• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Fjerkræ

    Sund gulerodsbund til pizza

    Udgivet: maj 6, 2013 · Opdateret: maj 6, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Gulerodsbund til pizza

    Jeg elsker pizza, men nu er pizzabunden jo ikke det sundeste der findes. En pizza løber hurtigt op i omkring 1000 kalorier, og der er ikke rigtig så mange gode ting i den. Men jeg har nu fundet en måde at spise pizza lidt oftere. Jeg har nemlig lavet bunden ud af gulerødder, og har dermed lavet en sund pizzabund. Jeg synes det smagte virkelig godt, og man fik helt sikkert fornemmelsen af pizza. Man kan lave bunden af flere grøntsager, så det er noget jeg skal eksperimentere lidt med tror jeg. Gulerodspizzaen løb kun op 550 kalorier for hele pizzaen med ost, skinke og ananas på.

    ikon piskeris Chestnut

    Sund gulerodsbund til pizza

    1 pizzabund
    Forb. tid 15 min
    Samlet tid 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 3 gulerødder
    • 1 dl revet parmesan
    • 1 fed hvidløg
    • 1 æg

    Sådan gør du
     

    • Skræl gulerødderne og hak/riv dem helt fint i en foodprocessor. Hæld derefter gulerødderne over i et stykke rent stof og pres alt væden ud af dem. Bland de saftfrie gulerødder med revet parmesan, presset hvidløg og æg.
    • Når massen er ensartet fordeles den på en bageplade med bagepapir i en cirkel på cirka 25 cm i diameter. Bag bunden i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter.
    • Tag bunden ud af ovnen og fordel dit yndlingsfyld på den. Sæt den i ovnen i 5-10 minutter igen.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 bund | Kalorier: 570 kcal | Kulhydrater: 22 g | Protein: 46 g | Fedt: 33 g
    Bedøm denne opskrift:
    4 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Sund gulerodsbund til pizza

     

    Sund gulerodsbund til pizza

    Sund gulerodsbund til pizza

    Sund gulerodsbund til pizza

    Sund gulerodsbund til pizza

     

     

    Skrevet af: Louise DamGulerødder, Hvidløg, Parmesan, SundtKategori: Aftensmad, Fjerkræ, Oksekød, Svinekød, Vegetarretter

    Følg mig på Instagram
    « Gateau Marcel chokoladekage
    Rösti med kartofler, gulerødder & squash »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Amanda

      december 05, 2019 at 9:46 pm

      Kan man komme noget andet i i stedet for parmesan? Er ikke så vild med ost :-)

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2020 at 11:59 am

        Beklager det sene svar. Jeg tror ikke du rigtig vil kunne smage osten her. Men jeg har desværre ikke lige prøvet at lave den uden.

        Svar
    2. Marian Strange

      januar 04, 2016 at 10:59 pm

      Jeg elsker at lave grønsagsjuice i min juicer, men synes altid det er så ærgerlig med alt grønssagsspildet. Jeg har med succes lavet frikadeller af "affaldet", tænker at jeg må prøve pizzabund næste gang.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 05, 2016 at 1:38 pm

        Det var da en rigtig god idé! Skriv gerne hvis du afprøver det.

        Svar
        • Marian Strange

          januar 10, 2016 at 10:18 pm

          Lavede her til aften pizzabund af 6 gulerødder og 2 rødbeder, som jeg imorges havde lavet saft af. Det fungerer ganske udmærket. Dejligt ikke bare at skulle smide "affaldet" ud.

          Svar
          • Louise Dam

            januar 11, 2016 at 12:06 am

            Ej hvor er det altså bare godt. Jeg er vild med at der ikke er noget der går til spilde!

            Svar
    3. Tove

      august 07, 2015 at 5:34 pm

      Den smager fantastisk og har også prøvet med squash , som bestemt også kan anbefales

      Svar
      • Louise Dam

        august 08, 2015 at 11:48 am

        Det lyder også rigtig godt med squash.

        Svar
        • Frida

          oktober 23, 2020 at 4:54 pm

          Jeg skar MEGET ned på mængden af parmesanen og tilsatte lidt pizzakrydderi. Brugte 8% oksespegepølse istedet for skinke og spise den med rucola. Mums.

          Svar
          • Louise Dam

            november 10, 2020 at 10:05 am

            Lækkert!

            Svar
    4. Amanda Vium

      april 15, 2015 at 7:32 pm

      Lavede den til aftensmad i dag, og hold nu op hvor er det lækkert :-)!
      Det er bestemt ikke sidste gang! :)
      Blev din så sprød, at du kunne spise den med fingrene, hvis det var man ville det? :-)
      Min blev lidt smattet, men fik vist ikke presset alt væsken ud af gulerødderne ;)

      Svar
      • Louise Dam

        april 15, 2015 at 7:55 pm

        Hej Amanda
        Jeg synes min bund var ret sprød, så det er nok fordi du ikke har fået presset alt saften ud af gulerødderne.
        Men er glad for du kunne lide den :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    5. Kamilla

      marts 26, 2015 at 4:12 pm

      Bliver bunden sprød? Den bund jeg har prøvet af søde kartofler blev MEGET smattet..

      Svar
      • Louise Dam

        marts 27, 2015 at 2:48 pm

        Hej Kamilla
        Ja, jeg synes bunden blev fint sprød da jeg lavede den. Den blev i hvert fald slet ikke smattet.

