• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Dansk mad

    Forloren hare

    Udgivet: sep 14, 2022 · Opdateret: sep 14, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Få min lækre opskrift på en god klassisk forloren hare, som er et lækkert og smagfuldt farsbrød. Det er en simpel opskrift på forloren hare, så alle kan være med på den! Lav også gerne noget lækkert tilbehør til forloren hare, som kunne være kogte kartofler, brun sovs og en let mormorsalat.

    Forloren hare

    Forloren hare er en god, gammel dansk klassiker. Det er egentlig et farsbrød, der serveres med kogte kartofler og en lækker flødesauce. Når en ret hedder noget med forloren foran, så betyder det faktisk uægte eller falsk. Så når denne ret hedder forloren hare, betyder det faktisk, at det ikke er en hare. Derfor havde det måske været smartere bare at kalde det et farsbrød, som det jo egentlig er.

    Forloren hare er nemt at lave, og så er det ret lækkert og smagfuldt. Farsen bliver ikke tør – det sørger baconen, der er viklet omkring, nemlig for.

    Prøv også disse opskrifter:
    Farserede porrer med ovnstegte kartoffelbåde | Stuvet hvidkål | Tarteletter med høns i asparges

    Tilbehør til forloren hare

    Til en forloren hare hører der sig sovs. Jeg har valgt, at lave en sovs på fløde og med ribsgelé i til min forlorne hare. Det, synes jeg, er lækkert. Derudover synes jeg, der enten hører kogte kartofler eller hasselbach kartofler til. Du kan også sagtens lave ovnbagte kartofler til. Så kan det hele komme i ovnen på samme tid. Alternativt er rodfrugter i ovnen også lækkert. Brug f.eks. rødbede, gulerod og pastinak.


    Forloren hare er rigtig mormormad med en god flødesauce til. Derudover har jeg også serveret en mormorsalat eller en salat med mormordressing til. Det giver et rigtig godt let, syrligt pift til retten. Man kan også vælge at servere noget surt som agurkesalat eller asier til sit farsbrød. Så du kan altså sagtens variere dit tilbehør til din forloren hare uden problemer. Faktisk er noget som rysteribs, også noget, der klassisk bliver serveret til forloren hare.

    ikon piskeris Chestnut

    Forloren hare

    6 personer
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 1 t
    Samlet tid 1 t 20 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Skåle
    • Fad
    • Gryde
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 kg hakket svin/kalv
    • 2,5 tsk salt
    • peber
    • 2 løg finthakket eller revet
    • 2 æg
    • 2 dl rasp
    • ½ dl piskefløde
    • 1,5 dl mælk
    • 150 g bacon i skiver
    • 3 dl grøntsagsbouillon 3 dl vand + 1 bouillonterning
    • 1 dl mælk

    Flødesauce

    • 2 dl piskefløde
    • 1 dl mælk
    • 1,5 spsk ribsgelé
    • kulør
    • salt/peber
    • maizenajævner

    Serveres derudover med

    • Kogte kartofler
    • Mormorsalat

    Sådan gør du
     

    • Rør kødet med salt og peber og tilsæt derefter løg, æg, rasp, piskefløde og mælk. Rør til en sammenhængende fars.
    • Form farsen til et aflangt farsbrød i et ovnfast fad.
    • Læg baconskiverne over farsbrødet.
    • Sæt den forlorne hare i ovnen ved 230 grader i 15 minutter.
    • Skru ovnen ned til 180 grader. Hæld mælk og bouillon i bunden af fadet og lad den forlorne haren stege videre i cirka 40 minutter. 
    • Hæld væden fra fadet i en gryde og giv den derefter 5 minutter ekstra i ovnen med grill.
    • Lav en sauce af væden fra fadet ved at tilsætte mælk, fløde og ribsgelé til gryden. 
    • Tilsæt lidt kulør til saucen har den ønskede farve.
    • Lad det koge op og smag saucen til. Justér smagen med salt/peber, ribsgelé og/eller fløde. Hvis du synes saucen er for tynd kan den jævnes lidt med maizena.
    • Servér din forloren hare med kogte kartofler, den lækre sauce og evt. en skøn mormorsalat.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    I stedet for kogte kartofler kan du f.eks. servere hasselbach kartofler.
     

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 1378 kcal | Kulhydrater: 132 g | Protein: 60 g | Fedt: 68 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.5 fra 38 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Spørgsmål og svar til opskriften

    Er forloren hare dansk?

