• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Nytår » Hovedret til nytår

    Nytårsaften 2012: Mini Pommes Anna

    Udgivet: jan 12, 2013 · Opdateret: maj 6, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Mini Pommes Anna

    Til hovedret nytårsaften fik vi jo som nævnt tidligere, helstegt oksemørbrad med mini Pommes Anna, salat og hjemmelavet bearnaise. Jeg har tidligere lavet de traditionelle Pommes Anna, men da jeg fandt opskriften på disse små minier, blev jeg simpelthen nødt til at prøve dem!

    Og det smarte ved denne opskrift er, at de ikke skal stå under pres og så opvarmes dagen efter. Man kan lave dem med det samme. Her kommer opskriften så på de små lækre Mini Pommes Anna, som er fundet hos Mad fra Grill & Køkken Kokkerier

    ikon piskeris Chestnut

    Nytårsaften 2012: Mini Pommes Anna

    4 personer
    Forb. tid 1 t 20 min
    Samlet tid 1 t 20 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 750 g kartoffel
    • 175 g smør
    • Tørret rosmarin
    • salt & peber
    • 4 ramekiner eller lignende små forme

    Sådan gør du
     

    • Skræl kartoflerne og skær dem i så tynde skiver som muligt. Jeg brugte min foodprocessor til formålet
    • Smelt smørret og tilsæt rosmarin, salt og peber imens det smelter
    • Når smørret er smeltet, så lad det stå og trække et par minutter
    • Pensl dine forme godt med smørret
    • Læg et lag kartoffelskiver i bunden af formen og sørg for at de kommer så godt ud til kanten som muligt.
    • Når der ligger et helt lag, så smøres det med smørret
    • Læg derefter et nyt lag kartofler ovenpå, men sørg for at de ligger lidt forskudte af det første lag så der kommer lidt mellemrum imellem skiverne
    • Smør så også dette lag og fortsæt indtil formen er fyldt
    • Pynt med lidt rosmarin ovenpå
    • Pak dem alle ind i sølvpapir og stil dem i en forvarmet ovn ved 230 grader
    • Lad dem bage i 25 minutter med sølvpapiret på
    • Efter de 25 minutter fjernes sølvpapiret og kartoflerne bages i yderligere 35 minutter til de er gyldne og sprøde på ydersiden.
    • De færdige kartofler vippes forsigtigt op af formen med en kniv. Pas på du ikke får stukket kniven ind imellem lagene.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 458 kcal | Kulhydrater: 33 g | Protein: 4 g | Fedt: 36 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    mini pommes anna
    mini pommes anna
    mini pommes anna
    mini pommes anna
    mini pommes anna
    Følg mig på Instagram
    « Nytårsaften 2012: Forret – Lakseruller med friskost og avokado
    Hjerteformet brownie med vaniljeis og jordbær »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Rasmus

      maj 08, 2017 at 9:06 pm

      Hej, hvor meget salt, peber og rosmarin tilføjer du til smørret? Og skal det være brunet smør eller skal det bare smeltes?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 16, 2017 at 10:22 pm

        Hej Rasmus, jeg har desværre ikke nogle mål på det. Det må jeg skrive ned næste gang jeg laver dem :-)

        Svar
    2. Anja

      december 29, 2016 at 1:37 pm

      De ser vildt goe ud men jeg er ikke så meget til rosmarin kan man evt bruge hvidløg tror du ?

      Svar
      • Louise Dam

        december 30, 2016 at 3:10 am

        Ja det tror jeg godt du kan.

        Svar
    3. Tove Larsen

      marts 05, 2016 at 10:10 pm

      Hej. Jeg har prøvet opskriften i dag. Men de hænger ikke sammen. Kan det skyldes jeg ikke brugte smør.

      Svar
      • Louise Dam

        marts 12, 2016 at 3:16 pm

        Ja, der skal jo rigtig meget smør i. Så hvis du har undladt det vil det slet ikke blive rigtigt.

        Svar
    4. Sanne

      december 30, 2015 at 9:25 pm

      Hejsa
      Det skal helt klart prøves i morgen. Skal de fortsat bages ved 230 grader, når sølvpapiret er taget af? Så de i alt får en time ved 230 grader (varmluft). Jeg synes umiddelbart bare, at det lyder lidt voldsomt?!
      Mvh. Sanne

      Svar
      • Louise Dam

        december 31, 2015 at 2:04 pm

        Hej Sanne, ja du skal ikke ændre temperaturen. Der er selvfølgelig forskel på ovne, så det kan variere en smule.

        Svar
    5. Lars

      december 30, 2015 at 6:23 pm

      Skal de være i oven 25x35 min hvis de først skal bruges imorgen ? Og skal de tages ud af formene i dag ? Eller er det bedre at vente til de skal varmes ?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 02, 2016 at 11:50 am

        Hej Lars
        Jeg har desværre ikke nået at svare på din kommentar før nu. Håber de blev gode :-)

        Svar
    6. Maiken

      december 29, 2015 at 4:11 pm

      Hej
      Kan man bruge silikonemuffinsforme?
      Vh Maiken

      Svar
      • Louise Dam

        december 29, 2015 at 7:00 pm

        Hej Maiken
        Jeg har ikke prøvet men det tror jeg godt man kan. De er dog nok ikke helt ligeså store, men så laver du jo bare lidt flere :-)

        Svar
    7. Victoria

      december 26, 2015 at 8:20 pm

      Hej Louise. Tænker man godt kan lave dem i forvejen og varme dem op? :) har du prøvet det?
      Vh. Victoria

      Svar
      • Louise Dam

        december 26, 2015 at 9:15 pm

        Hej Victoria
        Nej, det har jeg ikke prøvet. Men ellers tror jeg bare du kan lave dem klar og så først sætte dem i ovnen så det passer med tiden de skal have. Det burde ikke være noget problem.
        Hilsen Louise

        Svar
    8. Katja

      december 20, 2015 at 2:36 pm

      Jeg har ikke så mange af de små skåle, så jeg tænker at jeg ville kunne bruge min muffin-plade-form? Tror du det ville kunne gå?

      Svar
      • Louise Dam

        december 20, 2015 at 8:26 pm

        Hej Katja, ja hvis du mener sådan en form hvor der er plads til 12 muuffins, så kan denne sagtens bruges. Det har jeg også brugt :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her