• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Pavlova med laktosefri Carte d'or is og friske jordbær

    Udgivet: apr 24, 2016 · Opdateret: apr 29, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    b b

    Sponsoreret af Carte d'Or

    Der er omkring 5-10 % af den danske befolkning, som lider af laktose intolerans. For nogle år tilbage fandtes der næsten ingen laktosefri produkter, men nu er det virkelig gået op fra producenterne at her er et marked der skal mættes. Og nu skal de laktoseintolerante heller ikke undvære lækker is her til sommer. Der er nemlig netop kommet disse lækre Carte d’Or Nordic Berries og Carte d’Or Double Chocolate – begge helt og aldeles laktosefrie. Begge varianter smager virkelig godt, og jeg kan på igen måde smage at de er laktosefrie. Double Chocolate varianten er en lækker blød chokoladeis, hvor der er en tyk chokoladesauce blandet i - virkelig god! Nordic Berries varianten er en vaniljeis, hvor der er blandet en sød bærsauce i, og en rigtig god is, men jeg er og bliver bare en fan af chokoladeis - og det vil altid slå alle andre is :-)

    Jeg har lavet en super lækker dessert med de to isvarianter. Jeg har nemlig lavet en pavlova, som i princippet blot er en kæmpe marengs. Den har jeg så pyntet med iskugler og friske søde jordbær. Det er en virkelig nem dessert at lave og hvis du venter med at pynte med jordbærrene til lige inden serveringen, så kan du sagtens sætte pavlova med iskuglerne i fryseren - pavlovaen bliver ved med at være sprød på ydersiden og blød og let sej i midten.

    ikon piskeris Chestnut

    Pavlova med laktosefri Carte d'or is og friske jordbær

    6 personer
    Forb. tid 30 min
    Samlet tid 1 t 45 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 6 æggehvider
    • 300 g sukker
    • 1 tsk hvidvinseddike eller balsamico Reklame - affiliatelink
    • 1 bøtte Laktosefri Carte d'Or Nordic Berries
    • 1 bøtte Laktosefri Carte d'Or Double Chocolate
    • 400-500 g friske jordbær

    Sådan gør du
     

    • Forvarm ovnen til 180 grader.
    • Pisk æggehviderne stive og tilføj derefter sukkeret langsomt og gradvist mens du piske videre. Fortsæt til marengsen er stiv og skinnende.
    • Tilsæt balsamico.
    • Fordel marengsen på en bageplade med bagepapir - den skal være omkring 23 cm i diameter, og lav lidt en fordybning i midten (så kan der ligge mere is :-))
    • Stil marengsen i ovnen og skru straks temperaturen ned til 150 grader.
    • Bag marengsen i cirka 1 time og 15 minutter. Marengsen er færdig når den er sprød i kanterne og toppen men stadig lidt blød indeni.
    • Lad pavlovaen afkøle.
    • Læg kugler af isen ovenpå og pynt til sidst med jordbær.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 649 kcal | Kulhydrater: 107 g | Protein: 11 g | Fedt: 22 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Pavlova med laktosefri is og jordbær

     

    Denne super lækre dessert er en pavlova, som er toppet med lækker laktosefri is fra Carte d'Or og pyntet med friske søde jordbær.

    Pavlova med laktosefri is og jordbær
    Pavlova med laktosefri is og jordbær
    Pavlova med laktosefri is og jordbær
    Pavlova med laktosefri is og jordbær
    Pavlova med laktosefri is og jordbær
    Pavlova med laktosefri is og jordbær
    Pavlova med laktosefri is og jordbær
    Pavlova med laktosefri is og jordbær
    Pavlova med laktosefri is og jordbær
    Pavlova med laktosefri is og jordbær
    Pavlova med laktosefri is og jordbær
    Pavlova med laktosefri is og jordbær
    Pavlova med laktosefri is og jordbær
    Pavlova med laktosefri is og jordbær
    Pavlova med laktosefri is og jordbær
    Pavlova med laktosefri is og jordbær

     

    Skrevet af: Louise DamÆggehvider, Jordbær, SukkerKategori: Dessert, Is og desserter, Laktosefri, Nytår, Nytårsdessert, Sommer, Søde sager, Videoopskrift

    Følg mig på Instagram
    « Rugbrødssandwich med skinke, ost og hummus
    Grillet aubergine med smeltet ost og tomatsalsa »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Mia

      april 17, 2017 at 11:13 am

      Skal den bages på varmluft :)

      Svar
      • Louise Dam

        april 17, 2017 at 5:58 pm

        Nej, bare alm ovn.

        Svar
    2. Mette

      april 29, 2016 at 2:39 pm

      Hejsa,
      Ville man kunne lave en pavlova i en springform?
      Tænker nemlig det så er lettere at få den ens rund og også lettere at opbevare den i køleskabet til dagen efter :)

      Svar
      • Louise Dam

        maj 06, 2016 at 11:00 am

        Hej Mette
        Det har jeg ikke prøvet, men umiddelbart tror jeg godt man kan. Jeg synes nu ikke det er svært at få den rund.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her