• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Nytår » Chokolademousse med Baileys Salted Caramel

    Chokolademousse med Baileys Salted Caramel

    Chokolademousse med Baileys salted caramel
    Chokolademousse med Baileys Salted Caramel og karamelpopcorn
    Annonce

    Jeg elsker ALT med chokolade. Jeg kan slet ikke få nok af chokolade. Skal jeg vælge en dessert på en restaurant bliver det 99 % af gangene noget med chokolade :-) Chokolademousse er én af de desserter jeg synes er helt vildt lækker! Den er smart at lave når man får gæster, da den kan laves klar dagen før. Her har jeg lavet en super lækker chokolademousse med Baileys,

    Opskriften er udviklet af den søde og dygtige Frederikke i samarbejde med Baileys. Chokolademoussen er lavet med den nye Baileys variant med salted caramel. Den er helt vildt lækker både blot til at drikke, men også til brug i desserter.

    Læs også: Nem chokolademousse | Chokoladetrøfler med Baileys | Fyldte chokolader med Baileys

    Denne chokolademousse med Baileys er perfekt til når du får gæster. Den er pyntet med en letpisket flødeskum og nogle flotte karamelpopcorn, hvor der også er lidt Baileys Salted Caramel i. Alt i alt er det både en virkelig smagfuld og samtidig flot dessert!

    Chokolademousse med Baileys salted caramel
    Gem på Pinterest Udskriv

    Chokolademousse med Baileys Salted Caramel

    3.08 fra 26 stemmer
    Forfatter: Louise Dam
    Lækker luftig og smagfuld chokolademousse med et hint af Baileys Salted Caramel.
    Antal: 6 personer
    Ret: Dessert
    Køkken: Dansk
    Forb. tid 30 min
    På køl 2 t
    Samlet tid 2 t 30 min
    undgå din skærm går ud

    Udstyr (reklamelink)

    • Røreskål (en af dem skal kunne tåle varme, så den kan smelte chokolade over vandbad)
    • Elpisker
    • Lille gryde
    • Glas til servering

    Ingredienser

    Chokolademousse

    • ½ dl Baileys Salted Caramel
    • 250 g mørk chokolade cirka
    • 8 æggeblommer
    • 50 g flormelis
    • 5 dl piskefløde

    Karamelpopcorn

    • 2 spsk. Baileys Salted Caramel
    • 1 dl sukker (85 g)
    • 20 g smør koldt og skåret i tern
    • 1 lille tsk. natron
    • 50 g poppede popcorn

    Derudover

    • 2 dl piskefløde

    Sådan gør du
     

    Chokolademousse

    • Smelt chokoladen i en skål over vandbad, den må ikke blive for varm.
    • Pisk æggeblommer og flormelis til en lys og luftig æggesnaps.
    • Hæld den smeltede chokolade i æggesnapsen i en tynd stråle, imens der piskes ved lav hastighed.
    • Tilsæt din Baileys Salted Caramel.
    • Pisk herefter fløden til en let skum i en anden skål, og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen så du beholder så meget luftighed som muligt i moussen.
    • Fordel chokolademoussen i portionsglas, og stil på køl i cirka 2 timer eller 1 time i fryseren.

    Karamelpopcorn

    • Smelt sukkeret i en tykbundet gryde (popcornene skal kunne være i den). Rør i gryden undervejs med en træske, så sukkeret ikke brænder på.
    • Når alt sukkeret er smeltet og er blevet til en gylden karamel, tilsætter du smørret lidt ad gangen og rører rundt, til det er smeltet.
    • Tag gryden af varmen, tilsæt Baileys Salted Caramel og rør rundt.
    • Tilsæt herefter natron, imens du rører i gryden.
    • Vend popcornene hurtigt ned i karamellen, og hæld dem ud på et stykke bagepapir. Lad popcornene køle af, og hak eller bræk dem fra hinanden.

    Servering

    • Pisk fløden til flødeskum.
    • Lige inden servering pynter du dine glas med chokolademousse med flødeskum og karamelpopcorn.

    Noter

    Opskriften er udviklet af Frederikke Wæhrens og bragt her i samarbejde med Baileys. Opskriften er dog afprøvet af mig, og omskrevet en smule så den passer i min stil.
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Om Baileys

    Baileys er verdens første flødelikør og får sin silkeagtige smag af fløde, irsk whisky, kakao og vanilje.

    Den har vundet flere medaljer end nogen af sine konkurrenter i de prestigefyldte San Francisco World Spirits Awards. Baileys er også verdens bedst sælgende likør med et salg på over 82 millioner flasker verden over hvert år.

    Om Baileys Salted Caramel

    Baileys teamet har netop lanceret den nye Salted Caramel-smag, som fremadrettet vil være en fast del af Baileys-familien. Og timingen kunne næsten ikke være bedre i forhold til de hyggelige vinteraftener, vi nu går i møde.

    Den silkebløde Baileys Original Irish Cream er blevet blandet sammen med smagfuld karamel, som er tilsat en smule salt, der giver en lækker og uimodståelig smag.

    Følg mig på Instagram
    Print Friendly, PDF & Email
    Previous Post: « Copenhagen Food pakkekalender 2020
    Next Post: Croque Monsieur & Croque Madame »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Venterpaavinblog

      december 07, 2020 at 12:58 pm

      Uh, og så med kulsort, kvali kaffe til 💞!

      Svar
      • Louise Dam

        december 07, 2020 at 1:07 pm

        Ja, kaffe, chokolade og Baileys - så kan det vist ikke gå helt galt :-)

        Svar
    2. Piskeriset

      december 06, 2020 at 7:10 pm

      Den ser godt nok uartig ud - meget indbydende :D

      Svar
      • Louise Dam

        december 07, 2020 at 1:08 pm

        Meget uartig! :o)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Nye opskrifter

    Måltidssalat med laks

    Poke Bowl med laks

    Gordon Lemon Gin Pasta

    Pasta alla Gin med grillet citron

    Hvidloegssmoer med persille

    Hvidløgssmør med persille

    Opskrift på blaabaermuffins med marcipan hvid chokolade og floedeostecreme.jpg

    Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbaerskum

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum

    Opbevaring af mel gryn og kerner opbevaringsboetter sistema bake it melmøl

    Opbevaring af mel, gryn og kerner

    Jeg hedder Louise, jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Læs mere…

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat. Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her