• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch » Marmelade, syltetøj og smørepålæg

    Jordbær/hindbær syltetøj

    Udgivet: nov 25, 2014 · Opdateret: maj 4, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    edc b

    Hjemmelavet jordbær/hindbær syltetøj er bare noget af det bedste. Det er bare så meget bedre end de købte varianter, som er fyldt med sukker og tilsætningsstoffer. Denne her syltetøj eller marmelade er virkelig nem at lave. Jeg har brugt frosne jordbær og hindbær, som skal ned i en gryde med sukker og en vaniljestang. Det kræver meget lidt arbejde og er tit noget jeg lige laver fredag aften så der er lækker hjemmelavet syltetøj til weekendens morgenmad. Prøv også et par af mine andre opskrifter på marmelade/syltetøj.

    ikon piskeris Chestnut

    Jordbær/hindbær syltetøj

    2 glas
    Forb. tid 40 min
    Samlet tid 40 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 300 g frosne jordbær
    • 200 g frosne hindbær
    • 100 g sukker
    • 1 vaniljestang se min guide til at flække en vaniljestang her.

    Sådan gør du
     

    • Jordbær, hindbær, sukker og kornene fra 1 vaniljestang og den tomme vaniljestang sættes til at småkoge i en gryde.
    • Når bærrene er godt kogt ud og har den ønskede konsistens smages syltetøjet til - smag om der skal mere sukker i syltetøjet.
    • Hæld syltetøjet på rene, varme, skoldede glas og luk låget med det samme så der dannes undertryk. På den måde holder det længere i køleskabet.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 glas | Kalorier: 299 kcal | Kulhydrater: 74 g | Protein: 2 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.5 fra 4 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Jordbær/hindbær syltetøjJordbær-hindbær marmeladeJordbær/hindbær syltetøjJordbær-hindbær marmelade

     

    Skrevet af: Louise DamHindbær, JordbærKategori: Marmelade, syltetøj og smørepålæg, Morgenmad & Brunch

    Følg mig på Instagram
    « Chokoladetrøfler
    Anmeldelse af Kitchenaid Artisan røremaskine »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Mette Møllmann

      september 22, 2020 at 10:23 am

      kan man bruge frosne jordbær og frisk hindbær?
      Ændrer det på mængdeforholdet?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 06, 2020 at 11:48 am

        Det kan du sagtens. Jeg laver det ofte på slump og smager blot til undervejs. Men mængdeforholdet skulle gerne passe ligemeget om det er friske eller frosne bær.

        Svar
    2. sofia

      februar 07, 2019 at 7:10 pm

      Hej
      Hvor længe kan det holde sig?
      Mvh Sofia

      Svar
      • Louise Dam

        marts 14, 2019 at 1:10 pm

        Da der ikke er så meget sukker i denne marmelade er det ikke med til at konservere så meget. Derfor betyder det rigtig meget for holdbarheden hvordan køkkenhygiejnen er. Men hvis alt er helt sterilt, så burde det kunne holde et par måneder på køl, hvis det ikke er åbnet. Man kan evt. skylle glasset med atamon, hvis man vil sikre en længere holdbarhed.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her