Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Simremad

Gullash

Udgivet: 23. okt 2019 · Opdateret: 3. apr 2024

En klassisk gullash (kan også staves gullasch) serveret med en god cremet kartoffelmos. Helt perfekt til de kolde efterårs og vintermåneder. Retten kræver ganske få ingredienser og er ganske nem at lave.

Gullash

Gullash (gullasch) er oprindeligt en suppe fra Ungarn og betegnes ofte som Ungarns nationalret*. I Danmark serveres gullash dog ofte med kartoffelmos og hvor saucen er en smule tykkere. Det er en lækker simreret, der består af skært oksekød i tern i en lækker paprikasauce med løg, gulerødder og tomatpuré. Så vidt jeg har kunne finde frem til så kan man stave retten på to forskellige måder. Nemlig gullash eller gullasch. Jeg er mest tilhænger af den første stavemåde, så det er den jeg vil anvende.

Det er vigtigt, at gullash står og simrer i flere timer. Det giver både en helt fantastisk smag, men ligeså vigtigt giver det lækkert og mørt kød. Selvom det tager nogle timer at få denne ret færdig, så tager det ikke særlig lang tid at bikse en god gullash sammen. Så det meste af tiden er blot ventetid, hvor man jo sagtens kan lave alt muligt andet.

Gullash er en ret der særligt passer sig til efterårs- og vintermånederne, hvor det er lidt koldt og blæsende. Her er de klassiske simreretter nemlig næsten selvskrevet på menuen herhjemme. Det er altså bare lækkert! Gullash er også én af de retter, der er nemme at lave dobbeltportion af. Så kan man lige gemme et par portioner i fryseren. Hvis man så har travlt en dag, så kan man lige snuppe sådan en pose fra fryseren.

*Kilde: Wikipedia.org

piskeris Grullo

Gullash

3.94 fra 45 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 45 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • smør/olie, til stegning
  • 600 g oksekød i tern, skært oksekød (f.eks. yderlår, bov)
  • 2 løg, hakket
  • 1 fed hvidløg, presset eller hakket
  • 1 spsk paprika
  • 1 dåse tomatpuré, 140 g
  • 4 gulerødder, i skiver
  • 8 dl oksebouillon, 1 terning
  • 2 (reklamelink)laurbærblade
  • salt/peber
  • maizenajævner

Serveres med

  • kartoffelmos

Sådan gør du
 

  • Brun kødet af i smør og/eller olie i en gryde.
  • Fjern kødet fra gryden.
  • Steg løg og hvidløg i lidt smør/olie.
  • Tilsæt paprika og tomatpuré og lade det lige svitse i et halvt minut.
  • Hæld kødet tilbage i gryden.
  • Tilsæt gulerodsskiverne.
  • Tilsæt bouillon og laurbærblade.
  • Lad retten stå og simre i cirka 2,5 time. Det afhænger dog af kvaliteten af dit kød. Så hold øje med hvornår dit kød er mørt.
  • Smag retten til med salt og peber og jævn den evt. med lidt maizenajævner.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 870 kcal | Kulhydrater: 111 g | Protein: 38 g | Fedt: 31 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Af andre lækre simretter kan jeg også anbefale min opskrift på oksehaler i rødvinssauce, mine rødvinsbraiserede svinekæber eller min opskrift på den lækre og klassiske bøf stroganoff.

oksekød i tern
løg
løg
Gullash
Gullash
Gullasch
oksekød i tern og gulerødder til Gullasch
Gullasch
Gullash

Kommentarer

  1. HS skriver

    oktober 21, 2021 at 3:49 pm

    Det er vigtigt at gullash står og simre.
    Du skriver her står og ikke stå. Mon så ikke det hedder 'simrer'?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 31, 2021 at 1:38 pm

      Jo, det er en slåfejl, der nu er blevet rettet :-)

      Svar
  2. Cisse skriver

    september 09, 2021 at 8:10 am

    5 stars
    Første gang jeg lavede gullasch, min familie og mig selv elskede det! Bedste gullasch vi har smagt :-)

    Svar
    • Cisse skriver

      september 09, 2021 at 8:12 am

      5 stars
      Jeg anvendte bare noget tomatsauce med hvidløg, da vi ikke havde tomatpure, og det fungerede super! Tilføjede også lidt Worcestershire Sauce :-)

      Svar
      • Louise Dam skriver

        september 10, 2021 at 1:10 pm

        Dejligt det fungerede fint med lidt alternativer! Godt du kunne lide retten :-)

        Svar
  3. yesyes skriver

    august 02, 2021 at 7:27 pm

    Jeg forstår ikke helt hvorfor der ikke skal væske til? Jeg blev nød til at hælde et par dl vand i for at undgå at det brændte på.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 04, 2021 at 12:10 am

      Der skal 8 dl oksebouillon i. Så der skal skam væske i.

      Svar
      • yesyes skriver

        august 07, 2021 at 4:20 pm

        Aha! Jeg brugte en terning. Nu giver din opskrift mere mening :)

        Svar
        • Louise Dam skriver

          august 18, 2021 at 1:57 pm

          Godt at høre - du kan sagtens bruge en terning, bare du også tilsætter 8 dl vand :-)

          Svar
  4. Naomi skriver

    januar 24, 2021 at 2:50 pm

    *nem - ikke ‘men’

    Svar
  5. Naomi skriver

    januar 24, 2021 at 2:48 pm

    Det er virkelig en god, men Gullasch! Har lavet den flere gange nu - mim mand er vild med den. Inkl. vores søn på halvandet :o)
    Smager absolut også godt med ris til.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 27, 2021 at 10:48 am

      Ej, hvor er det altså bare skønt at høre! Det er dejligt at høre den både er nem at lave og smager godt :-)

      Svar
  6. Jesper skriver

    april 11, 2020 at 5:24 pm

    Det mangler lige den del med at putte kødet tilbage i gryden 😉

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 06, 2020 at 11:07 am

      Du har da ret. Det er tilføjet nu :)

      Svar
3.94 from 45 votes (43 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.