• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Desserter i glas

Chokolademousse med Baileys Salted Caramel

Louisex
Ændret: jun 22, 2021 · Udgivet: dec 5, 2020 af Louise Dam · 4 Kommentarer

Chokolademousse med Baileys salted caramel
Chokolademousse med Baileys Salted Caramel og karamelpopcorn
Annonce

Jeg elsker ALT med chokolade. Jeg kan slet ikke få nok af chokolade. Skal jeg vælge en dessert på en restaurant bliver det 99 % af gangene noget med chokolade :-) Chokolademousse er én af de desserter jeg synes er helt vildt lækker! Den er smart at lave når man får gæster, da den kan laves klar dagen før. Her har jeg lavet en super lækker chokolademousse med Baileys,

Opskriften er udviklet af den søde og dygtige Frederikke i samarbejde med Baileys. Chokolademoussen er lavet med den nye Baileys variant med salted caramel. Den er helt vildt lækker både blot til at drikke, men også til brug i desserter.

Læs også: Nem chokolademousse | Chokoladetrøfler med Baileys | Fyldte chokolader med Baileys

Denne chokolademousse med Baileys er perfekt til når du får gæster. Den er pyntet med en letpisket flødeskum og nogle flotte karamelpopcorn, hvor der også er lidt Baileys Salted Caramel i. Alt i alt er det både en virkelig smagfuld og samtidig flot dessert!

piskeris Grullo

Chokolademousse med Baileys Salted Caramel

3.68 fra 43 stemmer
Justér antalJustér antal: 6 personer
Forb. tid 30 minutter min
På køl 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 30 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Røreskål (en af dem skal kunne tåle varme, så den kan smelte chokolade over vandbad)
  • (reklamelink)Elpisker
  • (reklamelink)Lille gryde
  • (reklamelink)Glas til servering
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Chokolademousse

  • ½ dl Baileys Salted Caramel
  • 250 g (reklamelink)mørk chokolade, cirka
  • 8 æggeblommer
  • 50 g flormelis
  • 5 dl piskefløde

Karamelpopcorn

  • 2 spsk. Baileys Salted Caramel
  • 1 dl sukker, (85 g)
  • 20 g smør, koldt og skåret i tern
  • 1 lille tsk. natron
  • 50 g poppede popcorn

Derudover

  • 2 dl piskefløde

Sådan gør du
 

Chokolademousse

  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad, den må ikke blive for varm.
  • Pisk æggeblommer og flormelis til en lys og luftig æggesnaps.
  • Hæld den smeltede chokolade i æggesnapsen i en tynd stråle, imens der piskes ved lav hastighed.
  • Tilsæt din Baileys Salted Caramel.
  • Pisk herefter fløden til en let skum i en anden skål, og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen så du beholder så meget luftighed som muligt i moussen.
  • Fordel chokolademoussen i portionsglas, og stil på køl i cirka 2 timer eller 1 time i fryseren.

Karamelpopcorn

  • Smelt sukkeret i en tykbundet gryde (popcornene skal kunne være i den). Rør i gryden undervejs med en træske, så sukkeret ikke brænder på.
  • Når alt sukkeret er smeltet og er blevet til en gylden karamel, tilsætter du smørret lidt ad gangen og rører rundt, til det er smeltet.
  • Tag gryden af varmen, tilsæt Baileys Salted Caramel og rør rundt.
  • Tilsæt herefter natron, imens du rører i gryden.
  • Vend popcornene hurtigt ned i karamellen, og hæld dem ud på et stykke bagepapir. Lad popcornene køle af, og hak eller bræk dem fra hinanden.

Servering

  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Lige inden servering pynter du dine glas med chokolademousse med flødeskum og karamelpopcorn.

Noter

Opskriften er udviklet af Frederikke Wæhrens og bragt her i samarbejde med Baileys. Opskriften er dog afprøvet af mig, og omskrevet en smule så den passer i min stil.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 853 kcal | Kulhydrater: 56 g | Protein: 10 g | Fedt: 70 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Om Baileys

Baileys er verdens første flødelikør og får sin silkeagtige smag af fløde, irsk whisky, kakao og vanilje.

Den har vundet flere medaljer end nogen af sine konkurrenter i de prestigefyldte San Francisco World Spirits Awards. Baileys er også verdens bedst sælgende likør med et salg på over 82 millioner flasker verden over hvert år.

Om Baileys Salted Caramel

Baileys teamet har netop lanceret den nye Salted Caramel-smag, som fremadrettet vil være en fast del af Baileys-familien. Og timingen kunne næsten ikke være bedre i forhold til de hyggelige vinteraftener, vi nu går i møde.

Den silkebløde Baileys Original Irish Cream er blevet blandet sammen med smagfuld karamel, som er tilsat en smule salt, der giver en lækker og uimodståelig smag.

Kommentarer

  1. Venterpaavinblog skriver

    december 07, 2020 at 12:58 pm

    Uh, og så med kulsort, kvali kaffe til 💞!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 07, 2020 at 1:07 pm

      Ja, kaffe, chokolade og Baileys - så kan det vist ikke gå helt galt :-)

      Svar
  2. Piskeriset skriver

    december 06, 2020 at 7:10 pm

    Den ser godt nok uartig ud - meget indbydende :D

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 07, 2020 at 1:08 pm

      Meget uartig! :o)

      Svar
3.68 from 43 votes (43 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.