• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden

    Stuvet hvidkål

    Udgivet: feb 9, 2019 · Opdateret: apr 27, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Stuvet hvidkål

    Stuvet hvidkål er en gammel dansk klassisker. Den tilhører nok den del af køkkenet som man populært kalder 'mormormad'. Stuvet hvidkål er en opbagt sovs, hvor der tilsættes kogt hvidkål. Hvis man skal være mere præcis er det faktisk blot en bechamelsauce med hvidkål. Så hvis du mestrer en bechamelsauce, så er jeg sikker på du nemt kan klare en stuvet hvidkål også.

    Den stuvede hvidkål spises ofte som tilbehør til frikadeller eller til en god medisterpølse. Derudover skal der kogte kartofler til og så fungerer stuvningen som en sovs til kartoflerne.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Stuvet hvidkål

    4 personer
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 5 min
    Samlet tid 25 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • ½ stk. hvidkålshoved cirka 600-700 g snittet
    • 50 g smør
    • 4 spsk hvedemel
    • 5 dl mælk
    • ½ tsk muskatnød
    • Salt/peber

    Sådan gør du
     

    • Sæt en gryde med letsaltet vand til at koge.
    • Snit hvidkålen - ikke for groft, men heller ikke for fint. Se billedet herunder for at se størrelsen på mit.
    • Hæld hvidkålen i vandet der koger og lad det koge i8-10 min indtil det er mørt.
    • Hæld vandet fra hvidkålen, men gem en smule af kogevandet - det kan du få brug for i din stuvning.
    • Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og pisk til du får en slags melbolle.
    • Tilsæt mælken lidt efter lidt - det er vigtigt at tilsætte det forsigtigt og piske undervejs. Det gør at du indgår klumper i den opbagte sauce.
    • Når alt mælken er tilsat lader du saucen koge op imens du pisker i den.
    • Tilsæt den kogte hvidkål og tilsæt salt, peber og muskatnød - smag til undervejs.
    • Hvis du synes din stuvede hvidkål er lidt for tyk i konsistensen kan du justere den lidt ved at tilsætte lidt af kogevandet.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 195 kcal | Kulhydrater: 12 g | Protein: 5 g | Fedt: 14 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.2 fra 10 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    • Stuvet hvidkål
    • Stuvet hvidkål
    • Stuvet hvidkål
    • Stuvet hvidkål
    • Stuvet hvidkål
    • Stuvet hvidkål
    Stuvet hvidkål

    Skrevet af: Louise DamHvedemel, Hvidkål, Mælk, Muskatnød, SmørKategori: Dansk mad, Tilbehør til aftensmaden

    Følg mig på Instagram

    « Buddha Bowl med butternut squash og peanutdressing
    Alt du bør vide om 'sous vide' »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Joan

      januar 28, 2022 at 3:28 pm

      Det smager rigtigt godt med kanel og sukker drysset på og med frikadeller til 😋

      Svar
      • Louise Dam

        januar 31, 2022 at 12:45 pm

        Jeg har aldrig hørt om kanel og sukker på stuvet hvidkål. Men frikadellerne hører helt sikkert til!

        Svar
        • Anders Bovin

          februar 08, 2022 at 5:37 pm

          5 stars
          Det er specialt i Jylland man bruger kanel sukker

          Svar
          • Tom Højdam

            september 30, 2022 at 9:41 am

            Det med kanel stammer vist fra Jylland men ved også med bruger det på Fyn, jeg vil have salt og peber på mit, lækkert at spise.

            Svar
    2. Helene

      december 22, 2021 at 6:16 pm

      5 stars
      Har lige lavet stuvet hvidkål. Når kålen koger, smider jeg en medisterpølse i og lader det hele koge i 20 min. Uha, det er lækkert. 🤩

      Svar
      • Louise Dam

        januar 02, 2022 at 3:02 pm

        Lækkert, det har jeg ikke hørt om før :-)

        Svar
    3. Kim Rasmussen

      oktober 22, 2021 at 6:02 pm

      5 stars
      Sad lige I skabet. Kan trække meget peber.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 31, 2021 at 1:34 pm

        Skønt at høre du kunne bruge opskriften. Ja, den må gerne blive krydret godt for at smage af noget.
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her