Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Mørbradbøffer med bløde løg og svampe a la creme

Udgivet: 25. feb 2019 · Opdateret: 22. jun 2021

Mørbradbøffer med bløde løg mørbrad a la creme

Denne her ret er ualmindelig lækker! Den har en fantastisk smag og så er den bare virkelig lækker og cremet! Mørbradbøffer med bløde løg og svampe er jo faktisk en klassiker til en god julefrokost, hvor man så spiser de smagfulde mørbradbøffer til rugbrød. Til den variant skal der ikke være for meget sauce, da de blot skal være cremede af saucen.

Mørbrad a la creme er ret nemt at lave, og så giver de bløde løg i retten altså en virkelig god smag! Hvis man er en familie der er meget vild med de bløde løg, så kan man sagtens lave lidt ekstra der kan serveres ved siden af.

Læs også: Svinemørbrad med dijonsennep, honning og mandler | Pastaret med svinemørbrad og bacon i cremet hvidvinssauce | Svinemørbrad i karrysauce

Men denne ret kan altså også sagtens spises til aftensmad med kogte ris som tilbehør. Her kræver retten blot lidt ekstra sauce, så der skal noget mere væde til. Begge varianter har jeg skrevet ind i opskriften herunder. Hvis man vil skære lidt ned på piskefløden når man serverer den med ris , kan noget af fløden nok godt erstattes af en smule mere vand.

piskeris Grullo

Mørbradbøffer med bløde løg og svampe a la creme

4.65 fra 17 stemmer
Justér antalJustér antal: 3 personer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Pande
  • (reklamelink)Skærebræt
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 stk. svinemørbrad
  • 250 g champignon
  • 2 store løg
  • 150 g bacon, i skiver eller tern
  • Smør til stegning
  • 1 dl vand
  • ½ grøntsags bouillonterning
  • 2,5 dl piskefløde - 5 dl til servering med ris
  • Salt/peber

Serveres med

  • Rugbrød, til julefrokosten
  • eller
  • Kogte ris, til aftensmaden

Sådan gør du
 

  • Afpuds svinemørbraden og skær den i mørbradbøffer på cirka 2 cm i tykkelsen. Skær dem evt. lidt på skrå. Bank dem lidt med hånden så de bliver lidt fladere.
  • Rengør champignon og skær dem i halve skiver.
  • Skær løgene i tynde ringe.
  • Steg baconen sprød. Gerne på en dyb pande. Tag den af og læg den på en tallerken med lidt køkkenrulle på.
  • Steg nu først champignon gyldne i baconfedtet og tag dem derefter af panden.
  • Derefter steger du løgene i lidt smør til de er gyldne og bløde. Tag også dem af panden.
  • Brun mørbradbøfferne af på panden og krydr dem med lidt salt og peber. Tag dem af panden.
  • Tilsæt vand og bouillonterning til panden og lad det lige koge op.
  • Tilsæt dernæst piskefløden. Lad det lige småsimre 1 minut og tilsæt så svampe, kød, halvdelen af løgene og halvdelen af baconen. Lad retten småsimre i cirka 15 minutter.
  • Justér retten med væde, hvis du synes den mangler. Tilsæt resten af baconen og smag til med salt/peber. Resten af de bløde løg lægges ovenpå retten inden servering.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 544 kcal | Kulhydrater: 13 g | Protein: 11 g | Fedt: 51 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Mørbradbøffer med bløde løg mørbrad a la creme
Mørbradbøffer med bløde løg mørbrad a la creme
Mørbradbøffer med bløde løg mørbrad a la creme
Mørbradbøffer med bløde løg mørbrad a la creme
Mørbradbøffer med bløde løg mørbrad a la creme
Mørbradbøffer med bløde løg mørbrad a la creme

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Gert Hansen skriver

    december 21, 2024 at 8:20 pm

    4 stars
    Fantastisk opskrift. Jeg havde givet 5 stjerner, havde det ikke været for basilikum på billedet. Persille, timian, eller oregano havde været ok, men ikke basilikum. 🙃

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 29, 2024 at 2:07 pm

      Ha ha, det var nok det jeg lige havde, og den krævede noget grønt til billedet.

      Svar
  2. Helle S. skriver

    marts 16, 2022 at 1:28 pm

    Kan man bruge gullasch-kød i stedet.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 24, 2022 at 12:12 pm

      Ja, det kan man nok godt - det bliver selvfølgelig en lidt anden ret, men er sikker på det også smager skønt.
      Hilsen Louise

      Svar
  3. Hanne Østergaard skriver

    november 22, 2021 at 10:23 am

    Hej. 😁
    Kan man lave denne ret en uge før, fryse den ned og varme op på dagen, hvor den skal bruges? 😉

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 29, 2021 at 9:33 am

      Hej Hanne
      Jeg har ikke selv gjort det lige med denne ret. Men det vil jeg bestemt tro, at man sagtens kan.
      Hilsen Louise

      Svar
  4. Bodil Sjöberg skriver

    marts 07, 2020 at 10:31 am

    En god, forholdsvis nem velsmagende ret, hvor der absolut må være nogle andre farve til f.eks broccoli, gulerod eller ærter.

    Svar
4.65 from 17 votes (16 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.