Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Forloren hare

Udgivet: 14. sep 2022 · Opdateret: 19. okt 2023

Få min lækre opskrift på en god klassisk forloren hare, som er et lækkert og smagfuldt farsbrød. Det er en simpel opskrift på forloren hare, så alle kan være med på den! Lav også gerne noget lækkert tilbehør til forloren hare, som kunne være kogte kartofler, brun sovs og en let mormorsalat.

Forloren hare

Forloren hare er en god, gammel dansk klassiker. Det er egentlig et farsbrød, der serveres med kogte kartofler og en lækker flødesauce. Når en ret hedder noget med forloren foran, så betyder det faktisk uægte eller falsk. Så når denne ret hedder forloren hare, betyder det faktisk, at det ikke er en hare. Derfor havde det måske været smartere bare at kalde det et farsbrød, som det jo egentlig er.

Forloren hare er nemt at lave, og så er det ret lækkert og smagfuldt. Farsen bliver ikke tør – det sørger baconen, der er viklet omkring, nemlig for.

Prøv også disse opskrifter:
Farserede porrer med ovnstegte kartoffelbåde | Stuvet hvidkål | Tarteletter med høns i asparges

Tilbehør til forloren hare

Til en forloren hare hører der sig sovs. Jeg har valgt, at lave en sovs på fløde og med ribsgelé i til min forlorne hare. Det, synes jeg, er lækkert. Derudover synes jeg, der enten hører kogte kartofler eller hasselbach kartofler til. Du kan også sagtens lave ovnbagte kartofler til. Så kan det hele komme i ovnen på samme tid. Alternativt er rodfrugter i ovnen også lækkert. Brug f.eks. rødbede, gulerod og pastinak.


Forloren hare er rigtig mormormad med en god flødesauce til. Derudover har jeg også serveret en mormorsalat eller en salat med mormordressing til. Det giver et rigtig godt let, syrligt pift til retten. Man kan også vælge at servere noget surt som agurkesalat eller asier til sit farsbrød. Så du kan altså sagtens variere dit tilbehør til din forloren hare uden problemer. Faktisk er noget som rysteribs, også noget, der klassisk bliver serveret til forloren hare.

piskeris Grullo

Forloren hare

4.45 fra 45 stemmer
Justér antalJustér antal: 6 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 20 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Skåle
  • Fad
  • (reklamelink)Gryde
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 kg hakket svin/kalv
  • 2,5 tsk salt
  • peber
  • 2 løg, finthakket eller revet
  • 2 æg
  • 2 dl (reklamelink)rasp
  • ½ dl piskefløde
  • 1,5 dl mælk
  • 150 g bacon, i skiver
  • 3 dl (reklamelink)grøntsagsbouillon, 3 dl vand + 1 bouillonterning
  • 1 dl mælk

Flødesauce

  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl mælk
  • 1,5 spsk ribsgelé
  • kulør
  • salt/peber
  • maizenajævner

Serveres derudover med

  • Kogte kartofler
  • Mormorsalat

Sådan gør du
 

  • Rør kødet med salt og peber og tilsæt derefter løg, æg, rasp, piskefløde og mælk. Rør til en sammenhængende fars.
  • Form farsen til et aflangt farsbrød i et ovnfast fad.
  • Læg baconskiverne over farsbrødet.
  • Sæt den forlorne hare i ovnen ved 230 grader i 15 minutter.
  • Skru ovnen ned til 180 grader. Hæld mælk og bouillon i bunden af fadet og lad den forlorne haren stege videre i cirka 40 minutter. 
  • Hæld væden fra fadet i en gryde og giv den derefter 5 minutter ekstra i ovnen med grill.
  • Lav en sauce af væden fra fadet ved at tilsætte mælk, fløde og ribsgelé til gryden. 
  • Tilsæt lidt kulør til saucen har den ønskede farve.
  • Lad det koge op og smag saucen til. Justér smagen med salt/peber, ribsgelé og/eller fløde. Hvis du synes saucen er for tynd kan den jævnes lidt med maizena.
  • Servér din forloren hare med kogte kartofler, den lækre sauce og evt. en skøn mormorsalat.

Noter

I stedet for kogte kartofler kan du f.eks. servere hasselbach kartofler.
 

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 1378 kcal | Kulhydrater: 132 g | Protein: 60 g | Fedt: 68 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Spørgsmål og svar til opskriften

Er forloren hare dansk?

Ja, det er en meget klassisk dansk ret, som man har lavet i mange år i Danmark.

Hvad er forloren hare?

