Pavlova er i princippet bare et fancy ord for marengs. Normalt er en pavlova en stor kage, som pyntes med bær. Jeg har dog valgt at lave denne i en chokoladeversion og så i små pavlovaer istedet for. På den måde kan man servere en mini pavlova for hver af sine gæster. Man kunne eventuelt også lave forskellig fyld og stille frem på bordet. Så kunne ens gæster selv pynte deres pavlova som de ville. Lidt ala den gang jeg lavede byg-selv-lagkager til min fødselsdag.
Hvis du hellere vil prøve kræfter med en stor version af chokoladepavlovaen, så finder du den opskrift her. Og hvis du er vild med mini versionen, men ikke med chokolade, så har jeg da også opskriften på mini pavlovaer uden chokolade.
Læs også: Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme | Hjemmelavet koldskål | Brombærbomber i hvid chokoladeskal
De små pavlovaer er pyntet med flødeskum og friske bær. Jeg har valgt at brugt jordbær og blåbær. Men du kan sagtens udskifte med andre bær/frugt.
Mini chokoladepavlova med jordbær og blåbær
Ingredienser
- 6 æggehvider
- 300 g sukker
- 1 tsk (reklamelink)hvidvinseddike
- 3 spsk (reklamelink)kakaopulver
- 50 g (reklamelink)mørk chokolade
Pynt
- ½ liter piskefløde
- Jordbær
- Blåbær
Sådan gør du
- Hak chokoladen groft
- Pisk æggehviderne stive.
- Pisk derefter sukkeret i lidt efter lidt.
- Sigt kakaopulveret og vend det forsigtigt i marengsen.
- Rør til sidst hvidvinseddiken i, og bland samtidig den hakkede chokolade i.
- Sæt marengsmassen i cirkler på en bageblade med bagepapir. De skal have en diameter på cirka 8 cm.
- Sæt bagepladen i ovnen ved 180 grader og skru så ned til 150 grader og lad marengsen bage i 1 time og 15 minutter.
- Pisk fløden til flødeskum.
- Skyl bærrene og skær jordbærrene ud i mindre stykker.
- Fordel flødeskummen på de små chokoladepavlovaer og pynt derefter med bærrene.
Ammanda skriver
Hej. Jeg er en idiot til alt hvad der har med bagning at gøre så nu spørg jeg lige for en sikkerhedsskyld :)
Skal marengsene køle af inden flødeskum kommer på? Hvis jeg laver marengsene dagen før, skal de så opbevares i køleskab eller i skabet?
Louise Dam skriver
Ja de skal køle af inden der kommer flødeskum. Du skal ikke opbevare dem i køleskabet, da der er for meget fugt så marengsen vil blive blød. Opbevar dem i en kagedåse eller lignende på køkkenbordet :-)
Sus L. Hansen skriver
Sikke en nem og lækker opskrift 😍
Louise Dam skriver
Dejligt du synes om den :-)
Gårdejerinden skriver
Uhm.. elesker pavlova. Jeg havde slet ikke tænkt på at lave den i miniudgave - jeg tror lige jeg snupper ideen til min fødselsdag ;0) TAK..
Louise Dam skriver
Gør endelig det! :-)