Få min opskrift på en nem, lækker og luftig chokolademousse lavet uden husblas.
Efter en god middag hører der sig en lækker dessert. Og tit må desserten gerne kunne forberedes i god tid, så man ikke får så travlt når gæsterne kommer. Denne chokolademousse er meget lækker og luftig og så har den en helt fantastisk dyb chokoladesmag uden at blive for stærk.
Chokolademoussen kan laves i god tid inden den skal serveres, og også nemt dagen før. Når den skal serveres skal du så blot tage den ud af køleskabet og pynte den lidt.
Prøv også disse opskrifter:
Chokolademousse med Baileys Salted Caramel | Chokolademousse med nøddebund | Hvid og mørk chokolademousse
Chokolademousse er en simpel dessert. Du skal kun bruge 4 ingredienser; chokolade, æg, sukker og piskefløde. Jeg bruger blot hele friske æg, som jeg deler i æggehvide og æggeblomme.
Hvis man ikke synes om at bruge hele æg når de ikke tilberedes kan man godt bruge pasteuriserede æggeblommer og æggehvider i stedet for.
Min opskrift på chokolademousse er uden husblas. Her er det kun de piskede æggehvider og den piskede fløde der giver den stive og luftige konsistens på moussen. Så hvis du ikke er glad for at arbejde med husblas, så er det her den helt rigtige opskrift på chokolademousse.
Under opskriften finder du billeder af fremgangsmåden, og du finder også en video, hvor du kan se hvordan jeg laver den. Under opskriften finder du svar på de oftest stillede spørgsmål til opskriften.
Gå direkte til:
📖 Opskrift
Chokoladmousse
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanIngredienser
- 200 g mørk chokolade jeg brugte 57 %
- 4 æggeblommer
- 3 æggehvider
- 45 g sukker
- 3 dl piskefløde
Sådan gør du
- Tag gerne æggene ud af køleskabet i god tid så de kan nå at temperere lidt inden du går i gang.
- Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen. Lad det stå og køle lidt af imens du laver resten klar.
- Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt med en elpisker eller i røremaskine med piskeris.
- I en anden skål pisker du æggehviderne stive med elpisker eller røremaskine med piskeris.
- I en tredje skål pisker du piskefløden til en let flødeskum – den skal være fast men ikke for kompakt. Pas på ikke at overpiske den. Hellere for lidt end for meget pisket :-)
- Hæld den smeltede chokolade stille og roligt i skålen med de piskede æggeblommer og sukker imens du rører rundt i massen.
- Bland så de stivpiskede æggehvider i blandingen. Du behøves ikke at være alt for forsigtig når du blander dem i, men prøv også at holde lidt på luften i dem.
- Vend så til sidst flødeskummet forsigtigt i blandingen.
- Fordel nu chokolademoussen i 6-7 portionsglas.
- Sæt chokolademoussen i køleskabet i minimum 2 timer. Gerne længere.
- Pynt eventuelt med flødeskum, bær eller andet på toppen.
Dine egne noter
Video
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
💭 Oftest stillede spørgsmål til opskriften
Ja, du kan sagtens fryse denne chokolademousse. På den måde kan du lave en dessert klar i rigtig god tid, hvis du nu skal have mange gæster. Sørg for at tage den ud af fryseren i god tid inden servering så den kan nå at tø op.
Holdbarheden i fryseren er cirka 2 måneder. Den kan sagtens spises derefter, men du risikerer at smagen er forringet.
Ja, chokolademousse har godt af at sætte sig i køleskabet i mindst nogle timer. Så du kan med fordel lave desserten dagen før den skal serveres. Så er den super nem lige at tage ud af køleskabet og servere for dine gæster.
Til denne opskrift på chokolademousse plejer jeg at bruge en chokolade på omkring 55-60 %. Det synes jeg passer godt til den. Så smager den godt at chokolade, men uden at blive alt for stærk i smagen.
Jeg bruger ofte bare friske hele æg til chokolademousse. Danske æg bliver tjekket meget grundigt, og der skulle være en meget lille sandsynlighed for salmonella, hvis du køber æg i en dansk butik.
Hvis du er mere sikker ved at bruge pasteuriserede æg, så køber du blot æggehvider og æggeblommer, der er opdelt og pasteuriserede. Resultatet bliver det samme.
Denne chokolademousse bliver dejlig luftig. Det gør den fordi der både kommer piskede æggehvider og flødeskum i. Begge dele indeholder luft efter de er blevet pisket.
Når man vender flødeskummet forsigtigt i moussen sikrer man at luften ikke bliver slået ud af flødeskummet, men i stedet bliver i moussen.
Ja, det kan du sagtens udskifte.
💭 Hvad kan gå galt i opskriften?
En chokolademousse er nem at lave, men den kan altså også godt drille lidt nogle gange. F.eks. kan en chokolademousse godt skille. Det gør den typisk hvis ingredienserne ikke har nogenlunde samme temperatur. Derfor er det en god idé at tage æggene ud af køleskabet i god tid før du skal bruge dem.
Du skal også lade den smeltede chokolade stå og afkøle lidt inden du blander det med æggeblommerne. Hæld den så forsigtigt
Og sidst men ikke mindst så skal du også passe på ikke at overpiske din flødeskum.
For at piske æggehvider stive er det vigtigt den skål og det piskeris du bruger er HELT rent! Hvis der sidder en smule fedtstof eller lignede i skålen så kan du ikke piske din æggehvider stive. Det samme gælder hvis du har fået en lille smule æggeblomme med over i dine æggehvider. Så kan de ikke piskes stive.
Derudover synes jeg det er nemmere at piske æggehvider stive i en skål lavet af stål end af plastik.
Skumfidus
Hej.
Jeg har en skoleprojekt, hvor jeg skal lave en "chokolademousse kage"
Jeg ville spørge om man kan bruge denne mousse til kager?
(En lag kage, en lag mousse, og en lag kage igen)
Håber at få svar hurgtigst muligt😊
Mvh
PS: Jeg skal dække den med fondant, ville bare sige det for at vide om det påvirker🙂
Louise Dam
Hvis du skal bruge en chokolademousse til en kage vil jeg anbefale dig at finde en opskrift på en mousse med husblas i. Det tror jeg fungerer bedre.
Hilsen Louise
Pernille
Det her er den bedste opskrift jeg på chokolademousse jeg har prøvet og det er den vi her hos os, vender tilbage til, hver gang der skal en ekstra god dessert på bordet. Enkel opskrift, som også er nem at følge med dine billeder. Lige som du anbefaler, tager jeg altid æggene ud af køleskabet i god tid, så de kan "få varmen", men det gælder også piskefløden. Selvfølgelig skal den ikke blive sur, men bare lige lidt varmere end køleskabstemperatur, så chokoladen ikke stivner.
De bedste hilsner fra Pernille
Louise Dam
Hej Pernille
Mange tak for din dejlige kommentar. Det er så skønt at du er glad for opskriften :-)
Hilsen Louise
Maria
Hej ☺️
Hvornår kan man pynte med fløde?
Louise Dam
Det ville jeg vente med at gøre til lige inden servering.
Heidi Trasborg Aureld
Hej
Jeg har prøvet at lave denne dejlige chokolademousse een gang, og dén blev ret vellykket, og både min far, datter og min mand var godt tilfreds, og synes den var god. Jeg serverede så flødeskum og chokoladestykker til ved siden af.
Hvad er det i denne opskrift, der bliver drysset på til sidst?
Louise Dam
Dejligt du er glad for opskriften. Den er også en sikker vinder her. Jeg har pyntet med hakkede pistacienødder på billederne og i videoen :-)
Lis Y
Tak for en nem opskrift med udførlig guide og video 👍 Resultatet bagte begejstring hjemme hos os 😊
Louise Dam
Hvor er det bare dejligt at høre 🥰
Yvonne
Hej Louise
Super lækker og cremet mouss har brugt 70%
Sjokolade , dejligt man vender flødeskum i det gør den cremet uden at være for sød og kvalm
Kan varmt anbefales, smager godt med en klat flødeskum på toppen.
Godt nytår .
Louise Dam
Hej Yvonne
Hvor dejligt du kunne bruge opskriften! Også rigtig godt nytår til dig :-)
Hilsen Louise
Johanna Enok
Jeg har brugt opskriften siden 2016, og min søn får den med til vennemiddagen til Nytår, hvert år.
Den er let, og perfekt 💕
Louise Dam
Hvor er det bare skønt at høre Johanna :-)
Nicky jensen
Kære Louise.
Opskriften på denne mousse er meget utroligt sød og fed... man skal virkeligt have en sød tand for at spise den... jeg vil opfordre andre til at halvere opskriften... ellers så får man alt for hurtigt nok pga. Sødmen j fedmen. God jul 2020 & happy newyear! 😎
Louise Dam
Hvis man ønsker en mindre sød mousse kan man evt. bruge en chokolade med en højere kakaoprocent. Og man kan selvfølgelig også tilsætte mindre sukker :-)
Rigtig god jul! :-)
Kristian
Jeg har nu brugt din opskrift et par gange og jeg er HELT pjattet med den!
Tusind tak :-)
Louise Dam
Ej, hvor er det bare skønt at høre!
Marianne
Kan jeg godt lave den dagen før?
Louise Dam
Ja, det kan du sagtens :-)
Susse
Hej, kan den fryses?
Louise Dam
Ja, det kan den godt.
Thomas Olesen
Hejsa
Kan man eks bruge toblerone til den her opskrift?🤩
Louise Dam
Det har jeg ikke prøvet, men det vil jeg tro du godt kan.
Rosa
Jeg har lige lavet denne mousse (den er i køleskabet nu)!
Min mor og jeg valgte at udfordre os selv ved at lave den i 3 forskellige smage: mørk, mellem og hvid chokolade! Vi valgte så at bruge en halv gang mere af opskriften, så i alt 6 æg (2 æg til hver portion chokolademousse) Glæder mig til at smage den i aften!! Psst. hvis du/I gør det samme, vil jeg råde jer til at vente med den hvide chokolade, til at mælkechokoladen har sat sig!
Ved ikke om det er forvirrende... Men god opskrift!
Louise Dam
Uhm, det lyder godt nok lækkert! Håber den smager helt fantastisk! Brugte I blot samme mål til mælkechokolademoussen og den hvide chokolademousse?