        Svar
    6. Julie Petersen

      august 06, 2014 at 9:18 pm

      4 stars
      Super god opskrift! Lavede min med spinat og kylling, hvilket bestemt kan anbefales :-)

      Svar
      • Louise Dam

        august 07, 2014 at 9:12 pm

        Uhm, det lyder altså også virkelig lækkert!

        Svar
    7. Kristian

      april 23, 2014 at 11:15 pm

      Hej Louise, jeg elsker den her pizzabund! Topkarakter fra mig (:

      Svar
      • Louise Dam

        april 24, 2014 at 7:03 am

        Hej Kristian
        Det er jeg da bare super glad for at høre!

        Svar
    8. Janne

      april 06, 2014 at 1:19 am

      Jeg har lavet disse bunde flere gange nu, og de er bare super lækre - hver gang.

      Svar
      • Louise Dam

        april 24, 2014 at 7:04 am

        Tak Janne, det lyder da bare rigtig dejligt!

        Svar
    9. Jette

      februar 13, 2014 at 1:10 pm

      Hej Louise! Sikke en dejlig opskrift! Jeg er normalt ikke den store haj i et køkken, men får venindebesøg i weekenden og syntes jeg ville afprøve dette sunde alternativ til min "normale madlavning" (jeg er dreven bruger af https://www.hungry.dk/koebenhavn/ ;) ) Jeg lavede en bund med en blanding af blomkål og gulerødder (- jeg er stor fan af at erstatte alt, der er muligt med blomkål), og synes blandingen var rigtig god. Gulerøddernes sødme fungerede rigtig godt sammen med blomkålen. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg giver mig i kast med dette sunde alternativ :)

      Svar
      • Louise Dam

        februar 17, 2014 at 10:23 am

        Hej Jette
        Dejligt at høre, at du kunne lide bunden. God idé at blande blomkål og gulerødder. Det må jeg også lige få afprøvet en dag.

        Svar
      • Sara

        april 06, 2020 at 9:15 am

        Hejjj
        Jeg synes det du omtaler lyder rigtig lækkkert, så ville bare lige høre hvor meget blomkål og hvor mange gulerødder du brugte??

        Svar
    10. Liv

      december 01, 2013 at 10:10 am

      Hej Louise.
      Lækker opskrift! Jeg havde brug for at lave en lidt større pizza, så jeg tilføjede revet (og drænet) squash, og det var bare godt! Lille tip ;-)
      Vh Liv

      Svar
      • Louise Dam

        december 02, 2013 at 10:26 am

        Hej Liv
        Det lyder bestemt også godt med revet squash i, man kan sikkert også lave den kun med squash. Tak for tippet!

        Svar
    11. Pernille

      juni 24, 2013 at 6:53 pm

      Jeg prøvede pizzaen her til aften. Jeg er ikke vildt imponeret - men det er kun fordi, jeg havde forventet at få noget, der minder om pizza, og det synes jeg ikke det her gør. Bunden var for blød og smagte sødt af gulerødderne. Til gengæld mætter den godt, så denne portion var rigeligt :-) Ros for det.
      Jeg måtte dog bruge 2 æg for at "dejen" blev våd nok til at den kunne bredes ud på bagepapiret

      Svar
      • Louise Dam

        juni 24, 2013 at 8:28 pm

        Hej Pernille, det er jeg ked af at høre. Min bund blev nu rimelig sprød. Fik du presset alt saften ud? Men smagte selvfølgelig også sødt af gulerødderne. Ellers skal du afprøve en pizza med blomkålsbund istedet for måske. Den bliver nok ikke så sød.

        Svar
    12. Kristine

      juni 08, 2013 at 7:51 pm

      Hej :) Jeg har prøvet den en del gange, og er blevet glad for opskriften. Jeg har dog det lille problem, at bunden klistrer meget til bangepapiret, og det er derfor ret problematisk at få den af. Det ser slet ikke sådan ud ved dig, har du evt. et tip der kunne hjælpe?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 24, 2013 at 8:30 pm

        Hej Kristine
        Nu har jeg selv kun fået prøvet bunden den ene gang, så har ikke så mange tips. Men min hang slet ikke fast i papiret synes jeg, så der kan jeg desværre ikke lige hjælpe.

        Svar
    13. Susann Romy Gröbner

      maj 07, 2013 at 8:17 pm

      Det lyder altså virkelig spændende. Har lavet pizza med blomkålsbund før (den er jo meget populær), men lyder super godt med gulerødderne også. Det vil jeg prøve snart!

      Svar
      • Louise Dam

        juni 08, 2013 at 1:27 pm

        Jeg har så ikke fået lavet den med blomkål endnu, men det kommer nok på et tidspunkt :-)

        Svar
    14. Birte Curth

      maj 06, 2013 at 4:10 pm

      Nu skal jeg alligevel spise pizza til afveksling, TAK.

      Svar
      • Louise Dam

        maj 07, 2013 at 10:05 am

        Det var så lidt, håber det bliver lige så vellykket som jeg syntes det var.

        Svar
        • Rene

          september 13, 2016 at 2:53 pm

          Det er ca til 1 person ikke ?=

          Svar
          • Louise Dam

            september 18, 2016 at 12:10 pm

            Jo :-)

            Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her