Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Suppe

Hønsekødssuppe

Udgivet: 26. feb 2019 · Opdateret: 19. jan 2024

Hønsekødssuppe

Der er altså et eller andet over at lave rigtig mormormad og gammeldags retter. Det er fuld med velsmag, men sjældent de mest farvestrålende retter. Her har jeg lavet en hjemmelavet hønsekødssuppe med kød- og melboller.

Hønsekødssuppe laves ved at man koger en hel høne eller kylling og ud af det får man så en meget smagfuld suppe. Jeg købte frosne kød- og melboller, som jeg serverede i suppen. Men man kan også enten lave dem selv, eller man kan servere kyllingekødet i suppen. Jeg brugte dog kødet til tarteletter med høns i asparges istedet for.

piskeris Grullo

Hønsekødssuppe

5 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 hel kylling, cirka 1,3 kg
  • 2 tsk salt
  • 3 porrer, kun toppen, resten bruges i selve suppen
  • 2 gulerødder
  • 10 (reklamelink)peberkorn

Til suppen

  • 3 gulerødder
  • 3 pastinakker
  • ½ lille knoldselleri
  • porrer, bunden fra tidligere
  • 2 terninger (reklamelink)hønsebouillon
  • 2 terninger oksebouillon

Serveres med

  • cirka 900 g kød- og melboller

Sådan gør du
 

  • Rengør porrer og skær toppen af. Skræl gulerødderne og skær dem i gove stykker.
  • Rens kyllingen og læg den i en stor gryde med vand. Vandet skal dække kyllingen. Tilsæt 2 tsk salt.
  • Lad vandet koge op. Når det koger fjerner du det værste skum fra toppen.
  • Tilsæt gulerødder, porrertoppe og peberkorn til gryden. Lad kyllingen koge videre i cirka 1-1,5 time. Eller til kyllingen er helt mør. Skum suppen for urenheder undervejs for en klarere suppe.
  • Skræl gulerødder, pastinakker knoldselleri og skær dem i små tern. Skær også porrerne i skiver.
  • Tag kyllingen op af suppen.
  • Tilsæt hønsebouillon og oksebouillon til suppen. Tilsæt også supperurterne (gulerødder, pastinakker, knoldselleri og porrer) til suppen og lad suppen koge i cirka 15 minutter eller indtil grøntsagerne er møre.
  • Tilsæt de frosne kød- og melboller og lad dem varme op i suppen i cirka 5 minutter. Suppen må ikke koge, da det ikke er godt for melbollerne.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 496 kcal | Kulhydrater: 38 g | Protein: 32 g | Fedt: 24 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Note: Istedet for at servere suppen med kød- og melboller kan du også bruge noget af kyllingekødet. Ellers kan kyllingekødet bruges til hjemmelavet tarteletter med høns i asparges. Du kan med fordel servere et stykke brød til din hønsekødssuppe.

Hønsekødssuppe
Hønsekødssuppe
Hønsekødssuppe
Hønsekødssuppe
Hønsekødssuppe
Hønsekødssuppe
Hønsekødssuppe
Hønsekødssuppe

5 from 3 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.