Her kan du få en skøn opskrift på karrysild. Den har en dejlig krydret smag fra karryen og et syrligt twist fra æblecidereddike. Denne karrysild er med æbler og er en perfekt hjemmelavet variant til påske- eller julefrokosten, hvor man kan spise den på en skive rugbrød med et kogt æg.
Det er nok de fleste, der på et eller andet tidspunkt har fået serveret karrysild til en eller anden frokost med familien. Man kan købe karrysild færdigt på glas, men det smager altså bare lige det bedre når man selv rører karrydressingen sammen til sin karrysild.
Se også disse opskrifter:
Hønsesalat | Tunsalat | Rejesalat
Det tager ikke lang tid at lave denne opskrift på karrysild, da den tager udgangspunkt i de købte marinerede sild, som man kan købe i alle supermarkeder. Så rører man blot karrydressingen sammen, hvorefter man vender sildene i. Den bliver dejlig cremet, da jeg blander både creme fraiche og mayonnaise i cremen.
Karrysild
Ingredienser
- 1 lille æble, i små tern
- 250 g marinerede sild , (drænet vægt)
- 1-1,5 spsk (reklamelink)karrypulver
- 6 spsk mayonnaise
- 3-4 spsk creme fraiche 18% eller 38%
- 1 tsk sukker
- 2 spsk (reklamelink)æblecidereddike
- 1 spsk (reklamelink)kapers
- salt og peber
Sådan gør du
- Skær æblet i små tern.
- Skær sildefileterne i mindre bidder (med mindre du har købt sild der allerede er i bidder)
- Bland karry, mayonnaise, creme fraiche, sukker og æblecidereddike sammen i en skål.
- Krydr med salt og peber og smag til.
- Tilsæt æble i tern, kapers og de marinerede sild og bland det hele godt rundt.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Jeg har blot lavet min opskrift med de sild, som man kan købe marineret i de fleste supermarkeder. Du kan også gøre det lidt bedre ved at gå til din fiskehandler og købe nogle sild der. Der kan man typisk få sildefilter, som skal bruges hertil.
- Du kan godt undlade æblestykkerne, hvis det ikke lige er dig. Det smager dog super godt sammen med silden og karryen, så du kan altid prøve det af.
💭 Spørgsmål og svar til min opskrift på karrysild
Den hjemmelavet karrysild med æbler skal allerhelst stå og trække smag i en lille times tid. Den må dog meget gerne stå allerede fra dagen før, så kan smagen rigtig trække ind.
Typisk er der sild, karry, creme fraiche, mayonnaise og andre krydderier i. Denne her er en karrysild med æbler, da det giver lidt syre til retten.
Man spiser oftest mest sild omkring marts-april måned, da det er der, hvor sildene er nemmest at fange. Dog spiser man sild her i Danmark året rundt, men særligt omkring påske og jul.
Comments
No Comments