Her kan du finde en virkelig lækker og simpel opskrift på vegetarisk hønsesalat. Det er en alternativ hønsesalat uden høns, men hvor der i stedet er stegt tofu i. Min opskrift på hønsefrisalat er vegetarisk, men kan også laves vegansk.
Hønsefrisalat
Denne her opskrift på hønsesalat uden høns minder rigtig meget om min klassiske opskrift på hønsesalat. Den store forskel er dog blot, at der i denne her opskrift ikke er brugt kylling/høns eller bacon, og så har jeg tilsat en smule flere champignon. Smagen er lige så god, og så er den kødfri og dermed en hønsefrisalat.
Det er langt fra alle, der spiser kød, og derfor valgte jeg at lave en lækker vegetarisk hønsesalat uden høns. I stedet har jeg stegt noget tofu på panden, der så bliver vendt sammen med de andre ingredienser.
Se også disse opskrifter:
Æggesalat | Tunsalat | Skinkesalat
Alternativ hønsesalat uden høns
Bare fordi der ikke er høns i denne her alternativ hønsesalat, betyder det ikke, at der ikke er masser af god smag i den. Der er stegt tofu på panden, da det har en dejlig smag og en god konsistens. Sammen med mayonaise, creme fraiche, sennep, citron, salt og peber får salaten den velkendte smag af hønsesalat.
Vegetarisk hønsesalat er en lækker og sund måde at nyde en klassisk pålægssalat uden at inkludere kød. Denne pålægssalat er perfekt til vegetarer eller folk, der ønsker at reducere deres kødindtag.
Vegetarisk hønsesalat (hønsefrisalat)
Ingredienser
Dressing
- 3 spsk mayonnaise, evt. hjemmelavet
- 200 g creme fraiche 38 %
- 1 tsk (reklamelink)dijonsennep
- ½ citron, brug saften
- salt og peber
Fyld
- 200 g tofu
- 250 g champignon
- 1 æble
- 100 g hvide asparges, fra glas - drænet vægt
Serveres med
Sådan gør du
- Rens champignonerne og skær dem i halve skiver.
- Dup tofuen tør med køkkenrulle, så du presser så meget væde ud som muligt. Skær den i tern og rist den på en pande med lidt olie til den er gylden over det hele. Det tager omkring 5-7 minutter.
- Rist champignonerne gyldne på en pande med olie. Det tager omkring 5-7 minutter. Lad dem køle af.
- Bland alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål.
- Skær æblet i små tern og kom det i skålen med dressingen sammen med de stegte champignon, tofu og asparges der er skåret i mindre stykker, hvis de ikke er købt sådan.
- Smag til med salt og peber. Opbevar på køl til den skal serveres.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Vegansk hønsesalat
Hvis du i stedet ønsker at lave en vegansk hønsesalat, så skal sørge for at udskifte både mayonnaise og creme fraiche med et vegansk alternativ.
En vegansk mayonnaise kan du f.eks. lave selv ved at erstatte æggene i mayonnaisen med aquafaba, som er vandet fra kikærter.
Tip til opskriften!
- Brug gerne en rigtig god mayonnaise til opskriften, da man virkelig godt kan smage forskel. Du kan enten lave din mayonnaise selv, men hvis du køber en kan jeg anbefale den fra Hellmanns.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, du kan sagtens lave en vegansk hønsesalat. Så skal du blot finde en vegansk mayonnaise eller lave den selv med Aquafaba (kikærtevand) og olie, og du skal også bruge en vegansk creme fraiche.
Ja, du kan sagtens lave den færdig dagen før.
I stedet for at bruge tofu i din vegetariske hønsesalat, så kan du bruge en plantebaseret kylling, F.eks. den fra Hälsans Kök.
Comments
No Comments