
Disse skønne brød er perfekte til en god brunch eller til middagen. De får en virkelig dejlig smag fra kærnemælken og en god sprødhed.
Lækkert koldhævet brød med kærnemælk
stk.
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl vand
- 2 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 2 spsk olie
- 4 dl kærnemælk
- 600 g hvedemel
- 300 g durummel
- 100 g grahamsmel
Sådan gør du
- Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt kærnemælken.
- Tilsæt salt og sukker og rør til det er opløst.
- Tilsæt olien, og derefter melet.
- Rør dejen grundigt sammen og stil den på køl til næste dag.
- Næste dag tager du dejen ud af køleskabet og lader den stå et 1-2 timer.
- Form dejen til 2 store brød, rids et par gange henover brødet og lad dem stå og efterhæve i cirka 30 minutter til 1 time.
- Bag brødet i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter. Hold øje med dem undervejs.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 2057 kcal | Kulhydrater: 394 g | Protein: 60 g | Fedt: 27 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise DamKategori: Brød, Morgenmad & Brunch
Alexandra
Jeg vil lave brødet til påskefrokosten imorgen, men hvor meget salt og sukker skal der i dejen?
Go påske
Louise Dam
Omkring 1 spsk af hver :-)
Josefine
Jeg elsker at bage brød, og den her opskrift ser rigtig simple ud så dem skal jeg klart prøve at lave en dag!
Gode billeder :) Her er min madblog http://nydmaden.dk/
Louise Dam
Hej Josefine, det må du helt sikkert prøve så. Det er rigtig lækkert. Tak fordi du læser med, det er også en rigtig fin blog du har. Der vil jeg lige surfe lidt rundt :-)
Heidi Wickmann
Kan man mon også lave boller af dejen? .. Og ved du så hvor lang tid de skal have i ovnen? :)
Louise Dam
Det vil jeg da tro at man sagtens kan.Vil umiddelbart tro, at de så skal have lige omkring 10 minutter for en plade med boller.