• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Forloren hare

    Udgivet: apr 1, 2019 · Opdateret: sep 3, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Få min lækre opskrift på en god klassisk forloren hare, som er et lækkert og smagfuldt farsbrød.

    Forloren hare

    Forloren hare er en god gammel dansk klassiker. Det er egentlig et farsbrød, der serveres med kogte kartofler og en lækker flødesauce. Når en ret hedder noget med forloren foran så betyder det faktisk uægte eller falsk. Så når denne ret hedder forloren hare, betyder det faktisk, at det ikke er en hare. Derfor havde det måske været smartere bare at kalde det et farsbrød, som det jo egentlig er :o)

    Prøv også disse opskrifter:
    Farserede porrer med ovnstegte kartoffelbåde | Stuvet hvidkål | Tarteletter med høns i asparges

    Forloren hare er nemt at lave, og så er det ret lækkert og smagfuldt. Farsen bliver ikke tør - det sørger baconen, der er viklet omkring nemlig for.

    Det er rigtig mormormad med en god flødesauce til. Derudover serverede jeg også en mormorsalat eller en salat med mormordressing til. Det gav et rigtig god let syrligt pift til retten. Man kan også vælge at servere noget surt som agurkesalat eller asier til sit farsbrød.

    Forloren hare

    Forloren hare

    4.43 fra 33 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    6 personer
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 1 t
    Samlet tid 1 t 20 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 1 kg hakket svin/kalv
    • 2,5 tsk salt
    • peber
    • 2 løg finthakket eller revet
    • 2 æg
    • 2 dl rasp
    • ½ dl piskefløde
    • 1,5 dl mælk
    • 150 g bacon i skiver
    • 3 dl grøntsagsbouillon 3 dl vand + 1 bouillonterning
    • 1 dl mælk

    Flødesauce

    • 2 dl piskefløde
    • 1 dl mælk
    • 1,5 spsk ribsgelé
    • kulør
    • salt/peber
    • maizenajævner

    Serveres derudover med

    • Kogte kartofler
    • Mormorsalat
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Rør kødet med salt og peber og tilsæt derefter løg, æg, rasp, piskefløde og mælk. Rør til en sammenhængende fars.
    • Form farsen til et aflangt farsbrød i et ovnfast fad.
    • Læg baconskiverne over farsbrødet.
    • Sæt den forlorne hare i ovnen ved 230 grader i 15 minutter.
    • Skru ovnen ned til 180 grader. Hæld mælk og bouillon i bunden af fadet og lad den forlorne haren stege videre i cirka 40 minutter. 
    • Hæld væden fra fadet i en gryde og giv den derefter 5 minutter ekstra i ovnen med grill.
    • Lav en sauce af væden fra fadet ved at tilsætte mælk, fløde og ribsgelé til gryden. 
    • Tilsæt lidt kulør til saucen har den ønskede farve.
    • Lad det koge op og smag saucen til. Justér smagen med salt/peber, ribsgelé og/eller fløde. Hvis du synes saucen er for tynd kan den jævnes lidt med maizena.
    • Servér din forloren hare med kogte kartofler, den lækre sauce og evt. en skøn mormorsalat.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    I stedet for kogte kartofler kan du f.eks. servere hasselbach kartofler.
     
    Har du prøvet denne opskrift?
    Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvad kan jeg servere som tilbehør til forloren hare?

    Til en forloren hare hører der sig sovs. Jeg har valgt, at lave en sovs på fløde og med ribsgelé i til min forloren hare opskrift. Det synes jeg er lækkert.

    Derudover synes jeg der enten hører kogte kartofler eller hasselbach kartofler til. Du kan også sagtens lave ovnbagte kartofler til. Så kan det hele komme i ovnen på samme tid. Alternativt er rodfrugter i ovnen også lækkert. Brug f.eks. rødbede, gulerod og pastinak.

    Her har jeg også lavet en mormorsalat, der lige giver den lidt tunge mad lidt friskhed. Andre salater kan også sagtens serveres til.

    Så du kan altså sagtens variere dit tilbehør til din forloren hare uden problemer.

    • Fars røres sammen af svinekød, lg, løg, mælk og rasp til farsbrød eller forloren hare
    • Fars rørt sammen i skål til farsbrød eller forloren hare
    • Fars formet til farsbrød
    • Fars med bacon omkring til farsbrød eller forloren hare
    • Forloren hare
    • Forloren hare
    Farsbrød
    Forloren hare
    Følg mig på Instagram
    « Raita
    Æggekage »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Henrik

      september 01, 2020 at 7:27 pm

      Opskriften svarer stort set til, hvordan min afdøde kogekonemor lavede sin velsmagende forlorne hare.
      Jeg har selv med succes suppleret op med noget så specielt som finthakket frisk rosmarin, som en mangeårig kokkeven lavede den på den hedengangne café og restaurant HackenBusch op Vesterbrogade. Men det er måske sovsen, der er mest speciel, fordi jeg putter en stor håndfuld frosne blandede skovbær i blenderen, inden den bliver rørt i sovsen sammen med ca. 1/3 af én af de trekantede Danablue blåskimmeloste.
      Resultatet er en "vildtsmag", som gæsterne plejer at blive meget begejstrede for.
      Ribsgeleen sparer jeg til serveringen sammen med den hjemmelavede agurkesalat og eventuelt mormorsalaten

      Svar
      • Louise Dam

        september 19, 2020 at 9:51 am

        Hej Henrik
        Dejligt at høre jeg har ramt den 'som mor lavede den' ;-). Det lyder også lækkert med de bare variationer du laver den med!
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Thomas

      juni 10, 2020 at 7:13 pm

      Den var fandeme lækker!
      Ribsgeléen i sovsen satte lige prikken over i'et.

      Svar
      • Louise Dam

        august 03, 2020 at 11:05 am

        Hvor skønt at høre! Ribsgelée i brun sovs er nemlig rigtig lækkert!

        Svar
    3. Pernille

      maj 18, 2020 at 3:36 pm

      Er det ikke 500 g kød? Eller er det et kilo?🤔

      Svar
      • Louise Dam

        maj 19, 2020 at 3:53 pm

        Jeg har brugt 1 kg til denne opskrift. Men så er der også til 6 personer og måske flere afhængig af hvad der serveres til og hvor meget I spiser :) Du kan også sagtens halvere opskriften.

        Svar
    4. Betty

      februar 01, 2020 at 12:45 pm

      Hej

      God ide
      Jeg savner bare kalorie tæller på retterne, og en serie hvis man vil tabe sig

      NB jeg kan næsten ikke se hvad jeg skriver her, det er lyse bogstaver, og de er meget små

      Hilsen Betty

      Svar
      • Louise Dam

        marts 01, 2020 at 10:39 am

        Hej Betty
        Jeg har netop fået mulighed for at lave kalorieberegning på mine opskrifter. Men der går desværre lidt tid inden jeg manuelt er kommet igennem alle mine opskrifter.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her