• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Chokolade Pavlova

    Udgivet: apr 28, 2011 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    pavlova

    Pavlova er en af de nemmeste kager at lave, og samtidig en af de kager der er nemmest at imponere dine gæster med. En pavlova er i bund og grund blot en kæmpe marengs med fyld på toppen.

    ikon piskeris Chestnut

    Chokolade pavlova

    8 personer
    Holdbarhed: 1 dag
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 1 t 15 min
    Samlet tid 1 t 35 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 6 æggehvider
    • 300 g sukker
    • 3 spsk kakaopulver sigtes
    • 50 g mørk chokolade finthakket
    • 1 tsk hvidvinseddike eller balsamico

    Fyld

    • ½ liter piskefløde
    • 500 g jordbær
    • 125 g hindbær
    • 125 g blåbær
    • 100 g ribs (kan undlades)
    • 2-3 spsk revet mørk chokolade (kan undlades)

    Sådan gør du
     

    • Forvarm ovnen til 180 grader (alm ovn).
    • Tegn en cirkel på cirka 20-25 cm i diameter på et stykke bagepapir. Læg denne side nedad på en bageplade. (Tjek eventuelt lige størrelsen på det fad du vil servere den på)
    • Pisk æggehviderne stive med en elpisker eller i en røremaskine med piskeris.
    • Tilføj derefter sukkeret langsomt og gradvist mens du pisker videre. Fortsæt til marengsen er stiv og skinnende.
    • Sigt kakaopulveret i marengsen og vend det stille og roligt rundt med f.eks. en dejskraber.
    • Tilsæt balsamico/hvidvinseddike og hakket chokolade og vend det forsigtigt rundt.
    • Fordel marengsen indenfor den tegnede cirkel på bagepapiret. Udjævn sider og top lidt.
    • Stil marengsen i ovnen og skru med det samme temperaturen ned til 150 grader.
    • Bag marengsen i cirka 1 time og 15 minutter. Marengsen er færdig når den er sprød i kanterne og toppen men stadig lidt blød indeni.
    • Lad marengsen/pavlovaen køle helt af før du pynter den, og pynt den først lige inden den skal spises - ellers bliver den blød.
    • Skyl bærrene og lad dem ligge og tørre indtil du skal pynte kagen.
    • Pisk fløden til en let flødeskum og fordel det ovenpå din pavlova, skær dine jordbær lidt ud, og fordel bærrene ovenpå flødeskummet og pynt med evtentuelt med lidt revet chokolade på toppen.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Selve marengsen kan laves i god tid, og endda dagen før den skal bruges. Den skal blot først pyntes lige inden den skal serveres.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 454 kcal | Kulhydrater: 54 g | Protein: 5 g | Fedt: 26 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 6 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Opskrift på hjemmelavet chokolade pavlova med bær
    Opskrift på hjemmelavet chokolade pavlova med bær
    Opskrift på hjemmelavet chokolade pavlova med bær
    Opskrift på hjemmelavet chokolade pavlova med bær
    Opskrift på hjemmelavet chokolade pavlova med bær
    Opskrift på hjemmelavet chokolade pavlova med bær
    Opskrift på hjemmelavet chokolade pavlova med bær
    Opskrift på hjemmelavet chokolade pavlova med bær
    Opskrift på hjemmelavet chokolade pavlova med bær
    Opskrift på hjemmelavet chokolade pavlova med bær
    Opskrift på hjemmelavet chokolade pavlova med bær

     

     

     

    Skrevet af: Louise DamChokolade, JordbærKategori: Fødselsdag, Kager, Nytår, Nytårsdessert, Søde sager, Sødt bagværk

    Følg mig på Instagram
    « Tabouleh salat
    Kyllingelår på kartoffelbund med rosmarin »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Henning

      maj 22, 2020 at 12:50 pm

      Det er en fantastisk dessert, som kan bruges hele året, nu hvor bær leverance ikke er sæson betinget. Har smagt den 'almindelige' - men denne chokolade udgave er dem mest lækre.
      Blev gjort opmærksom på den af en sød veninde - tak Michelle.
      Henning

      Svar
      • Louise Dam

        maj 25, 2020 at 10:26 am

        Hej Henning
        Dejligt at høre du kunne bruge opskriften. Jeg er også selv helt vild med denne variant med chokolade!
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Rikke

      juni 02, 2017 at 4:58 pm

      Hej Louise. Kan man bruge citron i stedet for eddike? Jeg har set det i andre opskrifter.

      Svar
      • Rikke

        juni 02, 2017 at 4:59 pm

        Og hvis ikke, hvilken eddike bruger du så?

        Svar
        • Louise Dam

          juni 03, 2017 at 1:02 pm

          Jeg bruger bare en hvidvinseddike. Det betyder ikke så meget hvilken man bruger.

          Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2017 at 1:03 pm

        Jeg har ikke selv prøvet, men hvis du har set det andre steder er det sikkert rigtigt :-)

        Svar
    3. Mikkeline

      marts 04, 2017 at 1:10 am

      Hej Louise

      Skal det være alm. ovn eller varmluft?

      Mvh
      Mikkeline

      Svar
      • Louise Dam

        marts 05, 2017 at 11:46 pm

        Jeg bruger almindelig ovn

        Svar
    4. Malene

      august 03, 2016 at 1:00 pm

      Hej Louise
      Jeg skal lave Pavlova til en sommerfest i min andelsboligforening, og vi bliver ca. 21 personer.
      Mit spørgsmål er om 2 stk. er nok til så mange?
      Og så kan jeg ikke finde en opskrift på en stor alm. Pavlova, skal nemlig lave både den alm. og med chokolade?

      Svar
      • Louise Dam

        september 18, 2016 at 6:49 pm

        Jeg ville nok lave 3 stk. Jeg har en opskrift på en alm. stor pavlova her: https://www.louisesmadblog.dk/pavlova-med-laktosefri-carte-dor-is-og-friske-jordbaer/

        Svar
    5. Tanja

      juli 30, 2016 at 8:10 am

      Hvis man laver halv portuon, hvor længe skal den så have i ovnen?

      Svar
      • Louise Dam

        august 14, 2016 at 2:52 pm

        Ja, det kan du godt. Så bliver den bare lidt mindre. Jeg vil tro den skal have cirka halvdelen af tiden.

        Svar
    6. sara

      juli 07, 2016 at 2:23 pm

      Hej,
      hvis man laver bunden dagen før, skal den så på køl?

      Svar
      • Louise Dam

        juli 09, 2016 at 6:08 pm

        Nej, det ville jeg ikke gøre. Så tror jeg den bliver blød.

        Svar
    7. Camilla

      maj 24, 2016 at 8:39 am

      Kan den laves dagen i forvejen?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 24, 2016 at 9:31 am

        Hej Camilla
        Ja, du kan sagtens lave bunden dagen før. Men fyldet skal først på lige inden serveringen.

        Svar
    8. Louise

      april 29, 2011 at 7:53 pm

      Det var jo sådan min skulle have set ud! ;-) Jeg må prøve igen.. Var den "klistret" i midten?

      Svar
    9. Louise

      april 29, 2011 at 9:32 pm

      Ja den var nærmest lidt brownie-agtig i midten :-)

      Svar
    10. Louise

      april 29, 2011 at 2:53 pm

      Det er ellers en dejlig sommerdessert:-)

      Svar
    11. Newyorkerbyheart

      april 29, 2011 at 12:47 pm

      Uhmm, det er alt for længe siden jeg har lavet pavlova :-)

      Mange hilsner
      Birthe

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her