• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Salater » Kartoffelsalater

    Klassisk kartoffelsalat med radiser og purløg

    Udgivet: sep 14, 2022 · Opdateret: sep 14, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde en lækker og nem opskrift på en klassisk kartoffelsalat med radiser og purløg. Sådan en god hjemmelavet kartoffelsalat er ikke svær at røre sammen, og det smager bare skønt. Opskriften på en fantastisk kold kartoffelsalat finder du længere nede.

    Kartoffelsalat med radiser og purløg

    Hjemmelavet kartoffelsalat

    En helt klassisk hjemmelavet kartoffelsalat med radiser og purløg kan altså virkelig noget! Kogte nye kartofler med en cremet og smagfuld dressing, og så masser af sprødhed fra de friske radiser og purløg. Kartoffelsalat hører sig til sommer og grillmad, det er jeg sikker på, de fleste danskere er helt enige om.

    Kartoffelsalaten er nem at lave, og den kan sagtens holde sig frisk et par dage på køl. Så lav bare rigeligt, så er der nemt tilbehør til grillmaden de dage, hvor man gerne bare vil nyde solen og ikke stå i køkkenet og lave mad.

    Prøv også disse opskrifter:
    Kartoffelsalat med avocadodressing | Karry kartoffelsalat med tomat og kapers | Grøn kartoffelsalat med pesto

    Fantastisk kold kartoffelsalat

    Selvom mange måske tænker på sol og sommer når man hører hjemmelavet kartoffelsalat, så kan den altså også sagtens spises på andre tider af året. F.eks. er det også en klassiker med frikadeller og kartoffelsalat. Om sommeren er det bare rart, at salaten her er kold.

    Denne kartoffelsalat er dejlig cremet, mild i smagen, men med et hint af sennep. Du kan sagtens tilføje mere, hvis den skal have lidt mere kant. Den er også meget børnevenlig, især med en pølse fra grillen eller et par gode frikadeller til. Det vil jeg tro de fleste kan lide, store som små.

    ikon piskeris Chestnut

    Klassisk kartoffelsalat med radiser og purløg

    4 personer
    Tilb. tid 20 min
    Samlet tid 20 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 kg kartofler (kogte og kolde) helst nye kartofler
    • 2 bundter radiser
    • 3 dl creme fraiche 18 %
    • 3 spsk mayonnaise
    • 4 tsk dijonsennep eller alm. stærk sennep - prøv dig frem med mængden
    • 2 tsk sukker
    • 1 tsk salt
    • peber
    • 2 bundter purløg

    Sådan gør du
     

    • I en stor skål blandes creme fraiche, mayonnaise, dijonsennep, sukker, salt og peber. Smag dressingen til og giv den evt. mere sennep, hvis du synes den mangler.
    • Skær de kogte og kolde kartofler i mindre stykker og bland dem med dressingen.
    • Fjern toppen fra radiserne, vask dem grundigt og skær enderne fra. Skær dem i skiver.
    • Tilsæt også radiserne.
    • Skyl bundtet med purløg og brug en saks til at klippe det ned over kartoffelsalaten. Bland det hele godt sammen og pynt evt. med lidt mere purløg på toppen inden servering.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Du kan med fordel koge kartoflerne dagen før de skal bruges, så er de kølet helt ned og det er nemt at gå igang med kartoffelsalaten.
    Du bestemmer helt selv, om du vil fjerne skrællen fra kartoflerne. For det meste lader jeg den sidde på, medmindre den er meget løs på de nye kartofler.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 372 kcal | Kulhydrater: 49 g | Protein: 7 g | Fedt: 18 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.3 fra 6 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tips til opskriften

    • Jeg var faktisk overbevist om at sådan en fantastisk kold kartoffelsalat udelukkende var en dansk spise. Men efter lidt research viser det sig, at det åbenbart stammer fra Tyskland og den findes i flere europæiske lande med forskellige variationer.
    • Du kan selv smage selve dressingen til løbende, alt efter hvor mild eller kraftig du vil have, at smagen skal være.
    • Jeg plejer selv at lave salaten med skræl på kartoflerne, da jeg synes, at det smager lige så fint. Du kan dog sagtens fjerne skrællen på kartoflerne, hvis du har tid og lyst. På nye kartofler fjerner man for det meste det yderste af skrællen, som er løs, men den inderste skræl kan man bare lade side.
    • Du kan sagtens røre salaten sammen dagen før, du skal bruge den. Alternativt kan du koge dine kartofler og lave dressingen og så blot vende det sammen den dag, den skal spises.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvad spiser man til kold kartoffelsalat?

    Herhjemme spiser vi det ofte til grillmad, og det kan være pølser, en lækker grillet oksemørbrad eller lignende.

    Hvor meget kartoffelsalat pr. person?

    Jeg plejer at regne med cirka 2-300 gram kartofler pr person. I denne her opskrift bruger jeg 1 kg kartofler til 4 personer.

    Hvor længe skal kartofler koge til kartoffelsalat?

    Når man skal koge sine kartofler, skal man passe på med ikke at koge dem for meget, så de koger ud. Så er der nemlig risiko for, at kartoflerne bliver alt for smattede og går i stykker, når man rører kartoffelsalaten sammen.

    Jeg bruger for det meste nye kartofler til min hjemmelavede kartoffelsalat, og jeg har en guide til, hvordan man koger nye kartofler her.

    Følg mig på Instagram
    « Mazarinkage med jordbær-rabarber mousse
    Chili con Carne »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her