Tarteletter med høns i asparges

Her kan du finde min bedste opskrift på tarteletter med høns i asparges, lige som de skal smage. I løbet af opskriften vil du kunne finde mine bedste tips til tarteletter med høns i asparges, så du kan servere dem for familie og venner.

Tarteletter med høns i asparges

Jeg elsker rigtig god gammeldags dansk mad - også det man populært set kalder for mormormad. Det smager altså bare godt, og så bringer det nok også en del minder op når man spiser det. Tarteletter med høns i asparges er helt klart en af de retter! Det er sådan en ret, hvor jeg får julelys i øjnene når den bliver serveret, og hvor jeg altid svarer ja til at kunne spise en til :o) Da jeg lavede en lækker hjemmelavet hønsekødssuppe var det da også med den bagtanke, at kødet fra kyllingen så kunne bruges til tarteletter med høns i asparges.

Læs også: Mørbradbøffer med bløde løg og svampe a la creme | Forloren hare | Stuvet hvidkål

Det er faktisk en meget simpel ret. Det kræver noget kyllingekød - som enten kan være fra en hel kylling, eller fra f.eks. kyllingebryster. Så skal der også asparges i og ellers er det faktisk blot en opbagt sauce med noget hønsefond til at give en god smag. Så når fyldet er på plads tager det ikke lang tid at bikse sammen.

ikon piskeris Chestnut

Tarteletter med høns i asparges

15 stk.
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 25 min

Ingredienser

  • 60 g smør
  • 6 spsk hvedemel
  • 2,5 dl hønsefond gerne fra din hønsekødssuppe
  • 2 dl væde fra aspargeserne
  • 3 dl sødmælk
  • 600 g kyllingekød/hønsekød - svarer cirka til en kylling på cirka 1,3 kg, i små stykker
  • 2 dåser/glas asparges - cirka 500 g i drænet vægt skåret i små stykker

Serveres i

  • Tarteletskaller

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Tilsæt melet og pisk sammen til en smørbolle. Lad melet 'afbage' i et par minutter imens du rører lidt rundt.
  • Hæld nu lidt af hønsebouillonen ned til smørbollen og rør rundt - dette gør du af mange omgange for at undgå der kommer klumper i sovsen.
  • Tilsæt så væden fra aspargeserne på samme måde med lidt af gangen imens du pisker i sovsen.
  • Så tilsættes mælken igen lidt ad gangen under omrøringen.
  • Lad sovsen koge op og småsimre i 1-2 minutter - den skal være tyk i konsistensen.
  • Tilsæt kyllingekødet og aspargeserne.
  • Rør det hele godt rundt og smag sovsen til med salt, peber og evt. lidt mere hønsefond eller væde fra dine aspargeserne.
  • Varm tarteletskallerne i ovnen efter anvisningen på pakken og fyld de lune skaller med tarteletfyldet.

Dine egne noter

Noter

Du kan sagtens fryse tarteletfyldet.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 144 kcal | Kulhydrater: 4 g | Protein: 9 g | Fedt: 10 g
Bedøm denne opskrift:
4.5 fra 22 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til tarteletter

Det gode ved tarteletter er, at du rent faktisk godt kan fryse selve fyldet til dem. Det betyder, at du kan lave fyldet dage eller uger i forvejen og så blot tø det op og varme det inden servering. Det er især rart, når man skal lave tarteletter til mange. Det gør man ofte til eksempelvis påskefrokost eller julefrokost, hvor man ofte spiser tarteletter.

Jeg bruger ofte en hel kylling, når jeg selv skal lave tarteletter. Dog er mit bedste tips til tarteletter med høns i asparges, at du også godt kan koge kyllingebryst i stedet for. Det er trods alt lidt nemmere og hurtigere end at koge en hel kylling.

Jeg køber tarteletskallerne, men de kan også laves fra bunden hvis man gerne vil det. I forhold til de købte er det vist en smagssag om man er til de tykke eller tynde tarteletskaller. Jeg synes selv de store tykke luksus tarteletskaller er lækre.

Tilbehør til tarteletter med høns i asparges

Ofte serveres tarteletter som forret eller som en del af et frokostbord til f.eks. en julefrokost, og her ville jeg servere dem uden tilbehør. Vælger du dog, at servere dem som aftensmad vil jeg anbefale at lave en god mættende salat som tilbehør til dine tarteletter med høns i asparges. Det kunne f.eks. være denne spidskålssalat, men det ville også være lækker med stegte spidskål

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Er tarteletter dansk?

Selve ordet tartelet stammer fra det franske ord tartelette. Tilbage i 15-1600 tallet lavede man i Frankrig små tærter, og det bliv startskuddet til den salte tartelet, som vi kender fra Danmark.

Hvor mange tarteletter pr person?

Det kommer meget an på, om I kun skal have tarteletter, eller om det bliver serveret sammen med alt muligt andet. Jeg vil tro, at en 5-7 tarteletter er nok, hvis man udelukkende skal spise det.

Hvornår spiser man tarteletter?

Man spiser oftest tarteletter til aftensmaden, da det er en lun ret. Mange spiser det også som en del af påskefrokosten eller julefrokosten, hvor det bliver serveret sammen med andet lækkert.

Er tarteletter usundt?

Man kan ikke kategorisere mad som sundt eller usundt, men lige under opskriften kan du se næringsindholdet på denne opskrift.

Hvordan varmer man tarteletfyld?

Har du en rest tarteletfyld tilbage kan du gemme det i en lukket beholder i køleskabet og varme det op i en gryde eller i mikroovn.

Tarteletter med høns i asparges
Tarteletter med høns i asparges
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften