Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Pålægssalater

Vegetarisk hønsesalat

Udgivet: 14. mar 2023 · Opdateret: 14. mar 2023

Her kan du finde en virkelig lækker og simpel opskrift på vegetarisk hønsesalat. Det er en alternativ hønsesalat uden høns, men hvor der i stedet er stegt tofu i. Min opskrift på hønsefrisalat er vegetarisk, men kan også laves vegansk.

Vegetarisk hoensesalat

Hønsefrisalat

Denne her opskrift på hønsesalat uden høns minder rigtig meget om min klassiske opskrift på hønsesalat. Den store forskel er dog blot, at der i denne her opskrift ikke er brugt kylling/høns eller bacon, og så har jeg tilsat en smule flere champignon. Smagen er lige så god, og så er den kødfri og dermed en hønsefrisalat.

Det er langt fra alle, der spiser kød, og derfor valgte jeg at lave en lækker vegetarisk hønsesalat uden høns. I stedet har jeg stegt noget tofu på panden, der så bliver vendt sammen med de andre ingredienser.

Se også disse opskrifter:
Æggesalat | Tunsalat | Skinkesalat

Alternativ hønsesalat uden høns

Bare fordi der ikke er høns i denne her alternativ hønsesalat, betyder det ikke, at der ikke er masser af god smag i den. Der er stegt tofu på panden, da det har en dejlig smag og en god konsistens. Sammen med mayonaise, creme fraiche, sennep, citron, salt og peber får salaten den velkendte smag af hønsesalat.

Vegetarisk hønsesalat er en lækker og sund måde at nyde en klassisk pålægssalat uden at inkludere kød. Denne pålægssalat er perfekt til vegetarer eller folk, der ønsker at reducere deres kødindtag.

piskeris Grullo

Vegetarisk hønsesalat (hønsefrisalat)

4.50 fra 2 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 20 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Dressing

  • 3 spsk mayonnaise, evt. hjemmelavet
  • 200 g creme fraiche 38 %
  • 1 tsk (reklamelink)dijonsennep
  • ½ citron, brug saften
  • salt og peber

Fyld

  • 200 g tofu
  • 250 g champignon
  • 1 æble
  • 100 g hvide asparges, fra glas - drænet vægt

Serveres med

  • rugbrød

Sådan gør du
 

  • Rens champignonerne og skær dem i halve skiver.
  • Dup tofuen tør med køkkenrulle, så du presser så meget væde ud som muligt. Skær den i tern og rist den på en pande med lidt olie til den er gylden over det hele. Det tager omkring 5-7 minutter.
  • Rist champignonerne gyldne på en pande med olie. Det tager omkring 5-7 minutter. Lad dem køle af.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål.
  • Skær æblet i små tern og kom det i skålen med dressingen sammen med de stegte champignon, tofu og asparges der er skåret i mindre stykker, hvis de ikke er købt sådan.
  • Smag til med salt og peber. Opbevar på køl til den skal serveres.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 326 kcal | Kulhydrater: 12 g | Protein: 8 g | Fedt: 28 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Vegansk hønsesalat

Hvis du i stedet ønsker at lave en vegansk hønsesalat, så skal sørge for at udskifte både mayonnaise og creme fraiche med et vegansk alternativ.

En vegansk mayonnaise kan du f.eks. lave selv ved at erstatte æggene i mayonnaisen med aquafaba, som er vandet fra kikærter.

Tip til opskriften!

  • Brug gerne en rigtig god mayonnaise til opskriften, da man virkelig godt kan smage forskel. Du kan enten lave din mayonnaise selv, men hvis du køber en kan jeg anbefale den fra Hellmanns.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg lave vegansk hønsesalat?

Ja, du kan sagtens lave en vegansk hønsesalat. Så skal du blot finde en vegansk mayonnaise eller lave den selv med Aquafaba (kikærtevand) og olie, og du skal også bruge en vegansk creme fraiche.

Kan jeg lave den dagen før?

Ja, du kan sagtens lave den færdig dagen før.

Kan jeg erstatte tofu med noget andet?

I stedet for at bruge tofu i din vegetariske hønsesalat, så kan du bruge en plantebaseret kylling, F.eks. den fra Hälsans Kök.

hønsefrisalat

Kommentarer

  1. Tibbe skriver

    december 15, 2024 at 9:22 pm

    Hej. Det er en lækker opskrift. Det er en stor portion, så derfor ville jeg spørge om den kan fryses?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 29, 2024 at 2:18 pm

      Jeg har ikke prøvet, men det tror jeg desværre ikke den kan. Jeg tror den skiller.

      Svar
4.50 from 2 votes (2 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.