• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Mørbradbøffer med bløde løg og svampe a la creme

    Udgivet: feb 25, 2019 · Opdateret: jun 22, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Mørbradbøffer med bløde løg mørbrad a la creme

    Denne her ret er ualmindelig lækker! Den har en fantastisk smag og så er den bare virkelig lækker og cremet! Mørbradbøffer med bløde løg og svampe er jo faktisk en klassisker til en god julefrokost, hvor man så spiser de smagfulde mørbradbøffer til rugbrød. Til den variant skal der ikke være for meget sauce, da de blot skal være cremede af saucen.

    Mørbrad a la creme er ret nemt at lave, og så giver de bløde løg i retten altså en virkelig god smag! Hvis man er en familie der er meget vild med de bløde løg, så kan man sagtens lave lidt ekstra der kan serveres ved siden af.

    Læs også: Svinemørbrad med dijonsennep, honning og mandler | Pastaret med svinemørbrad og bacon i cremet hvidvinssauce | Svinemørbrad i karrysauce

    Men denne ret kan altså også sagtens spises til aftensmad med kogte ris som tilbehør. Her kræver retten blot lidt ekstra sauce, så der skal noget mere væde til. Begge varianter har jeg skrevet ind i opskriften herunder. Hvis man vil skære lidt ned på piskefløden når man serverer den med ris , kan noget af fløden nok godt erstattes af en smule mere vand.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Mørbradbøffer med bløde løg og svampe a la creme

    3 personer
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 25 min
    Samlet tid 35 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Pande
    • Skærebræt
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 stk. svinemørbrad
    • 250 g champignon
    • 2 store løg
    • 150 g bacon i skiver eller tern
    • Smør til stegning
    • 1 dl vand
    • ½ grøntsags bouillonterning
    • 2,5 dl piskefløde - 5 dl til servering med ris
    • Salt/peber

    Serveres med

    • Rugbrød til julefrokosten
    • eller
    • Kogte ris til aftensmaden

    Sådan gør du
     

    • Afpuds svinemørbraden og skær den i mørbradbøffer på cirka 2 cm i tykkelsen. Skær dem evt. lidt på skrå. Bank dem lidt med hånden så de bliver lidt fladere.
    • Rengør champignon og skær dem i halve skiver.
    • Skær løgene i tynde ringe.
    • Steg baconen sprød. Gerne på en dyb pande. Tag den af og læg den på en tallerken med lidt køkkenrulle på.
    • Steg nu først champignon gyldne i baconfedtet og tag dem derefter af panden.
    • Derefter steger du løgene i lidt smør til de er gyldne og bløde. Tag også dem af panden.
    • Brun mørbradbøfferne af på panden og krydr dem med lidt salt og peber. Tag dem af panden.
    • Tilsæt vand og bouillonterning til panden og lad det lige koge op.
    • Tilsæt dernæst piskefløden. Lad det lige småsimre 1 minut og tilsæt så svampe, kød, halvdelen af løgene og halvdelen af baconen. Lad retten småsimre i cirka 15 minutter.
    • Justér retten med væde, hvis du synes den mangler. Tilsæt resten af baconen og smag til med salt/peber. Resten af de bløde løg lægges ovenpå retten inden servering.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 544 kcal | Kulhydrater: 13 g | Protein: 11 g | Fedt: 51 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.9 fra 12 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    • Mørbradbøffer med bløde løg mørbrad a la creme
    • Mørbradbøffer med bløde løg mørbrad a la creme
    • Mørbradbøffer med bløde løg mørbrad a la creme
    • Mørbradbøffer med bløde løg mørbrad a la creme
    Mørbradbøffer med bløde løg mørbrad a la creme
    Mørbradbøffer med bløde løg mørbrad a la creme

    Skrevet af: Louise DamBacon, Champignon, Løg, Piskefløde, SvinemørbradKategori: Aftensmad, Buffet, Dansk mad, Efterår, Frokost, Jul, Julefrokost, Påskefrokost, Svinekød, Vinter

    Følg mig på Instagram

    « Hjemmelavet bearnaisesauce (sous vide)
    Hønsekødssuppe »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Helle S.

      marts 16, 2022 at 1:28 pm

      Kan man bruge gullasch-kød i stedet.

      Svar
      • Louise Dam

        marts 24, 2022 at 12:12 pm

        Ja, det kan man nok godt - det bliver selvfølgelig en lidt anden ret, men er sikker på det også smager skønt.
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Hanne Østergaard

      november 22, 2021 at 10:23 am

      Hej. 😁
      Kan man lave denne ret en uge før, fryse den ned og varme op på dagen, hvor den skal bruges? 😉

      Svar
      • Louise Dam

        november 29, 2021 at 9:33 am

        Hej Hanne
        Jeg har ikke selv gjort det lige med denne ret. Men det vil jeg bestemt tro, at man sagtens kan.
        Hilsen Louise

        Svar
    3. Bodil Sjöberg

      marts 07, 2020 at 10:31 am

      En god, forholdsvis nem velsmagende ret, hvor der absolut må være nogle andre farve til f.eks broccoli, gulerod eller ærter.

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her