
Brændte mandler er også rigtig fine at bruge som en værtindegave når man skal ud til julefrokoster. Man kan eventuelt lave en lille gave med brændte mandler sammen med lidt ristede chokolademandler, eller måske de lækre marcipankugler med lakrids. Hvis man pakker det hele lidt fint ind i cellofan eller lignende, så er det næsten den fineste værtindegave du kan komme med.
Brændte mandler
200 gram
Forberedelsestid: 20 min
Ingredienser
200 gram mandler
200 gram sukker
3/4 dl vand
1. Kom mandler, sukker og vand på en pande.
2. Varm panden op ved middel varme. Sukker og vand vil begynde at småkoge og blive til sirup. Forsæt med at koge indtil alt vandet er kogt fra siruppen og det igen bliver til sukker.
3. Nu skulle sukkeret gerne begynde at smelte. Skru lidt ned for varmen når det sker, og rør så godt rundt i mandlerne hele tiden. Sukkeret må ikke smelte for meget, da det så ikke kan sidde fast på mandlerne.
4. Når alle mandlerne har et tyndt lag brunt sukker på sig hældes de over på en plade med bagepapir.
5. Skil mandlerne fra hinanden med en gaffel eller paletkniv. De er ikke til at skille ad når de først er kølet ned.
TIP: Hvis du ikke vil have så meget sukker der sidder på i klumper, men en mere glat mandel. Så skal du give dem en lille smule mere. Men det kan være en svær balancegang. Hvis de får for meget er der ikke rigtig noget at gøre. Så kan sukkeret nemlig ikke sidde fast på mandlerne.






Af Louise Dam
Skrevet af: Louise DamMandler, Nødder, SukkerKategori: Desserter, kager og andre søde sager, Jul, Videoopskrift
Jeg glæder mig så meget til jul når jeg læser din opskrift her :).
Bliv endelig ved med de inspirerende opskrifter!
Tina
https://xn--sundemltidskasser-erb.dk/
Hej Louise,
Super fin opskrift her ti julen, og lige til at gå til… Fantastiske billeder i øvrigt.
Skulle du have lyst til at dele en af dine fantastisk opskrifter med andre, kan du dele den på https://nemtmåltid.dk – Så kvitterer vi med et backlink til din fine madblog.
Hej Louise!
Hvor ser det skønt ud, og virkelig nogle flotte billeder! Smager de af nok eller tror du at man kan vende dem i lidt kanel eller lakridspulver? Tror jeg skal igang med sådan en omgang!
Mvh Maria
http://www.dyrbysmad.com
Hej Maria
Mange tak! Jeg synes de smager af masser! Men jeg er sikker på de ville være vildt gode med kanel eller lakrids også. Har selv en lakridsudgave i tankerne i hvert fald :-)
God fornøjelse!
Hilsen Louise