• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Mini chokoladepavlova med jordbær og blåbær

    Udgivet: aug 28, 2015 · Opdateret: maj 25, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    ccd b

    Pavlova er i princippet bare et fancy ord for marengs. Normalt er en pavlova en stor kage, som pyntes med bær. Jeg har dog valgt at lave denne i en chokoladeversion og så i små pavlovaer istedet for. På den måde kan man servere en mini pavlova for hver af sine gæster. Man kunne eventuelt også lave forskellig fyld og stille frem på bordet. Så kunne ens gæster selv pynte deres pavlova som de ville. Lidt ala den gang jeg lavede byg-selv-lagkager til min fødselsdag.

    Hvis du hellere vil prøve kræfter med en stor version af chokoladepavlovaen, så finder du den opskrift her. Og hvis du er vild med mini versionen, men ikke med chokolade, så har jeg da også opskriften på mini pavlovaer uden chokolade.

    Læs også: Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme | Hjemmelavet koldskål | Brombærbomber i hvid chokoladeskal

    De små pavlovaer er pyntet med flødeskum og friske bær. Jeg har valgt at brugt jordbær og blåbær. Men du kan sagtens udskifte med andre bær/frugt.

    ikon piskeris Chestnut

    Mini chokoladepavlova med jordbær og blåbær

    8 stk.
    Forb. tid 30 min
    Tilb. tid 1 t 30 min
    Samlet tid 2 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 6 æggehvider
    • 300 g sukker
    • 1 tsk hvidvinseddike
    • 3 spsk kakaopulver
    • 50 g mørk chokolade

    Pynt

    • ½ liter piskefløde
    • Jordbær
    • Blåbær

    Sådan gør du
     

    • Hak chokoladen groft
    • Pisk æggehviderne stive.
    • Pisk derefter sukkeret i lidt efter lidt.
    • Sigt kakaopulveret og vend det forsigtigt i marengsen.
    • Rør til sidst hvidvinseddiken i, og bland samtidig den hakkede chokolade i.
    • Sæt marengsmassen i cirkler på en bageblade med bagepapir. De skal have en diameter på cirka 8 cm.
    • Sæt bagepladen i ovnen ved 180 grader og skru så ned til 150 grader og lad marengsen bage i 1 time og 15 minutter.
    • Pisk fløden til flødeskum.
    • Skyl bærrene og skær jordbærrene ud i mindre stykker.
    • Fordel flødeskummen på de små chokoladepavlovaer og pynt derefter med bærrene.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 410 kcal | Kulhydrater: 44 g | Protein: 4 g | Fedt: 26 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Æggehvider
    Æggehvider pisket
    Mini chokolade pavlova
    Mini chokoladepavlova
    Mini chokoladepavlova
    Mini chokoladepavlova
    Mini chokoladepavlova
    Mini chokoladepavlova
    Mini chokoladepavlova
    Mini chokoladepavlova
    Mini chokoladepavlova
    Følg mig på Instagram

    « Sund kaffe-banan shake
    Æggehvideomelet »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Ammanda

      juni 27, 2016 at 8:58 pm

      Hej. Jeg er en idiot til alt hvad der har med bagning at gøre så nu spørg jeg lige for en sikkerhedsskyld :)
      Skal marengsene køle af inden flødeskum kommer på? Hvis jeg laver marengsene dagen før, skal de så opbevares i køleskab eller i skabet?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 27, 2016 at 10:07 pm

        Ja de skal køle af inden der kommer flødeskum. Du skal ikke opbevare dem i køleskabet, da der er for meget fugt så marengsen vil blive blød. Opbevar dem i en kagedåse eller lignende på køkkenbordet :-)

        Svar
    2. Sus L. Hansen

      august 29, 2015 at 8:33 pm

      Sikke en nem og lækker opskrift 😍

      Svar
      • Louise Dam

        august 29, 2015 at 8:50 pm

        Dejligt du synes om den :-)

        Svar
    3. Gårdejerinden

      august 29, 2015 at 7:52 am

      Uhm.. elesker pavlova. Jeg havde slet ikke tænkt på at lave den i miniudgave - jeg tror lige jeg snupper ideen til min fødselsdag ;0) TAK..

      Svar
      • Louise Dam

        august 29, 2015 at 8:18 am

        Gør endelig det! :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her