
Men denne ret kan altså også sagtens spises til aftensmad med kogte ris som tilbehør. Her kræver retten blot lidt ekstra sauce, så der skal noget mere væde til. Begge varianter har jeg skrevet ind i opskriften herunder. Hvis man vil skære lidt ned på piskefløden når man serverer den med ris , kan noget af fløden nok godt erstattes af en smule mere vand.
Mørbrad a la creme er ret nemt at lave, og så giver de bløde løg i retten altså en virkelig god smag! Hvis man er en familie der er meget vild med de bløde løg, så kan man sagtens lave lidt ekstra der kan serveres ved siden af.
Opskrift på Mørbradbøffer med bløde løg og svampe a la creme |
6 personer som frokostret eller 3 personer til aftensmad
Køkken: Dansk
Ingredienser
1 svinemørbrad
250 g champignon
2 store løg
150 g bacon (i skiver eller tern)
Smør til stegning
1 dl vand
½ grøntsags bouillonterning
2,5 dl piskefløde - 5 dl til servering med ris
Salt/peber
Serveres med
Rugbrød (til julefrokosten)
eller
Kogte ris (til aftensmaden)
Fremgangsmåde
1. | Afpuds svinemørbraden og skær den i mørbradbøffer på cirka 2 cm i tykkelsen. Skær dem evt. lidt på skrå. Bank dem lidt med hånden så de bliver lidt fladere. |
2. | Rengør champignon og skær dem i halve skiver. |
3. | Skær løgene i tynde ringe. |
4. | Steg baconen sprød. Gerne på en dyb pande. Tag den af og læg den på en tallerken med lidt køkkenrulle på. |
5. | Steg nu først champignon gyldne i baconfedtet og tag dem derefter af panden. |
6. | Derefter steger du løgene i lidt smør til de er gyldne og bløde. Tag også dem af panden. |
7. | Brun mørbradbøfferne af på panden og krydr dem med lidt salt og peber. Tag dem af panden. |
8. | Tilsæt vand og bouillonterning til panden og lad det lige koge op. |
9. | Tilsæt dernæst piskefløden. Lad det lige småsimre 1 minut og tilsæt så svampe, kød, halvdelen af løgene og halvdelen af baconen. Lad retten småsimre i cirka 15 minutter. |
10. | Justér retten med væde, hvis du synes den mangler. Tilsæt resten af baconen og smag til med salt/peber. Resten af de bløde løg lægges ovenpå retten inden servering. |


Skrevet af: Louise DamBacon, Champignon, Løg, Piskefløde, SvinemørbradKategori: Aftensmad, Efterår, Frokost, Jul, Julefrokost, Svinekød, Vinter
En god, forholdsvis nem velsmagende ret, hvor der absolut må være nogle andre farve til f.eks broccoli, gulerod eller ærter.