Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Brød

Lækkert koldhævet brød med kærnemælk

Udgivet: 13. dec 2012 · Opdateret: 6. maj 2021

 
IMG .CR

Disse skønne brød er perfekte til en god brunch eller til middagen. De får en virkelig dejlig smag fra kærnemælken og en god sprødhed.

piskeris Grullo

Lækkert koldhævet brød med kærnemælk

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 2 stk.
Forb. tid 30 minutter min
Samlet tid 10 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk olie
  • 4 dl kærnemælk
  • 600 g (reklamelink)hvedemel
  • 300 g (reklamelink)durummel
  • 100 g (reklamelink)grahamsmel

Sådan gør du
 

  • Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt kærnemælken.
  • Tilsæt salt og sukker og rør til det er opløst.
  • Tilsæt olien, og derefter melet.
  • Rør dejen grundigt sammen og stil den på køl til næste dag.
  • Næste dag tager du dejen ud af køleskabet og lader den stå et 1-2 timer.
  • Form dejen til 2 store brød, rids et par gange henover brødet og lad dem stå og efterhæve i cirka 30 minutter til 1 time.
  • Bag brødet i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter. Hold øje med dem undervejs.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 2057 kcal | Kulhydrater: 394 g | Protein: 60 g | Fedt: 27 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Koldhævet brød med kærnemælk
Koldhævet brød med kærnemælk
Koldhævet brød med kærnemælk
Koldhævet brød med kærnemælk
Koldhævet brød med kærnemælk
Koldhævet brød med kærnemælk

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Vibeke skriver

    marts 31, 2023 at 1:54 pm

    Kan brødene fryses?
    Venlig hilsen
    Vibeke wissing

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 11, 2023 at 3:41 pm

      Ja, det kan de sagtens :-)

      Svar
  2. Alexandra skriver

    april 02, 2015 at 5:33 pm

    Jeg vil lave brødet til påskefrokosten imorgen, men hvor meget salt og sukker skal der i dejen?

    Go påske

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 02, 2015 at 8:45 pm

      Omkring 1 spsk af hver :-)

      Svar
  3. Josefine skriver

    december 16, 2012 at 6:01 pm

    Jeg elsker at bage brød, og den her opskrift ser rigtig simple ud så dem skal jeg klart prøve at lave en dag!
    Gode billeder :) Her er min madblog http://nydmaden.dk/

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 04, 2013 at 10:07 am

      Hej Josefine, det må du helt sikkert prøve så. Det er rigtig lækkert. Tak fordi du læser med, det er også en rigtig fin blog du har. Der vil jeg lige surfe lidt rundt :-)

      Svar
  4. Heidi Wickmann skriver

    december 14, 2012 at 11:25 am

    Kan man mon også lave boller af dejen? .. Og ved du så hvor lang tid de skal have i ovnen? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 14, 2012 at 11:48 am

      Det vil jeg da tro at man sagtens kan.Vil umiddelbart tro, at de så skal have lige omkring 10 minutter for en plade med boller.

      Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required