• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Fastelavnsboller

    Fastelavnsboller af wienerdej med konditorcreme og hindbær marmelade

    Udgivet: feb 22, 2022 · Opdateret: feb 22, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her finder du opskriften på super lækre fastelavnsboller af wienerdej. De er fyldt med god konditorcreme og hindbærmarmelade. I denne her opskrift skal du ikke selv lave dine fastelavnsboller med wienerdej. Du skal blot købe frosne fastelavnsboller, bage dem og så selv fylde dem.

    Fastelavnsboller af wienerdej med konditorcreme og hindbaermarmelade

    Det kan tage ret lang tid at lave sin egen wienerbrødsdej, særligt hvis man ikke har lavet det før. Her slipper du for at lave wienerbrødsdejen selv, da du blot køber dig til det. Så kan du til gengæld bruge lidt ekstra tid på at lave konditorcremen og den chokolade ganache, der skal på toppen.

    I denne her opskrift kan du blot at købe en god hindbærmarmelade. Men hvis du har tid og lyst, kan jeg også anbefale dig at lave en selv. Det er slet ikke så svært. Prøv eksempelvis min opskrift på en god jordbær/hindbær syltetøj og brug så bare kun hindbær i opskriften.

    Se også disse opskrifter:
    Nemme fastelavnsboller af wienerdej med kaffecreme og karamel | Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum | Fastelavnsboller med creme

    Når det er sæson for fastelavnsboller, så er det dejligt at kunne købe en masse forskellige fastelavnsboller rundt omkring. Dog er det også lækkert at kunne lave sine egne fastelavnsboller af wienerdej. Så kan du helt selv bestemme, hvad der skal i.

    Her får du mit bud på lækkert fyld til dine wienerbrødsboller.

    ikon piskeris Chestnut

    Fastelavnsboller af wienerdej med konditorcreme og hindbærmarmelade

    4 stk
    Holdbarhed: 1 dag
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 20 min
    Hviletid 3 t
    Samlet tid 3 t 35 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Sprøjtepose
    • Stjernetyl 12 mm cirka størrelse
    • Bagepensel
    • Husholdningsfilm
    • Elpisker
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 pakke Mette Munk fastelavnsboller eller lignende
    • 1 æg til pensling
    • 8 tsk hindbærmarmelade køb en god eller lav den selv

    Konditorcreme

    • 1 portion vaniljecreme
    • 3 dl piskefløde

    Chokoladeganache

    • 75 g mørk chokolade cirka 55 %
    • 0,5 dl piskefløde
    • 1 spsk glukosesirup

    Pynt

    • frysetørret hindbær

    Sådan gør du
     

    Vaniljecreme

    • Lav din vaniljecreme efter denne opskrift. Og lad den køle helt ned i køleskabet. Det tager cirka 3 timer.

    Fastelavnsbollerne

    • Opvarm ovnen til 190 grader varmluft.
    • Tag de frosne boller ud af pakken og læg dem på en bageplade med bagepapir.
    • Pensl bollerne med lidt sammenpisket æg.
    • Sæt bollerne i den varme ovn og bag dem 18 minutter og lad dem derefter afkøle.

    Chokoladeganache

    • Hak chokoladen groft, hvis du ikke bruger chokoladeknapper. Kom det i en skål.
    • Opvarm piskefløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde.
    • Hæld den varme fløde over chokoladen og rør rundt til det er helt smeltet. Stil det på køl til du er klar til at pynte. Hvis det står for længe vil det stivne og kan opvarmes meget lidt i mikroovnen.

    Konditorcreme

    • Pisk din afkølede vaniljecreme godt sammen i et par minutter.
    • Pisk fløden til skum og vend den sammen med vaniljecremen. Hvis cremen er for tynd kan du piske den lidt.
    • Kom konditorcremen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

    Samling af fastelavnsbollerne

    • Halvér dine fastelavnsboller.
    • Kom cirka 2 tsk hindbærmarmelade i bunden af hver bolle.
    • Sprøjt med konditorcreme rundt om hindbærmarmeladen og sæt toppen af bollen på uden at presse den ned i cremen.
    • Kom chokoladeganache på toppen af bollen og drys med lidt frysetørret hindbær.
      I stedet for chokoladeganache på toppen kan du også bruge glasur, og i stedet for frysetørret hindbær kan du bruge krymmel.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvor køber jeg Mette Munk fastelavnsboller?

    Jeg har selv købt mine frosne wienerbrødsfastelavnsboller hos Nemlig.com, og så ved jeg, at de også kan findes i de lidt større supermarkeder. Der er 4 styk i en pakke, så det er blot 1 pakke, du skal bruge til denne opskrift.

    Der findes også lignende fastelavnsboller på frost fra Hatting.

    Hvor lang tid før, kan jeg lave dem?

    Hvis du gerne vil have dem klar, så kan du godt eksempelvis bage wienerbrødsfastelavnsbollerne et par timer før.

    Du kan også godt røre konditorcremen sammen et par timer inden. Dog vil jeg anbefale dig at lave chokolade ganachen, lige når du skal samle dem. Jeg vil også anbefale dig først at samle dem, når de skal spises - så er de bare bedst!

    Kan jeg bruge en anden marmelade end hindbærmarmelade?

    Ja, du kan sagtens vælge en anden marmelade! Hvis du bedre kan lide brombærmarmelade eller solbærmarmelade eksempelvis, så kan du også godt det.

    • Fastelavnsboller af wienerdej med konditorcreme og hindbaermarmelade
    • Fastelavnsboller af wienerdej med konditorcreme og hindbaermarmelade
    • Boller til fastelavn med konditorcreme
    • Fastelavnsboller af wienerdej med konditorcreme og hindbaermarmelade
    • Fastelavnsboller af wienerdej med konditorcreme og hindbaermarmelade
    Følg mig på Instagram
    « Skildpadde islagkage
    Semlor »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her