Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Chokolademousse

Udgivet: 5. mar 2016 · Opdateret: 27. aug 2024

Nem chokolademousse uden husblas

Chokolademousse er efter min mening en fantastisk dessert til at afslutte en god middag. Hvis man selv står med alt maden og får gæster er det især en fordel at en chokolademousse kan forberedes i god tid, så man ikke får travlt når gæsterne kommer. Denne chokolademousse er lavet helt uden husblas og så er den meget lækker og luftig. Den har en helt fantastisk dyb chokoladesmag uden at blive for stærk.

piskeris Grullo

Chokolademousse

4.10 fra 251 stemmer
Justér antalJustér antal: 6 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 30 minutter min
Hviletid 2 timer t
Samlet tid 30 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Lille gryde
  • (reklamelink)Elpisker
  • (reklamelink)Glas
  • (reklamelink)Skåle
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 200 g (reklamelink)mørk chokolade, cirka 55-60 %
  • 4 æggeblommer
  • 3 æggehvider
  • 45 g sukker, eller rørsukker
  • 3 dl piskefløde

Sådan gør du
 

  • Tag gerne æggene ud af køleskabet i god tid så de kan nå at temperere lidt inden du går i gang.
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen. Lad det stå og køle lidt af imens du laver resten klar.
  • Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt med en elpisker eller i røremaskine med piskeris.
  • I en anden skål pisker du æggehviderne stive med elpisker eller røremaskine med piskeris.
  • I en tredje skål pisker du piskefløden til en let flødeskum – den skal være fast men ikke for kompakt. Pas på ikke at overpiske den. Hellere for lidt end for meget pisket :-)
  • Hæld den smeltede chokolade stille og roligt i skålen med de piskede æggeblommer og sukker imens du rører rundt i massen.
  • Bland så de stivpiskede æggehvider i blandingen. Du behøves ikke at være alt for forsigtig når du blander dem i, men prøv også at holde lidt på luften i dem.
  • Vend så til sidst flødeskummet forsigtigt i blandingen.
  • Fordel nu chokolademoussen i 6-7 portionsglas.
  • Sæt chokolademoussen i køleskabet i minimum 2 timer. Gerne længere.
  • Pynt eventuelt med flødeskum, bær eller andet på toppen.

Video

Noter

Chokolademoussen kan med fordel laves dagen før den skal serveres.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 447 kcal | Kulhydrater: 25 g | Protein: 7 g | Fedt: 36 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften

Chokolademoussen kan laves i god tid inden den skal serveres, og også nemt dagen før. Faktisk skal den helst laves mindst et par timer før servering. Når den skal serveres skal du så blot tage den ud af køleskabet og pynte den lidt.

I min opskrift på chokolademousse bruger jeg friske hele æg, som jeg deler i æggehvide og æggeblomme. Hvis du ikke synes om at bruge hele æg når de ikke tilberedes kan du bruge pasteuriserede æggeblommer og æggehvider i stedet for.

Opskrift på chokolademousse

Chokolademousse er en nem dessert. Du skal kun bruge 4 ingredienser; chokolade, æg, sukker og piskefløde.

Min opskrift på den bedste chokolademousse er uden husblas, men med god chokolade og fløde. Her er det kun de piskede æggehvider og den piskede fløde der giver en luftig chokolademousse. Når man vender flødeskummet forsigtigt i moussen sikrer man at luften ikke bliver slået ud af flødeskummet, men i stedet bliver i moussen.

Det er virkelig en af mine yndlings dessertopskrifter, og jeg har serveret den mange gange til gæster.

Pynt til chokolademousse

En chokolademousse kan være en virkelig festlig dessert alt efter hvordan den bliver pyntet. Her kommer et par tips til forskellige ting du kan pynte din dessert med.

  • Flødeskum
  • Hakkede pistacienødder
  • Karamelliserede nødder
  • Friske bær
  • Små marengsdutter, der bliver brændt med en lille (reklamelink)gasbrænder.
  • Karamelpopcorn
  • Karamelkugler
  • Spiselige blomster
  • Mynte
  • Skovsyre
  • Chokoladesnirkler
  • Hakket eller høvlet chokolade

Oftest stillede spørgsmål til opskriften

Kan man fryse chokolademousse?

