Den 13. juni 2020 blev min datter Amalie 1 år! Det er muligvis lidt cliché at sige, men det er altså helt vildt så hurtigt tiden er gået! Kan slet ikke forstå der allerede er gået et helt år. Hendes første fødselsdag skulle selvfølgelig fejres for familien. Vi valgte, at invitere til udendørs brunchbuffet i haven og satsede stort på godt vejr. Heldigvis var vejret nogenlunde lunt, ingen regn og kun lidt blæst. Så det gik heldigvis at holde fødselsdagen i haven.
Jeg ved hvor svært det kan være at hitte ud af mængder osv. når man skal holde fest. Det er det også for mig! Jeg får ofte lavet alt for meget mad. Så nu få I lige en oversigt over hvad vi fik at spise, og lidt noter til i forhold til mængder, så I selv kan bruge det som rettesnor, hvis I skal invitere til brunchbuffet en dag.
Det hele blev super lækkert! Og jeg tør vist godt sige, at alle var meget imponerede og ingen gik sultne hjem :-)
Brunchbuffet til cirka 17 personer:
Brød
Disse boller bagte jeg dobbelt portion af. Den ene portion formede jeg til 2 brød istedet for, snittede et langt og dybt snit langs brødet så det bedre kunne hæve op, og de blev så lige bagt lidt længere tid i ovnen. Vi havde rigeligt brød.
Jeg bagte også 2 rugbrød, men der blev faktisk kun spist lidt over et halvt brød. Bag rugbrødet selv, eller køb bare et lækkert et fra bageren.
Lune retter
Jeg lavede røræg/scrambled eggs af 30 æg, og det passede ret fint i mængden. Der var kun en lille smule tilbage.
Derudover blev der stegt bacon i skiver og her stegte vi cirka 750 gram og det meste blev spist.
Brunchpølser - her købte vi 3 pakker á 300 gram og der var nok 200 gram tilbage. De kom i et fad og blev varmet i ovnen.
Pålæg mv.
Varmrøget laks med dilddressing - 1 halv side varmrøget laks på cirka 500 gram + en dressing af 500 g creme fraiche 18%, 2 bundter frisk hakket dild, lidt dijon sennep, salt/peber.
Serranoskinke + basilikumspesto - Pestoen kan du lave selv, eller du kan købe en god bøtte pesto. Gå efter dem der står på køl og ikke et glas.
Oliven - 2 glas anrettet i skåle der stod på bordene.
Avokado, agurk og cherrytomater - 500 gram cherrytomater der stod på bordene, lidt agurkestave og 3-4 avokado skåret i skiver.
3 forskellige oste - her havde 2 stk. været nok.
Smør - vi havde sat 2x250 gram på bordet, der var en del tilbage, men det er meget rart der er mere end én smør så det ikke skaber en flaskehals.
Det søde
Frugt og bær - Vi havde købt vandmelon, ananas, blåbær, hindbær og jordbær.
Croissanter - du kan købe fra bageren, frosne der bare skal bages eller de der dåser med dej.
Lagkage til fødselsdagsbarnet (uden tilsat sukker) - Lavet af bananpandekager, flødeskum, bananskiver og bær på toppen. Især bær og flødeskum var et hit :-)
Drikkevarer
Juice - vi købte en masse forskellig juice, der blev sat frem på bordene. Vi købte vist cirka 7 liter og det passede meget godt.
Kaffe og the - vi bryggede kaffe og kom på kander, der stod på buffetbordet + kander med kogende vand til the.
Sodavand - vi havde købt lidt sodavand til efter maden.
Her er lidt billeder fra dagen:
Det var en virkelig dejlig dag, med god mad, dejlige gaver og Amalie havde en kæmpe fest hele dagen! Det var virkelig en lækker brunchbuffet, og alle virkede meget tilfredse med maden.
Hvis du godt vil holde fødselsdagsmiddag, kan du også få inspiration til det her.
Comments
No Comments