Mørbradbøffer med bløde løg og svampe a la creme

Mørbradbøffer med bløde løg mørbrad a la creme

Denne her ret er ualmindelig lækker! Den har en fantastisk smag og så er den bare virkelig lækker og cremet! Mørbradbøffer med bløde løg og svampe er jo faktisk en klassisker til en god julefrokost, hvor man så spiser de smagfulde mørbradbøffer til rugbrød. Til den variant skal der ikke være for meget sauce, da de blot skal være cremede af saucen.

Mørbrad a la creme er ret nemt at lave, og så giver de bløde løg i retten altså en virkelig god smag! Hvis man er en familie der er meget vild med de bløde løg, så kan man sagtens lave lidt ekstra der kan serveres ved siden af.

Læs også: Svinemørbrad med dijonsennep, honning og mandler | Pastaret med svinemørbrad og bacon i cremet hvidvinssauce | Svinemørbrad i karrysauce

Men denne ret kan altså også sagtens spises til aftensmad med kogte ris som tilbehør. Her kræver retten blot lidt ekstra sauce, så der skal noget mere væde til. Begge varianter har jeg skrevet ind i opskriften herunder. Hvis man vil skære lidt ned på piskefløden når man serverer den med ris , kan noget af fløden nok godt erstattes af en smule mere vand.

ikon piskeris Chestnut

Mørbradbøffer med bløde løg og svampe a la creme

3 personer
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 35 min

Ingredienser

  • 1 stk. svinemørbrad
  • 250 g champignon
  • 2 store løg
  • 150 g bacon i skiver eller tern
  • Smør til stegning
  • 1 dl vand
  • ½ grøntsags bouillonterning
  • 2,5 dl piskefløde - 5 dl til servering med ris
  • Salt/peber

Serveres med

  • Rugbrød til julefrokosten
  • eller
  • Kogte ris til aftensmaden

Sådan gør du
 

  • Afpuds svinemørbraden og skær den i mørbradbøffer på cirka 2 cm i tykkelsen. Skær dem evt. lidt på skrå. Bank dem lidt med hånden så de bliver lidt fladere.
  • Rengør champignon og skær dem i halve skiver.
  • Skær løgene i tynde ringe.
  • Steg baconen sprød. Gerne på en dyb pande. Tag den af og læg den på en tallerken med lidt køkkenrulle på.
  • Steg nu først champignon gyldne i baconfedtet og tag dem derefter af panden.
  • Derefter steger du løgene i lidt smør til de er gyldne og bløde. Tag også dem af panden.
  • Brun mørbradbøfferne af på panden og krydr dem med lidt salt og peber. Tag dem af panden.
  • Tilsæt vand og bouillonterning til panden og lad det lige koge op.
  • Tilsæt dernæst piskefløden. Lad det lige småsimre 1 minut og tilsæt så svampe, kød, halvdelen af løgene og halvdelen af baconen. Lad retten småsimre i cirka 15 minutter.
  • Justér retten med væde, hvis du synes den mangler. Tilsæt resten af baconen og smag til med salt/peber. Resten af de bløde løg lægges ovenpå retten inden servering.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 544 kcal | Kulhydrater: 13 g | Protein: 11 g | Fedt: 51 g
Bedøm denne opskrift:
4.9 fra 12 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Mørbradbøffer med bløde løg mørbrad a la creme
Mørbradbøffer med bløde løg mørbrad a la creme

Skrevet af: Louise DamBacon, Champignon, Løg, Piskefløde, SvinemørbradKategori: Aftensmad, Buffet, Dansk mad, Efterår, Frokost, Jul, Julefrokost, Påskefrokost, Svinekød, Vinter

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften