• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Fødselsdagsmiddag

    Udgivet: nov 9, 2010 · Opdateret: aug 20, 2020 af Louise Dam

     Forret: Lakseroulade med rejer, flutes og rød dressing
     Hovedret: Fyldt kyllingefilet, kartoffelroulade og salat med savoykål
     Dessert: Chokoladecreme på marcipanbund med hindbærcoulis

    Forret: Lakseroulade med rejer, flutes og rød dressing

    Lakseroulade
    6 personer

    Ingredienser

    Rouladen
    225 g. røget laks
    200 g. laksefilet
    4 spsk. creme fraiche 9 %
    3 blade husblas
    Salt
    1 tsk citronsaft

    Dressing
    Cremefraiche
    Ketchup
    Citronsaft
    Salt
    Paprika


    Fremgangsmåde

    • Den ferske laks koges ca. 10 minutter. Efter kogning skal laksen afkøles.
    • Husblas sættes i blød i koldt vand. (Følg anvisning på pakken)
    • Den røgede laks lægges lagvis på et stykke bagepapir, så der dannes en firkant ca. 30 cm bred og 15 cm høj.
    • Når den kogte laks er afkølet skal der laves en laksemousse. Laksen findeles med en håndmixer. Den findelte laks tilsættes creme fraîche og der smages til med salt og citron.
    • Den udblødte husblas knues fri for vand og smeltes over vandbad eller i microbølgeovn. (Følg anvisning på pakken) Derefter røres den smeltede husblas i laksemoussen.
    • Laksemoussen smørres oven på den røgede laks. (Et lag på ca. 1 cm)
    • Dernæst foldes den røgede laks sammen omkring laksemoussen, så der dannes en rulle. Brug bagepapiret til at skubbe med. Når laksen er rullet sammen, foldes bagepapiret omkring lakserouladen så der holdes sammen på denne.
    • Lakserouladen lægges i fryseren og skæres i frossen tilstand i skiver af ca. 2 cm tykkelse og kan anrettes på fad eller tallerkner. Optøes og er klar til servering. (Skæres ca. 2 timer før servering og optøes i køleskab)
    • Ingredienserne til dressingen røres sammen, smag dig frem til hvordan du kan lide den.

    Jeg serverede lakserouladen oven på lidt salatblade, med lidt rejer og dressing og hjemmebagte flutes til.

    Fra denne side.


    Flutes

    Ingredienser
    4,5 dl. vand
    25 g. gær
    Solsikkekerner
    Salt
    Becel
    Hvedemel


    Fremgangsmåde
    Gæren opløses i lunkent vand. Salt, fedtstof og solsikkekerner røres også ud i vandet. Hvedemel tilsættes indtil dejen ikke klistrer længere. Stilles til hævning i ca. 1 time. Formes til 4 flutes og pensles med æg, vand eller mælk. Efterhæver i ca. 10 min. Bages i ca. 10 min. ved 200 grader.


    Hovedret: Fyldt kyllingefilet, kartoffelroulade og salat med savoykål

    Kartoffelroulade
    6 personer

    Ingredienser
    Bunden
    1 kg. bagekartofler
    2 æg
    1 dl fløde
    1 ½ tsk salt
    Peber

    Kartoffelmosen
    500 g. bagekartofler
    50 g. smør
    ½ tsk. salt
    ½ dl. mælk
    1 glas rød pesto


    Fremgangsmåde

    Kartoffelbund: Kartoflerne skrælles og rives groft. Æg, fløde, salt og peber blandes i en skål, og de revne kartofler vendes deri. Massen lægges på en plade med bagepapir og presses med let hånd til en firkant - ca. 30 x 35 cm og ½ cm tyk. Bages midt i ovnen i ca. 25-30 min ved 200 grader. Overfladen skal være gylden. Når bunden er bagt, vendes den om på et stykke bagepapir, så den grove overflade vender nedad. For at få rouladen til at slippe bagepapiret kan du gøre et viskestykke fugtigt og lægge det over et øjeblik når rouladen lige er kommet ud af ovnen.

    Kartoffelmos: Kartoflerne skrælles, skæres i stykker og koges møre. De kogte kartofler moses og blandes med smør, mælk, pesto og salt. Kartoffelmosen må endelig ikke være for tynd. Mosen smøres på kartoffelbunden, der rulles sammen som en roulade. Bagepapir foldes fast om rouladen. Den hviler lidt, inden den skæres ud i ca. 3 cm tykke skiver. Læg kartoffelrouladerne på en plade med bagepapir og varm dem i ovnen lige inden serveringen.

    Fra Arlas hjemmeside

    Fyldte kyllingefileter
    6 personer
    Ingredienser
    4 store kyllingefileter
    ca. 100 g. feta
    ca. 150 g Philadelphia Light
    Soltørrede tomater, finthakket

    Fremgangsmåde
    Feta, Philadelphia og soltørret tomat blandes sammen i en skål,
    Der skæres en åbning i kyllingefileterne så de kan foldes op. De fyldes med fetablandingen, foldes sammen og ligges i et ovnfast fad. Sættes i ovnen i ca. 25 min. ved 200 grader. Man kan evt. brune dem på panden først. Skæres ud i skiver og serveres.

    Fik lidt inspiration fra denne side.

    Salat med savoykål
    Ingredienser
    ca. ½ savoykål
    2 appelsiner
    ½ pose tørrede tranebær


    Fremgangsmåde
    Savoykål og appelsiner skæres ud og blandes sammen med tranebærerne. Må gerne stå lidt tid så appelsinsaften trænger ud i salaten.

    Grøn salat

    Ingredienser
    250 g. cherrytomater
    knapt 1 bakke babysalat
    ½ agurk
    1 stor avokado
    1 lille dåse majs



    Fremgangsmåde
    Cherrytomaterne skæres i halve, agurk og avokado i tern. Det hele blandes sammen i en skål.

    Dessert: Chokolademousse på marcipanbund med hindbærcoulis
    Chokoladecreme på marcipanbund
    Ingredienser
    Marcipanbunden
    250 g. marcipan
    2 æggehvider

    Chokoladecremen

    200 g mørk chokolade
    150 g smør
    125 g flydende honning
    4 æggeblommer (pasteuriserede)
    4 æggehvider (pasteuriserede)

    Hindbærcoulis
    1½ dl vand
    50 g sukker
    250 g frosne eller friske hindbær
     


    Fremgangsmåde

    Marcipanbunden: Smuldr marcipan i en skål og pisk den sammen med æggehviderne så det bliver en ensartet konsistens. Hæld massen i en tærtefad/springform (ca. 22 cm. i diameter) og bag bunden ved 200 grader i ca. 10 minutter. Afkøl bunden.

    Chokoladecremen: Smelt chokolade sammen med smør og honning i en skål over vandbad. Rør i chokoladecremen og afkøl den. Pisk æggeblommerne let sammen - bland dem i chokoladecremen. Pisk hviderne stive. Lad chokoladecremen hvile indtil den begynder at stivne. Når cremen viser tegn på at stive, så vend de stiftpiskede hvider i (forsigtigt). Fordel cremen over den afkølede bund og stil kagen koldt til den skal serveres.

    Hindbærcoulis: Kog vand og sukker til en klar lage. Blend hindbærrene med sukkerlagen og sæt den koldt til den skal serveres til kagen.

    Note: Den smagte rigtig godt! Men til en anden gange ville jeg nok lave lidt bunden lidt højere, lidt mindre chokoladecreme og jeg synes også hindbærcoulisen blev lidt tynd, så lidt mindre vand til den. 

    Jeg har lavet den efter Newyorkerbyhearts opskrift.

    « Super hurtig kalkun/pastaret
    Pastaret med kylling og tomat »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Louise

      november 17, 2010 at 8:45 pm

      Tak skal du have. Altid dejligt med flere faste læsere :-)

      Svar
    2. Line

      november 16, 2010 at 3:38 pm

      Namme nam og mums det ser lækkert ud. Jeg melder mig som fast læser og glæder mig så meget til at følge dig.
      Hilsen Line.

      Svar
    3. Louise

      november 10, 2010 at 9:54 pm

      Birthe; Du skal helt sikkert prøve lakserouladen, den var rigtig god! Kartoffelrouladen var også rigtig god, og så noget lidt specielt tilbehør som ikke er så svært at lave.

      Emilie: Det er jeg glad for du synes :-)

      Svar
    4. Emilie Delance

      november 10, 2010 at 4:29 pm

      Mums!! Hvor ser det bare lækkert ud det hele :D Jeg bliver helt sulten ^_^

      Svar
    5. Newyorkerbyheart

      november 09, 2010 at 10:49 pm

      Hold da op hvor ser det godt ud!! :-)

      Den lakseroulade skal jeg helt sikkert prøve, jeg er vild med laks og den ser super lækker ud.

      Jeg er vild med kartoffelrouladen, som jeg lavede til nytår 09/10, bare i en grøn udgave. Den er så flot synes jeg....

      Mange hilsner
      Birthe

      Svar
    6. Louise

      november 09, 2010 at 9:38 pm

      Trine: Tak! Det smagte også ret godt, hvis jeg selv skal sige det. Dejlig at du kan lide min blog :-)

      Kim: Tak, det var også skønt :-)

      Svar
    7. Kim

      november 09, 2010 at 5:42 pm

      whau det ser fantastisk ud :-)

      Svar
    8. Trine

      november 09, 2010 at 5:31 pm

      Sikke en lækker menu! :D

      Og virkelig en inspirerende madblog du har, bliver altid så sulten når jeg kigger forbi :)

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her