Pastasalat er den ultimative sommermad. Det er perfekt at lave en nem pastasalat til hverdagens grillaftener, og her passer denne opskrift på pastasalat lige ind. Jeg kan godt lide en cremet pastasalat, derfor har jeg lavet en opskrift på pastasalat med en lækker cremet karry dressing.
Jeg har brugt lidt forskellige grøntsager i salaten: Snackpebre, cherrytomater, forårsløg, majs og soltørrede tomater. Det er helt rimelig simpelt, og du kan sagtens skifte nogle af grøntsagerne ud med andre. På den måde kan du bruge denne opskrift på pastasalat som en basissalat med dressingen, og så udskifte enkelte ting, hvis du lige har noget liggende i køleskabet der trænger til at blive spist. Man kunne f.eks. udskifte majs med ærter, forårsløg med rødløg. En agurk, radiser og andet kunne også sagtens snige sig i denne salat. Det er kun fantasien der sætter grænser.
Pasta salat opfattes ofte som en sommerret, og her passer den altså også virkelig godt ind! Men pasta salat kan sagtens spises året rundt uden problemer - varier evt. indholdet så det passer til sæsonen.
Læs også: Pastasalat med pesto | Lun pastasalat | Pastasalat med kylling
Pastasalat plejer at være et hit for hele familien. Især børn er vilde med pasta, og her kan de mindste børn altså også være med. Min datter på 2 år elsker de cremede pastaskruer og de små cherrytomater i denne salat. Hvis man så serverer hende en grillet pølse ved siden af, så er måltidet helt sikkert et hit! Pasta salat er også helt perfekt at bruge som madpakke. Man kan f.eks. bruge resterne fra aftenen før til børnenes madpakke. Eller man kan pakke en stor skål/bøtte med låg på og tage den med på picnic. Pasta salat til en strandtur er virkelig også godt!
Denne lækre pasta salat kan f.eks. serveres med et par grillede kyllingelår med barbecue - og kyllingen kan også sagtens tages med på tur i madpakken og spises kold sammen med salaten.
Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
Ingredienser
- 200 g pastaskruer
- 2 røde snackpebre, eller andre peberfrugter
- 150 g cherrytomater
- 3 forårsløg
- 50 g soltørrede tomater
- 1 lille dåse majs, 140 g drænet vægt
Dressing
- 300 g creme fraiche 18 %
- 2 tsk (reklamelink)karrypulver
- 1 tsk sukker
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra i et dørslag og skyl med koldt vand.
- Skær peberfrugt i tern, halvér cherrytomaterne, snit forårsløg i ringe og hak de soltørrede tomater fint.
- Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og bland den sammen med den kolde pasta i en stor skål. Tilsæt så alle grøntsagerne og bland sammen.
- Anret evt. i en fin skål eller på et flot fad.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Spørgsmål og svar til opskriften på pastasalat
Ja, det kan det godt. Men så ville jeg nok vælge at komme lidt mayonnaise i dressingen for at den ikke bliver for syrlig.
Den kan sagtens holde nogle dage i køleskabet. 3-4 dage passer nok meget godt, eller kan den godt begynde at blive lidt kedelig. De to første dage er den nok bedst.
John Corydon skriver
Lækker salat nem at lave
Louise Dam skriver
Skønt at høre! :-)