• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Frokost » Pålæg

    Karrysild

    Udgivet: apr 8, 2022 · Opdateret: apr 8, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du få en skøn opskrift på karrysild. Den har en dejlig krydret smag fra karryen og et syrligt twist fra æblecidereddike. Denne karrysild er med æbler og er en perfekt hjemmelavet variant til påske- eller julefrokosten, hvor man kan spise den på en skive rugbrød med et kogt æg.

    Hjemmelavet karrysild med æbler på rugbrød med kogt æg, rødløg og karse

    Det er nok de fleste, der på et eller andet tidspunkt har fået serveret karrysild til en eller anden frokost med familien. Man kan købe karrysild færdigt på glas, men det smager altså bare lige det bedre når man selv rører karrydressingen sammen til sin karrysild.

    Se også disse opskrifter:
    Hønsesalat | Tunsalat | Rejesalat

    Det tager ikke lang tid at lave denne opskrift på karrysild, da den tager udgangspunkt i de købte marinerede sild, som man kan købe i alle supermarkeder. Så rører man blot karrydressingen sammen, hvorefter man vender sildene i. Den bliver dejlig cremet, da jeg blander både creme fraiche og mayonnaise i cremen.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Karrysild

    Opskrift af Louise Dam
    6 personer
    Holdbarhed: 3-4 dage
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 15 minutter min
    Samlet tid 15 minutter min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 lille æble, i små tern
    • 250 g marinerede sild , (drænet vægt)
    • 1-1,5 spsk karrypulver
    • 6 spsk mayonnaise
    • 3-4 spsk creme fraiche 18% eller 38%
    • 1 tsk sukker
    • 2 spsk æblecidereddike
    • 1 spsk kapers
    • salt og peber

    Sådan gør du
     

    • Skær æblet i små tern.
    • Skær sildefileterne i mindre bidder (med mindre du har købt sild der allerede er i bidder)
    • Bland karry, mayonnaise, creme fraiche, sukker og æblecidereddike sammen i en skål.
    • Krydr med salt og peber og smag til.
    • Tilsæt æble i tern, kapers og de marinerede sild og bland det hele godt rundt.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 193 kcal | Kulhydrater: 5 g | Protein: 8 g | Fedt: 16 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Bag for Børnetelefonen - Børns vilkår

    Tip til opskriften!

    • Jeg har blot lavet min opskrift med de sild, som man kan købe marineret i de fleste supermarkeder. Du kan også gøre det lidt bedre ved at gå til din fiskehandler og købe nogle sild der. Der kan man typisk få sildefilter, som skal bruges hertil.
    • Du kan godt undlade æblestykkerne, hvis det ikke lige er dig. Det smager dog super godt sammen med silden og karryen, så du kan altid prøve det af.

    💭 Spørgsmål og svar til min opskrift på karrysild

    Kan man lave sildene klar dagen før?

    Den hjemmelavet karrysild med æbler skal allerhelst stå og trække smag i en lille times tid. Den må dog meget gerne stå allerede fra dagen før, så kan smagen rigtig trække ind.

    Hvad er der i hjemmelavet karrysild?

    Typisk er der sild, karry, creme fraiche, mayonnaise og andre krydderier i. Denne her er en karrysild med æbler, da det giver lidt syre til retten.

    Hvornår spiser man sild?

    Man spiser oftest mest sild omkring marts-april måned, da det er der, hvor sildene er nemmest at fange. Dog spiser man sild her i Danmark året rundt, men særligt omkring påske og jul.

    • Hjemmelavet karrysild med æbler på rugbrød med kogt æg og karse
    • Sild på rugbrød med karrydressing og æg
    • Hjemmelavet karrysild med æbler på rugbrød med kogt æg og karse
    Følg mig på Instagram
    « Sprøde avokadoruller med cashewdip (Avocado Egg Rolls fra The Cheesecake Factory)
    Opskrifter på påskeæg »

    Læserinteraktioner

    Comments

    No Comments

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788