• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk » Brød

    Lækkert koldhævet brød med kærnemælk

    Udgivet: dec 13, 2012 · Opdateret: maj 6, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    IMG .CR

    Disse skønne brød er perfekte til en god brunch eller til middagen. De får en virkelig dejlig smag fra kærnemælken og en god sprødhed.

    piskeris Chestnut

    Lækkert koldhævet brød med kærnemælk

    2 stk.
    Forb. tid 30 min
    Samlet tid 10 t

    Ingredienser

    • 25 g gær
    • 3 dl vand
    • 2 tsk salt
    • 1 tsk sukker
    • 2 spsk olie
    • 4 dl kærnemælk
    • 600 g hvedemel
    • 300 g durummel
    • 100 g grahamsmel
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt kærnemælken.
    • Tilsæt salt og sukker og rør til det er opløst.
    • Tilsæt olien, og derefter melet.
    • Rør dejen grundigt sammen og stil den på køl til næste dag.
    • Næste dag tager du dejen ud af køleskabet og lader den stå et 1-2 timer.
    • Form dejen til 2 store brød, rids et par gange henover brødet og lad dem stå og efterhæve i cirka 30 minutter til 1 time.
    • Bag brødet i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter. Hold øje med dem undervejs.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 2057 kcal | Kulhydrater: 394 g | Protein: 60 g | Fedt: 27 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Koldhævet brød med kærnemælk
    Koldhævet brød med kærnemælk
    Koldhævet brød med kærnemælk
    Koldhævet brød med kærnemælk
    Koldhævet brød med kærnemælk
    Koldhævet brød med kærnemælk

    Skrevet af: Louise DamKategori: Brød, Morgenmad & Brunch

    Følg mig på Instagram

    « Brownie med snickers
    Pebermyntepastiller »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Alexandra

      april 02, 2015 at 5:33 pm

      Jeg vil lave brødet til påskefrokosten imorgen, men hvor meget salt og sukker skal der i dejen?

      Go påske

      Svar
      • Louise Dam

        april 02, 2015 at 8:45 pm

        Omkring 1 spsk af hver :-)

        Svar
    2. Josefine

      december 16, 2012 at 6:01 pm

      Jeg elsker at bage brød, og den her opskrift ser rigtig simple ud så dem skal jeg klart prøve at lave en dag!
      Gode billeder :) Her er min madblog http://nydmaden.dk/

      Svar
      • Louise Dam

        februar 04, 2013 at 10:07 am

        Hej Josefine, det må du helt sikkert prøve så. Det er rigtig lækkert. Tak fordi du læser med, det er også en rigtig fin blog du har. Der vil jeg lige surfe lidt rundt :-)

        Svar
    3. Heidi Wickmann

      december 14, 2012 at 11:25 am

      Kan man mon også lave boller af dejen? .. Og ved du så hvor lang tid de skal have i ovnen? :)

      Svar
      • Louise Dam

        december 14, 2012 at 11:48 am

        Det vil jeg da tro at man sagtens kan.Vil umiddelbart tro, at de så skal have lige omkring 10 minutter for en plade med boller.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her