Hjemmelavet is med baileys, chokolade og karamel

En nem opskrift på en lækker og cremet hjemmelavet is med baileys, chokolade og karamel. Isen kan laves på cirka 10 minutter og helt uden en ismaskine!

Hjemmelavet is med baileys chokolade og karamel - hjemmelavet is lavet uden ismaskine
Cremet og lækker is lavet med kondenseret mælk og helt uden ismaskine

Hjemmelavet is er ofte noget man skal bruge en ismaskine til. Men ikke denne her opskrift! Og så er opskriften tilmed SUPER nem!

Denne hjemmelavede is med Baileys, chokolade og karamel er nemlig lavet på blot 5 ingredienser og selve iscremen er lavet på piskefløde og kondenseret mælk. Det vil også sige, at denne is faktisk bliver lavet helt uden æg.

Udover kondenseret mælk og piskefløde skal du bruge Baileys, som pga. alkoholen faktisk er med til at sikre, at der ikke kommer iskrystaller i den hjemmelavet is. Og så giver det jo selvfølgelig også en lækker smag til isen!

Man laver oftest is på ismaskine for at sørge for der ikke kommer iskrystaller i isen. Men det gør der altså heller ikke i denne her. Slet ikke faktisk! Den er super lækker og cremet. Også selvom det er en hjemmelavet is lavet uden en ismaskine.

Se også disse opskrifter:
Fantastisk cremet hasselnøddeis med chokolade | Chokoladeispinde - som Magnum | Is-sandwich med cookies og vaniljeis

Hjemmelavet is med kondenseret mælk minder lidt om en parfait is. En parfait is laves dog ved at man piske æggeblommer og sukker, og blander det med flødeskum. Så her er æggeblommer og sukker altså skiftet ud med kondenseret mælk.

Her får du min bedste opskrift på en hjemmelavet is med Baileys, chokolade og karamel. Og så endda en hjemmelavet is lavet med kondenseret mælk og helt uden brug af ismaskine.

ikon piskeris Chestnut

Hjemmelavet is med baileys, chokolade og karamel

1 liter
Holdbarhed: 2 måneder
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 min
Frysetid 6 t
Samlet tid 6 t 10 min

Ingredienser

Sådan gør du
 

  • Hæld den kondenserede mælk i en skål og bland Baileys i.
  • Pisk piskefløden til flødeskum.
  • Hæld flødeskummen over i den anden skål og bland forsigtigt sammen med kondenseret mælk/Baileys.
  • Hak chokolade groft.
  • Vend chokoladen forsigtigt i blandingen.
  • Hæld blandingen i en beholder, der kan kan komme i fryseren.
  • Fordel karamellen ovenpå isblandingen og brug en træpind eller lignende til at lave 'swirls' i karamellen, så den kommer lidt rundt i isen.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person (ved deling i 6) | Kalorier: 531 kcal | Kulhydrater: 32 g | Protein: 5 g | Fedt: 43 g
Bedøm denne opskrift:
4.2 fra 5 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man tilføje andet fyld til isen?

Ja, du kan sagtens bruge basen med flødeskum og kondenseret mælk, og så tilføje andet fyld og smage til din is.

Hvilken karamel skal jeg bruge?

Jeg laver en karamelsovs (dulce de leche) ud af en dåse kondenseret mælk. Se min opskrift på det her. Men du kan også købe en færdiglavet dulce de leche eller en anden type karamelsovs.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften