Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Croissant semlor

Udgivet: 10. feb 2022 · Opdateret: 8. jan 2025

Croissant semlor

Svenskerne har en fastelavnsbolle, som de kalder for semla (semlor i flertal). Den er er lidt anderledes fra den danske fastelavnsbolle. Det er traditionelt en gærbolle, der fyldes med flødeskum og mandelcreme. Men for at prøve noget nyt har jeg købt fire frosne croissanter og fyldt dem med det traditionelle semla fyld så det er blevet til croissant semlor.

Croissant semlor er meget nemt at lave, og så smager det også vildt godt. Det er et alternativ til den klassiske wienerbrøds fastelavnsbolle, hvor der også er godt med creme i. Du skal kun bruge 5 ingredienser til opskriften. Croissanterne køber du, piskefløden piskes til flødeskum og mandelmassen røres sammen. Flødeskum og mandelmasse fyldes i croissanten, og så er de ellers klar til servering.

piskeris Grullo

Croissant semlor

5 fra 5 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 stk.
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Afkøling 15 minutter min
Samlet tid 50 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Foodprocessor eller lign.
  • 2 (reklamelink)Sprøjtepose
  • (reklamelink)Stjernetyl 12 mm
  • (reklamelink)Glat tyl
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 4 croissanter, færdigbagte eller fra frost
  • ½ liter piskefløde

Mandelcreme

  • 150 g (reklamelink)mandler
  • 150 g flormelis
  • ½-3/4 dl vand

Sådan gør du
 

  • Hvis du bruger frosne croissanter skal du starte med at bage dem i ovnen.

Mandelcreme

  • Hæld mandlerne i foodprocessor og blend indtil de er helt finthakkede og næsten som mel.
  • Tilsæt flormelis og blend sammen.
  • Tilsæt vandet lidt ad gangen og blend. Justér med mere vand for at få den rette konsistens. Den skal være blød nok til at trykke ud af en sprøjtepose.
  • Kom mandelmassen i en sprøjtepose med en glat tyl.

Samling af croissant semlor

  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Skær dine croissanter op i den ene side, men ikke helt igennem.
  • Fyld dem først med mandelcreme og dernæst med flødeskum.

Video

Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften!

  • Opskriften på de her croissant semlor giver 4 store croissanter, der er fyldt godt op. Hvis du har fået fat i nogle mindre croissanter, så kan opskriften godt give 6 mindre croissanter. Det kommer lidt an på, hvor meget fyld du kommer i.
  • Dine færdige croissant semlor skal allerhelst spises med det samme. Du kan godt lave dem et par timer før, at du skal spise dem. Hvis du får gæster kan det være en ide at bage croissanterne et par timer før og røre mandelmassen og flødeskummet sammen. Så skal de bare samles, når de skal spise.

Frosne croissanter

Frosne croissanter kan fås i flere forskellige butikker. Jeg har købt mine croissanter i Inco, men jeg ved, at man blandt andet i Føtex, Rema og på Nemlig kan købe nogle på frost.

Frosne croissanter
Croissanter
Croissant semlor
Croissant semla
Croissant semla

Comments

No Comments

5 from 5 votes (5 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.