    Ja, det er en meget klassisk dansk ret, som man har lavet i mange år i Danmark.

    Hvad er forloren hare?

    Forloren hare har intet at gøre med en hare. Det er nærmere et farsbrød lavet af hakket svine/kalvekød, hvor der er bacon viklet omkring.

    Hvorfor hedder det en forloren hare?

    Det gør det, fordi, det først blev kendt som en såkaldt 'snyderet': Ordet 'forloren' betyder faktisk, at noget er snyd. Derfor hedder retten 'snyde-hare'

    Hvor lang tid skal forloren hare have i ovnen?

    Retten skal have cirka 55 minutter i ovnen. Jeg giver den først 15 minutter ved 230 grader, og så skruer jeg ned på 180 grader og giver den 40 minutter.

    Hvad kan jeg servere som tilbehør til forloren hare?

    Du kan servere nogle gode kartofler, sovs og noget agurkesalat til.

    Fars røres sammen af svinekød, lg, løg, mælk og rasp til farsbrød eller forloren hare
    Fars rørt sammen i skål til farsbrød eller forloren hare
    Fars formet til farsbrød
    Fars med bacon omkring til farsbrød eller forloren hare
    Forloren hare
    Forloren hare
    Farsbrød
    Forloren hare
    Følg mig på Instagram
    « Chili con Carne
    Hjemmelavet Snickers is »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Jytte Henningsen

      august 09, 2022 at 10:45 am

      5 stars
      hej louise
      helt fantastisk dejlig opskrift ,som mange af os elsker, glæder mig til at lave den endnu en gang i dag, sidder i sverig og holder ferie, skal byde venner på denne dejlige ret,
      Frisk Mormor på 75 år
      god dag fra fytte

      Svar
      • Louise Dam

        august 11, 2022 at 2:52 pm

        Hvor dejligt du kan bruge min opskrift! :-)

        Svar
    2. Henrik

      september 01, 2020 at 7:27 pm

      Opskriften svarer stort set til, hvordan min afdøde kogekonemor lavede sin velsmagende forlorne hare.
      Jeg har selv med succes suppleret op med noget så specielt som finthakket frisk rosmarin, som en mangeårig kokkeven lavede den på den hedengangne café og restaurant HackenBusch op Vesterbrogade. Men det er måske sovsen, der er mest speciel, fordi jeg putter en stor håndfuld frosne blandede skovbær i blenderen, inden den bliver rørt i sovsen sammen med ca. 1/3 af én af de trekantede Danablue blåskimmeloste.
      Resultatet er en "vildtsmag", som gæsterne plejer at blive meget begejstrede for.
      Ribsgeleen sparer jeg til serveringen sammen med den hjemmelavede agurkesalat og eventuelt mormorsalaten

      Svar
      • Louise Dam

        september 19, 2020 at 9:51 am

        Hej Henrik
        Dejligt at høre jeg har ramt den 'som mor lavede den' ;-). Det lyder også lækkert med de bare variationer du laver den med!
        Hilsen Louise

        Svar
    3. Thomas

      juni 10, 2020 at 7:13 pm

      Den var fandeme lækker!
      Ribsgeléen i sovsen satte lige prikken over i'et.

      Svar
      • Louise Dam

        august 03, 2020 at 11:05 am

        Hvor skønt at høre! Ribsgelée i brun sovs er nemlig rigtig lækkert!

        Svar
    4. Pernille

      maj 18, 2020 at 3:36 pm

      Er det ikke 500 g kød? Eller er det et kilo?🤔

      Svar
      • Louise Dam

        maj 19, 2020 at 3:53 pm

        Jeg har brugt 1 kg til denne opskrift. Men så er der også til 6 personer og måske flere afhængig af hvad der serveres til og hvor meget I spiser :) Du kan også sagtens halvere opskriften.

        Svar
    5. Betty

      februar 01, 2020 at 12:45 pm

      Hej

      God ide
      Jeg savner bare kalorie tæller på retterne, og en serie hvis man vil tabe sig

      NB jeg kan næsten ikke se hvad jeg skriver her, det er lyse bogstaver, og de er meget små

      Hilsen Betty

      Svar
      • Louise Dam

        marts 01, 2020 at 10:39 am

        Hej Betty
        Jeg har netop fået mulighed for at lave kalorieberegning på mine opskrifter. Men der går desværre lidt tid inden jeg manuelt er kommet igennem alle mine opskrifter.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her