• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Tilbehør til aftensmaden

Stuvet hvidkål

Louisex
Ændret: apr 27, 2021 · Udgivet: feb 9, 2019 af Louise Dam · 10 Kommentarer

 
Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål er en gammel dansk klassisker. Den tilhører nok den del af køkkenet som man populært kalder 'mormormad'. Stuvet hvidkål er en opbagt sovs, hvor der tilsættes kogt hvidkål. Hvis man skal være mere præcis er det faktisk blot en bechamelsauce med hvidkål. Så hvis du mestrer en bechamelsauce, så er jeg sikker på du nemt kan klare en stuvet hvidkål også.

Den stuvede hvidkål spises ofte som tilbehør til frikadeller eller til en god medisterpølse. Derudover skal der kogte kartofler til og så fungerer stuvningen som en sovs til kartoflerne.

piskeris Grullo

Stuvet hvidkål

4.28 fra 11 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • ½ stk. hvidkålshoved cirka 600-700 g, snittet
  • 50 g smør
  • 4 spsk (reklamelink)hvedemel
  • 5 dl mælk
  • ½ tsk (reklamelink)muskatnød
  • Salt/peber

Sådan gør du
 

  • Sæt en gryde med letsaltet vand til at koge.
  • Snit hvidkålen - ikke for groft, men heller ikke for fint. Se billedet herunder for at se størrelsen på mit.
  • Hæld hvidkålen i vandet der koger og lad det koge i8-10 min indtil det er mørt.
  • Hæld vandet fra hvidkålen, men gem en smule af kogevandet - det kan du få brug for i din stuvning.
  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og pisk til du får en slags melbolle.
  • Tilsæt mælken lidt efter lidt - det er vigtigt at tilsætte det forsigtigt og piske undervejs. Det gør at du indgår klumper i den opbagte sauce.
  • Når alt mælken er tilsat lader du saucen koge op imens du pisker i den.
  • Tilsæt den kogte hvidkål og tilsæt salt, peber og muskatnød - smag til undervejs.
  • Hvis du synes din stuvede hvidkål er lidt for tyk i konsistensen kan du justere den lidt ved at tilsætte lidt af kogevandet.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 195 kcal | Kulhydrater: 12 g | Protein: 5 g | Fedt: 14 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
  • Stuvet hvidkål
  • Stuvet hvidkål
  • Stuvet hvidkål
  • Stuvet hvidkål
  • Stuvet hvidkål
  • Stuvet hvidkål
Stuvet hvidkål

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Dan Christian skriver

    september 08, 2024 at 6:32 pm

    5 stars
    smager dejligt !

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 02, 2024 at 1:56 pm

      Skønt at høre! :-)

      Svar
  2. Joan skriver

    januar 28, 2022 at 3:28 pm

    Det smager rigtigt godt med kanel og sukker drysset på og med frikadeller til 😋

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 31, 2022 at 12:45 pm

      Jeg har aldrig hørt om kanel og sukker på stuvet hvidkål. Men frikadellerne hører helt sikkert til!

      Svar
      • Anders Bovin skriver

        februar 08, 2022 at 5:37 pm

        5 stars
        Det er specialt i Jylland man bruger kanel sukker

        Svar
        • Tom Højdam skriver

          september 30, 2022 at 9:41 am

          Det med kanel stammer vist fra Jylland men ved også med bruger det på Fyn, jeg vil have salt og peber på mit, lækkert at spise.

          Svar
  3. Helene skriver

    december 22, 2021 at 6:16 pm

    5 stars
    Har lige lavet stuvet hvidkål. Når kålen koger, smider jeg en medisterpølse i og lader det hele koge i 20 min. Uha, det er lækkert. 🤩

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 02, 2022 at 3:02 pm

      Lækkert, det har jeg ikke hørt om før :-)

      Svar
  4. Kim Rasmussen skriver

    oktober 22, 2021 at 6:02 pm

    5 stars
    Sad lige I skabet. Kan trække meget peber.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 31, 2021 at 1:34 pm

      Skønt at høre du kunne bruge opskriften. Ja, den må gerne blive krydret godt for at smage af noget.
      Hilsen Louise

      Svar
4.28 from 11 votes (7 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.