Denne her ret er ualmindelig lækker! Den har en fantastisk smag og så er den bare virkelig lækker og cremet! Mørbradbøffer med bløde løg og svampe er jo faktisk en klassiker til en god julefrokost, hvor man så spiser de smagfulde mørbradbøffer til rugbrød. Til den variant skal der ikke være for meget sauce, da de blot skal være cremede af saucen.
Mørbrad a la creme er ret nemt at lave, og så giver de bløde løg i retten altså en virkelig god smag! Hvis man er en familie der er meget vild med de bløde løg, så kan man sagtens lave lidt ekstra der kan serveres ved siden af.
Læs også: Svinemørbrad med dijonsennep, honning og mandler | Pastaret med svinemørbrad og bacon i cremet hvidvinssauce | Svinemørbrad i karrysauce
Men denne ret kan altså også sagtens spises til aftensmad med kogte ris som tilbehør. Her kræver retten blot lidt ekstra sauce, så der skal noget mere væde til. Begge varianter har jeg skrevet ind i opskriften herunder. Hvis man vil skære lidt ned på piskefløden når man serverer den med ris , kan noget af fløden nok godt erstattes af en smule mere vand.
Mørbradbøffer med bløde løg og svampe a la creme
Ingredienser
- 1 stk. svinemørbrad
- 250 g champignon
- 2 store løg
- 150 g bacon, i skiver eller tern
- Smør til stegning
- 1 dl vand
- ½ grøntsags bouillonterning
- 2,5 dl piskefløde - 5 dl til servering med ris
- Salt/peber
Serveres med
- Rugbrød, til julefrokosten
- eller
- Kogte ris, til aftensmaden
Sådan gør du
- Afpuds svinemørbraden og skær den i mørbradbøffer på cirka 2 cm i tykkelsen. Skær dem evt. lidt på skrå. Bank dem lidt med hånden så de bliver lidt fladere.
- Rengør champignon og skær dem i halve skiver.
- Skær løgene i tynde ringe.
- Steg baconen sprød. Gerne på en dyb pande. Tag den af og læg den på en tallerken med lidt køkkenrulle på.
- Steg nu først champignon gyldne i baconfedtet og tag dem derefter af panden.
- Derefter steger du løgene i lidt smør til de er gyldne og bløde. Tag også dem af panden.
- Brun mørbradbøfferne af på panden og krydr dem med lidt salt og peber. Tag dem af panden.
- Tilsæt vand og bouillonterning til panden og lad det lige koge op.
- Tilsæt dernæst piskefløden. Lad det lige småsimre 1 minut og tilsæt så svampe, kød, halvdelen af løgene og halvdelen af baconen. Lad retten småsimre i cirka 15 minutter.
- Justér retten med væde, hvis du synes den mangler. Tilsæt resten af baconen og smag til med salt/peber. Resten af de bløde løg lægges ovenpå retten inden servering.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Gert Hansen skriver
Fantastisk opskrift. Jeg havde givet 5 stjerner, havde det ikke været for basilikum på billedet. Persille, timian, eller oregano havde været ok, men ikke basilikum. 🙃
Louise Dam skriver
Ha ha, det var nok det jeg lige havde, og den krævede noget grønt til billedet.
Helle S. skriver
Kan man bruge gullasch-kød i stedet.
Louise Dam skriver
Ja, det kan man nok godt - det bliver selvfølgelig en lidt anden ret, men er sikker på det også smager skønt.
Hilsen Louise
Hanne Østergaard skriver
Hej. 😁
Kan man lave denne ret en uge før, fryse den ned og varme op på dagen, hvor den skal bruges? 😉
Louise Dam skriver
Hej Hanne
Jeg har ikke selv gjort det lige med denne ret. Men det vil jeg bestemt tro, at man sagtens kan.
Hilsen Louise
Bodil Sjöberg skriver
En god, forholdsvis nem velsmagende ret, hvor der absolut må være nogle andre farve til f.eks broccoli, gulerod eller ærter.