• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Chokolademousse

    Udgivet: mar 5, 2016 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Få min opskrift på en nem, lækker og luftig chokolademousse lavet uden husblas.

    Nem chokolademousse uden husblas

    Efter en god middag hører der sig en lækker dessert. Og tit må desserten gerne kunne forberedes i god tid, så man ikke får så travlt når gæsterne kommer. Denne chokolademousse er meget lækker og luftig og så har den en helt fantastisk dyb chokoladesmag uden at blive for stærk.

    Chokolademoussen kan laves i god tid inden den skal serveres, og også nemt dagen før. Når den skal serveres skal du så blot tage den ud af køleskabet og pynte den lidt.

    Prøv også disse opskrifter:
    Chokolademousse med Baileys Salted Caramel | Chokolademousse med nøddebund | Hvid og mørk chokolademousse

    Chokolademousse er en simpel dessert. Du skal kun bruge 4 ingredienser; chokolade, æg, sukker og piskefløde. Jeg bruger blot hele friske æg, som jeg deler i æggehvide og æggeblomme.

    Hvis man ikke synes om at bruge hele æg når de ikke tilberedes kan man godt bruge pasteuriserede æggeblommer og æggehvider i stedet for.

    Min opskrift på chokolademousse er uden husblas. Her er det kun de piskede æggehvider og den piskede fløde der giver den stive og luftige konsistens på moussen. Så hvis du ikke er glad for at arbejde med husblas, så er det her den helt rigtige opskrift på chokolademousse.

    Under opskriften finder du billeder af fremgangsmåden, og du finder også en video, hvor du kan se hvordan jeg laver den. Under opskriften finder du svar på de oftest stillede spørgsmål til opskriften.

    Gå direkte til:
    • 📖 Opskrift
    • 💭 Oftest stillede spørgsmål til opskriften
    • 💭 Hvad kan gå galt i opskriften?
    • 💬 Kommentarer

    📖 Opskrift

    Chokolademousse

    Chokoladmousse

    4.08 fra 180 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    6 personer
    Forb. tid 30 min
    Hviletid 2 t
    Samlet tid 30 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 200 g mørk chokolade jeg brugte 57 %
    • 4 æggeblommer
    • 3 æggehvider
    • 45 g sukker
    • 3 dl piskefløde
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Tag gerne æggene ud af køleskabet i god tid så de kan nå at temperere lidt inden du går i gang.
    • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen. Lad det stå og køle lidt af imens du laver resten klar.
    • Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt med en elpisker eller i røremaskine med piskeris.
    • I en anden skål pisker du æggehviderne stive med elpisker eller røremaskine med piskeris.
    • I en tredje skål pisker du piskefløden til en let flødeskum – den skal være fast men ikke for kompakt. Pas på ikke at overpiske den. Hellere for lidt end for meget pisket :-)
    • Hæld den smeltede chokolade stille og roligt i skålen med de piskede æggeblommer og sukker imens du rører rundt i massen.
    • Bland så de stivpiskede æggehvider i blandingen. Du behøves ikke at være alt for forsigtig når du blander dem i, men prøv også at holde lidt på luften i dem.
    • Vend så til sidst flødeskummet forsigtigt i blandingen.
    • Fordel nu chokolademoussen i 6-7 portionsglas.
    • Sæt chokolademoussen i køleskabet i minimum 2 timer. Gerne længere.
    • Pynt eventuelt med flødeskum, bær eller andet på toppen.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    https://www.louisesmadblog.dk/wp-content/uploads/2016/03/Chokolademousse.mp4

    Noter

    Chokolademoussen kan med fordel laves dagen før den skal serveres.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person
    | Kalorier: 447 kcal | Kulhydrater: 25 g | Protein: 7 g | Fedt: 36 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Oftest stillede spørgsmål til opskriften

    Kan man fryse chokolademousse?

    Ja, du kan sagtens fryse denne chokolademousse. På den måde kan du lave en dessert klar i rigtig god tid, hvis du nu skal have mange gæster. Sørg for at tage den ud af fryseren i god tid inden servering så den kan nå at tø op.

    Holdbarheden i fryseren er cirka 2 måneder. Den kan sagtens spises derefter, men du risikerer at smagen er forringet.

    Kan jeg lave den dagen før den skal spises?

    Ja, chokolademousse har godt af at sætte sig i køleskabet i mindst nogle timer. Så du kan med fordel lave desserten dagen før den skal serveres. Så er den super nem lige at tage ud af køleskabet og servere for dine gæster.

    Hvor høj en chokoladeprocent skal jeg gå efter?

