Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Hjemmelavet is uden ismaskine

Daim islagkage

Udgivet: 29. mar 2022 · Opdateret: 29. mar 2022

Her finder du en lækker Daim islagkage med en mandelmarengsbund. Du kan lave denne islagkage med Daim, selvom du ikke har en ismaskine. Du pisker blot ingredienserne til isen sammen, og så vil den fryse til, når du kommer den i fryseren. Helt uden iskrystaller.

Daim islagkage

Denne her skønne Daim islagkage med mandelmarengsbund smager virkelig godt, og så er det den perfekte gæstedessert i weekenden. Det er en dessert, som skal have mindst 6 timer på frys. Derfor kan du med fordel lave den dagen forinden eller tidligt om formiddagen. Eller faktisk kan du nemt lave den i flere uger forinden.

Se også disse opskrifter:
Skildpadde islagkage | Hjemmelavet is med baileys, chokolade og karamel | Is-sandwich med cookies og vaniljeis

I denne her version er selve isen lavet på en base af æg, sukker, piskefløde, vanilje og selvfølgelig Daim. Først skal alt pånær piskefløde og Daim piskes sammen, hvorefter den færdigpiskede flødeskum og hakket Daim vendes forsigtigt i. Det er her vigtigt, at det bliver vendt nænsomt i, da man ellers kan slå luften ud af ismassen.

Selve mandelbunden er virkelig saftig, og det passer godt sammen med den smag, der kommer fra isen. Du kender nok saftigheden fra andre marengs, og det bliver bare mere lækkert, når der kommer mandler i.

piskeris Grullo

Daim islagkage

4.84 fra 6 stemmer
Justér antalJustér antal: 10 personer
Holdbarhed: 2 måneder
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Frysetid 6 timer t
Samlet tid 7 timer t

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Food processor (eller andet du kan blende mandlerne med)
  • (reklamelink)Røremaskine eller
  • (reklamelink)Elpisker
  • (reklamelink)Kageplast
  • (reklamelink)Springform 28 cm i diameter evt. 26 cm
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Mandelbund

  • 250 g (reklamelink)mandler, eller mandelmel
  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker

Daim is

  • 4 æggeblommer, evt. pasteuriserede
  • 2 æg, evt. pasteuriserede
  • 175 g sukker
  • ½ liter piskefløde
  • 1 tsk (reklamelink)vaniljepulver, eller det dobbelte vaniljesukker / ½ vaniljestang
  • 150 g daim

Topping/pynt

  • 50 g daim
  • 2-3 spsk dulce de leche, eller en anden karamelsovs - købt eller hjemmelavet

Sådan gør du
 

Mandelbund

  • Kom mandlerne i en food processor og mal dem helt fint.
  • Kom æggehviderne i en skål/røreskål og pisk dem cirka 30 sekunder til de er skummende.
  • Tilsæt sukkeret lidt ad gangen imens der piskes.
  • Pisk til en stiv og skinnende marengs.
  • Kom de malede mandler eller mandelmel i marengsen og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
  • Beklæd en springform på 28 cm medbagepapir. Evt. kun i bunden ved at åbne springformen og lukke det om bagepapiret. Og så smøre siderne. Det giver et lidt mere skarpt look til kanten end hvis der bare kommer bagepapir ned i formen.
  • Fordel mandelmarengsen i springformen og bag den ved 160 grader i cirka 30 minutter.
  • Lad bunden køle helt af.

Daim is

  • Pisk æggeblommer, æg, sukker og vanilje med enten elpisker eller røremaskine. Det skal piskes lyst og meget luftigt. Pisk i omkring 10 minutter.
    OBS! Hvis du ikke har en røremaskine til at klare arbejdet vil jeg anbefale med at starte med at hakke daim og piske flødeskum (sættes på køl imens æggeblandingen piskes)
  • Imens æggeblandingen piskes i røremaskinen pisker du fløden til flødeskum og hakker daim.
  • Kom flødeskum og daim i æggeblandingen og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.

Samling af islagkagen

  • Åbn springformen med bunden og kom kageplast langs med bunden. Luk springformen igen.
  • Hæld ismassen ovenpå bunden og sørg for det er fordelt helt uden til siderne.
  • Kom lidt dulce de leche eller karamelsauce på toppen af islagkagen i små klatter og træk rundt i det med en tandstik, grillspyd eller lignende for at lave et fint mønster.
  • Hak resten af daimen og drys den på toppen af kagen.
  • Sæt i fryseren i minimum 6 timer og gerne natten over.
  • Tag islagkagen ud af fryseren cirka 15 minutter før servering.

