
En helt klassisk kartoffelsalat med radiser og purløg kan altså virkelig noget! Kogte nye kartofler med en cremet og smagfuld dressing, og så masser af sprødhed fra de friske radiser og purløg. Kartoffelsalat hører sig til sommer og grillmad - det er jeg sikker på de fleste danskere er helt enige om. Kartoffelsalaten er nem at lave, og den kan sagtens holde sig frisk et par dage på køl. Så lav bare rigeligt, så er der nemt tilbehør til grillmaden, de dage hvor man gerne bare vil nyde solen og ikke stå i køkkenet og lave mad.
Selvom mange måske tænker på sol og sommer når man hører kartoffelsalat, så kan den altså også sagtens spises på andre tider af året. F.eks. er det også en klassiker med frikadeller og kartoffelsalat.
Denne kartoffelsalat er dejlig cremet, mild i smagen men med et hint af sennep. Du kan sagtens tilføje mere, hvis den skal have lidt mere kant. Den er også meget børnevenlig - især med en pølse fra grillen ved siden eller et par gode frikadeller. Det vil jeg tro de fleste kan lide - store som små :-)
Klassisk kartoffelsalat med radiser og purløg
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanIngredienser
- 1 kg kartofler (kogte og kolde) helst nye kartofler
- 2 bundter radiser
- 3 dl creme fraiche 18 %
- 3 spsk mayonnaise
- 4 tsk dijonsennep eller alm. stærk sennep - prøv dig frem med mængden
- 2 tsk sukker
- 1 tsk salt
- peber
- 2 bundter purløg
Sådan gør du
- I en stor skål blandes creme fraiche, mayonnaise, dijonsennep, sukker, salt og peber. Smag dressingen til og giv den evt. mere sennep, hvis du synes den mangler.
- Skær de kogte og kolde kartofler i mindre stykker og bland dem med dressingen.
- Fjern toppen fra radiserne, vask dem grundigt og skær enderne fra. Skær dem i skiver.
- Tilsæt også radiserne.
- Skyl bundtet med purløg og brug en saks til at klippe det ned over kartoffelsalaten. Bland det hele godt sammen og pynt evt. med lidt mere purløg på toppen inden servering.
Dine egne noter
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Jeg var faktisk overbevist om at kartoffelsalat udelukkende var en dansk spise. Men efter lidt research viser det sig, at det åbenbart stammer fra Tyskland og den findes i flere europæiske lande med forskellige variationer selvfølgelig.
Jeg har også et par opskrifter på andre varianter af kartoffelsalat:
Kartoffelsalat med avokado, citron og karse
Karry kartoffelsalat med tomat og kapers
Hvordan laver du en klassisk kartoffelsalat? Er der mon noget jeg bare MÅ prøve at tilsætte næste gang? Skriv meget gerne en kommentar med forslag :-)
Skriv et svar