Der er altså et eller andet over at lave rigtig mormormad og gammeldags retter. Det er fuld med velsmag, men sjældent de mest farvestrålende retter. Her har jeg lavet en hjemmelavet hønsekødssuppe med kød- og melboller.
Hønsekødssuppe laves ved at man koger en hel høne eller kylling og ud af det får man så en meget smagfuld suppe. Jeg købte frosne kød- og melboller, som jeg serverede i suppen. Men man kan også enten lave dem selv, eller man kan servere kyllingekødet i suppen. Jeg brugte dog kødet til tarteletter med høns i asparges istedet for.
Hønsekødssuppe
Ingredienser
- 1 hel kylling, cirka 1,3 kg
- 2 tsk salt
- 3 porrer, kun toppen, resten bruges i selve suppen
- 2 gulerødder
- 10 (reklamelink)peberkorn
Til suppen
- 3 gulerødder
- 3 pastinakker
- ½ lille knoldselleri
- porrer, bunden fra tidligere
- 2 terninger (reklamelink)hønsebouillon
- 2 terninger oksebouillon
Serveres med
- cirka 900 g kød- og melboller
Sådan gør du
- Rengør porrer og skær toppen af. Skræl gulerødderne og skær dem i gove stykker.
- Rens kyllingen og læg den i en stor gryde med vand. Vandet skal dække kyllingen. Tilsæt 2 tsk salt.
- Lad vandet koge op. Når det koger fjerner du det værste skum fra toppen.
- Tilsæt gulerødder, porrertoppe og peberkorn til gryden. Lad kyllingen koge videre i cirka 1-1,5 time. Eller til kyllingen er helt mør. Skum suppen for urenheder undervejs for en klarere suppe.
- Skræl gulerødder, pastinakker knoldselleri og skær dem i små tern. Skær også porrerne i skiver.
- Tag kyllingen op af suppen.
- Tilsæt hønsebouillon og oksebouillon til suppen. Tilsæt også supperurterne (gulerødder, pastinakker, knoldselleri og porrer) til suppen og lad suppen koge i cirka 15 minutter eller indtil grøntsagerne er møre.
- Tilsæt de frosne kød- og melboller og lad dem varme op i suppen i cirka 5 minutter. Suppen må ikke koge, da det ikke er godt for melbollerne.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Note: Istedet for at servere suppen med kød- og melboller kan du også bruge noget af kyllingekødet. Ellers kan kyllingekødet bruges til hjemmelavet tarteletter med høns i asparges. Du kan med fordel servere et stykke brød til din hønsekødssuppe.
Skriv en kommentar