Bouef Onglet Nyretapper sous vide
 

Nyretapper er den muskel, der holder nyrerne fast inde ved mørbraden. Det har altså ikke noget at gøre med at man spiser nyrer eller indmad. Den kaldes også for Bouef Onglet, Hanger Steak eller butcher's steak. Selvom nyretapper måske ikke lyder som den lækreste udskæring så er det et meget mørt og lækkert stykke kød. Det bliver derudover super lækkert af at blive tilberedt sous vide. Det er et meget reelt stykke kød, hvor der ikke er meget fedt og sener på.

Nyretapper eller Bouef Onglet er et super flot stykke kød, som har en flot mørkerød farve indeni. Det er helt perfekt at servere med nogle ovnstegte kartofler og en lækker hjemmelavet bearnasie. Hvis du ikke allerede kender til at tilberede maden sous vide, så kan du læse min beskrivelse af sous vide teknikken lige her. Nyretapperne kan også sagtens laves uden sous vide, så skal de blot steges på en pande i omkring 3-5 minutter på hver side. Du kan evt. bruge opskriften fra Rigeligtsmør.dk.

 

ikon piskeris Chestnut

Nyretapper (sous vide)

250 g pr person
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 2 t
Samlet tid 2 t 15 min

Ingredienser

  • Nyretapper 250 g pr. person
  • Salt/peber

Sådan gør du
 

  • Start med at fjerne senen i midten af nyretapperne. Se denne video for hvordan du fjerner senen.
  • Krydr med salt og peber.
  • Vakumpak nyretapperne og vakumér dem. Læg dem i sous viden ved 56 grader i 2 timer. 
  • Tag kødet ud af vakuumposen og dup det tørt med lidt køkkenrulle.
  • Steg kødet af på en varm pande - evt. i lidt fedtstof.
  • Husk at skære kødet ud på tværs af fibrene.

Dine egne noter

Bedøm denne opskrift:
4.8 fra 9 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

 

Nyretapper / Bouef Onglet (sous vide)

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften