Prøv denne virkelig nemme opskrift på rysteribs med friske ribs. Hvad er rysteribs? Det er ret enkelt bare ribs der rystes sammen med sukker. Sukkeret er med til at afgive saft fra de friske ribs, og så kan du bruge de færdige rysteribs til mange forskellige ting.
Det er virkelig nemt og lækkert at lave sådan en omgang rysteribs. Det er en oplagt måde at få brugt nogle af de mange ribs, som nogle har i deres haver om sommeren, eller som man kan købe i supermarkederne. Ribs er i sæson fra juli til august. Og ribs kan bruges til mange skønne ting, som f.eks. disse rysteribs, ribsgelé eller muffins med ribs. Hvis du har for mange til at få dem brugt kan du også fryse dine ribs.
Se også disse opskrifter:
Jordbær/hindbær syltetøj | Blåbær/æble marmelade | Rabarbersirup
Opskrift på rysteribs
Rysteribs er næsten så nemme at du ikke har brug for en opskrift. Du skal nemlig kun bruge ribs, sukker og et glas til at komme det hele i. Når du har kommet dine ribs i glasset, tilsætter du sukkeret og ryster det hele godt sammen. Man kalder det netop også for rysteribs, da man ryster ribs og sukker sammen.
Rysteribs
Udstyr (reklamelink)
- 1 (reklamelink)glas med låg
Ingredienser
- 150 g ribs
- 50 g sukker
Sådan gør du
- Skyl dine ribs og lad dem tørre lidt på et stykke køkkenrulle eller et rent viskestykke.
- Fjern stilkene fra ribsene.
- Kom ribs og sukker i et glas med låg og ryst glasset til ribsene afgiver saft.
- Opbevar dine rysteribs i køleskabet.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Hvad kan man bruge rysteribs til?
Man kan bruge rysteribs til flere forskellige ting, alt efter hvad man er til.
- Det er rigtig lækkert at komme det oven på ens skyr, yoghurt eller havregrød om morgenen.
- Man kan også komme dem i salater
- De kan også bruge som tilbehør til en dessert med is og brownie
- Helt klassisk serveres de faktisk til aftensmaden. F.eks. er rysteribs geniale sammen med frikadeller eller forloren hare
Tip til opskriften!
- Jeg bruger her de klassiske røde ribs, da de har en god sødme. Du kan også bruge nogle af de andre ribs, der findes. Du kan også få hvide og gule ribs, men de er meget sødere end de røde. Hvis du derfor bruger dem, skal du bruge lidt mindre sukker, end jeg har angivet her.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, du kan sagtens fryse dem ned, når du har lavet dem. Ribs kan desuden fryses ned både med eller uden sukker.
Nej, det kan du desværre ikke. Du får helt klart det bedste resultat ved at bruge helt friske ribs.
Det hedder det fordi, at du ryster dine ribs og sukkeret sammen, indtil at de afgiver saft fra bærrene.
Comments
No Comments