![Croissant semlor](https://www.louisesmadblog.dk/wp-content/uploads/2022/02/Croissant-semlor-12-683x1024.jpg)
Svenskerne har en fastelavnsbolle, som de kalder for semla (semlor i flertal). Den er er lidt anderledes fra den danske fastelavnsbolle. Det er traditionelt en gærbolle, der fyldes med flødeskum og mandelcreme. Men for at prøve noget nyt har jeg købt fire frosne croissanter og fyldt dem med det traditionelle semla fyld så det er blevet til croissant semlor.
Croissant semlor er meget nemt at lave, og så smager det også vildt godt. Det er et alternativ til den klassiske wienerbrøds fastelavnsbolle, hvor der også er godt med creme i. Du skal kun bruge 5 ingredienser til opskriften. Croissanterne køber du, piskefløden piskes til flødeskum og mandelmassen røres sammen. Flødeskum og mandelmasse fyldes i croissanten, og så er de ellers klar til servering.
![piskeris Grullo](https://www.louisesmadblog.dk/wp-content/uploads/2022/07/Grullo.png)
Croissant semlor
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Foodprocessor eller lign.
- 2 (reklamelink)Sprøjtepose
- (reklamelink)Stjernetyl 12 mm
- (reklamelink)Glat tyl
Ingredienser
- 4 croissanter, færdigbagte eller fra frost
- ½ liter piskefløde
Sådan gør du
- Hvis du bruger frosne croissanter skal du starte med at bage dem i ovnen.
Mandelcreme
- Hæld mandlerne i foodprocessor og blend indtil de er helt finthakkede og næsten som mel.
- Tilsæt flormelis og blend sammen.
- Tilsæt vandet lidt ad gangen og blend. Justér med mere vand for at få den rette konsistens. Den skal være blød nok til at trykke ud af en sprøjtepose.
- Kom mandelmassen i en sprøjtepose med en glat tyl.
Samling af croissant semlor
- Pisk fløden til flødeskum.
- Skær dine croissanter op i den ene side, men ikke helt igennem.
- Fyld dem først med mandelcreme og dernæst med flødeskum.
Video
Tips til opskriften!
- Opskriften på de her croissant semlor giver 4 store croissanter, der er fyldt godt op. Hvis du har fået fat i nogle mindre croissanter, så kan opskriften godt give 6 mindre croissanter. Det kommer lidt an på, hvor meget fyld du kommer i.
- Dine færdige croissant semlor skal allerhelst spises med det samme. Du kan godt lave dem et par timer før, at du skal spise dem. Hvis du får gæster kan det være en ide at bage croissanterne et par timer før og røre mandelmassen og flødeskummet sammen. Så skal de bare samles, når de skal spise.
Frosne croissanter
Frosne croissanter kan fås i flere forskellige butikker. Jeg har købt mine croissanter i Inco, men jeg ved, at man blandt andet i Føtex, Rema og på Nemlig kan købe nogle på frost.
Comments
No Comments