Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Mini chokoladepavlova med jordbær og blåbær

Udgivet: 28. aug 2015 · Opdateret: 25. maj 2021

ccd b

Pavlova er i princippet bare et fancy ord for marengs. Normalt er en pavlova en stor kage, som pyntes med bær. Jeg har dog valgt at lave denne i en chokoladeversion og så i små pavlovaer istedet for. På den måde kan man servere en mini pavlova for hver af sine gæster. Man kunne eventuelt også lave forskellig fyld og stille frem på bordet. Så kunne ens gæster selv pynte deres pavlova som de ville. Lidt ala den gang jeg lavede byg-selv-lagkager til min fødselsdag.

Hvis du hellere vil prøve kræfter med en stor version af chokoladepavlovaen, så finder du den opskrift her. Og hvis du er vild med mini versionen, men ikke med chokolade, så har jeg da også opskriften på mini pavlovaer uden chokolade.

Læs også: Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme | Hjemmelavet koldskål | Brombærbomber i hvid chokoladeskal

De små pavlovaer er pyntet med flødeskum og friske bær. Jeg har valgt at brugt jordbær og blåbær. Men du kan sagtens udskifte med andre bær/frugt.

piskeris Grullo

Mini chokoladepavlova med jordbær og blåbær

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 8 stk.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 6 æggehvider
  • 300 g sukker
  • 1 tsk (reklamelink)hvidvinseddike
  • 3 spsk (reklamelink)kakaopulver
  • 50 g (reklamelink)mørk chokolade

Pynt

  • ½ liter piskefløde
  • Jordbær
  • Blåbær

Sådan gør du
 

  • Hak chokoladen groft
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Pisk derefter sukkeret i lidt efter lidt.
  • Sigt kakaopulveret og vend det forsigtigt i marengsen.
  • Rør til sidst hvidvinseddiken i, og bland samtidig den hakkede chokolade i.
  • Sæt marengsmassen i cirkler på en bageblade med bagepapir. De skal have en diameter på cirka 8 cm.
  • Sæt bagepladen i ovnen ved 180 grader og skru så ned til 150 grader og lad marengsen bage i 1 time og 15 minutter.
  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Skyl bærrene og skær jordbærrene ud i mindre stykker.
  • Fordel flødeskummen på de små chokoladepavlovaer og pynt derefter med bærrene.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 410 kcal | Kulhydrater: 44 g | Protein: 4 g | Fedt: 26 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Æggehvider
Æggehvider pisket
Mini chokolade pavlova
Mini chokoladepavlova
Mini chokoladepavlova
Mini chokoladepavlova
Mini chokoladepavlova
Mini chokoladepavlova
Mini chokoladepavlova
Mini chokoladepavlova
Mini chokoladepavlova

Kommentarer

  1. Ammanda skriver

    juni 27, 2016 at 8:58 pm

    Hej. Jeg er en idiot til alt hvad der har med bagning at gøre så nu spørg jeg lige for en sikkerhedsskyld :)
    Skal marengsene køle af inden flødeskum kommer på? Hvis jeg laver marengsene dagen før, skal de så opbevares i køleskab eller i skabet?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 27, 2016 at 10:07 pm

      Ja de skal køle af inden der kommer flødeskum. Du skal ikke opbevare dem i køleskabet, da der er for meget fugt så marengsen vil blive blød. Opbevar dem i en kagedåse eller lignende på køkkenbordet :-)

      Svar
  2. Sus L. Hansen skriver

    august 29, 2015 at 8:33 pm

    Sikke en nem og lækker opskrift 😍

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 29, 2015 at 8:50 pm

      Dejligt du synes om den :-)

      Svar
  3. Gårdejerinden skriver

    august 29, 2015 at 7:52 am

    Uhm.. elesker pavlova. Jeg havde slet ikke tænkt på at lave den i miniudgave - jeg tror lige jeg snupper ideen til min fødselsdag ;0) TAK..

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 29, 2015 at 8:18 am

      Gør endelig det! :-)

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.