    Til denne opskrift på chokolademousse plejer jeg at bruge en chokolade på omkring 55-60 %. Det synes jeg passer godt til den. Så smager den godt at chokolade, men uden at blive alt for stærk i smagen.

    Skal jeg bruge friske hele æg eller pasteuriserede æg?

    Jeg bruger ofte bare friske hele æg til chokolademousse. Danske æg bliver tjekket meget grundigt, og der skulle være en meget lille sandsynlighed for salmonella, hvis du køber æg i en dansk butik.

    Hvis du er mere sikker ved at bruge pasteuriserede æg, så køber du blot æggehvider og æggeblommer, der er opdelt og pasteuriserede. Resultatet bliver det samme.

    Hvordan laver jeg en luftig chokolademousse?

    Denne chokolademousse bliver dejlig luftig. Det gør den fordi der både kommer piskede æggehvider og flødeskum i. Begge dele indeholder luft efter de er blevet pisket.

    Når man vender flødeskummet forsigtigt i moussen sikrer man at luften ikke bliver slået ud af flødeskummet, men i stedet bliver i moussen.

    Kan man bruge rørsukker i stedet for almindeligt sukker?

    Ja, det kan du sagtens udskifte.

    💭 Hvad kan gå galt i opskriften?

    Hvordan undgår jeg min chokolademousse skiller?

    En chokolademousse er nem at lave, men den kan altså også godt drille lidt nogle gange. F.eks. kan en chokolademousse godt skille. Det gør den typisk hvis ingredienserne ikke har nogenlunde samme temperatur. Derfor er det en god idé at tage æggene ud af køleskabet i god tid før du skal bruge dem.

    Du skal også lade den smeltede chokolade stå og afkøle lidt inden du blander det med æggeblommerne. Hæld den så forsigtigt

    Og sidst men ikke mindst så skal du også passe på ikke at overpiske din flødeskum.

    Hvorfor bliver æggehviderne ikke stive når jeg pisker?

    For at piske æggehvider stive er det vigtigt den skål og det piskeris du bruger er HELT rent! Hvis der sidder en smule fedtstof eller lignede i skålen så kan du ikke piske din æggehvider stive. Det samme gælder hvis du har fået en lille smule æggeblomme med over i dine æggehvider. Så kan de ikke piskes stive.

    Derudover synes jeg det er nemmere at piske æggehvider stive i en skål lavet af stål end af plastik.

    • Ingredienser til chokolademousse
    • Æggeblomme og æggevide deles
    • Æg
    • Æggehvide der er pisket
    • smeltet chokolade
    • Æggeblommer og sukker der er pisket
    • Chokolademousse uden husblas
    • Flødeskum
    • Chokolademousse uden husblas
    • Chokolademousse uden husblas
    • Luftig chokolademousse uden husblas
    • Nem og luftig Chokolademousse
    Chokolademousse uden husblas
    Nem Chokolademousse uden husblas
    Følg mig på Instagram
    « Kylling i cremet peanut butter sauce
    Panini med æg og bacon til morgenmad »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Skumfidus

      marts 20, 2022 at 8:12 pm

      Hej.
      Jeg har en skoleprojekt, hvor jeg skal lave en "chokolademousse kage"
      Jeg ville spørge om man kan bruge denne mousse til kager?
      (En lag kage, en lag mousse, og en lag kage igen)
      Håber at få svar hurgtigst muligt😊
      Mvh
      PS: Jeg skal dække den med fondant, ville bare sige det for at vide om det påvirker🙂

      Svar
      • Louise Dam

        marts 24, 2022 at 12:12 pm

        Hvis du skal bruge en chokolademousse til en kage vil jeg anbefale dig at finde en opskrift på en mousse med husblas i. Det tror jeg fungerer bedre.

        Hilsen Louise

        Svar
    2. Pernille

      februar 15, 2022 at 3:30 pm

      Det her er den bedste opskrift jeg på chokolademousse jeg har prøvet og det er den vi her hos os, vender tilbage til, hver gang der skal en ekstra god dessert på bordet. Enkel opskrift, som også er nem at følge med dine billeder. Lige som du anbefaler, tager jeg altid æggene ud af køleskabet i god tid, så de kan "få varmen", men det gælder også piskefløden. Selvfølgelig skal den ikke blive sur, men bare lige lidt varmere end køleskabstemperatur, så chokoladen ikke stivner.
      De bedste hilsner fra Pernille

      Svar
      • Louise Dam

        februar 21, 2022 at 11:37 am

        Hej Pernille
        Mange tak for din dejlige kommentar. Det er så skønt at du er glad for opskriften :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    3. Maria

      december 31, 2021 at 10:33 am

      Hej ☺️
      Hvornår kan man pynte med fløde?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 02, 2022 at 12:38 pm

        Det ville jeg vente med at gøre til lige inden servering.

