
Mini pavlova med jordbær og blåbær
7-8 stk.
Forberedelsestid: 30 min
Samlet tid: 1,5 time
Ingredienser
6 æggehvider
300 g sukker
1 tsk hvidvinseddike
Pynt
½ liter piskefløde
jordbær
blåbær
1. Pisk æggehviderne stive.
2. Pisk derefter sukkeret i lidt efter lidt.
3. Rør tilsidst hvidvinseddiken i.
4. Sæt marengsmassen i cirkler på en bageblade med bagepapir. De skal have en diameter på cirka 8 cm.
5. Sæt bagepladen i ovnen ved 180 grader og skru så ned til 150 grader og lad marengsen bage i 1 time og 15 minutter.
6. Pisk fløden til flødeskum.
7. Skyl bærrene og skær jordbærrene ud i mindre stykker.
8. Fordel flødeskummen på de små pavlovaer og pynt derefter med bærrene.









Skrevet af: Louise DamBlåbær, JordbærKategori: Dessert, Desserter, kager og andre søde sager, Glutenfri, Is og andre desserter, Sommer
Hmm mon din ovn er en gammel sag, der ikke varmer som den skal.
Jeg fulgte opskrift, temperatur og bagetid - resultatet var mørke, brændte marengs med en smag som våd cigar. Øv!
Nææ, det er den overhovedet ikke. Så det lyder da meget mærkeligt..
Mine blev også meget mørke efter bare 1 time.
Det er mærkeligt der er så stor forskel. Men jeg bager altid pavlova på den temperatur og cirka den tid. Men det er altid en god idé lige at holde øje undervejs.
Hej Louise,
Det er en super lækker dessert, men ville man kunne bruge ananas i stedet for blåbær? Eller har du et forslag til anden frugt? :-)
Mvh. Rikke
Jeg tror jeg ville holde mig til bær. F.eks. hindbær, brombær osv.
Kan jeg bage dobbeltportion i to lag og bruge varmluft? Skal lave til 16 personer.
Umiddelbart er det bedst at bage én ad gangen - men det kan muligvis godt lade sig gøre.
Har bagt kagerne med varmluft og flere lag i ovnen, de blev fine. På et tidspunkt skruede jeg ca. 10 grader påovnen , men bagte kagerne i fuld tid.
Kagerne blev smukke gyldne og smagte fantastisk.
Dejligt at høre :o)
Hej Louise
Tak for mange gode opskrifter.
Jeg har et spgs. Som jeg håber du kan svare på. Når jeg laver marengs til Mini Pavlova, så er marengsne så flotte når jeg tager dem ud af ovnen.. Men efter et par minutter knækker de og falder sammen.
Hvad gør jeg galt?
Hej Lene
Det betyder ikke så meget at de falder sammen. De smager stadig herligt. Men prøv at bage dem lidt ekstra tid - der kan være stor forskel på hvordan to ovne bager, så jeg vil tro det er fordi de er lidt underbagte at de falder sammen.
Hej Louise, hvor ser det bare lækkert ud. Ved du i hvor god tid man kan 'samle' pavlovaerne? Jeg overvejer at lave det som små dåbskager til vores datters dåbsfest men det bliver måske lige bøvlet nok hvis det skal samles liiige inden servering. På forhånd tak for hjælpen og den fine blog <3
KH Julie
Sikke en god idé Julie. Jeg har altid samlet den næsten lige inden servering for at den ikke skal blive slasket. Men umiddelbart vil jeg tro at den max kan stå samlet i 1 time. Hvis du tænker at alle skal have en lille pavlova hver - så kunne du jo lave forskelligt fyld ved siden af og selv lade gæsterne samle deres egen pavlova. Bare en tanke :-)
Hej, kan man lave bundene dagen i forvejen? :-)
Ja, det tror jeg godt du kan :-)
Hej jeg hedder Jenna og ja man kan godt lave bundene nogle dage inden men vis man lige har laver dem er de mere bløde og friske vis man kan sige det
Hej Louise, kan man godt undlade hvidvinseddike?? eller hvad gør den for opskriften?? Ser super lækkert ud:)
Jeg tror du kan bruge alm. eddike i stedet for - det gør at marengsen får den der sejhed den skal have.
Skal ovnen være forvarmet? :-)
Ja, det skal den :-)
Åh, det ser godt nok mega lækkert ud!
Tak Pernille :-)