Her finder du opskriften på super lækre fastelavnsboller af wienerdej. De er fyldt med god konditorcreme og hindbærmarmelade. I denne her opskrift skal du ikke selv lave dine fastelavnsboller med wienerdej. Du skal blot købe frosne fastelavnsboller, bage dem og så selv fylde dem.

Det kan tage ret lang tid at lave sin egen wienerbrødsdej, særligt hvis man ikke har lavet det før. Her slipper du for at lave wienerbrødsdejen selv, da du blot køber dig til det. Så kan du til gengæld bruge lidt ekstra tid på at lave konditorcremen og den chokolade ganache, der skal på toppen.
I denne her opskrift kan du blot at købe en god hindbærmarmelade. Men hvis du har tid og lyst, kan jeg også anbefale dig at lave en selv. Det er slet ikke så svært. Prøv eksempelvis min opskrift på en god jordbær/hindbær syltetøj og brug så bare kun hindbær i opskriften.
Se også disse opskrifter:
Nemme fastelavnsboller af wienerdej med kaffecreme og karamel | Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum | Fastelavnsboller med creme
Når det er sæson for fastelavnsboller, så er det dejligt at kunne købe en masse forskellige fastelavnsboller rundt omkring. Dog er det også lækkert at kunne lave sine egne fastelavnsboller af wienerdej. Så kan du helt selv bestemme, hvad der skal i.
Her får du mit bud på lækkert fyld til dine wienerbrødsboller.
Fastelavnsboller af wienerdej med konditorcreme og hindbærmarmelade
Udstyr (reklamelink)
- Stjernetyl 12 mm cirka størrelse
- Husholdningsfilm
Ingredienser
- 1 pakke Mette Munk fastelavnsboller eller lignende
- 1 æg til pensling
- 8 tsk hindbærmarmelade køb en god eller lav den selv
Konditorcreme
- 1 portion vaniljecreme
- 3 dl piskefløde
Chokoladeganache
- 75 g mørk chokolade cirka 55 %
- 0,5 dl piskefløde
- 1 spsk glukosesirup
Sådan gør du
Vaniljecreme
- Lav din vaniljecreme efter denne opskrift. Og lad den køle helt ned i køleskabet. Det tager cirka 3 timer.
Fastelavnsbollerne
- Opvarm ovnen til 190 grader varmluft.
- Tag de frosne boller ud af pakken og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Pensl bollerne med lidt sammenpisket æg.
- Sæt bollerne i den varme ovn og bag dem 18 minutter og lad dem derefter afkøle.
Chokoladeganache
- Hak chokoladen groft, hvis du ikke bruger chokoladeknapper. Kom det i en skål.
- Opvarm piskefløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde.
- Hæld den varme fløde over chokoladen og rør rundt til det er helt smeltet. Stil det på køl til du er klar til at pynte. Hvis det står for længe vil det stivne og kan opvarmes meget lidt i mikroovnen.
Konditorcreme
- Pisk din afkølede vaniljecreme godt sammen i et par minutter.
- Pisk fløden til skum og vend den sammen med vaniljecremen. Hvis cremen er for tynd kan du piske den lidt.
- Kom konditorcremen i en sprøjtepose med en stjernetyl.
Samling af fastelavnsbollerne
- Halvér dine fastelavnsboller.
- Kom cirka 2 tsk hindbærmarmelade i bunden af hver bolle.
- Sprøjt med konditorcreme rundt om hindbærmarmeladen og sæt toppen af bollen på uden at presse den ned i cremen.
- Kom chokoladeganache på toppen af bollen og drys med lidt frysetørret hindbær.I stedet for chokoladeganache på toppen kan du også bruge glasur, og i stedet for frysetørret hindbær kan du bruge krymmel.
Dine egne noter
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Jeg har selv købt mine frosne wienerbrødsfastelavnsboller hos Nemlig.com, og så ved jeg, at de også kan findes i de lidt større supermarkeder. Der er 4 styk i en pakke, så det er blot 1 pakke, du skal bruge til denne opskrift.
Der findes også lignende fastelavnsboller på frost fra Hatting.
Hvis du gerne vil have dem klar, så kan du godt eksempelvis bage wienerbrødsfastelavnsbollerne et par timer før.
Du kan også godt røre konditorcremen sammen et par timer inden. Dog vil jeg anbefale dig at lave chokolade ganachen, lige når du skal samle dem. Jeg vil også anbefale dig først at samle dem, når de skal spises - så er de bare bedst!
Ja, du kan sagtens vælge en anden marmelade! Hvis du bedre kan lide brombærmarmelade eller solbærmarmelade eksempelvis, så kan du også godt det.
Skriv et svar