Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Påskefrokost

Tunmousse med rød kaviar

Udgivet: 13. nov 2012 · Opdateret: 6. maj 2021

 
Tunmousse

Tunmousse er måske lidt gammeldags, men er for mig en af de helt klassiske og super lækre forretter. Den er forholdsvis nem og lave, og fordelen er at den faktisk helst skal laves dagen inden gæsterne kommer, så den kan nå at sætte sig. Tunmosse er rigtig god som forret, og du kan servere et lækkert stykke brød til retten.

piskeris Grullo

Tunmousse med rød kaviar

4 fra 2 stemmer
Justér antalJustér antal: 15 personer
Forb. tid 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 30 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Skåle
  • (reklamelink)Springform 24 cm
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 5 dåser tun i olie
  • 500 gram løg
  • 6 dl creme fraiche
  • 10 blade (reklamelink)husblas
  • 3,75 dl piskefløde
  • Salt & peber
  • Saften af 2 citroner
  • 2 glas caviar, caviart

Sådan gør du
 

  • 10 blade husblas udblødes i koldt vand.
  • Fjern olien fra tunen.
  • Tun, løg, creme fraiche og saft fra citronen blendes. Caviar røres ud heri.
  • Knug vandet ud af husblasen. Smelt med et par skefulde kogende vand. Hæld husblas i blandingen med en tynd stråle ved konstant piskning.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Stil i køleskabet indtil du kan tegne mønstre i blandingen.
  • Pisk fløden til skum og vend den i blandingen.
  • Stil i køleskabet i minimum 2 timer.

Noter

Opskriften er fundet her.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 308 kcal | Kulhydrater: 5 g | Protein: 21 g | Fedt: 23 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

tunmousse

 

tunmousse

tunmousse

Kommentarer

  1. Lene Tagesen skriver

    januar 02, 2018 at 8:09 pm

    Lækker tunmousse. Beklædte en form med laks og fyldte op med mousse,festligt flot og virkelig lækkert.
    Ved du om den er frysegnet ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 26, 2018 at 6:45 pm

      Det tror jeg desværre ikke den er.

      Svar
  2. Katja skriver

    januar 21, 2015 at 10:39 pm

    Har lige fundet din fine blog og må sige at det er langt fra sidste gang jeg besøger den! Er stor fan af din tunmousse… Undlader bare caviar og bruger pikant flødeost for et ekstra twist :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 25, 2015 at 7:50 pm

      Hej Katja
      Det lyder bare godt! Tror da også jeg vil prøve din version en dag.

      Svar
    • bente skriver

      september 05, 2017 at 10:22 pm

      Den vil jeg prøve. Du skriver at der skal bruges 10 blade husblas til 17 Pers. Men i fremgangsmåden skriver du læg 4 blade i blød?... stort antal til 17? Hvorfor ikke til 6?

      Svar
      • Louise Dam skriver

        september 06, 2017 at 6:05 pm

        Det er da også noget vrøvl. Det er 10 blade der skal bruges til denne størrelse portion. Du kan blot dividere ned hvis du ønsker at lave til 6 personer istedet for 15.

        Svar
4 from 2 votes (2 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.