• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden » Saucer & dressinger

    Blomkålssauce

    Udgivet: jun 7, 2019 · Opdateret: dec 9, 2019 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Blomkålssauce

    Denne her lækre og sunde blomkålssauce er helt perfekt til som pastasauce i en lækker pastaret. Blomkålssaucen bliver lækker og cremet og smager faktisk ganske lidt af blomkål i forhold til at det er hovedingrediensen. Det er en super nem måde at få lidt ekstra grøntsager ind i hverdagen, og jeg er sikker på at der vil være mange børn der slet ikke opfatter, at de bliver proppet med blomkål når de spiser denne blomkålssauce :)

    Saucen er særdeles egnet til pastaretter, og giver den helt rigtige cremede konsistens helt uden fløde. Men denne blomkålssauce kan også sagtens bruges som sauce til kartofler eller andet du ønsker sauce til. Måske kunne man endda tilsætte lidt muskatnød og bruge den som bechamelsauce i en lasagne? Blomkålssauce er ret nemt at lave, og du kan opbevare det der ikke spises med det samme i et rent glas i køleskabet i et par dage. Alternativt kan du fryse saucen ned.

    Jeg brugte min blomkålssauce i denne lækre pastaret. Men det er kun fantasien der sætter grænser i forhold til hvad du vil bruge den til.

    ikon piskeris Chestnut

    Blomkålssauce

    1 liter
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 20 min
    Samlet tid 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 blomkålshoved
    • 2 tern grøntsagsbouillon
    • 3 fed hvidløg
    • 1 løg
    • olie
    • 1 dl mælk gerne sødmælk
    • 2 spsk smør
    • 50 g parmesan
    • salt og peber

    Sådan gør du
     

    • Skær blomkålen i mindre stykker.
    • Fordel blomkålsstykkerne i en gryde med vand og tilsæt bouillonterningerne.
    • Lad vandet komme i kog og lad det koge i 15-20 minutter eller indtil blomkålen er blevet helt mør.
    • Imens blomkålen koger hakker du løget og presser hvidløget. Steg begge dele på en pande i lidt olie indtil løget er klar i farven.
    • Hæld vandet fra de kogte blomkål.
    • Hæld blomkålen i en foodprocessor og lad den køre indtil blomkålen er blevet til en fin puré.
    • Tilsæt mælken og kør igen på foodprocessoren.
    • Tilsæt løg, hvidløg og smør og kør foodprocessoren igen.
    • Tilsæt til sidst parmesanen - enten revet eller i små stykker. Kør blomkålssaucen på foodprocessoren indtil den har en helt glat konsistens.
    • Brug saucen med det samme, eller hæld den på et rent glas og opbevar det på køl i et par dage.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Du kan med fordel også fryse saucen ned.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Kalorier: 661 kcal | Kulhydrater: 47 g | Protein: 34 g | Fedt: 42 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.1 fra 9 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Blomkål
    Blomkål

    Blomkålssauce
    Blomkålssauce

    Blomkålssauce

    « Tacos med pulled chicken og æblesalsa
    Cremet pastaret med blomkålssauce og svampe »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Sille Helene

      marts 12, 2022 at 4:22 pm

      Det er helt ærligt den bedste sauce jeg har fået

      Svar
      • Louise Dam

        april 06, 2022 at 10:07 am

        Ej hvor skønt at høre!

        Svar
    2. Maja

      oktober 05, 2019 at 12:26 pm

      Der står ikke noget om hvor meget vand det skal bruges? :)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 05, 2019 at 2:36 pm

        Du dækker bare blomkålen med vand :o)

        Svar
    3. Tanja

      juli 25, 2019 at 11:08 pm

      Kan anbefales.
      Udelader dog smøret.

      Svar
      • Louise Dam

        juli 30, 2019 at 12:34 pm

        Skønt du kunne bruge opskriften :o)

        Svar
    4. Birgittemus

      juni 21, 2019 at 5:09 pm

      Nej for en laekker maade atlave pasta sauce paa. Og jeg ELSKER blomkaal!! Den bliver en klassiker.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 3:49 pm

        Dejligt at høre! :o)

        Svar
    5. Restaurant Fredericia

      juni 09, 2019 at 12:02 pm

      Hej Louise,

      Den ser bare rigtig lækker ud den suppe du har fået lavet der. Så tak for det! :)

      Svar
      • Louise Dam

        juni 11, 2019 at 9:21 am

        Det er nu en sauce og ikke en suppe :)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her