• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Dansk mad

    Tarteletter med høns i asparges

    Udgivet: jul 15, 2022 · Opdateret: jul 15, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde min bedste opskrift på tarteletter med høns i asparges, lige som de skal smage. I løbet af opskriften vil du kunne finde mine bedste tips til tarteletter med høns i asparges, så du kan servere dem for familie og venner.

    Tarteletter med høns i asparges

    Jeg elsker rigtig god gammeldags dansk mad - også det man populært set kalder for mormormad. Det smager altså bare godt, og så bringer det nok også en del minder op når man spiser det. Tarteletter med høns i asparges er helt klart en af de retter! Det er sådan en ret, hvor jeg får julelys i øjnene når den bliver serveret, og hvor jeg altid svarer ja til at kunne spise en til :o) Da jeg lavede en lækker hjemmelavet hønsekødssuppe var det da også med den bagtanke, at kødet fra kyllingen så kunne bruges til tarteletter med høns i asparges.

    Læs også: Mørbradbøffer med bløde løg og svampe a la creme | Forloren hare | Stuvet hvidkål

    Det er faktisk en meget simpel ret. Det kræver noget kyllingekød - som enten kan være fra en hel kylling, eller fra f.eks. kyllingebryster. Så skal der også asparges i og ellers er det faktisk blot en opbagt sauce med noget hønsefond til at give en god smag. Så når fyldet er på plads tager det ikke lang tid at bikse sammen.

    ikon piskeris Chestnut

    Tarteletter med høns i asparges

    15 stk.
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 15 min
    Samlet tid 25 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 60 g smør
    • 6 spsk hvedemel
    • 2,5 dl hønsefond gerne fra din hønsekødssuppe
    • 2 dl væde fra aspargeserne
    • 3 dl sødmælk
    • 600 g kyllingekød/hønsekød - svarer cirka til en kylling på cirka 1,3 kg, i små stykker
    • 2 dåser/glas asparges - cirka 500 g i drænet vægt skåret i små stykker

    Serveres i

    • Tarteletskaller

    Sådan gør du
     

    • Smelt smørret i en gryde.
    • Tilsæt melet og pisk sammen til en smørbolle. Lad melet 'afbage' i et par minutter imens du rører lidt rundt.
    • Hæld nu lidt af hønsebouillonen ned til smørbollen og rør rundt - dette gør du af mange omgange for at undgå der kommer klumper i sovsen.
    • Tilsæt så væden fra aspargeserne på samme måde med lidt af gangen imens du pisker i sovsen.
    • Så tilsættes mælken igen lidt ad gangen under omrøringen.
    • Lad sovsen koge op og småsimre i 1-2 minutter - den skal være tyk i konsistensen.
    • Tilsæt kyllingekødet og aspargeserne.
    • Rør det hele godt rundt og smag sovsen til med salt, peber og evt. lidt mere hønsefond eller væde fra dine aspargeserne.
    • Varm tarteletskallerne i ovnen efter anvisningen på pakken og fyld de lune skaller med tarteletfyldet.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Du kan sagtens fryse tarteletfyldet.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 144 kcal | Kulhydrater: 4 g | Protein: 9 g | Fedt: 10 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.5 fra 31 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tips til tarteletter

    Det gode ved tarteletter er, at du rent faktisk godt kan fryse selve fyldet til dem. Det betyder, at du kan lave fyldet dage eller uger i forvejen og så blot tø det op og varme det inden servering. Det er især rart, når man skal lave tarteletter til mange. Det gør man ofte til eksempelvis påskefrokost eller julefrokost, hvor man ofte spiser tarteletter.

    Jeg bruger ofte en hel kylling, når jeg selv skal lave tarteletter. Dog er mit bedste tips til tarteletter med høns i asparges, at du også godt kan koge kyllingebryst i stedet for. Det er trods alt lidt nemmere og hurtigere end at koge en hel kylling.

    Jeg køber tarteletskallerne, men de kan også laves fra bunden hvis man gerne vil det. I forhold til de købte er det vist en smagssag om man er til de tykke eller tynde tarteletskaller. Jeg synes selv de store tykke luksus tarteletskaller er lækre.

    Tilbehør til tarteletter med høns i asparges

    Ofte serveres tarteletter som forret eller som en del af et frokostbord til f.eks. en julefrokost, og her ville jeg servere dem uden tilbehør. Vælger du dog, at servere dem som aftensmad vil jeg anbefale at lave en god mættende salat som tilbehør til dine tarteletter med høns i asparges. Det kunne f.eks. være denne spidskålssalat, men det ville også være lækker med stegte spidskål

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Er tarteletter dansk?

    Selve ordet tartelet stammer fra det franske ord tartelette. Tilbage i 15-1600 tallet lavede man i Frankrig små tærter, og det bliv startskuddet til den salte tartelet, som vi kender fra Danmark.

    Hvor mange tarteletter pr person?

    Det kommer meget an på, om I kun skal have tarteletter, eller om det bliver serveret sammen med alt muligt andet. Jeg vil tro, at en 5-7 tarteletter er nok, hvis man udelukkende skal spise det.

    Hvornår spiser man tarteletter?

    Man spiser oftest tarteletter til aftensmaden, da det er en lun ret. Mange spiser det også som en del af påskefrokosten eller julefrokosten, hvor det bliver serveret sammen med andet lækkert.

    Er tarteletter usundt?

    Man kan ikke kategorisere mad som sundt eller usundt, men lige under opskriften kan du se næringsindholdet på denne opskrift.

    Hvordan varmer man tarteletfyld?

    Har du en rest tarteletfyld tilbage kan du gemme det i en lukket beholder i køleskabet og varme det op i en gryde eller i mikroovn.

    Tarteletter med høns i asparges
    Kylling til tarteletfyld
    smør
    smeltet smør
    smørbolle til opbagt sauce
    Opbagning til tarteletfyld
    Opbagt sovs til tarteletfyld
    Tarteletfyld
    tarteletfyld
    Tarteletfyld
    Tarteletter med høns i asparges
    Tarteletter med høns i asparges
    Følg mig på Instagram
    « Laksesalat med varmrøget laks
    Butter Chicken »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Stine

      oktober 02, 2022 at 3:42 pm

      Skal kyllingebryst koges i en gryde med vand før det tilsættes sovsen? Eller kan det koge i sovsen?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 02, 2022 at 10:13 pm

        Jeg plejer at koge det i en gryde med vand, som så også bruges i saucen bagefter.

        Svar
    2. Tanja Nibe

      april 07, 2021 at 8:46 am

      Jeg glæder mig til at prøve den opskrift på tarteletter.

      Svar
      • Louise Dam

        april 08, 2021 at 9:59 pm

        Lad mig endelig høre når du har fået prøvet dem :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her