Du har måske aldrig set en croissant semla eller semlor før, men jeg lover dig, at det er godt! Svenskerne har en fastelavnsbolle, som de kalder for semla (semlor i flertal). Det er traditionelt en bolle, som man fylder med flødeskum og mandelcreme. I denne udgave er det med færdigkøbte frosne croissanter, så det er dejlig nemt.

Croissant semlor

Jeg elsker at prøve at nyfortolke ting, og her i måneden op til fastelavn, bugner det med fastelavnsboller. Svenskerne har en fastelavnsbolle, der er lidt anderledes fra den danske. For at prøve noget nyt har jeg købt fire frosne croissanter og fyldt dem med det traditionelle semla fyld.

Det er meget nemt at lave, og så smager det også godt. Det er et alternativ til den klassiske wienerbrøds fastelavnsbolle, hvor der også er godt med creme i. I denne opskrift er det dog semlor forklædt i croissant, hvilket bliver til en croissant semla.

Se også disse opskrifter:
Nemme fastelavnsboller af wienerbrød med kaffecreme og karamel | Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum | Fastelavnsboller med creme

Det der gør de her ekstra nemme at lave er, at du kun skal bruge 5 ingredienser. Croissanterne køber du, piskefløden piskes og mandelmassen røres sammen. Flødeskum og mandelmasse fyldes i croissanten, og så er de ellers klar til servering.

ikon piskeris Chestnut

Croissant semlor

4 stk.
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 20 min
Afkøling 15 min
Samlet tid 50 min

Ingredienser

  • 4 croissanter færdigbagte eller fra frost
  • ½ liter piskefløde

Mandelcreme

  • 150 g mandler
  • 150 g flormelis
  • ½-3/4 dl vand

Sådan gør du
 

  • Hvis du bruger frosne croissanter skal du starte med at bage dem i ovnen.

Mandelcreme

  • Hæld mandlerne i foodprocessor og blend indtil de er helt finthakkede og næsten som mel.
  • Tilsæt flormelis og blend sammen.
  • Tilsæt vandet lidt ad gangen og blend. Justér med mere vand for at få den rette konsistens. Den skal være blød nok til at trykke ud af en sprøjtepose.
  • Kom mandelmassen i en sprøjtepose med en glat tyl.

Samling af croissant semlor

  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Skær dine croissanter op i den ene side, men ikke helt igennem.
  • Fyld dem først med mandelcreme og dernæst med flødeskum.

Dine egne noter

Bedøm denne opskrift:
5 fra 3 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

TIP TIL OPSKRIFTEN!

  • Opskriften på de her croissant semlor giver 4 store croissanter, der er fyldt godt op. Hvis du har fået fat i nogle mindre croissanter, så kan opskriften godt give 6 mindre croissanter. Det kommer lidt an på, hvor meget fyld du kommer i.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvad er en semlor?

En semlor er en svensk fastelavnsbolle, hvor der er smør og kardemomme i dejen. Semlaen bliver fyldt med en lækker mandelmasse og flødeskum. I min opskrift er bollen blot skiftet ud med en croissant.

Hvor kan man købe croissanterne?

Jeg har købt mine croissanter i Inco, men jeg ved, at man blandt andet i Føtex og Rema kan købe nogle på frost. Du kan også købe friske fra bageren, alt efter hvad du er til. Jeg har brugt frosne croissanter til at lave min croissant semla.

Kan man fryse sine croissant semlor?

Du kan ikke fryse dine semlor. Så de skal nydes, når de er lavet.

Hvor længe kan de holde sig?

Dine færdige croissant semlor skal allerhelst spises med det samme. Du kan godt lave dem et par timer før, at du skal spise dem. Hvis du får gæster kan det være en ide at bage croissanterne et par timer før og røre mandelmassen og flødeskummet sammen. Så skal de bare samles, når de skal spise.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften