• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Frokost » Pålægssalater

    Vegetarisk hønsesalat

    Udgivet: mar 14, 2023 · Opdateret: mar 14, 2023 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde en virkelig lækker og simpel opskrift på vegetarisk hønsesalat. Det er en alternativ hønsesalat uden høns, men hvor der i stedet er stegt tofu i. Min opskrift på hønsefrisalat er vegetarisk, men kan også laves vegansk.

    Vegetarisk hoensesalat

    Hønsefrisalat

    Denne her opskrift på hønsesalat uden høns minder rigtig meget om min klassiske opskrift på hønsesalat. Den store forskel er dog blot, at der i denne her opskrift ikke er brugt kylling/høns eller bacon, og så har jeg tilsat en smule flere champignon. Smagen er lige så god, og så er den kødfri og dermed en hønsefrisalat.

    Det er langt fra alle, der spiser kød, og derfor valgte jeg at lave en lækker vegetarisk hønsesalat uden høns. I stedet har jeg stegt noget tofu på panden, der så bliver vendt sammen med de andre ingredienser.

    Se også disse opskrifter:
    Æggesalat | Tunsalat | Skinkesalat

    Alternativ hønsesalat uden høns

    Bare fordi der ikke er høns i denne her alternativ hønsesalat, betyder det ikke, at der ikke er masser af god smag i den. Der er stegt tofu på panden, da det har en dejlig smag og en god konsistens. Sammen med mayonaise, creme fraiche, sennep, citron, salt og peber får salaten den velkendte smag af hønsesalat.

    Vegetarisk hønsesalat er en lækker og sund måde at nyde en klassisk pålægssalat uden at inkludere kød. Denne pålægssalat er perfekt til vegetarer eller folk, der ønsker at reducere deres kødindtag.

    ikon piskeris Chestnut

    Vegetarisk hønsesalat (hønsefrisalat)

    4 personer
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 20 min
    Samlet tid 20 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Dressing

    • 3 spsk mayonnaise evt. hjemmelavet
    • 200 g creme fraiche 38 %
    • 1 tsk dijonsennep
    • ½ citron brug saften
    • salt og peber

    Fyld

    • 200 g tofu
    • 250 g champignon
    • 1 æble
    • 100 g hvide asparges fra glas - drænet vægt

    Serveres med

    • rugbrød

    Sådan gør du
     

    • Rens champignonerne og skær dem i halve skiver.
    • Dup tofuen tør med køkkenrulle, så du presser så meget væde ud som muligt. Skær den i tern og rist den på en pande med lidt olie til den er gylden over det hele. Det tager omkring 5-7 minutter.
    • Rist champignonerne gyldne på en pande med olie. Det tager omkring 5-7 minutter. Lad dem køle af.
    • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål.
    • Skær æblet i små tern og kom det i skålen med dressingen sammen med de stegte champignon, tofu og asparges der er skåret i mindre stykker, hvis de ikke er købt sådan.
    • Smag til med salt og peber. Opbevar på køl til den skal serveres.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 326 kcal | Kulhydrater: 12 g | Protein: 8 g | Fedt: 28 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Vegansk hønsesalat

    Hvis du i stedet ønsker at lave en vegansk hønsesalat, så skal sørge for at udskifte både mayonnaise og creme fraiche med et vegansk alternativ.

    En vegansk mayonnaise kan du f.eks. lave selv ved at erstatte æggene i mayonnaisen med aquafaba, som er vandet fra kikærter.

    Tip til opskriften!

    • Brug gerne en rigtig god mayonnaise til opskriften, da man virkelig godt kan smage forskel. Du kan enten lave din mayonnaise selv, men hvis du køber en kan jeg anbefale den fra Hellmanns.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan jeg lave vegansk hønsesalat?

    Ja, du kan sagtens lave en vegansk hønsesalat. Så skal du blot finde en vegansk mayonnaise eller lave den selv med Aquafaba (kikærtevand) og olie, og du skal også bruge en vegansk creme fraiche.

    Kan jeg lave den dagen før?

    Ja, du kan sagtens lave den færdig dagen før.

    Kan jeg erstatte tofu med noget andet?

    I stedet for at bruge tofu i din vegetariske hønsesalat, så kan du bruge en plantebaseret kylling, F.eks. den fra Hälsans Kök.

    hønsefrisalat
    Følg mig på Instagram
    « Påske islagkage

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry
    • Fastelavnsboller med karamel og hindbaer
      Fastelavnsboller med karamel og hindbær

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her