Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Pålæg

Karrysild

Udgivet: 8. apr 2022 · Opdateret: 8. apr 2022

Her kan du få en skøn opskrift på karrysild. Den har en dejlig krydret smag fra karryen og et syrligt twist fra æblecidereddike. Denne karrysild er med æbler og er en perfekt hjemmelavet variant til påske- eller julefrokosten, hvor man kan spise den på en skive rugbrød med et kogt æg.

Hjemmelavet karrysild med æbler på rugbrød med kogt æg, rødløg og karse

Det er nok de fleste, der på et eller andet tidspunkt har fået serveret karrysild til en eller anden frokost med familien. Man kan købe karrysild færdigt på glas, men det smager altså bare lige det bedre når man selv rører karrydressingen sammen til sin karrysild.

Se også disse opskrifter:
Hønsesalat | Tunsalat | Rejesalat

Det tager ikke lang tid at lave denne opskrift på karrysild, da den tager udgangspunkt i de købte marinerede sild, som man kan købe i alle supermarkeder. Så rører man blot karrydressingen sammen, hvorefter man vender sildene i. Den bliver dejlig cremet, da jeg blander både creme fraiche og mayonnaise i cremen.

piskeris Grullo

Karrysild

4.67 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 6 personer
Holdbarhed: 3-4 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 15 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 lille æble, i små tern
  • 250 g marinerede sild , (drænet vægt)
  • 1-1,5 spsk (reklamelink)karrypulver
  • 6 spsk mayonnaise
  • 3-4 spsk creme fraiche 18% eller 38%
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk (reklamelink)æblecidereddike
  • 1 spsk (reklamelink)kapers
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skær æblet i små tern.
  • Skær sildefileterne i mindre bidder (med mindre du har købt sild der allerede er i bidder)
  • Bland karry, mayonnaise, creme fraiche, sukker og æblecidereddike sammen i en skål.
  • Krydr med salt og peber og smag til.
  • Tilsæt æble i tern, kapers og de marinerede sild og bland det hele godt rundt.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 193 kcal | Kulhydrater: 5 g | Protein: 8 g | Fedt: 16 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Jeg har blot lavet min opskrift med de sild, som man kan købe marineret i de fleste supermarkeder. Du kan også gøre det lidt bedre ved at gå til din fiskehandler og købe nogle sild der. Der kan man typisk få sildefilter, som skal bruges hertil.
  • Du kan godt undlade æblestykkerne, hvis det ikke lige er dig. Det smager dog super godt sammen med silden og karryen, så du kan altid prøve det af.

💭 Spørgsmål og svar til min opskrift på karrysild

Kan man lave sildene klar dagen før?

Den hjemmelavet karrysild med æbler skal allerhelst stå og trække smag i en lille times tid. Den må dog meget gerne stå allerede fra dagen før, så kan smagen rigtig trække ind.

Hvad er der i hjemmelavet karrysild?

Typisk er der sild, karry, creme fraiche, mayonnaise og andre krydderier i. Denne her er en karrysild med æbler, da det giver lidt syre til retten.

Hvornår spiser man sild?

Man spiser oftest mest sild omkring marts-april måned, da det er der, hvor sildene er nemmest at fange. Dog spiser man sild her i Danmark året rundt, men særligt omkring påske og jul.

  • Hjemmelavet karrysild med æbler på rugbrød med kogt æg og karse
  • Sild på rugbrød med karrydressing og æg
  • Hjemmelavet karrysild med æbler på rugbrød med kogt æg og karse

Comments

No Comments

4.67 from 3 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.