defba b

Hvis du vil stege et rigtig godt stykke kød, som beholder al saft og smag, så gælder det om at stege ved så lav varme som muligt. Det vil sige enten langtidsstegning eller intervalstegning.

Her har jeg valgt at intervalstege en svinemørbrad. Det vil sige at mørbraden er inde i ovnen i 10 minutter ad gangen og så kommer den ud og stå på køkkenbordet i 10 minutter, og sådan fortsættes der til mørbraden rammer den rigtige kernetemperatur, som jeg mener er lige omkring 55 grader, eller bare mellem 55-60 grader. Temperaturen må ikke komme over 60 grader - så bliver den bare grå og sej. Jeg lavede mørbraden ved 160 grader, men jo lavere temperatur jo bedre. Det afhænger bare af hvor meget tid du har. Du kan sådan set stege kødet ved 60 grader - men så snakker vi bare omkring 24 timers stegetid.

Hvis det skulle ske at dit kød bliver færdigt før gæsterne kommer, eller før resten af maden er færdig, så skulle du gerne bare kunne skrue ovnen ned på 60 grader og lade kødet stå - på den måde har kødet ikke en chance for at komme over 60 grader

Du kan f.eks. servere den lækre rosastegte svinemørbrad med en super lækker salat.

ikon piskeris Chestnut

Intervalstegt svinemørbrad

4 personer
Forb. tid 1 t 15 min
Samlet tid 1 t 15 min

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad på cirka 600-700 gram
  • Havsalt
  • Lidt olie

Sådan gør du
 

  • Afpuds svinemørbraden ved at fjerne fedt og sener. Det er især vigtigt at få fjernet den store, brede, hvide sene der sidder øverst på mørbraden.
  • Krydder svinemørbraden med groft havsalt og brun den på en meget varm pande med lidt olie i maksimalt 1-2 minutter på hver side.
  • Læg mørbraden i et ovnfast fad og stil det i en 160 grader varm ovn i 10 minutter.
  • Efter 10 minutter tager du mørbraden ud og lader den stå i 10 minutter. Sæt endnu en gang fadet i ovnen i 10 minutter og så ud i 10 minutter. Dette gøres cirka 3-4 gange i alt, eller indtil mørbradens kernetemperatur er 55 grader. Når mørbraden når en kernetemperatur (måles med et stegetermometer) på 55 grader tages den ud af ovnen og så må den gerne lige stå 5 minutter inden du skærer den i skiver og serverer den.

Dine egne noter

Noter

Du kan f.eks. servere den lækre rosastegte svinemørbrad med en super lækker salat.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 194 kcal | Protein: 40 g | Fedt: 3 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 1 stemme
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Intervalstegt svinemørbrad (1)Intervalstegt svinemørbrad (2)Intervalstegt svinemørbrad (3)Intervalstegt svinemørbrad (4)Intervalstegt svinemørbrad (5)

 

Skrevet af: Louise DamKategori: Aftensmad, Svinekød

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften