• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Søde sager » Kager

    Sommerkage med bær

    Udgivet: jun 16, 2023 · Opdateret: jun 16, 2023 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her finder du en dejlig nem og lækker opskrift på en sommerkage med bær. Det er faktisk en mazarinkage med bær og flødeskum på toppen. Den er super simpel at lave, og så kan du på ingen tid få en lækker mazarinkage med jordbær og blåbær.

    sommerkage med bær

    Mazarinkage med bær

    Denne her kage lavede jeg til min datters 3 års fødselsdag, hvor der var dejligt med solskin. Kagen var et kæmpe hit, og derfor skal I selvfølgelig også have opskriften på den. Kagen består helt simpelt af en god mazarinkage som bund, og så er den toppet med flødeskum og forskellige bær.

    Selve mazarinkagen er nem at bage, og så kræver det kun 5 ingredienser at lave denne her sommerkage med bær. Det er alle helt simple ting, som de fleste af os har liggende. Måske skal man lige have købt lidt marcipan, hvis det ikke er noget, man plejer at have liggende.

    Se også disse opskrifter:
    Blåbærmuffins med marcipan | Små mazarinkager | Bagte rabarber med mascarponecreme

    Bag for Børnetelefonen - Børns vilkår

    Mazarinkage med jordbær

    Min datter er helt pjattet med jordbær, så derfor skulle der selvfølgelig også jordbær oven på kagen. Derudover valgte jeg også at komme lidt blåbær på, og den kombination er så god. Om sommeren er der danske jordbær, og det giver bare lige lidt ekstra smag til kagen - så lækkert.

    Du kan bruge lige de bær, som du har lyst til. Dog vil jeg anbefale dig at bruge friske bær, da det klart fungerer bedst til denne her kage.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Sommerkage med bær og flødeskum

    Opskrift af Louise Dam
    8 personer
    Holdbarhed: 2 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 20 minutter min
    Tilb. tid 40 minutter min
    Samlet tid 1 time t

    Udstyr (reklamelink)

    • Springform 24 cm
    • Elpisker
    • Skåle
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Mazarinkage

    • 200 g marcipan
    • 200 g sukker
    • 200 g blødt smør
    • 3 æg
    • 50 g hvedemel

    Topping

    • 100 g mørk chokolade
    • 3 dl piskefløde
    • 400-500 g friske bær
    • spiseligt glimmer

    Sådan gør du
     

    Mazarinkage

    • Pisk smør og sukker luftigt.
    • Riv marcipanen, og tilsæt den sukker og smør.
    • Pisk æggene i ét ad gangen og pisk indtil massen er samlet.
    • Vend melet i dejen.
    • Hæld dejen i en springform på 24 cm med bagepapir i bunden og smurte sider. Bag kagen i ovnen ved 175 grader alm. ovn. i cirka 40 minutter.

    Topping

    • Hak den mørke chokolade og kom den enten direkte på den varme kage så den smelter eller smelt den i forvejen. Fordel chokoladen med en dejskraber og lad chokoladen størkne.
    • Pisk fløden til flødeskum og kom ovenpå kagen. Hvis du ikke ønsker en ren flødeskum kan du blande lidt creme fraiche og vaniljesukker.
    • Rengør alle dine valgte bær og skær de store bær i mindre stykker. Fordel dem ovenpå kagen.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 594 kcal | Kulhydrater: 50 g | Protein: 7 g | Fedt: 42 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 3 stemmer
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Jeg bruger jordbær og blåbær til at pynte kagen, men du kan bruge lige de bær, som du bedst kan lide.
    • Du kan også pensle din mazarinkage med noget chokolade, så der kommer et tyndt lag af chokolade ovenpå.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan jeg lave kagen dagen før?

    Ja, det kan du godt! Jeg vil anbefale dig, at du laver mazarinkagen dagen før, og så kan du på dagen piske flødeskum og rense og skære bær ud. Så når den skal serveres er det bare lige at komme flødeskum og bær på mazarinkagen.

    Mazarinkage med floedeskum og baer
    Mazarinkage med floedeskum og baer
    sommerkage med bær
    Følg mig på Instagram
    « Hjemmelavet softice
    Sankt Hans menu »

    Læserinteraktioner

    Comments

    No Comments

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788