
Tunmousse er måske lidt gammeldags, men er for mig en af de helt klassiske og super lækre forretter. Den er forholdsvis nem og lave, og fordelen er at den faktisk helst skal laves dagen inden gæsterne kommer, så den kan nå at sætte sig. Tunmosse er rigtig god som forret, og du kan servere et lækkert stykke brød til retten.
📖 Opskrift
Tunmousse med rød kaviar
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 5 dåser tun i olie
- 500 gram løg
- 6 dl creme fraiche
- 10 blade husblas
- 3,75 dl piskefløde
- Salt & peber
- Saften af 2 citroner
- 2 glas caviar, caviart
Sådan gør du
- 10 blade husblas udblødes i koldt vand.
- Fjern olien fra tunen.
- Tun, løg, creme fraiche og saft fra citronen blendes. Caviar røres ud heri.
- Knug vandet ud af husblasen. Smelt med et par skefulde kogende vand. Hæld husblas i blandingen med en tynd stråle ved konstant piskning.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Stil i køleskabet indtil du kan tegne mønstre i blandingen.
- Pisk fløden til skum og vend den i blandingen.
- Stil i køleskabet i minimum 2 timer.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Lene Tagesen
Lækker tunmousse. Beklædte en form med laks og fyldte op med mousse,festligt flot og virkelig lækkert.
Ved du om den er frysegnet ?
Louise Dam
Det tror jeg desværre ikke den er.
Katja
Har lige fundet din fine blog og må sige at det er langt fra sidste gang jeg besøger den! Er stor fan af din tunmousse… Undlader bare caviar og bruger pikant flødeost for et ekstra twist :)
Louise Dam
Hej Katja
Det lyder bare godt! Tror da også jeg vil prøve din version en dag.
bente
Den vil jeg prøve. Du skriver at der skal bruges 10 blade husblas til 17 Pers. Men i fremgangsmåden skriver du læg 4 blade i blød?... stort antal til 17? Hvorfor ikke til 6?
Louise Dam
Det er da også noget vrøvl. Det er 10 blade der skal bruges til denne størrelse portion. Du kan blot dividere ned hvis du ønsker at lave til 6 personer istedet for 15.