        Svar
    4. Heidi Trasborg Aureld

      december 29, 2021 at 10:59 am

      Hej
      Jeg har prøvet at lave denne dejlige chokolademousse een gang, og dén blev ret vellykket, og både min far, datter og min mand var godt tilfreds, og synes den var god. Jeg serverede så flødeskum og chokoladestykker til ved siden af.

      Hvad er det i denne opskrift, der bliver drysset på til sidst?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 02, 2022 at 2:59 pm

        Dejligt du er glad for opskriften. Den er også en sikker vinder her. Jeg har pyntet med hakkede pistacienødder på billederne og i videoen :-)

        Svar
    5. Lis Y

      december 23, 2021 at 2:17 pm

      5 stars
      Tak for en nem opskrift med udførlig guide og video 👍 Resultatet bagte begejstring hjemme hos os 😊

      Svar
      • Louise Dam

        december 25, 2021 at 11:49 am

        Hvor er det bare dejligt at høre 🥰

        Svar
    6. Yvonne

      december 31, 2020 at 4:28 pm

      Hej Louise
      Super lækker og cremet mouss har brugt 70%
      Sjokolade , dejligt man vender flødeskum i det gør den cremet uden at være for sød og kvalm
      Kan varmt anbefales, smager godt med en klat flødeskum på toppen.
      Godt nytår .

      Svar
      • Louise Dam

        januar 04, 2021 at 10:46 am

        Hej Yvonne
        Hvor dejligt du kunne bruge opskriften! Også rigtig godt nytår til dig :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    7. Johanna Enok

      december 26, 2020 at 9:43 pm

      Jeg har brugt opskriften siden 2016, og min søn får den med til vennemiddagen til Nytår, hvert år.

      Den er let, og perfekt 💕

      Svar
      • Louise Dam

        februar 11, 2021 at 12:04 am

        Hvor er det bare skønt at høre Johanna :-)

        Svar
    8. Nicky jensen

      december 21, 2020 at 11:12 pm

      Kære Louise.

      Opskriften på denne mousse er meget utroligt sød og fed... man skal virkeligt have en sød tand for at spise den... jeg vil opfordre andre til at halvere opskriften... ellers så får man alt for hurtigt nok pga. Sødmen j fedmen. God jul 2020 & happy newyear! 😎

      Svar
      • Louise Dam

        december 23, 2020 at 11:58 pm

        Hvis man ønsker en mindre sød mousse kan man evt. bruge en chokolade med en højere kakaoprocent. Og man kan selvfølgelig også tilsætte mindre sukker :-)
        Rigtig god jul! :-)

        Svar
    9. Kristian

      december 12, 2020 at 2:15 pm

      Jeg har nu brugt din opskrift et par gange og jeg er HELT pjattet med den!
      Tusind tak :-)

      Svar
      • Louise Dam

        december 21, 2020 at 3:05 pm

        Ej, hvor er det bare skønt at høre!

        Svar
    10. Marianne

      oktober 15, 2020 at 11:36 am

      Kan jeg godt lave den dagen før?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2020 at 1:49 pm

        Ja, det kan du sagtens :-)

        Svar
        • Susse

          september 09, 2021 at 7:13 pm

          Hej, kan den fryses?

          Svar
          • Louise Dam

            oktober 06, 2021 at 7:52 pm

            Ja, det kan den godt.

            Svar
        • Thomas Olesen

          december 29, 2021 at 10:34 am

          Hejsa

          Kan man eks bruge toblerone til den her opskrift?🤩

          Svar
          • Louise Dam

            januar 18, 2022 at 5:22 pm

            Det har jeg ikke prøvet, men det vil jeg tro du godt kan.

            Svar
    11. Rosa

      september 17, 2020 at 10:27 am

      Jeg har lige lavet denne mousse (den er i køleskabet nu)!

      Min mor og jeg valgte at udfordre os selv ved at lave den i 3 forskellige smage: mørk, mellem og hvid chokolade! Vi valgte så at bruge en halv gang mere af opskriften, så i alt 6 æg (2 æg til hver portion chokolademousse) Glæder mig til at smage den i aften!! Psst. hvis du/I gør det samme, vil jeg råde jer til at vente med den hvide chokolade, til at mælkechokoladen har sat sig!
      Ved ikke om det er forvirrende... Men god opskrift!

      Svar
      • Louise Dam

        september 17, 2020 at 1:10 pm

        Uhm, det lyder godt nok lækkert! Håber den smager helt fantastisk! Brugte I blot samme mål til mælkechokolademoussen og den hvide chokolademousse?

        Svar
    « Ældre kommentarer

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her