
Hasselnøddeis er en af mine yndlingsis. Isen er dejlig blød og cremet og med en skøn smag af hasselnødder. Her har jeg også kommet mælkechokolade i ismassen, og det giver virkelig en lækker smag til isen.
Det er en lækker flødeis og de ristede hasselnødder giver en skøn dybde og nøddeagtig smag. Hvis du elsker is og nødder, så er denne opskrift på hasselnøddeis lige noget for dig. Den er perfekt til en festlig lejlighed eller bare som lidt ekstra luksus på en helt almindelig dag.

Cremet hasselnøddeis med chokolade
Justér antal1 liter
Ingredienser
- 200 g (reklamelink)hasselnødder
- 2,5 dl mælk
- 5 dl fløde
- 150 g sukker
- 100 g mælkechokolade, mindst 30 %, hakket
- 6 æggeblommer
Sådan gør du
- Hasselnødderne ristes i ovnen ved 180 grader i cirka 5-8 minutter. Skallen gnubbes af i et rent viskestykke. Hak nødderne i en minihakker, eller i hånden til de er finthakket.
- Opvarm mælken med halvdelen af fløden (2,5 dl), 100 g sukker og de finthakkede nødder i en gryde. Lad det simre svagt i cirka 5 minutter, hvorefter gryden dækkes til og stilles til side i 20-30 minutter.
- Opvarm resten af fløden i en gryde og smelt chokoladen heri.
- Hæld hasselnøddemælken igennem en finmasket sigte i en gryde. Sørg for at få presset alt smagen ud af nødderne. (nødderne kan med fordel tørres i ovnen og bruges til noget andet. Jeg har f.eks. brugt dem i en portion müsli.)
- Opvarm hasselnøddemælken igen. Imens piskes æggeblommer og 50 g sukker luftige i en skål. Hæld derefter langsom hasselnøddemælken i æggemassen imens du pisker godt. Hæld hele blandingen tilbage i gryden over medium varme imens du pisker grundigt.
- Pisk indtil massen begynder at tykne let. Hæld det nu ned til fløde/chokoladeblandingen og rør det godt sammen. Lad blandingen køle af.
- Hæld blandingen i en ismaskine og lad den køre til den er færdig.
- Server med det samme, eller frys isen ned til senere.
Noter
Opskriften er fundet her.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 liter | Kalorier: 3494 kcal | Kulhydrater: 281 g | Protein: 74 g | Fedt: 250 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Tip til opskriften
Smid ikke resterne af hasslnøderne ud, men brug dem i stedet i en portion af min lækre crunchy müsli.
Til denne opskrift skal du bruge en ismaskine. Hvis du ikke har det så tjek mine opskrifter ud som kan laves uden ismaskine.
Andrea skriver
Hej, jeg har lige lavet denne is og den smager simpelthen vidunderligt!
Louise Dam skriver
Hvor er det bare godt at høre :-)