Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Fjerkræ

Sund gulerodsbund til pizza

Udgivet: 6. maj 2013 · Opdateret: 6. maj 2021

 
Gulerodsbund til pizza

Jeg elsker pizza, men nu er pizzabunden jo ikke det sundeste der findes. En pizza løber hurtigt op i omkring 1000 kalorier, og der er ikke rigtig så mange gode ting i den. Men jeg har nu fundet en måde at spise pizza lidt oftere. Jeg har nemlig lavet bunden ud af gulerødder, og har dermed lavet en sund pizzabund. Jeg synes det smagte virkelig godt, og man fik helt sikkert fornemmelsen af pizza. Man kan lave bunden af flere grøntsager, så det er noget jeg skal eksperimentere lidt med tror jeg. Gulerodspizzaen løb kun op 550 kalorier for hele pizzaen med ost, skinke og ananas på.

piskeris Grullo

Sund gulerodsbund til pizza

3.80 fra 5 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 pizzabund
Forb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 3 gulerødder
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 1 æg

Sådan gør du
 

  • Skræl gulerødderne og hak/riv dem helt fint i en foodprocessor. Hæld derefter gulerødderne over i et stykke rent stof og pres alt væden ud af dem. Bland de saftfrie gulerødder med revet parmesan, presset hvidløg og æg.
  • Når massen er ensartet fordeles den på en bageplade med bagepapir i en cirkel på cirka 25 cm i diameter. Bag bunden i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter.
  • Tag bunden ud af ovnen og fordel dit yndlingsfyld på den. Sæt den i ovnen i 5-10 minutter igen.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 bund | Kalorier: 570 kcal | Kulhydrater: 22 g | Protein: 46 g | Fedt: 33 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Sund gulerodsbund til pizza

 

Sund gulerodsbund til pizza

Sund gulerodsbund til pizza

Sund gulerodsbund til pizza

Sund gulerodsbund til pizza

 

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Amanda skriver

    december 05, 2019 at 9:46 pm

    Kan man komme noget andet i i stedet for parmesan? Er ikke så vild med ost :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2020 at 11:59 am

      Beklager det sene svar. Jeg tror ikke du rigtig vil kunne smage osten her. Men jeg har desværre ikke lige prøvet at lave den uden.

      Svar
  2. Marian Strange skriver

    januar 04, 2016 at 10:59 pm

    Jeg elsker at lave grønsagsjuice i min juicer, men synes altid det er så ærgerlig med alt grønssagsspildet. Jeg har med succes lavet frikadeller af "affaldet", tænker at jeg må prøve pizzabund næste gang.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 05, 2016 at 1:38 pm

      Det var da en rigtig god idé! Skriv gerne hvis du afprøver det.

      Svar
      • Marian Strange skriver

        januar 10, 2016 at 10:18 pm

        Lavede her til aften pizzabund af 6 gulerødder og 2 rødbeder, som jeg imorges havde lavet saft af. Det fungerer ganske udmærket. Dejligt ikke bare at skulle smide "affaldet" ud.

        Svar
        • Louise Dam skriver

          januar 11, 2016 at 12:06 am

          Ej hvor er det altså bare godt. Jeg er vild med at der ikke er noget der går til spilde!

          Svar
  3. Tove skriver

    august 07, 2015 at 5:34 pm

    Den smager fantastisk og har også prøvet med squash , som bestemt også kan anbefales

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 08, 2015 at 11:48 am

      Det lyder også rigtig godt med squash.

      Svar
      • Frida skriver

        oktober 23, 2020 at 4:54 pm

        Jeg skar MEGET ned på mængden af parmesanen og tilsatte lidt pizzakrydderi. Brugte 8% oksespegepølse istedet for skinke og spise den med rucola. Mums.

        Svar
        • Louise Dam skriver

          november 10, 2020 at 10:05 am

          Lækkert!

          Svar
  4. Amanda Vium skriver

    april 15, 2015 at 7:32 pm

    Lavede den til aftensmad i dag, og hold nu op hvor er det lækkert :-)!
    Det er bestemt ikke sidste gang! :)
    Blev din så sprød, at du kunne spise den med fingrene, hvis det var man ville det? :-)
    Min blev lidt smattet, men fik vist ikke presset alt væsken ud af gulerødderne ;)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 15, 2015 at 7:55 pm

      Hej Amanda
      Jeg synes min bund var ret sprød, så det er nok fordi du ikke har fået presset alt saften ud af gulerødderne.
      Men er glad for du kunne lide den :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  5. Kamilla skriver

    marts 26, 2015 at 4:12 pm

    Bliver bunden sprød? Den bund jeg har prøvet af søde kartofler blev MEGET smattet..

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 27, 2015 at 2:48 pm

      Hej Kamilla
      Ja, jeg synes bunden blev fint sprød da jeg lavede den. Den blev i hvert fald slet ikke smattet.

