
Sund gulerodsbund til pizza
1 pizzabund
Forberedelsestid: 15 min
Samlet tid: 30 min
Ingredienser
3 gulerødder
1 dl revet parmesan
1 fed hvidløg
1 æg
Fremgangsmåde
1. Skræl gulerødderne og hak/riv dem helt fint i en foodprocessor. Hæld derefter gulerødderne over i et stykke rent stof og pres alt væden ud af dem. Bland de saftfrie gulerødder med revet parmesan, presset hvidløg og æg.
2. Når massen er ensartet fordeles den på en bageplade med bagepapir i en cirkel på cirka 25 cm i diameter. Bag bunden i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter.
3. Tag bunden ud af ovnen og fordel dit yndlingsfyld på den. Sæt den i ovnen i 5-10 minutter igen.
Opskriften er fundet her.


Skrevet af: Louise DamGulerødder, Hvidløg, Parmesan, SundtKategori: Aftensmad, Fjerkræ, Oksekød, Svinekød, Vegetarretter
Kan man komme noget andet i i stedet for parmesan? Er ikke så vild med ost :-)
Beklager det sene svar. Jeg tror ikke du rigtig vil kunne smage osten her. Men jeg har desværre ikke lige prøvet at lave den uden.
Jeg elsker at lave grønsagsjuice i min juicer, men synes altid det er så ærgerlig med alt grønssagsspildet. Jeg har med succes lavet frikadeller af "affaldet", tænker at jeg må prøve pizzabund næste gang.
Det var da en rigtig god idé! Skriv gerne hvis du afprøver det.
Lavede her til aften pizzabund af 6 gulerødder og 2 rødbeder, som jeg imorges havde lavet saft af. Det fungerer ganske udmærket. Dejligt ikke bare at skulle smide "affaldet" ud.
Ej hvor er det altså bare godt. Jeg er vild med at der ikke er noget der går til spilde!
Den smager fantastisk og har også prøvet med squash , som bestemt også kan anbefales
Det lyder også rigtig godt med squash.
Jeg skar MEGET ned på mængden af parmesanen og tilsatte lidt pizzakrydderi. Brugte 8% oksespegepølse istedet for skinke og spise den med rucola. Mums.
Lækkert!
Lavede den til aftensmad i dag, og hold nu op hvor er det lækkert :-)!
Det er bestemt ikke sidste gang! :)
Blev din så sprød, at du kunne spise den med fingrene, hvis det var man ville det? :-)
Min blev lidt smattet, men fik vist ikke presset alt væsken ud af gulerødderne ;)
Hej Amanda
Jeg synes min bund var ret sprød, så det er nok fordi du ikke har fået presset alt saften ud af gulerødderne.
Men er glad for du kunne lide den :-)
Hilsen Louise
Bliver bunden sprød? Den bund jeg har prøvet af søde kartofler blev MEGET smattet..
Hej Kamilla
Ja, jeg synes bunden blev fint sprød da jeg lavede den. Den blev i hvert fald slet ikke smattet.
Super god opskrift! Lavede min med spinat og kylling, hvilket bestemt kan anbefales :-)
Uhm, det lyder altså også virkelig lækkert!
Hej Louise, jeg elsker den her pizzabund! Topkarakter fra mig (:
Hej Kristian
Det er jeg da bare super glad for at høre!
Jeg har lavet disse bunde flere gange nu, og de er bare super lækre - hver gang.
Tak Janne, det lyder da bare rigtig dejligt!
Hej Louise! Sikke en dejlig opskrift! Jeg er normalt ikke den store haj i et køkken, men får venindebesøg i weekenden og syntes jeg ville afprøve dette sunde alternativ til min "normale madlavning" (jeg er dreven bruger af https://www.hungry.dk/koebenhavn/ ;) ) Jeg lavede en bund med en blanding af blomkål og gulerødder (- jeg er stor fan af at erstatte alt, der er muligt med blomkål), og synes blandingen var rigtig god. Gulerøddernes sødme fungerede rigtig godt sammen med blomkålen. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg giver mig i kast med dette sunde alternativ :)
Hej Jette
Dejligt at høre, at du kunne lide bunden. God idé at blande blomkål og gulerødder. Det må jeg også lige få afprøvet en dag.
Hejjj
Jeg synes det du omtaler lyder rigtig lækkkert, så ville bare lige høre hvor meget blomkål og hvor mange gulerødder du brugte??
Hej Louise.
Lækker opskrift! Jeg havde brug for at lave en lidt større pizza, så jeg tilføjede revet (og drænet) squash, og det var bare godt! Lille tip ;-)
Vh Liv
Hej Liv
Det lyder bestemt også godt med revet squash i, man kan sikkert også lave den kun med squash. Tak for tippet!
Jeg prøvede pizzaen her til aften. Jeg er ikke vildt imponeret - men det er kun fordi, jeg havde forventet at få noget, der minder om pizza, og det synes jeg ikke det her gør. Bunden var for blød og smagte sødt af gulerødderne. Til gengæld mætter den godt, så denne portion var rigeligt :-) Ros for det.
Jeg måtte dog bruge 2 æg for at "dejen" blev våd nok til at den kunne bredes ud på bagepapiret
Hej Pernille, det er jeg ked af at høre. Min bund blev nu rimelig sprød. Fik du presset alt saften ud? Men smagte selvfølgelig også sødt af gulerødderne. Ellers skal du afprøve en pizza med blomkålsbund istedet for måske. Den bliver nok ikke så sød.
Hej :) Jeg har prøvet den en del gange, og er blevet glad for opskriften. Jeg har dog det lille problem, at bunden klistrer meget til bangepapiret, og det er derfor ret problematisk at få den af. Det ser slet ikke sådan ud ved dig, har du evt. et tip der kunne hjælpe?
Hej Kristine
Nu har jeg selv kun fået prøvet bunden den ene gang, så har ikke så mange tips. Men min hang slet ikke fast i papiret synes jeg, så der kan jeg desværre ikke lige hjælpe.
Det lyder altså virkelig spændende. Har lavet pizza med blomkålsbund før (den er jo meget populær), men lyder super godt med gulerødderne også. Det vil jeg prøve snart!
Jeg har så ikke fået lavet den med blomkål endnu, men det kommer nok på et tidspunkt :-)
Nu skal jeg alligevel spise pizza til afveksling, TAK.
Det var så lidt, håber det bliver lige så vellykket som jeg syntes det var.
Det er ca til 1 person ikke ?=
Jo :-)