Video

Noter

Der er en meget lille forekomst af salmonella i danske æg i dag, da der er en stor kontrol med det. Men der vil altid være en meget lille risiko. Man taler om en forekomst på 0,05 % i æggeskallen og 0,02 % i selve ægget. Hvis du laver isen til svage, ældre eller børn kan du vælge at bruge pasteuriserede æg til selve isen.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 610 kcal | Kulhydrater: 61 g | Protein: 12 g | Fedt: 38 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • En almindelig Daim bar vejer cirka 28 g, så i isen skal du bruge 6 stk. Ofte kan man få dem i en dobbelt-indpakning, og så er det bare sådan tre på 56 g, at du skal bruge hertil. Og til toppingen kan du også blot tage en dobbelt-indpakning og hakke dem groft.
  • Jeg bruger en 28 cm springform til denne her opskrift, men hvis du har en på 26 cm, fungerer det også fint. Så bliver islagkagen med Daim bare lidt højere, end den du kan se her.
  • Man kan komme lækker Dulce de leche oven på sin Daim islagkage, da det giver et virkelig fint udtryk. Der er jo en hård karamel i selve Daim chokoladen, og sammen med den bløde karamel bliver det virkelig lækkert. Du kan købe Dulce de leche i mange af de store supermarkeder, ellers kan du også bruge en almindelig karamelsovs man bruger til is.
  • Jeg serverede denne Daim islagkage med mandelbund for et hold gæster, og de var vilde med den. Det bliver en stor portion, så den kan nok også godt række til 12 personer alt efter, om der også er børn med i selskabet.
  • Du kan også lave islagkagen uden æg. Så erstatter du både æg, æggeblommer og sukker med 1 dåse kondenseret mælk (cirka 400 g). Bland kondenseret mælk og flødeskum sammen og kom til sidst daim i ismassen. Se eventuelt min opskrift på skildpadde islagkage lavet med kondenseret mælk.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvor lang tid kan den holde sig?

I teorien kan du komme din islagkage på frys i op til 2 måneder. Derfor er det virkelig nemt at forberede den lang tid i forvejen, hvis du ved, at du får travlt i tiden op til, at den skal serveres.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har kageplast?

Hvis du ikke har kageplast, kan du gøre det, at du klikker noget bagepapir ud i et langt stykke. Så kan du sætte det rundt i kanten og så trække det stille og roligt af, når kagen skal spises.

Kan jeg bruge noget andet end mandler i mandelmarengsbunden?

Ja, det kan du sagtens. Jeg kunne godt tro, at hasselnødder eller andre nødder også ville være gode i. Du kan også blande de to, hvis du har nogle rester liggende.

  • Daim islagkage
  • Daim islagkage
  • Islagkage med mandelbund
  • islagkage

Kommentarer

  1. Helene skriver

    februar 13, 2024 at 10:55 pm

    5 stars
    Superlækker!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 27, 2024 at 12:59 pm

      Skøn du kunne bruge opskriften!

      Svar
  2. Nelly skriver

    juni 12, 2022 at 11:28 pm

    Det er vel ikke nødvendig at smutte mandler

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 13, 2022 at 10:44 am

      Nej, slet ikke :-)

      Svar
  3. Anja skriver

    maj 29, 2022 at 9:06 pm

    Hvis jeg kun kan nå at bage bunden om aftenen og så lave ismassen dagen efter. Hvordan opbevarer jeg så bedst bunden til dagen efter? Pft.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 29, 2022 at 10:17 pm

      Så ville jeg bare komme en pose omkring hele formen med den afkølede bund i.

      Svar
  4. Lonnie skriver

    april 12, 2022 at 11:37 am

    Tror du man kan kombinere en lille rest af valnødder??

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 20, 2022 at 1:52 pm

      Ja, det er jeg helt sikker på man sagtens kan :-)

      Svar
  5. Karin Bjerring skriver

    april 09, 2022 at 9:42 am

    Hvid jeg erstatte æg med kondenseret mælk, hvor meget skal jeg så bruge ad det og hvornår skal det i:)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 12, 2022 at 10:17 am

      Hej Karin
      Du skal bruge en dåse kondenseret mælk (cirka 400 ml). Du blander blot den kondenserede mælk med flødeskummen og vender så daim i. Du kan se min opskrift på skildpadde islagkage. Her har jeg brugt kondenseret mælk: https://www.louisesmadblog.dk/skildpadde-islagkage/

      Hilsen Louise

      Svar
4.84 from 6 votes (5 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.