      Svar
  6. Julie Petersen skriver

    august 06, 2014 at 9:18 pm

    4 stars
    Super god opskrift! Lavede min med spinat og kylling, hvilket bestemt kan anbefales :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 07, 2014 at 9:12 pm

      Uhm, det lyder altså også virkelig lækkert!

      Svar
  7. Kristian skriver

    april 23, 2014 at 11:15 pm

    Hej Louise, jeg elsker den her pizzabund! Topkarakter fra mig (:

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 24, 2014 at 7:03 am

      Hej Kristian
      Det er jeg da bare super glad for at høre!

      Svar
  8. Janne skriver

    april 06, 2014 at 1:19 am

    Jeg har lavet disse bunde flere gange nu, og de er bare super lækre - hver gang.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 24, 2014 at 7:04 am

      Tak Janne, det lyder da bare rigtig dejligt!

      Svar
  9. Jette skriver

    februar 13, 2014 at 1:10 pm

    Hej Louise! Sikke en dejlig opskrift! Jeg er normalt ikke den store haj i et køkken, men får venindebesøg i weekenden og syntes jeg ville afprøve dette sunde alternativ til min "normale madlavning" (jeg er dreven bruger af https://www.hungry.dk/koebenhavn/ ;) ) Jeg lavede en bund med en blanding af blomkål og gulerødder (- jeg er stor fan af at erstatte alt, der er muligt med blomkål), og synes blandingen var rigtig god. Gulerøddernes sødme fungerede rigtig godt sammen med blomkålen. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg giver mig i kast med dette sunde alternativ :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 17, 2014 at 10:23 am

      Hej Jette
      Dejligt at høre, at du kunne lide bunden. God idé at blande blomkål og gulerødder. Det må jeg også lige få afprøvet en dag.

      Svar
    • Sara skriver

      april 06, 2020 at 9:15 am

      Hejjj
      Jeg synes det du omtaler lyder rigtig lækkkert, så ville bare lige høre hvor meget blomkål og hvor mange gulerødder du brugte??

      Svar
  10. Liv skriver

    december 01, 2013 at 10:10 am

    Hej Louise.
    Lækker opskrift! Jeg havde brug for at lave en lidt større pizza, så jeg tilføjede revet (og drænet) squash, og det var bare godt! Lille tip ;-)
    Vh Liv

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 02, 2013 at 10:26 am

      Hej Liv
      Det lyder bestemt også godt med revet squash i, man kan sikkert også lave den kun med squash. Tak for tippet!

      Svar
  11. Pernille skriver

    juni 24, 2013 at 6:53 pm

    Jeg prøvede pizzaen her til aften. Jeg er ikke vildt imponeret - men det er kun fordi, jeg havde forventet at få noget, der minder om pizza, og det synes jeg ikke det her gør. Bunden var for blød og smagte sødt af gulerødderne. Til gengæld mætter den godt, så denne portion var rigeligt :-) Ros for det.
    Jeg måtte dog bruge 2 æg for at "dejen" blev våd nok til at den kunne bredes ud på bagepapiret

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 24, 2013 at 8:28 pm

      Hej Pernille, det er jeg ked af at høre. Min bund blev nu rimelig sprød. Fik du presset alt saften ud? Men smagte selvfølgelig også sødt af gulerødderne. Ellers skal du afprøve en pizza med blomkålsbund istedet for måske. Den bliver nok ikke så sød.

      Svar
  12. Kristine skriver

    juni 08, 2013 at 7:51 pm

    Hej :) Jeg har prøvet den en del gange, og er blevet glad for opskriften. Jeg har dog det lille problem, at bunden klistrer meget til bangepapiret, og det er derfor ret problematisk at få den af. Det ser slet ikke sådan ud ved dig, har du evt. et tip der kunne hjælpe?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 24, 2013 at 8:30 pm

      Hej Kristine
      Nu har jeg selv kun fået prøvet bunden den ene gang, så har ikke så mange tips. Men min hang slet ikke fast i papiret synes jeg, så der kan jeg desværre ikke lige hjælpe.

      Svar
  13. Susann Romy Gröbner skriver

    maj 07, 2013 at 8:17 pm

    Det lyder altså virkelig spændende. Har lavet pizza med blomkålsbund før (den er jo meget populær), men lyder super godt med gulerødderne også. Det vil jeg prøve snart!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 08, 2013 at 1:27 pm

      Jeg har så ikke fået lavet den med blomkål endnu, men det kommer nok på et tidspunkt :-)

      Svar
  14. Birte Curth skriver

    maj 06, 2013 at 4:10 pm

    Nu skal jeg alligevel spise pizza til afveksling, TAK.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 07, 2013 at 10:05 am

      Det var så lidt, håber det bliver lige så vellykket som jeg syntes det var.

      Svar
      • Rene skriver

        september 13, 2016 at 2:53 pm

        Det er ca til 1 person ikke ?=

        Svar
        • Louise Dam skriver

          september 18, 2016 at 12:10 pm

          Jo :-)

          Svar
3.80 from 5 votes (4 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.