• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Salater » Kartoffelsalater

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Udgivet: jun 23, 2022 · Opdateret: jun 23, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du få en virkelig lækker opskrift på kartoffelsalat med avocadodressing. Den er lidt anderledes en den klassiske, men denne her kartoffelsalat med avocado og ærter er virkelig lækker! Servér denne kartoffelsalt med avocado som tilbehør til sommermaden.

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Jeg elsker selv at spise kartoffelsalat om sommeren. Det er næsten lig med sol og sommer, men nogle gange må det godt være lidt anderledes end den klassiske kartoffelsalat. Derfor lavede jeg denne kartoffelsalat med en cremet avocadodressing vendt i.

    Det er faktisk ret nemt at lave sådan en kartoffelsalat med avocado og ærter. Selve dressingen er en blanding af avocado, dijon sennep, citron samt salt og peber. Det hele mikses sammen og vendes så forsigtigt med de kogte nye kartofler.

    Se også disse opskrifter:
    Klassisk kartoffelsalat med radiser og purløg | Kartoffelsalat med avokado, citron og karse | Karry kartoffelsalat med tomat og kapers

    Forberedelse af kartoffelsalat

    Jeg vil anbefale, at du venter med at lave salaten helt færdig, til den skal serveres. Da der er avocado i dressingen, så vil det gå hen og blive brunt, hvis det står for længe. Du kan dog gøre det, at du koger kartoflerne nogle timer forinden eller dagen før, så de bliver helt kolde og faste. Du kan også godt gøre de grønne asparges klar til din kartoffelsalat.

    Når kartoflerne er kolde, og det er ved at være spisetid, kan du så ordne resten og vende det hele sammen. Du får det bedste resultat, hvis du kan finde nogle avocadoer, der er godt modne. Så er de allermest cremede i det, og det egner sig bedst til denne kartoffelsalat med avocado.

    ikon piskeris Chestnut

    Kartoffelsalat med cremet avocadodressing, æter og asparges

    3 personer
    Holdbarhed: 1 dag
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 10 min
    Samlet tid 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g nye kartofler
    • 250 g grønne asparges
    • 100 g ærter

    Avocadodressing

    • 2-3 avocadoer afhængig af størrelsen
    • 1 spsk dijonsennep
    • ½ citron saften heraf
    • salt og peber
    • 1 håndfuld dild
    • 1 håndfuld purløg

    Anretning

    • dild
    • purløg

    Sådan gør du
     

    Kartoffelsalat

    • Start med at koge de nye kartofler. Se her hvordan du gør det bedst. Lad kartoflerne køle helt ned.
    • Skær kartoflerne i tern og kom dem i en skål.
    • Skyl de grønne asparges og knæk den trægede ende af ved at bukke i hver sin ende af aspargesen.
    • Kom vand i en gryde og lad det koge op. Kom lidt salt i vandet og kom dine asparges i vandet og lad dem småkoge i 1 minut.
    • Hæld vandet fra gryden og kom koldt vand over med det samme.
    • Skær asparges i mindre stykker og kom dem i skålen med kartofler.
    • Kom ærter i skålen.

    Avocadodressing

    • Skrab avocadoen ud og ned i en blender eller food processor og blend til avocadoerne er helt cremede.
    • Tilsæt dijonsennep, citronsaft, hakket dild og purløg og smag til med salt og peber.
    • Kom dressingen i skålen med kartofler, ærter og asparges og vend det rundt.
    • Anret kartoffelsalat på et fad og drys med hakket dild og purløg på toppen.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 393 kcal | Kulhydrater: 50 g | Protein: 10 g | Fedt: 20 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Du skal sørge for, at dine kartofler er helt kolde, når du bruger dem til salaten. Jeg har skrevet en guide til, hvordan du koger nye kartofler, og den kan du også bruge, når du skal lave denne opskrift. Kog gerne dine kartofler i god tid inden, og du kan også sagtens koge kartoflerne dagen før.
    • Til denne kartoffelsalat skal du bruge friske grønne asparges. Sørg for at knække det nederste af aspargesen, som er træget og hård.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan jeg lave den dagen før?

    Nej, jeg vil ikke anbefale dig at lave den dagen før. Det du dog kan gøre er, at du koger kartoflerne dagen eller nogle timer forinden. Så er de helt kolde, og så skal du blot røre dressingen sammen og de sidste ting.

    Hvor meget kartoffelsalat beregner man pr person?

    Det er altid svært at vurdere, hvor meget folk spiser. Det kommer også an på hvor meget der ellers bliver serveret. Jeg vil dog vurdere, at denne portion er til en 3-4 personer, hvis man spiser det som tilbehør, sammen med andre ting. Ellers kan du altid lave en lidt større portion.

    Hvornår er nye kartofler i sæson?

    De nye kartofler kommer oftest i sæson omkring juni-juli måned, hvor de bliver solgt i vejboder landet over. Det er også oftest der, hvor man serverer en god omgang kartoffelsalat til maden!

    Kartoffelsalat
    Cremet kartoffelsalat med ærter og asparges
    Cremet kartoffelsalat med asparges og ærter
    Følg mig på Instagram
    « Lemonade
    Gulerodskage med ostecreme »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her