• Gå direkte til primær navigation
  • Skip to main content
  • Gå direkte til primær sidebar

Louises Madblog

  • Startside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Videoopskrifter
    • Ingredienser
    • Morgenmad & Brunch
    • Frokost
    • Forretter
    • Hovedretter-Aftensmad
      • Fjerkræ
      • Oksekød
      • Svinekød
      • Fisk
      • Suppe
      • Vegetarisk
      • Pastaretter
      • Simreretter
      • Sunde retter
    • Tilbehør
      • Brød
      • Salat
      • Saucer & dressinger
      • Tærter
    • Desserter, kager og andre søde sager
      • Cookies og Småkager
      • Gærkager, Søde brød, Lagkager og Pandekager
      • Is og andre desserter
      • Skærekager, Brownies og Muffins
      • Søde Tærter
      • Sunde desserter og kager
      • Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt
  • Rejser
    • Marokko
    • Japan
    • Thailand
    • Mauritius
    • Italien
    • USA
    • London
    • Berlin
    • Helsingborg
    • Malmø
    • Dresden
    • Aarhus
  • Kontakt
    • Kontaktformular
    • Om mig
    • Samarbejde og muligheder
    • Louises Madblog i pressen
  • Støt bloggen
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
Forside » Opskrifter » Desserter, kager og andre søde sager » Brændte mandler

Brændte mandler

Print Friendly, PDF & Email
3.3 / 5 ( 7 votes )
Opskrift på hjemmelavede Brændte mandler til jul
Brændte mandler er klassisk juleknas, de kan dog sagtens spises året rundt! Brændte mandler, kræver kun 3 ingredienser, som du nok altid lige har i dit køkken. Samtidig tager det ingen tid at bikse en portion brændte mandler sammen, og hele familien vil elske dig for det.

Brændte mandler er også rigtig fine at bruge som en værtindegave når man skal ud til julefrokoster. Man kan eventuelt lave en lille gave med brændte mandler sammen med lidt ristede chokolademandler, eller måske de lækre marcipankugler med lakrids. Hvis man pakker det hele lidt fint ind i cellofan eller lignende, så er det næsten den fineste værtindegave du kan komme med.


Brændte mandler

200 gram
Forberedelsestid: 20 min

Ingredienser
200 gram mandler
200 gram sukker
3/4 dl vand


Fremgangsmåde
1. Kom mandler, sukker og vand på en pande.
2. Varm panden op ved middel varme. Sukker og vand vil begynde at småkoge og blive til sirup. Forsæt med at koge indtil alt vandet er kogt fra siruppen og det igen bliver til sukker.
3. Nu skulle sukkeret gerne begynde at smelte. Skru lidt ned for varmen når det sker, og rør så godt rundt i mandlerne hele tiden. Sukkeret må ikke smelte for meget, da det så ikke kan sidde fast på mandlerne.
4. Når alle mandlerne har et tyndt lag brunt sukker på sig hældes de over på en plade med bagepapir.
5. Skil mandlerne fra hinanden med en gaffel eller paletkniv. De er ikke til at skille ad når de først er kølet ned.

TIP: Hvis du ikke vil have så meget sukker der sidder på i klumper, men en mere glat mandel. Så skal du give dem en lille smule mere. Men det kan være en svær balancegang. Hvis de får for meget er der ikke rigtig noget at gøre. Så kan sukkeret nemlig ikke sidde fast på mandlerne.



Opskrift på hjemmelavede Brændte mandler til jul
Opskrift på hjemmelavede Brændte mandler til jul
Opskrift på hjemmelavede Brændte mandler til jul
Opskrift på hjemmelavede Brændte mandler til jul
Opskrift på hjemmelavede Brændte mandler til jul
Opskrift på hjemmelavede Brændte mandler til jul

Af Louise Dam

Skrevet af: Louise DamMandler, Nødder, SukkerKategori: Desserter, kager og andre søde sager, Jul, Videoopskrift

Følg mig på Instagram

af Louise Dam Ingredienser: Mandler, Nødder, Sukker Kategorier: Desserter, kager og andre søde sager, Jul, Videoopskrift Opskrift udgivet: 8. december 2013 Opskrift opdateret: 6. december 2019

Previous Post: « Inspiration til julegaveønskerne 2013
Next Post: Grønkålssalat med granatæble & honningmarinerede valnødder »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. SundeMåltidskasser

    7. september 2018 kl. 04:58

    Jeg glæder mig så meget til jul når jeg læser din opskrift her :).

    Bliv endelig ved med de inspirerende opskrifter!

    Tina
    https://xn--sundemltidskasser-erb.dk/

    Svar
  2. NemtMåltid

    22. december 2017 kl. 15:22

    Hej Louise,
    Super fin opskrift her ti julen, og lige til at gå til… Fantastiske billeder i øvrigt.
    Skulle du have lyst til at dele en af dine fantastisk opskrifter med andre, kan du dele den på https://nemtmåltid.dk – Så kvitterer vi med et backlink til din fine madblog.

    Svar
  3. Maria Dyrby

    8. december 2013 kl. 19:31

    Hej Louise!

    Hvor ser det skønt ud, og virkelig nogle flotte billeder! Smager de af nok eller tror du at man kan vende dem i lidt kanel eller lakridspulver? Tror jeg skal igang med sådan en omgang!

    Mvh Maria
    http://www.dyrbysmad.com

    Svar
    • Louise Dam

      9. december 2013 kl. 14:39

      Hej Maria
      Mange tak! Jeg synes de smager af masser! Men jeg er sikker på de ville være vildt gode med kanel eller lakrids også. Har selv en lakridsudgave i tankerne i hvert fald :-)
      God fornøjelse!
      Hilsen Louise

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Nye opskrifter

Senneps-flødesauce - Senneps fløde sauce med rosmarin

Senneps-flødesauce med hvidvin og rosmarin

Baileys Reindeer

Baileys Treatmas Bar i Tivoli

Sprøde boller med masser af lufthuller

Sprøde boller med masser af lufthuller

Copenhagen Foods pakkekalender

Copenhagen Foods pakkekalender 2019

Rødbedesalat med grønkål og granatæble

Rødbedesalat med grønkål og granatæble

Varm chokolade med whisky - Talisker whisky

Varm chokolade med whisky og skumfiduser

Gå aldrig glip af en opskrift

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails med opskrifter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Cookie- og privatlivspolitik

Jeg hedder Louise, jeg er 31 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

Læs mere…

Copyright

Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst.

COPYRIGHT © 2010-2019 - Louises Madblog - Louise Dam - CVR 35614788

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik.
X
Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat! Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
Køb her