• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Påske » Påskefrokost

    Tunmousse med rød kaviar

    Udgivet: nov 13, 2012 · Opdateret: maj 6, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Tunmousse

    Tunmousse er måske lidt gammeldags, men er for mig en af de helt klassiske og super lækre forretter. Den er forholdsvis nem og lave, og fordelen er at den faktisk helst skal laves dagen inden gæsterne kommer, så den kan nå at sætte sig. Tunmosse er rigtig god som forret, og du kan servere et lækkert stykke brød til retten.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Tunmousse med rød kaviar

    Opskrift af Louise Dam
    15 personer
    Forb. tid 30 minutter min
    Samlet tid 2 timer t 30 minutter min

    Udstyr (reklamelink)

    • Skåle
    • Springform 24 cm
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 5 dåser tun i olie
    • 500 gram løg
    • 6 dl creme fraiche
    • 10 blade husblas
    • 3,75 dl piskefløde
    • Salt & peber
    • Saften af 2 citroner
    • 2 glas caviar, caviart

    Sådan gør du
     

    • 10 blade husblas udblødes i koldt vand.
    • Fjern olien fra tunen.
    • Tun, løg, creme fraiche og saft fra citronen blendes. Caviar røres ud heri.
    • Knug vandet ud af husblasen. Smelt med et par skefulde kogende vand. Hæld husblas i blandingen med en tynd stråle ved konstant piskning.
    • Smag til med salt, peber og citronsaft.
    • Stil i køleskabet indtil du kan tegne mønstre i blandingen.
    • Pisk fløden til skum og vend den i blandingen.
    • Stil i køleskabet i minimum 2 timer.

    Noter

    Opskriften er fundet her.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 308 kcal | Kulhydrater: 5 g | Protein: 21 g | Fedt: 23 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    tunmousse

     

    tunmousse

    tunmousse

    Følg mig på Instagram

    « På marked i Marrakech
    Æblekage med crumble »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Lene Tagesen

      januar 02, 2018 at 8:09 pm

      Lækker tunmousse. Beklædte en form med laks og fyldte op med mousse,festligt flot og virkelig lækkert.
      Ved du om den er frysegnet ?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 26, 2018 at 6:45 pm

        Det tror jeg desværre ikke den er.

        Svar
    2. Katja

      januar 21, 2015 at 10:39 pm

      Har lige fundet din fine blog og må sige at det er langt fra sidste gang jeg besøger den! Er stor fan af din tunmousse… Undlader bare caviar og bruger pikant flødeost for et ekstra twist :)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 25, 2015 at 7:50 pm

        Hej Katja
        Det lyder bare godt! Tror da også jeg vil prøve din version en dag.

        Svar
      • bente

        september 05, 2017 at 10:22 pm

        Den vil jeg prøve. Du skriver at der skal bruges 10 blade husblas til 17 Pers. Men i fremgangsmåden skriver du læg 4 blade i blød?... stort antal til 17? Hvorfor ikke til 6?

        Svar
        • Louise Dam

          september 06, 2017 at 6:05 pm

          Det er da også noget vrøvl. Det er 10 blade der skal bruges til denne størrelse portion. Du kan blot dividere ned hvis du ønsker at lave til 6 personer istedet for 15.

          Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788