
Pavlova er en af de nemmeste kager at lave, og samtidig en af de kager der er nemmest at imponere dine gæster med. En pavlova er i bund og grund blot en kæmpe marengs med fyld på toppen.
📖 Opskrift
Chokolade pavlova
Ingredienser
- 6 æggehvider
- 300 g sukker
- 3 spsk kakaopulver, sigtes
- 50 g mørk chokolade, finthakket
- 1 tsk hvidvinseddike eller balsamico
Fyld
- ½ liter piskefløde
- 500 g jordbær
- 125 g hindbær
- 125 g blåbær
- 100 g ribs, (kan undlades)
- 2-3 spsk revet mørk chokolade, (kan undlades)
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader (alm ovn).
- Tegn en cirkel på cirka 20-25 cm i diameter på et stykke bagepapir. Læg denne side nedad på en bageplade. (Tjek eventuelt lige størrelsen på det fad du vil servere den på)
- Pisk æggehviderne stive med en elpisker eller i en røremaskine med piskeris.
- Tilføj derefter sukkeret langsomt og gradvist mens du pisker videre. Fortsæt til marengsen er stiv og skinnende.
- Sigt kakaopulveret i marengsen og vend det stille og roligt rundt med f.eks. en dejskraber.
- Tilsæt balsamico/hvidvinseddike og hakket chokolade og vend det forsigtigt rundt.
- Fordel marengsen indenfor den tegnede cirkel på bagepapiret. Udjævn sider og top lidt.
- Stil marengsen i ovnen og skru med det samme temperaturen ned til 150 grader.
- Bag marengsen i cirka 1 time og 15 minutter. Marengsen er færdig når den er sprød i kanterne og toppen men stadig lidt blød indeni.
- Lad marengsen/pavlovaen køle helt af før du pynter den, og pynt den først lige inden den skal spises - ellers bliver den blød.
- Skyl bærrene og lad dem ligge og tørre indtil du skal pynte kagen.
- Pisk fløden til en let flødeskum og fordel det ovenpå din pavlova, skær dine jordbær lidt ud, og fordel bærrene ovenpå flødeskummet og pynt med evtentuelt med lidt revet chokolade på toppen.
Video
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamChokolade, JordbærKategori: Fødselsdag, Kager, Nytår, Nytårsdessert, Søde sager, Sødt bagværk
Henning
Det er en fantastisk dessert, som kan bruges hele året, nu hvor bær leverance ikke er sæson betinget. Har smagt den 'almindelige' - men denne chokolade udgave er dem mest lækre.
Blev gjort opmærksom på den af en sød veninde - tak Michelle.
Henning
Louise Dam
Hej Henning
Dejligt at høre du kunne bruge opskriften. Jeg er også selv helt vild med denne variant med chokolade!
Hilsen Louise
Rikke
Hej Louise. Kan man bruge citron i stedet for eddike? Jeg har set det i andre opskrifter.
Rikke
Og hvis ikke, hvilken eddike bruger du så?
Louise Dam
Jeg bruger bare en hvidvinseddike. Det betyder ikke så meget hvilken man bruger.
Louise Dam
Jeg har ikke selv prøvet, men hvis du har set det andre steder er det sikkert rigtigt :-)
Mikkeline
Hej Louise
Skal det være alm. ovn eller varmluft?
Mvh
Mikkeline
Louise Dam
Jeg bruger almindelig ovn
Malene
Hej Louise
Jeg skal lave Pavlova til en sommerfest i min andelsboligforening, og vi bliver ca. 21 personer.
Mit spørgsmål er om 2 stk. er nok til så mange?
Og så kan jeg ikke finde en opskrift på en stor alm. Pavlova, skal nemlig lave både den alm. og med chokolade?
Louise Dam
Jeg ville nok lave 3 stk. Jeg har en opskrift på en alm. stor pavlova her: https://www.louisesmadblog.dk/pavlova-med-laktosefri-carte-dor-is-og-friske-jordbaer/
Tanja
Hvis man laver halv portuon, hvor længe skal den så have i ovnen?
Louise Dam
Ja, det kan du godt. Så bliver den bare lidt mindre. Jeg vil tro den skal have cirka halvdelen af tiden.
sara
Hej,
hvis man laver bunden dagen før, skal den så på køl?
Louise Dam
Nej, det ville jeg ikke gøre. Så tror jeg den bliver blød.
Camilla
Kan den laves dagen i forvejen?
Louise Dam
Hej Camilla
Ja, du kan sagtens lave bunden dagen før. Men fyldet skal først på lige inden serveringen.
Louise
Det var jo sådan min skulle have set ud! ;-) Jeg må prøve igen.. Var den "klistret" i midten?
Louise
Ja den var nærmest lidt brownie-agtig i midten :-)
Louise
Det er ellers en dejlig sommerdessert:-)
Newyorkerbyheart
Uhmm, det er alt for længe siden jeg har lavet pavlova :-)
Mange hilsner
Birthe