Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Hjemmelavet is

Hasselnøddeis med chokolade

Udgivet: 1. nov 2013 · Opdateret: 29. aug 2024

Hasselnøddeis med chokolade

Hasselnøddeis er en af mine yndlingsis. Isen er dejlig blød og cremet og med en skøn smag af hasselnødder. Her har jeg også kommet mælkechokolade i ismassen, og det giver virkelig en lækker smag til isen.

Det er en lækker flødeis og de ristede hasselnødder giver en skøn dybde og nøddeagtig smag. Hvis du elsker is og nødder, så er denne opskrift på hasselnøddeis lige noget for dig. Den er perfekt til en festlig lejlighed eller bare som lidt ekstra luksus på en helt almindelig dag.

piskeris Grullo

Cremet hasselnøddeis med chokolade

5 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 liter
Forb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 200 g (reklamelink)hasselnødder
  • 2,5 dl mælk
  • 5 dl fløde
  • 150 g sukker
  • 100 g mælkechokolade, mindst 30 %, hakket
  • 6 æggeblommer

Sådan gør du
 

  • Hasselnødderne ristes i ovnen ved 180 grader i cirka 5-8 minutter. Skallen gnubbes af i et rent viskestykke. Hak nødderne i en minihakker, eller i hånden til de er finthakket.
  • Opvarm mælken med halvdelen af fløden (2,5 dl), 100 g sukker og de finthakkede nødder i en gryde. Lad det simre svagt i cirka 5 minutter, hvorefter gryden dækkes til og stilles til side i 20-30 minutter.
  • Opvarm resten af fløden i en gryde og smelt chokoladen heri.
  • Hæld hasselnøddemælken igennem en finmasket sigte i en gryde. Sørg for at få presset alt smagen ud af nødderne. (nødderne kan med fordel tørres i ovnen og bruges til noget andet. Jeg har f.eks. brugt dem i en portion müsli.)
  • Opvarm hasselnøddemælken igen. Imens piskes æggeblommer og 50 g sukker luftige i en skål. Hæld derefter langsom hasselnøddemælken i æggemassen imens du pisker godt. Hæld hele blandingen tilbage i gryden over medium varme imens du pisker grundigt.
  • Pisk indtil massen begynder at tykne let. Hæld det nu ned til fløde/chokoladeblandingen og rør det godt sammen. Lad blandingen køle af.
  • Hæld blandingen i en ismaskine og lad den køre til den er færdig.
  • Server med det samme, eller frys isen ned til senere.

Noter

Opskriften er fundet her.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 liter | Kalorier: 3494 kcal | Kulhydrater: 281 g | Protein: 74 g | Fedt: 250 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften

Smid ikke resterne af hasslnøderne ud, men brug dem i stedet i en portion af min lækre crunchy müsli.

Til denne opskrift skal du bruge en ismaskine. Hvis du ikke har det så tjek mine opskrifter ud som kan laves uden ismaskine.

Hasselnøddeis
Is med hasselnødder og chokolade
Hjemmelavet Hasselnøddeis med chokolade
Opskrift på hjemmelavet Hasselnødde/chokoladeis
Opskrift på hjemmelavet Hasselnødde/chokoladeis
Opskrift på hjemmelavet Hasselnødde/chokoladeis

Kommentarer

  1. Andrea skriver

    januar 22, 2024 at 5:00 pm

    5 stars
    Hej, jeg har lige lavet denne is og den smager simpelthen vidunderligt!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 27, 2024 at 1:08 pm

      Hvor er det bare godt at høre :-)

      Svar
5 from 3 votes (2 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.