• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Skærekager

Mazarinkage med jordbær-rabarber mousse

Louisex
Ændret: aug 25, 2022 · Udgivet: aug 25, 2022 af Louise Dam · Skriv kommentar

Her kan du finde en lækker opskrift på en mazarinkage med jordbær-rabarber mousse på toppen. Den er virkelig god, og mazarinen er dejlig svampet, lige som den skal være.

Mazarinkage med jordbaer rabarber mousse

Selve kagen er faktisk ret enkel. Når man laver en mazarinkage, kræver det kun ganske få ingredienser, så det er til at overskue. Den bliver her toppet med en mousse, hvor der både er smag af jordbær og rabarber i.

Jordbær-rabarbermoussen skal du lave dagen før, og så piske den op på selve dagen. Det er derfor en god kage at lave, hvis du har tid dagen før, men at tiden er knap på selve dagen, hvor kagen skal spises.

Se også disse opskrifter:
Chokoladepavlova | Gateau Marcel | Talkage

Jeg lavede selv denne her til min datters 3 års fødselsdag, og det fungerede super fint med at piske moussen op på dagen og pynte kagen. Man kan jo pynte den helt, som man selv synes. Jeg sprøjtede selve moussen ud af en sprøjtepose med stjernetyller i forskellige størrelser, så den fik et fint mønster. Det kan du også gøre, men du kan også bare "smøre" moussen ud på kagen, hvis det er nemmere.

Hvis du vil skifte imellem forskellige tyller vil jeg virkelig anbefale dig at købe en (reklamelink)adapter eller kobling til dine tyller (reklamelink). Den gør at du kan skifte tyl på sprøjteposen med moussen i, så du ikke skal have moussen i forskellige poser. Det er SÅ meget nemmere!

piskeris Grullo

Mazarinkage med jordbær-rabarbermousse

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 8 personer
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 45 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Springform 24 cm
  • (reklamelink)Elpisker
  • (reklamelink)Skåle
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Mazarinkage

  • 200 g (reklamelink)marcipan
  • 200 g sukker
  • 200 g blødt smør
  • 3 æg
  • 50 g (reklamelink)hvedemel

Jordbær-rabarberkompot

  • 100 g jordbær
  • 100 g rabarber
  • 50 g sukker
  • 1 tsk (reklamelink)vaniljesukker

Jordbær-rabarbermousse

  • 150 g (reklamelink)hvid chokolade
  • 2,5 dl piskefløde
  • 2,5 ark (reklamelink)husblas
  • jordbær-rabarberkompotten

Pynt

  • 100 g (reklamelink)mørk chokolade
  • 400 g friske bær

Sådan gør du
 

Mazarinkage

  • Pisk smør og sukker luftigt.
  • Riv marcipanen, og tilsæt den sukker og smør.
  • Pisk æggene i ét ad gangen og pisk indtil massen er samlet.
  • Vend melet i dejen.
  • Hæld dejen i en springform på 24 cm med bagepapir i bunden og smurte sider. Bag kagen i ovnen ved 175 grader alm. ovn. i cirka 40 minutter.

Jordbær-rabarberkompot

  • Kom jordbær, rabarber, sukker og vaniljesukker i en gryde og lad det simre ved middel varme indtil jordbær og rabarber er kogt møre. Blend det med en stavblender og lad det køle ned.

Jordbær-rabarbermousse

  • Udblød husblas i koldt vand. Tjek på pakken hvor lang tid det skal udblødes.
  • Imens hakker du chokoladen og kommer den i en skål.
  • Opvarm fløden til kogepunktet
  • Hæld halvdelen af fløden over chokoladen, lad det stå lidt og rør så rundt indtil al chokoladen er smeltet og du har en helt jævn masse.
  • Tilsæt så resten af fløden og rør godt rundt.
  • Tryk husblassen fri for vand og kom den i den lune fløde/chokoladeblanding. Rør rundt til den er helt opløst.
  • Tilsæt så jordbær-rabarber kompotten og bland det godt sammen.
  • Læg et stykke husholdningsfilm over skålen helt ned på overfladen af moussen og sæt på køl til massen er helt fast. Meget gerne natten over.

Pynt

  • Hak den mørke chokolade og kom den enten direkte på den varme kage så den smelter eller smelt den i forvejen. Fordel chokoladen med en dejskraber og lad chokoladen størkne.
  • Jordbær-rabarbermoussen piskes igennem til den bliver lysere og mere luftig. Pisk ikke for længe, for så bliver den grynet. Hellere for lidt end for meget.
  • Fyld moussen i en sprøjtepose med den tyl du vil bruge. Brug eventuelt en (reklamelink)tyl adapter (reklame), så er det nemt at skifte imellem forskellige tyller.
  • Sprøjt mønster på kagen med den valgte tyl, og pynt med friske bær eller andet.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 668 kcal | Kulhydrater: 57 g | Protein: 8 g | Fedt: 48 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Jeg har samlet alle mine opskrifter med jordbær på denne side >>

Tip til opskriften!

  • Du kan også sagtens lave denne her kage med en ren jordbær eller rabarbermousse. Du behøver ikke bruge begge dele, men du kan også bare gå med en af dem. Bare sørg for at bruge den samme mængde.
  • Det er vigtigt ikke at bage sin mazarinkage for meget, da den så kan blive lidt tør i det.
  • I denne her opskrift er moussen lidt fast pga. chokoladen og det er den fordi jeg gerne ville have en sprøjtbar mousse. Hvis du hellere vil have en helt luftig jordbær-rabarber skum eller mousse til din mazarinkage, så kan du lave kompotten og stille den på køl. Dernæst pisker du flødeskum og vender det så stille og roligt i kompotten. Så skal den bare fordeles på kagen, og du kan komme friske bær på toppen.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg lave kagen dagen før?

Ja, du kan sagtens lave kagen før. Dog vil jeg anbefale dig blot at bage mazarinkagen dagen før, lave moussen men så først piske den op på selve dagen, hvor den så pyntes. Selve den usprøjtede mousse kan godt blive lidt anderledes, hvis den er sprøjtet på kagen i et døgns tid.

Mazarinkage med jordbaer rabarber mousse

Comments

No Comments

5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.