• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul

    Brændte mandler

    Udgivet: nov 29, 2021 · Opdateret: nov 29, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Opskrift på hjemmelavede brændte mandler. Skøn klassisk juleknas, der dog sagtens kan spises året rundt! Den lækre snack kræver kun 3 ingredienser og det tager næsten ingen tid at bikse en portion sammen.

    Braendte mandler i glas

    Brændte mandler kender vi mest af alt fra gaden, hvor der på gadehjørnerne i byen står kæmpe store pander med mandler og sukker. Det dufter rundt i hele byen og man kan næsten ikke gå forbi uden at købe en lille pose med. De skønne sukker mandler smager helt fantastisk til jul.

    Man kan dog også sagtens lave en portion hjemmelavet brændte mandler. Faktisk er de slet ikke så svære at lave, som du måske går og tror.

    Prøv også disse opskrifter:
    Nougatmandler | Ristede chokolademandler | Saltmandler

    For at lave brændte mandler skal du kun bruge 3 ingredienser. Mandler, sukker og vand. Det hele kommer du på panden og varmer op. Undervejs skifter sukkeret struktur og udseende flere gange. Det er her man skal være ekstra opmærksom.

    Men alt det kan du både læse i min opskrift på brændte mandler, se på billederne eller i min video.

    ikon piskeris Chestnut

    Brændte mandler

    250 gram
    Holdbarhed: 2 uger
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 20 min
    Samlet tid 20 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 200 gram mandler
    • 200 gram sukker
    • ¾ dl vand

    Sådan gør du
     

    • Kom mandler, sukker og vand på en pande.
    • Varm panden op ved middel varme. Sukker og vand vil begynde at småkoge og blive til sirup. Forsæt med at koge indtil alt vandet er kogt fra siruppen og det igen bliver til sukker.
    • Nu skulle sukkeret gerne begynde at smelte. Skru lidt ned for varmen når det sker, og rør så godt rundt i mandlerne hele tiden. Sukkeret må ikke smelte for meget, da det så ikke kan sidde fast på mandlerne.
    • Når alle mandlerne har et tyndt lag brunt sukker på sig hældes de over på en plade med bagepapir.
    • Skil mandlerne fra hinanden med en gaffel eller paletkniv. De er ikke til at skille ad når de først er kølet ned.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    Noter

    TIP: Hvis du ikke vil have så meget sukker der sidder på i klumper, men en mere glat mandel. Så skal du give dem en lille smule mere. Men det kan være en svær balancegang. Hvis de får for meget er der ikke rigtig noget at gøre. Så kan sukkeret nemlig ikke sidde fast på mandlerne.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 gram | Kalorier: 8 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.2 fra 23 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Skal de være glatte eller ru?

    Det er en smagssag om man bedste kan lide sine brændte mandler er ret glatte i det, eller mere ru og nuprede og sukker agtige.

    Jeg kan bedste lide at får det glatte look, men stadig har lidt klumper af sukker. Det er for mig sådan mandlerne skal se ud når de er færdige.

    Hvis du vil have dine sukker mandler til ikke at være helt så glatte, så kan du blot stoppe lidt før i processen end jeg gør. Altså inden sukkeret begynder at smelte for meget igen.

    Men som sagt er det både en smagssag og en balancegang at ramme det helt rigtige sted hvor man tager dem af varmen.

    Man det er jo det gode ved når man laver en portion hjemmelavet brændte mandler. Så bestemmer man helt selv hvornår man synes de er helt perfekte og færdige.

    💭Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan man tilsætte ekstra smag til mandlerne?

    Ja, her får du blot en basis opskrift på de brændte mandler. Men du kan sagtens tilsætte noget ekstra smag. Det kan f.eks. være:

    - lakridspulver
    - kanel
    - appelsinskal
    - vanilje
    - kakao

    Tilsæt blot den ønskede smag fra start sammen med de andre ingredienser.

    Mine brændte mandler får ikke det glatte look, men er mere grove i det, hvad går galt?

    Du skal have tålmodighed og give dem lidt længere tid. Sukkeret skal smelte lidt mere så det bliver et tyndere og mere glat sukkerlag der kommer på mandlerne.

    Prøv enten at kigge på billederne længere nede på siden, eller tjek videoen i opskriften ud.

    Kan jeg bruge flormelis eller rørsukker?

    Ja, du kan sagtens udskifte almindeligt sukker med enten flormelis eller rørsukker.

    Brug som en spiselig gave

    Brændte mandler er perfekt at give som en lækker spiselig gave når man skal ud til julefrokoster. Man kan f.eks. lave en lille værtindegave med brændte mandler sammen med lidt ristede chokolademandler, eller måske disse lækre marcipankugler med lakrids.

    Hvis du pakker det hele lidt fint ind i et fint glas med bånd om, så er det næsten den fineste værtindegave du kan komme med. Er helt sikker på modtageren vil blive helt vildt glad.

    Mandler og sukker på panden
    Collage der viser hvordan man laver sukker mandler
    Braendte mandler eller sukker mandler i grøn skål på træ skærebræt
    Følg mig på Instagram
    « Klatkager
    Havregrynskugler med rom »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Kjeld

      december 24, 2021 at 12:13 pm

      5 stars
      Hej Louise
      God opskrift
      Smiler 😀 når du skriver at de kan holde sig i to uger
      Hvem har prøvet det.
      De holder Max to dage så er de forsvundet🤪

      Svar
      • Louise Dam

        december 25, 2021 at 11:49 am

        Ha ha, ja det har du helt ret i!

        Svar
        • Louise

          marts 10, 2023 at 9:01 pm

          Hvordan skal de helst opbevares, hvos de skal holde sig et par uger?

          Svar
          • Louise Dam

            marts 20, 2023 at 2:16 pm

            I en kagedåse tænker jeg de holder sig bedst sprøde.

            Svar
    2. SundeMåltidskasser

      september 07, 2018 at 4:58 am

      Jeg glæder mig så meget til jul når jeg læser din opskrift her :).

      Bliv endelig ved med de inspirerende opskrifter!

      Tina
      https://xn--sundemltidskasser-erb.dk/

      Svar
    3. NemtMåltid

      december 22, 2017 at 3:22 pm

      Hej Louise,
      Super fin opskrift her ti julen, og lige til at gå til... Fantastiske billeder i øvrigt.
      Skulle du have lyst til at dele en af dine fantastisk opskrifter med andre, kan du dele den på https://nemtmåltid.dk - Så kvitterer vi med et backlink til din fine madblog.

      Svar
    4. Maria Dyrby

      december 08, 2013 at 7:31 pm

      Hej Louise!

      Hvor ser det skønt ud, og virkelig nogle flotte billeder! Smager de af nok eller tror du at man kan vende dem i lidt kanel eller lakridspulver? Tror jeg skal igang med sådan en omgang!

      Mvh Maria
      http://www.dyrbysmad.com

      Svar
      • Louise Dam

        december 09, 2013 at 2:39 pm

        Hej Maria
        Mange tak! Jeg synes de smager af masser! Men jeg er sikker på de ville være vildt gode med kanel eller lakrids også. Har selv en lakridsudgave i tankerne i hvert fald :-)
        God fornøjelse!
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her