Her finder du en lækker opskrift på tunsalat, som ikke tager mere end 10 minutter at røre sammen. En hjemmelavet tunsalat smager bare bedre, end dem man kan købe i supermarkederne.
Tunsalat er en super nem form for pålæg til din rugbrødsmad. Det tager 10 minutter at røre den sammen, og så har du både en nem og mættende frokost.
I min tunsalat har jeg kommet hakket rødløg i, men man kan også komme majs, kapers eller æg i sin tunsalat hvis man bedre kan lide det. Dressingen laver jeg på creme fraiche og lidt mayonnaise.
Se også disse opskrifter:
Æggesalat | Røget makrelsalat | Hønsesalat
Det er super nemt at lave denne her pålægssalat, og den kan sagtens laves nogle timer før, at den skal bruges. Så kan de forskellige ingredienser stå og trække smag. Hvis du skal have frokostgæster, så kan du også godt lave den dagen før. Det kan den sagtens holde til. Du kan også prøve at lave en lækker tunmousse med rød kaviar.
Tunsalat
Ingredienser
- 2 dåser (reklamelink)tun, i olie eller vand
- 3 spsk creme fraiche 18 %
- 1 spsk mayonnaise
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk (reklamelink)dijonsennep
- 4 spsk finthakket rødløg
- salt og peber
Sådan gør du
- Åbn dåserne med (reklamelink)tun, og kom indholdet i en skål.
- Tilsæt de resterende ingredienser og bland det hele godt sammen.
- Smag din tunsalat til med salt og peber og eventuelt mere citron og sennep.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Jeg er også vild med at tilsætte lidt majs til min hjemmelavet tunsalat, det giver et sødt og sprødt element til tunsalaten, som jeg godt kan lide.
- Tunsalaten kan serveres som del af et frokostbord, hvor tunsalaten serveres på rugbrød.
- Tunsalaten kan også bruges i en sandwich eller i en salat.
- Tunsalaten kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet.
- Denne her tunsalat er uden æg eller kapers, men du kan sagtens tilsætte det, så det bliver en tunsalat med æg eller en tunsalat med kapers. Hvis du gerne vil have æg i, så ville jeg blot tilsætte 1 hårdkogt kogt æg i tern.
- Hvis du gerne vil lave din tunsalat med kapers, kan du tilsætte 3 tsk. kapers og røre det sammen med resten. Du kan også tilsætte lidt mere, hvis du gerne vil have meget kapers smag.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Det er ganske nemt at lave en tunsalat faktisk! Det du skal gøre er at dræne tunen for vand og hælde det i en skål. Herefter hakker du rødløg og tilsætter de andre ingredienser. Rør det hele godt rundt. Pynt med lidt friskhakket rødløg og krydderurter på toppen.
Det kommer helt an på hvad man mener er sundt. Generelt skal man sørge for at spise varieret. I hele denne tunsalat opskrift til 4 personer er der cirka 400 kalorier. Det giver cirka 100 kalorier for en portion, hvilket er meget fornuftigt for en pålægssalat til rugbrød eller sandwich.
Annette Petersen skriver
jeg har prøvet at komme sure agurker i tern i samt saft dette kan også gøre den mere frisk. Asier kan også bruges.
Louise Dam skriver
Det lyder absolut også lækkert! :-)
Helle skriver
Mega god tunsalat. Brugte kapers og det giver en dejlig “frisk” salat.
Skal bruges til påskefrokost 🤞
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne bruge opskriften :-)
max skriver
Ja det er populært at putte majs i forskellige salater, jeg kan ikke li' den sødme, jeg bruger gerne blegselleri for smagen og lidt sprødt.
Louise Dam skriver
Tak for inputtet med blegselleri i stedet for majs :-)
Finn E Mathiesen skriver
Hej,
Vi har prøvet din opskrift og det smager dejligt.
Men vi er lidt uenige min kone og mig.
Skal olien hældes ud inden vi blander ingredienserne i tunen ??
Vi brugte hele indholdet incl. olien.
Mvh / Inga og Finn
Louise Dam skriver
Jeg plejer at hælde olien fra :-)