• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Årstidens opskrifter » Efterår

    Hønsekødssuppe

    Udgivet: feb 26, 2019 · Opdateret: maj 15, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Hønsekødssuppe

    Der er altså et eller andet over at lave rigtig mormormad og gammeldags retter. Det er fuld med velsmag, men sjældent de mest farvestrålende retter. Her har jeg lavet en hjemmelavet hønsekødssuppe med kød- og melboller.

    Hønsekødssuppe laves ved at man koger en hel høne eller kylling og ud af det får man så en meget smagfuld suppe. Jeg købte frosne kød- og melboller, som jeg serverede i suppen. Men man kan også enten lave dem selv, eller man kan servere kyllingekødet i suppen. Jeg brugte dog kødet til tarteletter med høns i asparges istedet for.

    ikon piskeris Chestnut

    Hønsekødssuppe

    4 personer
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 1 t 30 min
    Samlet tid 1 t 45 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 hel kylling cirka 1,3 kg
    • 2 tsk salt
    • 3 porrer kun toppen, resten bruges i selve suppen
    • 2 gulerødder
    • 10 peberkorn

    Til suppen

    • 3 gulerødder
    • 3 pastinakker
    • ½ lille knoldselleri
    • porrer bunden fra tidligere
    • 2 terninger hønsebouillon
    • 2 terninger oksebouillon

    Serveres med

    • cirka 900 g kød- og melboller

    Sådan gør du
     

    • Rengør porrer og skær toppen af. Skræl gulerødderne og skær dem i gove stykker.
    • Rens kyllingen og læg den i en stor gryde med vand. Vandet skal dække kyllingen. Tilsæt 2 tsk salt.
    • Lad vandet koge op. Når det koger fjerner du det værste skum fra toppen.
    • Tilsæt gulerødder, porrertoppe og peberkorn til gryden. Lad kyllingen koge videre i cirka 1-1,5 time. Eller til kyllingen er helt mør. Skum suppen for urenheder undervejs for en klarere suppe.
    • Skræl gulerødder, pastinakker knoldselleri og skær dem i små tern. Skær også porrerne i skiver.
    • Tag kyllingen op af suppen.
    • Tilsæt hønsebouillon og oksebouillon til suppen. Tilsæt også supperurterne (gulerødder, pastinakker, knoldselleri og porrer) til suppen og lad suppen koge i cirka 15 minutter eller indtil grøntsagerne er møre.
    • Tilsæt de frosne kød- og melboller og lad dem varme op i suppen i cirka 5 minutter. Suppen må ikke koge, da det ikke er godt for melbollerne.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 496 kcal | Kulhydrater: 38 g | Protein: 32 g | Fedt: 24 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 2 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Note: Istedet for at servere suppen med kød- og melboller kan du også bruge noget af kyllingekødet. Ellers kan kyllingekødet bruges til hjemmelavet tarteletter med høns i asparges. Du kan med fordel servere et stykke brød til din hønsekødssuppe.

    • Hønsekødssuppe
    • Hønsekødssuppe
    • Hønsekødssuppe
    • Hønsekødssuppe
    • Hønsekødssuppe
    • Hønsekødssuppe
    • Hønsekødssuppe
    Hønsekødssuppe

    Skrevet af: Louise DamGulerødder, Knoldselleri, Kylling, Pastinak, PorrerKategori: Aftensmad, Dansk mad, Efterår, Fjerkræ, Suppe

    Følg mig på Instagram

    « Mørbradbøffer med bløde løg og svampe a la creme
    Bøf Stroganoff »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her