Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål er en gammel dansk klassisker. Den tilhører nok den del af køkkenet som man populært kalder 'mormormad'. Stuvet hvidkål er en opbagt sovs, hvor der tilsættes kogt hvidkål. Hvis man skal være mere præcis er det faktisk blot en bechamelsauce med hvidkål. Så hvis du mestrer en bechamelsauce, så er jeg sikker på du nemt kan klare en stuvet hvidkål også.

Den stuvede hvidkål spises ofte som tilbehør til frikadeller eller til en god medisterpølse. Derudover skal der kogte kartofler til og så fungerer stuvningen som en sovs til kartoflerne.

ikon piskeris Chestnut

Stuvet hvidkål

4 personer
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 25 min

Ingredienser

  • ½ stk. hvidkålshoved cirka 600-700 g snittet
  • 50 g smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • ½ tsk muskatnød
  • Salt/peber

Sådan gør du
 

  • Sæt en gryde med letsaltet vand til at koge.
  • Snit hvidkålen - ikke for groft, men heller ikke for fint. Se billedet herunder for at se størrelsen på mit.
  • Hæld hvidkålen i vandet der koger og lad det koge i8-10 min indtil det er mørt.
  • Hæld vandet fra hvidkålen, men gem en smule af kogevandet - det kan du få brug for i din stuvning.
  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og pisk til du får en slags melbolle.
  • Tilsæt mælken lidt efter lidt - det er vigtigt at tilsætte det forsigtigt og piske undervejs. Det gør at du indgår klumper i den opbagte sauce.
  • Når alt mælken er tilsat lader du saucen koge op imens du pisker i den.
  • Tilsæt den kogte hvidkål og tilsæt salt, peber og muskatnød - smag til undervejs.
  • Hvis du synes din stuvede hvidkål er lidt for tyk i konsistensen kan du justere den lidt ved at tilsætte lidt af kogevandet.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 195 kcal | Kulhydrater: 12 g | Protein: 5 g | Fedt: 14 g
Bedøm denne opskrift:
4.2 fra 10 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Stuvet hvidkål

Skrevet af: Louise DamHvedemel, Hvidkål, Mælk, Muskatnød, SmørKategori: Dansk mad, Tilbehør til aftensmaden

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften