• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Pålæg

Rejesalat

Louisex
Ændret: mar 21, 2022 · Udgivet: mar 21, 2022 af Louise Dam · 2 Kommentarer

Rejesalat er en klassiker på det danske frokostbord. Her får du min opskrift på rejesalat, som du ret hurtigt kan lave, hvis du gerne vil have en god frokost. Det er en helt klassisk hjemmelavet rejesalat med asparges. Jeg synes, at asparges giver en god smag og en dejlig tekstur sammen med rejerne og dressingen.

Rejesalat

Rejesalat kender man ofte fra frokostbordet, hvor man vil putte det på et stykke rugbrød eller franskbrød. Det er virkelig lækkert at få det i en god sandwich sammen med noget salat og agurk. Den hjemmelavet rejesalat smager også godt, hvis man koger et æg og kommer det ovenpå sin mad.

Selvom at rejesalat med asparges mest er kendt fra frokostbordet, så egner denne rejesalat sig også til forretter. Det er en kold pålægssalat, så derfor er det også en perfekt forret. Du kan servere det sammen med små blinis eller på et lækkert koldhævet brød med kærnemælk.

Se også disse opskrifter:
Hønsesalat | Tunsalat | Æggesalat

Jeg kan også anbefale at lave en portion rejesalat med asparges, hvis man blot vil have en nem aftensmad og ikke gider at stå lang tid i køkkenet. Aftensmad behøver ikke altid at være varm mad - det kan også være kold og lækker mad.

piskeris Grullo

Rejesalat

4.17 fra 12 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 15 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 300 g (reklamelink)rejer, drænet vægt
  • ½ dl creme fraiche 38 %
  • 2 spsk mayonnaise
  • ½ citron, saften heraf
  • 1 bundt dild, hakket
  • salt og peber
  • 100 g aspargessnitter, drænet vægt

Sådan gør du
 

  • Bland creme fraiche, mayonnaise, citronsaft og hakket dild sammen i en skål.
  • Dræn rejerne fra væske og bland i dressingen sammen med aspargessnitterne, som også er drænet for væske.
  • Smag rejesalaten til med salt og peber.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 161 kcal | Kulhydrater: 2 g | Protein: 16 g | Fedt: 10 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Prøv at bruge din rejesalat i en croissant.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvilke rejer skal man bruge til hjemmelavet rejesalat?

Du kan bruge lige præcis de rejer, som du gerne vil. Jeg bruger dog nogle helt almindelige store rejer i lage. Hvis du vil have det ekstra lækkert kan du gå til en fiskehandler og få nogle store og lækre rejer.

Hvilke asparges skal man bruge?

Jeg bruger hvide asparges i min opskrift på rejesalat. Når du laver din rejesalat med asparges, kan du bare købe asparges på glas. Er du mere til de grønne, kan du også godt bruge dem.

Kan jeg lave den dagen før?

Ja, det kan du. Det gode ved pålægssalater er, at de godt kan laves dagen før. Så har du bedre tid til andre ting på dagen, når andre ting skal laves.

Rejesalat

Kommentarer

  1. Erik Juel skriver

    august 04, 2025 at 4:06 pm

    5 stars
    Det vil jeg prøve det lyder lækkert

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 14, 2025 at 11:28 am

      Rejesalat er super lækkert :-)

      Svar
4.17 from 12 votes (11 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.