Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Nytår

Mini Pommes Anna

Udgivet: 12. jan 2013 · Opdateret: 29. aug 2024

Mini Pommes Anna

Til hovedret nytårsaften fik vi jo som nævnt tidligere, helstegt oksemørbrad med mini Pommes Anna, salat og hjemmelavet bearnaise. Jeg har tidligere lavet de traditionelle Pommes Anna, men da jeg fandt opskriften på disse små minier, blev jeg simpelthen nødt til at prøve dem!

Og det smarte ved denne opskrift er, at de ikke skal stå under pres og så opvarmes dagen efter. Man kan lave dem med det samme. Her kommer opskriften så på de små lækre Mini Pommes Anna.

piskeris Grullo

Mini Pommes Anna

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 1 time t 20 minutter min
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 750 g kartoffel
  • 175 g smør
  • (reklamelink)Tørret rosmarin
  • salt & peber
  • 4 ramekiner eller lignende små forme

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne og skær dem i så tynde skiver som muligt. Jeg brugte min foodprocessor til formålet
  • Smelt smørret og tilsæt rosmarin, salt og peber imens det smelter
  • Når smørret er smeltet, så lad det stå og trække et par minutter
  • Pensl dine forme godt med smørret
  • Læg et lag kartoffelskiver i bunden af formen og sørg for at de kommer så godt ud til kanten som muligt.
  • Når der ligger et helt lag, så smøres det med smørret
  • Læg derefter et nyt lag kartofler ovenpå, men sørg for at de ligger lidt forskudte af det første lag så der kommer lidt mellemrum imellem skiverne
  • Smør så også dette lag og fortsæt indtil formen er fyldt
  • Pynt med lidt rosmarin ovenpå
  • Pak dem alle ind i sølvpapir og stil dem i en forvarmet ovn ved 230 grader
  • Lad dem bage i 25 minutter med sølvpapiret på
  • Efter de 25 minutter fjernes sølvpapiret og kartoflerne bages i yderligere 35 minutter til de er gyldne og sprøde på ydersiden.
  • De færdige kartofler vippes forsigtigt op af formen med en kniv. Pas på du ikke får stukket kniven ind imellem lagene.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 458 kcal | Kulhydrater: 33 g | Protein: 4 g | Fedt: 36 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Inspiration er fundet hos Mad fra Grill & Køkken Kokkerier

Smør smelter på en pande
mini pommes anna
mini pommes anna
mini pommes anna
mini pommes anna

Kommentarer

  1. Rasmus skriver

    maj 08, 2017 at 9:06 pm

    Hej, hvor meget salt, peber og rosmarin tilføjer du til smørret? Og skal det være brunet smør eller skal det bare smeltes?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 16, 2017 at 10:22 pm

      Hej Rasmus, jeg har desværre ikke nogle mål på det. Det må jeg skrive ned næste gang jeg laver dem :-)

      Svar
  2. Anja skriver

    december 29, 2016 at 1:37 pm

    De ser vildt goe ud men jeg er ikke så meget til rosmarin kan man evt bruge hvidløg tror du ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 30, 2016 at 3:10 am

      Ja det tror jeg godt du kan.

      Svar
  3. Tove Larsen skriver

    marts 05, 2016 at 10:10 pm

    Hej. Jeg har prøvet opskriften i dag. Men de hænger ikke sammen. Kan det skyldes jeg ikke brugte smør.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 12, 2016 at 3:16 pm

      Ja, der skal jo rigtig meget smør i. Så hvis du har undladt det vil det slet ikke blive rigtigt.

      Svar
  4. Sanne skriver

    december 30, 2015 at 9:25 pm

    Hejsa
    Det skal helt klart prøves i morgen. Skal de fortsat bages ved 230 grader, når sølvpapiret er taget af? Så de i alt får en time ved 230 grader (varmluft). Jeg synes umiddelbart bare, at det lyder lidt voldsomt?!
    Mvh. Sanne

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 31, 2015 at 2:04 pm

      Hej Sanne, ja du skal ikke ændre temperaturen. Der er selvfølgelig forskel på ovne, så det kan variere en smule.

      Svar
  5. Lars skriver

    december 30, 2015 at 6:23 pm

    Skal de være i oven 25x35 min hvis de først skal bruges imorgen ? Og skal de tages ud af formene i dag ? Eller er det bedre at vente til de skal varmes ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 02, 2016 at 11:50 am

      Hej Lars
      Jeg har desværre ikke nået at svare på din kommentar før nu. Håber de blev gode :-)

      Svar
  6. Maiken skriver

    december 29, 2015 at 4:11 pm

    Hej
    Kan man bruge silikonemuffinsforme?
    Vh Maiken

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 29, 2015 at 7:00 pm

      Hej Maiken
      Jeg har ikke prøvet men det tror jeg godt man kan. De er dog nok ikke helt ligeså store, men så laver du jo bare lidt flere :-)

      Svar
  7. Victoria skriver

    december 26, 2015 at 8:20 pm

    Hej Louise. Tænker man godt kan lave dem i forvejen og varme dem op? :) har du prøvet det?
    Vh. Victoria

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 26, 2015 at 9:15 pm

      Hej Victoria
      Nej, det har jeg ikke prøvet. Men ellers tror jeg bare du kan lave dem klar og så først sætte dem i ovnen så det passer med tiden de skal have. Det burde ikke være noget problem.
      Hilsen Louise

      Svar
  8. Katja skriver

    december 20, 2015 at 2:36 pm

    Jeg har ikke så mange af de små skåle, så jeg tænker at jeg ville kunne bruge min muffin-plade-form? Tror du det ville kunne gå?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 20, 2015 at 8:26 pm

      Hej Katja, ja hvis du mener sådan en form hvor der er plads til 12 muuffins, så kan denne sagtens bruges. Det har jeg også brugt :-)

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.