Forloren hare har intet at gøre med en hare. Det er nærmere et farsbrød lavet af hakket svine/kalvekød, hvor der er bacon viklet omkring.

Hvorfor hedder det en forloren hare?

Det gør det, fordi, det først blev kendt som en såkaldt 'snyderet': Ordet 'forloren' betyder faktisk, at noget er snyd. Derfor hedder retten 'snyde-hare'

Hvor lang tid skal forloren hare have i ovnen?

Retten skal have cirka 55 minutter i ovnen. Jeg giver den først 15 minutter ved 230 grader, og så skruer jeg ned på 180 grader og giver den 40 minutter.

Hvad kan jeg servere som tilbehør til forloren hare?

Du kan servere nogle gode kartofler, sovs og noget agurkesalat til.

Fars røres sammen af svinekød, lg, løg, mælk og rasp til farsbrød eller forloren hare
Fars rørt sammen i skål til farsbrød eller forloren hare
Fars formet til farsbrød
Fars med bacon omkring til farsbrød eller forloren hare
Forloren hare
Forloren hare
Farsbrød
Forloren hare

Kommentarer

  1. Kirsten Bentzen skriver

    december 04, 2023 at 8:17 am

    5 stars
    Jeg brugte din opskrift i går, hele familen var vild med det, de 2 skiver der blev til overs ville barnebarnet på 7 år have med hjem så han kan få det med i madpakken.
    Jeg lavede dog en lille ændring da jeg brugte 500g okse og 500 g svinekød, men tror ikke det ændre meget i smagen, den var meget saftig 😋

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 14, 2023 at 10:18 am

      Hvor er det bare dejligt at høre :-)

      Svar
  2. Jytte Henningsen skriver

    august 09, 2022 at 10:45 am

    5 stars
    hej louise
    helt fantastisk dejlig opskrift ,som mange af os elsker, glæder mig til at lave den endnu en gang i dag, sidder i sverig og holder ferie, skal byde venner på denne dejlige ret,
    Frisk Mormor på 75 år
    god dag fra fytte

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 11, 2022 at 2:52 pm

      Hvor dejligt du kan bruge min opskrift! :-)

      Svar
  3. Henrik skriver

    september 01, 2020 at 7:27 pm

    Opskriften svarer stort set til, hvordan min afdøde kogekonemor lavede sin velsmagende forlorne hare.
    Jeg har selv med succes suppleret op med noget så specielt som finthakket frisk rosmarin, som en mangeårig kokkeven lavede den på den hedengangne café og restaurant HackenBusch op Vesterbrogade. Men det er måske sovsen, der er mest speciel, fordi jeg putter en stor håndfuld frosne blandede skovbær i blenderen, inden den bliver rørt i sovsen sammen med ca. 1/3 af én af de trekantede Danablue blåskimmeloste.
    Resultatet er en "vildtsmag", som gæsterne plejer at blive meget begejstrede for.
    Ribsgeleen sparer jeg til serveringen sammen med den hjemmelavede agurkesalat og eventuelt mormorsalaten

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 19, 2020 at 9:51 am

      Hej Henrik
      Dejligt at høre jeg har ramt den 'som mor lavede den' ;-). Det lyder også lækkert med de bare variationer du laver den med!
      Hilsen Louise

      Svar
  4. Thomas skriver

    juni 10, 2020 at 7:13 pm

    Den var fandeme lækker!
    Ribsgeléen i sovsen satte lige prikken over i'et.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 03, 2020 at 11:05 am

      Hvor skønt at høre! Ribsgelée i brun sovs er nemlig rigtig lækkert!

      Svar
  5. Pernille skriver

    maj 18, 2020 at 3:36 pm

    Er det ikke 500 g kød? Eller er det et kilo?🤔

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 19, 2020 at 3:53 pm

      Jeg har brugt 1 kg til denne opskrift. Men så er der også til 6 personer og måske flere afhængig af hvad der serveres til og hvor meget I spiser :) Du kan også sagtens halvere opskriften.

      Svar
  6. Betty skriver

    februar 01, 2020 at 12:45 pm

    Hej

    God ide
    Jeg savner bare kalorie tæller på retterne, og en serie hvis man vil tabe sig

    NB jeg kan næsten ikke se hvad jeg skriver her, det er lyse bogstaver, og de er meget små

    Hilsen Betty

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 01, 2020 at 10:39 am

      Hej Betty
      Jeg har netop fået mulighed for at lave kalorieberegning på mine opskrifter. Men der går desværre lidt tid inden jeg manuelt er kommet igennem alle mine opskrifter.

      Svar
4.45 from 45 votes (43 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.