• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Frokost » Pålæg

    Tunsalat

    Udgivet: mar 3, 2022 · Opdateret: mar 3, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her finder du en lækker opskrift på tunsalat, som ikke tager mere end 10 minutter at røre sammen. En hjemmelavet tunsalat smager bare bedre, end dem man kan købe i supermarkederne.

    Tunsalat

    Tunsalat er en super nem form for pålæg til din rugbrødsmad. Det tager 10 minutter at røre den sammen, og så har du både en nem og mættende frokost.

    I min tunsalat har jeg kommet hakket rødløg i, men man kan også komme majs, kapers eller æg i sin tunsalat hvis man bedre kan lide det. Dressingen laver jeg på creme fraiche og lidt mayonnaise.

    Se også disse opskrifter:
    Æggesalat | Røget makrelsalat | Hønsesalat

    Det er super nemt at lave denne her pålægssalat, og den kan sagtens laves nogle timer før, at den skal bruges. Så kan de forskellige ingredienser stå og trække smag. Hvis du skal have frokostgæster, så kan du også godt lave den dagen før. Det kan den sagtens holde til.

    ikon piskeris Chestnut

    Tunsalat

    4 personer
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 10 min
    Samlet tid 10 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 2 dåser tun i olie eller vand
    • 3 spsk creme fraiche 18 %
    • 1 spsk mayonnaise
    • 1 spsk citronsaft
    • 1 tsk dijonsennep
    • 4 spsk finthakket rødløg
    • salt og peber

    Sådan gør du
     

    • Åbn dåserne med tun, og kom indholdet i en skål.
    • Tilsæt de resterende ingredienser og bland det hele godt sammen.
    • Smag din tunsalat til med salt og peber og eventuelt mere citron og sennep.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 104 kcal | Kulhydrater: 2 g | Protein: 17 g | Fedt: 3 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.3 fra 13 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Jeg er også vild med at tilsætte lidt majs til min hjemmelavet tunsalat, det giver et sødt og sprødt element til tunsalaten, som jeg godt kan lide.
    • Tunsalaten kan serveres som del af et frokostbord, hvor tunsalaten serveres på rugbrød.
    • Tunsalaten kan også bruges i en sandwich eller i en salat.
    • Tunsalaten kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet.
    • Denne her tunsalat er uden æg eller kapers, men du kan sagtens tilsætte det, så det bliver en tunsalat med æg eller en tunsalat med kapers. Hvis du gerne vil have æg i, så ville jeg blot tilsætte 1 hårdkogt kogt æg i tern.
    • Hvis du gerne vil lave din tunsalat med kapers, kan du tilsætte 3 tsk. kapers og røre det sammen med resten. Du kan også tilsætte lidt mere, hvis du gerne vil have meget kapers smag.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvordan laver man tunsalat?

    Det er ganske nemt at lave en tunsalat faktisk! Det du skal gøre er at dræne tunen for vand og hælde det i en skål. Herefter hakker du rødløg og tilsætter de andre ingredienser. Rør det hele godt rundt. Pynt med lidt friskhakket rødløg og krydderurter på toppen.

    Er tunsalat sundt?

    Det kommer helt an på hvad man mener er sundt. Generelt skal man sørge for at spise varieret. I hele denne tunsalat opskrift til 4 personer er der cirka 400 kalorier. Det giver cirka 100 kalorier for en portion, hvilket er meget fornuftigt for en pålægssalat til rugbrød eller sandwich.

    • Tunsalat
    • Tunsalat
    Følg mig på Instagram
    « Hønsesalat
    Romkugler »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Finn E Mathiesen

      oktober 22, 2022 at 9:57 am

      5 stars
      Hej,
      Vi har prøvet din opskrift og det smager dejligt.
      Men vi er lidt uenige min kone og mig.
      Skal olien hældes ud inden vi blander ingredienserne i tunen ??
      Vi brugte hele indholdet incl. olien.

      Mvh / Inga og Finn

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 22, 2022 at 5:30 pm

        Jeg plejer at hælde olien fra :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her