• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Intervalstegt svinemørbrad

    Udgivet: nov 1, 2014 · Opdateret: maj 15, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    defba b

    Hvis du vil stege et rigtig godt stykke kød, som beholder al saft og smag, så gælder det om at stege ved så lav varme som muligt. Det vil sige enten langtidsstegning eller intervalstegning.

    Her har jeg valgt at intervalstege en svinemørbrad. Det vil sige at mørbraden er inde i ovnen i 10 minutter ad gangen og så kommer den ud og stå på køkkenbordet i 10 minutter, og sådan fortsættes der til mørbraden rammer den rigtige kernetemperatur, som jeg mener er lige omkring 55 grader, eller bare mellem 55-60 grader. Temperaturen må ikke komme over 60 grader - så bliver den bare grå og sej. Jeg lavede mørbraden ved 160 grader, men jo lavere temperatur jo bedre. Det afhænger bare af hvor meget tid du har. Du kan sådan set stege kødet ved 60 grader - men så snakker vi bare omkring 24 timers stegetid.

    Hvis det skulle ske at dit kød bliver færdigt før gæsterne kommer, eller før resten af maden er færdig, så skulle du gerne bare kunne skrue ovnen ned på 60 grader og lade kødet stå - på den måde har kødet ikke en chance for at komme over 60 grader

    Du kan f.eks. servere den lækre rosastegte svinemørbrad med en super lækker salat.

    ikon piskeris Chestnut

    Intervalstegt svinemørbrad

    4 personer
    Forb. tid 1 t 15 min
    Samlet tid 1 t 15 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 svinemørbrad på cirka 600-700 gram
    • Havsalt
    • Lidt olie

    Sådan gør du
     

    • Afpuds svinemørbraden ved at fjerne fedt og sener. Det er især vigtigt at få fjernet den store, brede, hvide sene der sidder øverst på mørbraden.
    • Krydder svinemørbraden med groft havsalt og brun den på en meget varm pande med lidt olie i maksimalt 1-2 minutter på hver side.
    • Læg mørbraden i et ovnfast fad og stil det i en 160 grader varm ovn i 10 minutter.
    • Efter 10 minutter tager du mørbraden ud og lader den stå i 10 minutter. Sæt endnu en gang fadet i ovnen i 10 minutter og så ud i 10 minutter. Dette gøres cirka 3-4 gange i alt, eller indtil mørbradens kernetemperatur er 55 grader. Når mørbraden når en kernetemperatur (måles med et stegetermometer) på 55 grader tages den ud af ovnen og så må den gerne lige stå 5 minutter inden du skærer den i skiver og serverer den.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Du kan f.eks. servere den lækre rosastegte svinemørbrad med en super lækker salat.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 194 kcal | Protein: 40 g | Fedt: 3 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Intervalstegt svinemørbrad (1)Intervalstegt svinemørbrad (2)Intervalstegt svinemørbrad (3)Intervalstegt svinemørbrad (4)Intervalstegt svinemørbrad (5)

     

    Skrevet af: Louise DamKategori: Aftensmad, Svinekød

    Følg mig på Instagram

    « Kagemand af vandbakkelsesdej
    Grillet andebryst »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Erik jonassen

      marts 14, 2015 at 9:04 pm

      Mørbraden kan blive rigtig lækker. Hvis man ikke lader sig afskrække af pink pork, vil jeg foreslå man bruner den af ved kraftig varme hele vejen rundt på en pande/komfuregnet bradepande, krydrer den og sætter den i ovnen ca. 7 min. V/200 gr. Alm. Ovn af 2 omgange med samme hviletid dækket af bagepapir og et viskestykke. Vi har fået det ofte og det lykkedes altid. Der hvor vi gør det lidt anderledes er at vi gerne spiser "pink pork" af dansk oprindelse da det er en ok kvalitet.

      Svar
      • Louise Dam

        marts 14, 2015 at 11:28 pm

        Hej Erik
        Mange tak for dine gode råd.
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Mong

      november 04, 2014 at 12:13 am

      Den ser godt nok lækker ud

      Svar
      • Louise Dam

        november 04, 2014 at 2:24 pm

        Tak :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her