• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Fastelavnsboller

    Croissant semlor

    Udgivet: feb 10, 2022 · Opdateret: feb 10, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Du har måske aldrig set en croissant semla eller semlor før, men jeg lover dig, at det er godt! Svenskerne har en fastelavnsbolle, som de kalder for semla (semlor i flertal). Det er traditionelt en bolle, som man fylder med flødeskum og mandelcreme. I denne udgave er det med færdigkøbte frosne croissanter, så det er dejlig nemt.

    Croissant semlor

    Jeg elsker at prøve at nyfortolke ting, og her i måneden op til fastelavn, bugner det med fastelavnsboller. Svenskerne har en fastelavnsbolle, der er lidt anderledes fra den danske. For at prøve noget nyt har jeg købt fire frosne croissanter og fyldt dem med det traditionelle semla fyld.

    Det er meget nemt at lave, og så smager det også godt. Det er et alternativ til den klassiske wienerbrøds fastelavnsbolle, hvor der også er godt med creme i. I denne opskrift er det dog semlor forklædt i croissant, hvilket bliver til en croissant semla.

    Se også disse opskrifter:
    Nemme fastelavnsboller af wienerbrød med kaffecreme og karamel | Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum | Fastelavnsboller med creme

    Det der gør de her ekstra nemme at lave er, at du kun skal bruge 5 ingredienser. Croissanterne køber du, piskefløden piskes og mandelmassen røres sammen. Flødeskum og mandelmasse fyldes i croissanten, og så er de ellers klar til servering.

    piskeris Chestnut

    Croissant semlor

    4 stk.
    Holdbarhed: 1 dag
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 20 min
    Afkøling 15 min
    Samlet tid 50 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Foodprocessor eller lign.
    • 2 Sprøjteposer
    • Stjernetyl 12 mm
    • Glat tyl

    Ingredienser

    • 4 croissanter færdigbagte eller fra frost
    • ½ liter piskefløde

    Mandelcreme

    • 150 g mandler
    • 150 g flormelis
    • ½-3/4 dl vand
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Hvis du bruger frosne croissanter skal du starte med at bage dem i ovnen.

    Mandelcreme

    • Hæld mandlerne i foodprocessor og blend indtil de er helt finthakkede og næsten som mel.
    • Tilsæt flormelis og blend sammen.
    • Tilsæt vandet lidt ad gangen og blend. Justér med mere vand for at få den rette konsistens. Den skal være blød nok til at trykke ud af en sprøjtepose.
    • Kom mandelmassen i en sprøjtepose med en glat tyl.

    Samling af croissant semlor

    • Pisk fløden til flødeskum.
    • Skær dine croissanter op i den ene side, men ikke helt igennem.
    • Fyld dem først med mandelcreme og dernæst med flødeskum.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    https://www.louisesmadblog.dk/wp-content/uploads/2022/02/InShot_20220202_215312893.mp4
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    TIP TIL OPSKRIFTEN!

    • Opskriften på de her croissant semlor giver 4 store croissanter, der er fyldt godt op. Hvis du har fået fat i nogle mindre croissanter, så kan opskriften godt give 6 mindre croissanter. Det kommer lidt an på, hvor meget fyld du kommer i.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvad er en semlor?

    En semlor er en svensk fastelavnsbolle, hvor der er smør og kardemomme i dejen. Semlaen bliver fyldt med en lækker mandelmasse og flødeskum. I min opskrift er bollen blot skiftet ud med en croissant.

    Hvor kan man købe croissanterne?

    Jeg har købt mine croissanter i Inco, men jeg ved, at man blandt andet i Føtex og Rema kan købe nogle på frost. Du kan også købe friske fra bageren, alt efter hvad du er til. Jeg har brugt frosne croissanter til at lave min croissant semla.

    Kan man fryse sine croissant semlor?

    Du kan ikke fryse dine semlor. Så de skal nydes, når de er lavet.

    Hvor længe kan de holde sig?

    Dine færdige croissant semlor skal allerhelst spises med det samme. Du kan godt lave dem et par timer før, at du skal spise dem. Hvis du får gæster kan det være en ide at bage croissanterne et par timer før og røre mandelmassen og flødeskummet sammen. Så skal de bare samles, når de skal spise.

    • Frosne croissanter
    • Croissant semla
    • Croissant semlor
    • Croissant semla
    • Croissant semla
    Følg mig på Instagram
    « Osso Buco
    Brændende kærlighed »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her