Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Marmelade, syltetøj og smørepålæg

Jordbær/hindbær syltetøj

Udgivet: 25. nov 2014 · Opdateret: 29. aug 2024

Jordbær/hindbær syltetøj

Hjemmelavet jordbær/hindbær syltetøj er bare noget af det bedste. Det er bare så meget bedre end de købte varianter, som er fyldt med sukker og tilsætningsstoffer. Denne her syltetøj eller marmelade er virkelig nem at lave. Jeg har brugt frosne jordbær og hindbær, som skal ned i en gryde med sukker og en vaniljestang. Det kræver meget lidt arbejde og er tit noget jeg lige laver fredag aften så der er lækker hjemmelavet syltetøj til weekendens morgenmad. Prøv også et par af mine andre opskrifter på marmelade/syltetøj.

piskeris Grullo

Jordbær/hindbær syltetøj

4.34 fra 6 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 glas
Forb. tid 40 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 300 g frosne jordbær
  • 200 g frosne hindbær
  • 100 g sukker
  • 1 (reklamelink)vaniljestang, se min guide til at flække en vaniljestang her.

Sådan gør du
 

  • Jordbær, hindbær, sukker og kornene fra 1 vaniljestang og den tomme vaniljestang sættes til at småkoge i en gryde.
  • Når bærrene er godt kogt ud og har den ønskede konsistens smages syltetøjet til - smag om der skal mere sukker i syltetøjet.
  • Hæld syltetøjet på rene, varme, skoldede glas og luk låget med det samme så der dannes undertryk. På den måde holder det længere i køleskabet.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 glas | Kalorier: 299 kcal | Kulhydrater: 74 g | Protein: 2 g | Fedt: 1 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Jordbær og hindbær i gryde
Jordbær, hindbær, sukker og vaniljestang i gryde
Jordbær/hindbær syltetøj
Jordbær-hindbær marmelade

Kommentarer

  1. Mette Møllmann skriver

    september 22, 2020 at 10:23 am

    kan man bruge frosne jordbær og frisk hindbær?
    Ændrer det på mængdeforholdet?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 06, 2020 at 11:48 am

      Det kan du sagtens. Jeg laver det ofte på slump og smager blot til undervejs. Men mængdeforholdet skulle gerne passe ligemeget om det er friske eller frosne bær.

      Svar
  2. sofia skriver

    februar 07, 2019 at 7:10 pm

    Hej
    Hvor længe kan det holde sig?
    Mvh Sofia

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 14, 2019 at 1:10 pm

      Da der ikke er så meget sukker i denne marmelade er det ikke med til at konservere så meget. Derfor betyder det rigtig meget for holdbarheden hvordan køkkenhygiejnen er. Men hvis alt er helt sterilt, så burde det kunne holde et par måneder på køl, hvis det ikke er åbnet. Man kan evt. skylle glasset med atamon, hvis man vil sikre en længere holdbarhed.

      Svar
4.34 from 6 votes (6 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.