og smør og kør foodprocessoren igen.
  • Tilsæt til sidst parmesanen - enten revet eller i små stykker. Kør blomkålssaucen på foodprocessoren indtil den har en helt glat konsistens.
  • Brug saucen med det samme, eller hæld den på et rent glas og opbevar det på køl i et par dage.

Noter

Du kan med fordel også fryse saucen ned.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Kalorier: 661 kcal | Kulhydrater: 47 g | Protein: 34 g | Fedt: 42 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Blomkål
Blomkål
Blomkålssauce
Blomkålssauce

Blomkålssauce

Kommentarer

  1. Sille Helene skriver

    marts 12, 2022 at 4:22 pm

    Det er helt ærligt den bedste sauce jeg har fået

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 06, 2022 at 10:07 am

      Ej hvor skønt at høre!

      Svar
  2. Maja skriver

    oktober 05, 2019 at 12:26 pm

    Der står ikke noget om hvor meget vand det skal bruges? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 05, 2019 at 2:36 pm

      Du dækker bare blomkålen med vand :o)

      Svar
  3. Tanja skriver

    juli 25, 2019 at 11:08 pm

    Kan anbefales.
    Udelader dog smøret.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 30, 2019 at 12:34 pm

      Skønt du kunne bruge opskriften :o)

      Svar
  4. Birgittemus skriver

    juni 21, 2019 at 5:09 pm

    Nej for en laekker maade atlave pasta sauce paa. Og jeg ELSKER blomkaal!! Den bliver en klassiker.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 3:49 pm

      Dejligt at høre! :o)

      Svar
  5. Restaurant Fredericia skriver

    juni 09, 2019 at 12:02 pm

    Hej Louise,

    Den ser bare rigtig lækker ud den suppe du har fået lavet der. Så tak for det! :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 11, 2019 at 9:21 am

      Det er nu en sauce og ikke en suppe :)

      Svar
4.28 from 11 votes (11 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.