Ja, du kan sagtens fryse denne chokolademousse. På den måde kan du lave en dessert klar i rigtig god tid, hvis du nu skal have mange gæster. Sørg for at tage den ud af fryseren i god tid inden servering så den kan nå at tø op.

Holdbarheden i fryseren er cirka 2 måneder. Den kan sagtens spises derefter, men du risikerer at smagen er forringet.

Hvor høj en chokoladeprocent skal jeg gå efter?

Til denne opskrift på chokolademousse plejer jeg at bruge en chokolade på omkring 55-60 %. Det synes jeg passer godt til den. Så smager den godt at chokolade, men uden at blive alt for stærk i smagen.

Skal jeg bruge friske hele æg eller pasteuriserede æg?

Jeg bruger ofte bare friske hele æg til chokolademousse. Danske æg bliver tjekket meget grundigt, og der skulle være en meget lille sandsynlighed for salmonella, hvis du køber æg i en dansk butik.

Hvis du er mere sikker ved at bruge pasteuriserede æg, så køber du blot æggehvider og æggeblommer, der er opdelt og pasteuriserede. Resultatet bliver det samme.

Hvordan undgår jeg min chokolademousse skiller?

En chokolademousse er nem at lave, men den kan altså også godt drille lidt nogle gange. F.eks. kan en chokolademousse godt skille. Det gør den typisk hvis ingredienserne ikke har nogenlunde samme temperatur. Derfor er det en god idé at tage æggene ud af køleskabet i god tid før du skal bruge dem.

Du skal også lade den smeltede chokolade stå og afkøle lidt inden du blander det med æggeblommerne. Hæld den så forsigtigt

Og sidst men ikke mindst så skal du også passe på ikke at overpiske din flødeskum.

Hvorfor bliver æggehviderne ikke stive når jeg pisker?

For at piske æggehvider stive er det vigtigt den skål og det piskeris du bruger er HELT rent! Hvis der sidder en smule fedtstof eller lignede i skålen så kan du ikke piske din æggehvider stive. Det samme gælder hvis du har fået en lille smule æggeblomme med over i dine æggehvider. Så kan de ikke piskes stive.

Derudover synes jeg det er nemmere at piske æggehvider stive i en skål lavet af stål end af plastik.

Ingredienser til chokolademousse
Æggeblomme og æggevide deles
Æg
Æggehvide der er pisket
smeltet chokolade
Æggeblommer og sukker der er pisket
Chokolademousse uden husblas
Flødeskum
Chokolademousse uden husblas
Chokolademousse uden husblas
Luftig chokolademousse uden husblas
Nem og luftig Chokolademousse
Chokolademousse uden husblas
Nem Chokolademousse uden husblas

Kommentarer

  1. Ruth skriver

    august 19, 2022 at 10:01 pm

    5 stars
    Denne chokolademousse er enkel og bliver altid vellykket

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 23, 2022 at 2:58 pm

      Åh, hvor er det dejligt at høre Ruth :-)

      Svar
  2. Skumfidus skriver

    marts 20, 2022 at 8:12 pm

    Hej.
    Jeg har en skoleprojekt, hvor jeg skal lave en "chokolademousse kage"
    Jeg ville spørge om man kan bruge denne mousse til kager?
    (En lag kage, en lag mousse, og en lag kage igen)
    Håber at få svar hurgtigst muligt😊
    Mvh
    PS: Jeg skal dække den med fondant, ville bare sige det for at vide om det påvirker🙂

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 24, 2022 at 12:12 pm

      Hvis du skal bruge en chokolademousse til en kage vil jeg anbefale dig at finde en opskrift på en mousse med husblas i. Det tror jeg fungerer bedre.

      Hilsen Louise

      Svar
  3. Pernille skriver

    februar 15, 2022 at 3:30 pm

    Det her er den bedste opskrift jeg på chokolademousse jeg har prøvet og det er den vi her hos os, vender tilbage til, hver gang der skal en ekstra god dessert på bordet. Enkel opskrift, som også er nem at følge med dine billeder. Lige som du anbefaler, tager jeg altid æggene ud af køleskabet i god tid, så de kan "få varmen", men det gælder også piskefløden. Selvfølgelig skal den ikke blive sur, men bare lige lidt varmere end køleskabstemperatur, så chokoladen ikke stivner.
    De bedste hilsner fra Pernille

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 21, 2022 at 11:37 am

      Hej Pernille
      Mange tak for din dejlige kommentar. Det er så skønt at du er glad for opskriften :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  4. Maria skriver

    december 31, 2021 at 10:33 am

    Hej ☺️
    Hvornår kan man pynte med fløde?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 02, 2022 at 12:38 pm

      Det ville jeg vente med at gøre til lige inden servering.

      Svar
  5. Heidi Trasborg Aureld skriver

    december 29, 2021 at 10:59 am

    Hej
    Jeg har prøvet at lave denne dejlige chokolademousse een gang, og dén blev ret vellykket, og både min far, datter og min mand var godt tilfreds, og synes den var god. Jeg serverede så flødeskum og chokoladestykker til ved siden af.

    Hvad er det i denne opskrift, der bliver drysset på til sidst?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 02, 2022 at 2:59 pm

      Dejligt du er glad for opskriften. Den er også en sikker vinder her. Jeg har pyntet med hakkede pistacienødder på billederne og i videoen :-)

      Svar
  6. Lis Y skriver

    december 23, 2021 at 2:17 pm

    5 stars
    Tak for en nem opskrift med udførlig guide og video 👍 Resultatet bagte begejstring hjemme hos os 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 25, 2021 at 11:49 am

      Hvor er det bare dejligt at høre 🥰

      Svar
  7. Yvonne skriver

    december 31, 2020 at 4:28 pm

    Hej Louise
    Super lækker og cremet mouss har brugt 70%
    Sjokolade , dejligt man vender flødeskum i det gør den cremet uden at være for sød og kvalm
    Kan varmt anbefales, smager godt med en klat flødeskum på toppen.
    Godt nytår .

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 04, 2021 at 10:46 am

      Hej Yvonne
      Hvor dejligt du kunne bruge opskriften! Også rigtig godt nytår til dig :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  8. Johanna Enok skriver

    december 26, 2020 at 9:43 pm

    Jeg har brugt opskriften siden 2016, og min søn får den med til vennemiddagen til Nytår, hvert år.

    Den er let, og perfekt 💕

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 11, 2021 at 12:04 am

      Hvor er det bare skønt at høre Johanna :-)

      Svar
  9. Nicky jensen skriver

    december 21, 2020 at 11:12 pm

    Kære Louise.

    Opskriften på denne mousse er meget utroligt sød og fed... man skal virkeligt have en sød tand for at spise den... jeg vil opfordre andre til at halvere opskriften... ellers så får man alt for hurtigt nok pga. Sødmen j fedmen. God jul 2020 & happy newyear! 😎

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 23, 2020 at 11:58 pm

      Hvis man ønsker en mindre sød mousse kan man evt. bruge en chokolade med en højere kakaoprocent. Og man kan selvfølgelig også tilsætte mindre sukker :-)
      Rigtig god jul! :-)

      Svar
  10. Kristian skriver

    december 12, 2020 at 2:15 pm

    Jeg har nu brugt din opskrift et par gange og jeg er HELT pjattet med den!
    Tusind tak :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 21, 2020 at 3:05 pm

      Ej, hvor er det bare skønt at høre!

      Svar
  11. Marianne skriver

    oktober 15, 2020 at 11:36 am

    Kan jeg godt lave den dagen før?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2020 at 1:49 pm

      Ja, det kan du sagtens :-)

      Svar
      • Susse skriver

        september 09, 2021 at 7:13 pm

        Hej, kan den fryses?

        Svar
        • Louise Dam skriver

          oktober 06, 2021 at 7:52 pm

          Ja, det kan den godt.

          Svar
      • Thomas Olesen skriver

        december 29, 2021 at 10:34 am

        Hejsa

        Kan man eks bruge toblerone til den her opskrift?🤩

        Svar
        • Louise Dam skriver

          januar 18, 2022 at 5:22 pm

          Det har jeg ikke prøvet, men det vil jeg tro du godt kan.

          Svar
  12. Rosa skriver

    september 17, 2020 at 10:27 am

    Jeg har lige lavet denne mousse (den er i køleskabet nu)!

    Min mor og jeg valgte at udfordre os selv ved at lave den i 3 forskellige smage: mørk, mellem og hvid chokolade! Vi valgte så at bruge en halv gang mere af opskriften, så i alt 6 æg (2 æg til hver portion chokolademousse) Glæder mig til at smage den i aften!! Psst. hvis du/I gør det samme, vil jeg råde jer til at vente med den hvide chokolade, til at mælkechokoladen har sat sig!
    Ved ikke om det er forvirrende... Men god opskrift!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 17, 2020 at 1:10 pm

      Uhm, det lyder godt nok lækkert! Håber den smager helt fantastisk! Brugte I blot samme mål til mælkechokolademoussen og den hvide chokolademousse?

      Svar
  13. Melanie Madsen skriver

    april 08, 2020 at 6:11 pm

    Hej, er udregningen af kalorier for hele portionen eller pr. 100 g?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2020 at 11:12 am

      Det er pr. person. Jeg har skrevet det ind i opskriften nu.

      Svar
  14. Jakob skriver

    december 31, 2019 at 3:31 pm

    Jeg elsker denne opskrift og er særligt egnet med hvid chokolademousse oven i til nytår. Hilsen Jakob 10 år

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 05, 2020 at 10:22 am

      Det lyder også lækkert - dejligt du kunne bruge opskriften :o)

      Svar
  15. Cinia skriver

    december 30, 2019 at 10:19 pm

    Tilføjelse:
    Jeg kan se at min chocolade er på 85%! Er det mon derfor den er blevet så kompakt?
    Tak for svar:)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 31, 2020 at 11:31 am

      Hej Cinia
      Det kunne det muligvis godt - jeg har ikke prøvet at lave den med så høj en kakaoprocent. Derfor er jeg ikke helt sikker på hvad det gør ved konsistensen. Men den skal blive luftig - det er både de piskede æggehvider og flødeskum der skal sørge for dette.
      Hilsen Louise

      Svar
      • Linda skriver

        februar 18, 2020 at 6:51 pm

        Jeg tænker at bruge 70% chokolade.
        Er det ok at bruge alm. økologiske æg? Altså ikke pasteuriserede blommer og hvider?

        Svar
        • Louise Dam skriver

          maj 09, 2020 at 1:32 pm

          Ja, vi har ikke længere salmonella i danske æg. Så det kan du sagtens. Det gør jeg selv :-)

          Svar
  16. Cinia skriver

    december 30, 2019 at 9:56 pm

    Efter den har stået på køl, bliver den meget kompakt, og slet ikke luftig, som jeg tænker den bør være. Hvad kan være gået galt? Ku være lækkert hvis videoen indeholder sån en “jeg spiser af moussen med en ske, efter de 2 timer så man lan se konsistensen i glas og på ske”

    Kan man bruge mere æggehvide eller tilsætte sukker, eller piske dem ENDNU mere, for at få den rigtig luftig? Kan ik greje hvad der er sket når jeg har fulgt opskriften.

    Svar
  17. Anita skriver

    december 29, 2019 at 12:14 pm

    Jeg er vild med denne opskrift og det er min familie heldigvis også!

    Derfor vil jeg lave den til nytår og mit spørgsmål er så;

    Kan jeg lade det stå i en stor skål og hvile, for efterfølgende at fylde det i frosne udhulede appelsinskaller? Eller ødelægges konsistensen mon?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 30, 2019 at 11:04 pm

      Det tror jeg ikke rigtig fungerer. Måske du kan støbe det direkte i skallerne?

      Svar
  18. Majken skriver

    december 23, 2019 at 7:12 pm

    Uhhh, den smager godt....min nevø vil hellere have chokolademousse end risalamande...jan bliver vild med denne.
    Jeg har tidligere bare lavet moussen med æggeblomme, men den er mere luftig med æggevider også...min nye favorit 🤤

    Svar
  19. Charlotte skriver

    november 02, 2019 at 6:01 pm

    Hej
    Kan opskriften lavet med mælkechokolade i stedet?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 04, 2019 at 12:05 am

      Ja, det burde du sagtens kunne.

      Svar
  20. Flemming Andersen skriver

    oktober 14, 2019 at 7:06 pm

    Super god og nem opskrift tak for den . 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 2:55 pm

      Dejligt den kunne bruges :o)

      Svar
      • Vibeke skriver

        december 17, 2020 at 2:45 pm

        Hvor længe kan chokolademoussen holde sig i køleskabet?
        Skal prøve opskriften for første gang og kan allerede se at der bliver for meget til 3 personer, og halvere opskriften bliver svært med 3 æggehvider...

        Svar
        • Louise Dam skriver

          december 21, 2020 at 3:08 pm

          Den kan sagtens holde sig nogle dage i køleskabet. Ellers burde du også sagtens kunne fryse den ned :-)

          Svar
  21. Kathrine skriver

    august 29, 2019 at 4:13 pm

    Tror du man kan ligge moussen i lag med flødeskum dagen før den skal serveres?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 3:19 pm

      Beklager det sene svar. Jeg er på barsel pt. så min tid bliver stjålet af en baby :o) Det har jeg ikke selv prøvet, men umiddelbart tror jeg godt man kan gøre det.

      Svar
  22. Kristian skriver

    juli 25, 2019 at 2:54 pm

    Spændende opskrift. Kan man lave det sådan at det køler af i en sprøjtepose og sprøjte "dutter" der holder formen (ca 0,5-1 dl) Skal stå frit på en flad tallerken.

    Eller er det ikke Mousse jeg skal søge efter når det er det jeg gerne vil?

    MVH
    Kristian

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 24, 2019 at 3:36 pm

      Det tror jeg godt man kan. Men vil lige sige det ikke er noget jeg har prøvet.

      Svar
  23. Julie skriver

    december 30, 2018 at 4:26 pm

    Super lækker mousse, kan klart anbefales med noget hindbær sirup og noget knas til <3

    Svar
  24. Michael skriver

    december 26, 2018 at 6:03 am

    Super god opskrift og nem at lave.
    Jeg tror jeg hældte den smeltede chokolade i for hurtig, kom det hele i på en gang og så blev chokoladen helt hård igen. Den var lige ved at blive grynet men det gik da jeg kom æggehviderne i. Tror måske man skal hælde chokoladen i lidt efter lidt mens man rører rundt for at undgå det.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 30, 2018 at 2:18 pm

      Hej Michael, det har jeg ikke haft problemer med - men det har du nok ret i kan være en måde at undgå det på.

      Svar
  25. Merry Emmersbæk skriver

    november 26, 2018 at 9:57 am

    Kan den fryses

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 26, 2018 at 11:36 am

      Det har jeg ikke prøvet. Men umiddelbart tror jeg det ikke.

      Svar
      • Cecilie skriver

        marts 11, 2020 at 12:47 pm

        Det kan den - har lige prøvet med stor succes 🤩

        Svar
        • Louise Dam skriver

          maj 06, 2020 at 11:08 am

          Perfekt! Mange tak for tilbagemeldingen.

          Svar
  26. Thomas Ditlev Sørensen skriver

    november 11, 2018 at 12:56 pm

    Så nemt og så lækkert og lidt (meget) syndig! :-)
    Mange tak - genial dessert der kan laves i god tid i forvejen. Lavede den om formiddagen i går, og den havde sat sig rigtig godt og luftigt til brug i aftes.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 02, 2018 at 10:56 am

      Hvor er det bare skønt at høre. Det er også en af de desserter jeg selv laver igen og igen når der kommer gæster. Det er bare så nemt lige at tage dem ud fra køl og servere.

      Svar
  27. Camilla O skriver

    oktober 21, 2018 at 8:21 am

    Vildt god opskrift - og simpel :-D Virker hver gang. Og fedt du lægger billeder op af hvordan tingene ser ud - fx æggeblommerne efter de er pisket med sukker. På den måde ved man bedre hvordan det hele skal se ud . Mvh

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 26, 2018 at 11:34 am

      Ihh hvor er det bare dejligt at høre :-)

      Svar
  28. Claus Jørgensen skriver

    august 30, 2018 at 12:57 pm

    Hej Louise,

    Med eller uden æggehvider - hvad er/bliver forskellen?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 02, 2018 at 4:05 pm

      Hej Claus, æggehviderne tilføjer luft til moussen. Uden dem vil den blive mere kompakt og ikke luftig.

      Svar
  29. Henrik skriver

    august 15, 2018 at 8:08 pm

    Det var en af de lækreste chokolademousse jeg har spist :-). ALLE mine gæster var imponeret.. Næste gang vil jeg prøve at tilsætte appelsinsaft i den... Stykker af chokolade er også dejligt

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 23, 2018 at 8:12 pm

      Hej Henrik, hvor er det bare dejligt at høre! Og tak for dine gode tips, dem må jeg afprøve.

      Svar
  30. Peter Skov Jøergensen skriver

    juli 23, 2018 at 2:08 pm

    Ohøj Louise - kan man fryse denne mouse ned ...?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 28, 2018 at 4:20 pm

      Ja, det kan man sagtens. Bare husk at tø den op i god tid inden servering.

      Svar
  31. Lise Mitchell skriver

    juli 06, 2018 at 6:38 pm

    Opskriften ser fin ud - så jeg ville lige printe den til senere brug - MEN helt ærligt - den "printervenlige version" er 8 sider!!! Det kunne stå på 1 - ØV - synd at fælde regnskov bare for det!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 06, 2018 at 6:45 pm

      Hej Lise, du kan blot klikke på billederne og så forsvinder de og så kan den stå på en side sikkert.

      Svar
  32. Regitze skriver

    juni 14, 2018 at 11:35 am

    Hej! Hvor kan jeg finde disse glas?? På forhånd tak! :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 16, 2018 at 4:17 pm

      De kan købes i IKEA: https://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/10278356/

      Svar
  33. Jytte Olsen skriver

    marts 10, 2018 at 12:16 pm

    Jeg har lige lavet din chokolademousse. Jeg har kun slikket skålen, men hold da op hvor den smager. Glæder mig til at servere den for mine gæster i aften.
    Venlig hilsen Jytte

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 11, 2018 at 11:56 am

      Hej Jytte
      Hvor lyder det bare dejligt :-)

      Svar
  34. Helle skriver

    marts 08, 2018 at 5:25 pm

    Kan man lave chokolade moussen som en stor portion, istedet for at anvende dessert glas? Skal den i givet fald stå i længere tid?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 15, 2018 at 6:47 pm

      Hej Helle
      Det har jeg desværre ikke selv prøvet. Men det vil jeg tro man godt kan - og så skal den i så fald nok stå i længere tid.

      Svar
      • Line skriver

        maj 13, 2018 at 5:08 pm

        Jeg lavede dobbeltportion i en stor skål til en tøseaften i går. Jeg lavede den om formiddagen og serverede den kl. 22. Det var et rent hit hos alle sammen. Og der blev noget tilovers, som vi har spist i dag. Stadig lige lækkert og luftigt.

        Svar
        • Louise Dam skriver

          maj 14, 2018 at 10:06 pm

          Hej Line, hvor lyder det bare dejligt! :-)

          Svar
  35. Øjvind skriver

    februar 12, 2018 at 5:54 pm

    En lækker dessert som gjorde stor lykke :)

    Svar
  36. Rikke skriver

    januar 19, 2018 at 8:16 pm

    Har lavet denne idag :-)
    Har lavet den som laktosefri med 86% chokolade - MUMS siger jeg bare..
    Har også lavet den med mærk chokolade med salt karamel - brugte kun halvdelen cholokade - igen MUMS siger jeg bare ....

    Kan klar anbefales 😁

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 26, 2018 at 6:30 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  37. Camilla skriver

    januar 17, 2018 at 8:59 pm

    hejsa jeg ville hører om man kan bruge pasteuriserede æggeblommer og hvider istedet for at dele ægget op?:-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 26, 2018 at 6:33 pm

      Ja, det kan du sagtens :-)

      Svar
  38. Holly Daar skriver

    december 25, 2017 at 4:42 pm

    Hej
    Jeg vil høre om man sagtens kunne lave chokolade mousen en dag i forvejen? vil den stadig være god eller vil det ødelægge den ? :D

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 27, 2017 at 11:43 am

      Du kan sagtens lave den dagen før den skal bruges :-)

      Svar
  39. Mille skriver

    december 16, 2017 at 10:59 pm

    Lækker smag synes jeg. Men den blev lidt sej i konsistensen, og ikke let og fløjlsblød som jeg havde håbet. Nogen ide om hvad jeg kan have gjort galt?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 23, 2017 at 11:04 pm

      Måske har du fået mast luften ud af æggehviderne, for den burde blive luftig i konsistensen.

      Svar
  40. Dorthe skriver

    april 30, 2017 at 9:59 pm

    Kan den mon laves to dage før?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 16, 2017 at 10:16 pm

      Det kan godt være det bliver lige lidt for lang tid før. Er i tvivl om den bevarer luftigheden.

      Svar
  41. Signe skriver

    april 28, 2017 at 5:14 pm

    Kan den laves dagen før? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 29, 2017 at 6:24 pm

      Ja, det kan den sagtens Signe. :-)

      Svar
  42. Amanda skriver

    april 17, 2017 at 12:45 pm

    åh-åh, ehm... jeg har et problem;
    Jeg har lige prøvet at lave denne mousse, men da jeg puttede chokoladen i ægge-massen, blev det super grynet.. fik blandet tingene ok sammen, men jeg må konstatere, at der er små klumper af chokolade rundt om i moussen...hvad har jeg gjort forkert? T^T

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 17, 2017 at 6:23 pm

      Øv hvor ærgerligt. Det har jeg ikke prøvet. Jeg ved ikke om det kan have en betydning, hvis æggeblommerne er meget kolde når den varme smeltede chokolade kommer i. Håber den stadig kan spises.

      Svar
  43. Paula skriver

    januar 06, 2017 at 12:41 am

    Hej, opskriften lyder rigtig god. Jeg tænker bare, om det kunne laves med hvid chokolade også?
    Mvh Paula :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 27, 2017 at 5:16 pm

      Det kan man nok godt, men jeg har ikke afprøvet det endnu.

      Svar
  44. Helle skriver

    december 22, 2016 at 11:20 pm

    Hvis man vil lave en nem hvid chokolademousse, kan man så bruge denne opskrift og erstatte mørk chokolade med hvid?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 27, 2017 at 5:15 pm

      Hej Helle, det vil jeg umiddelbart godt tro man kan - men er ikke helt sikker da jeg ikke har prøvet.

      Svar
    • Louise skriver

      december 31, 2017 at 12:02 pm

      Det kan man har prøvet, man skal dog som altid passe på med smeltningen af den hvide chokolade😊

      Svar
  45. Lene pederen skriver

    december 10, 2016 at 2:00 pm

    Piskende æggehvider har jeg altid lært,for ikke knuse dem blev de vendt i kager og desserter tilsidst.... ellers god dessert

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 12, 2016 at 3:58 pm

      Sådan er det også for det meste. Men ikke lige i denne dessert :-)

      Svar
  46. Baiba skriver

    september 30, 2016 at 7:48 pm

    Kan man bruge den til en lagkage?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 11, 2016 at 10:27 pm

      Jeg har desværre ikke prøvet.

      Svar
  47. Michelle skriver

    september 26, 2016 at 7:57 pm

    Kan man komme husblas i hvis den skal bruges som et lag i en lagkage? :) og hvis man kan hvornår skal det så tilsættes?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 11, 2016 at 10:27 pm

      Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med - så det er jeg ikke klar over.

      Svar
  48. Amanda Thylkjær skriver

    august 19, 2016 at 1:38 pm

    God og simpel opskrift! Og flotte billeder!
    Jeg brugte mørk marabou, og resultatet blev fantastisk :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 26, 2016 at 4:46 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  49. Mette skriver

    juli 26, 2016 at 8:53 pm

    Hvor lang tid skal den stå i køleskabet før den er klar? ☺

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 18, 2016 at 6:52 pm

      Det tilføjer jeg lige til opskriften - men et par timer :-)

      Svar
  50. Karen Bagger skriver

    juli 23, 2016 at 5:55 pm

    Du har nogle fantastisk præcise opskrifter. De virker bare hver gang. -og det gør absolut ikke noget, at du gerne vedhæfter et par tips. 👍👍

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 14, 2016 at 2:53 pm

      Hej Karen,
      Mange tak skal du have, det er så dejligt når man får ros for det man laver :-)

      Svar
  51. line skriver

    marts 20, 2016 at 11:22 pm

    Kan man bruge mørk chokolade på 70

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 21, 2016 at 11:32 pm

      Hej Line
      Det kan du godt. Så bliver chokolademoussen bare mere stærk i smagen.

      Svar
  52. Marian skriver

    marts 06, 2016 at 8:37 pm

    uhmnnnn…. lækker dessert!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 12, 2016 at 2:32 pm

      Ja, chokolademousse går man bare aldrig fejl af.

      Svar
4.10 from 251 votes (249 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.