• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Simremad

    Gullash

    Udgivet: okt 23, 2019 · Opdateret: okt 23, 2020 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Gullash

    Gullash (gullasch) er oprindeligt en suppe fra Ungarn og betegnes ofte som Ungarns nationalret*. I Danmark serveres gullash dog ofte med kartoffelmos og hvor saucen er en smule tykkere. Det er en lækker simreret, der består af skært oksekød i tern i en lækker paprikasauce med løg, gulerødder og tomatpuré. Så vidt jeg har kunne finde frem til så kan man stave retten på to forskellige måder. Nemlig gullash eller gullasch. Jeg er mest tilhænger af den første stavemåde, så det er den jeg vil anvende.

    Det er vigtigt, at gullash står og simrer i flere timer. Det giver både en helt fantastisk smag, men ligeså vigtigt giver det lækkert og mørt kød. Selvom det tager nogle timer at få denne ret færdig, så tager det ikke særlig lang tid at bikse en god gullash sammen. Så det meste af tiden er blot ventetid, hvor man jo sagtens kan lave alt muligt andet.

    Gullash er en ret der særligt passer sig til efterårs- og vintermånederne, hvor det er lidt koldt og blæsende. Her er de klassiske simreretter nemlig næsten selvskrevet på menuen herhjemme. Det er altså bare lækkert! Gullash er også én af de retter, der er nemme at lave dobbeltportion af. Så kan man lige gemme et par portioner i fryseren. Hvis man så har travlt en dag, så kan man lige snuppe sådan en pose fra fryseren.

    Af andre lækre simretter kan jeg også anbefale min opskrift på oksehaler i rødvinssauce, mine rødvinsbraiserede svinekæber eller min opskrift på den lækre og klassiske bøf stroganoff.

    *Kilde: Wikipedia.org

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Gullash

    4 personer
    Forb. tid 15 minutter min
    Tilb. tid 2 timer t 30 minutter min
    Samlet tid 2 timer t 45 minutter min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • smør/olie, til stegning
    • 600 g oksekød i tern, skært oksekød (f.eks. yderlår, bov)
    • 2 løg, hakket
    • 1 fed hvidløg, presset eller hakket
    • 1 spsk paprika
    • 1 dåse tomatpuré, 140 g
    • 4 gulerødder, i skiver
    • 8 dl oksebouillon, 1 terning
    • 2 laurbærblade
    • salt/peber
    • maizenajævner

    Serveres med

    • kartoffelmos

    Sådan gør du
     

    • Brun kødet af i smør og/eller olie i en gryde.
    • Fjern kødet fra gryden.
    • Steg løg og hvidløg i lidt smør/olie.
    • Tilsæt paprika og tomatpuré og lade det lige svitse i et halvt minut.
    • Hæld kødet tilbage i gryden.
    • Tilsæt gulerodsskiverne.
    • Tilsæt bouillon og laurbærblade.
    • Lad retten stå og simre i cirka 2,5 time. Det afhænger dog af kvaliteten af dit kød. Så hold øje med hvornår dit kød er mørt.
    • Smag retten til med salt og peber og jævn den evt. med lidt maizenajævner.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 870 kcal | Kulhydrater: 111 g | Protein: 38 g | Fedt: 31 g
    Bedøm denne opskrift:
    3.9 fra 44 stemmer
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    • oksekød i tern
    • løg
    • løg
    • Gullash
    • Gullash
    • Gullasch
    • oksekød i tern og gulerødder til Gullasch
    • Gullasch
    Gullash
    Følg mig på Instagram
    « Grillet squash med olivenolie og hvidløg
    Varm chokolade med whisky og skumfiduser »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. HS

      oktober 21, 2021 at 3:49 pm

      Det er vigtigt at gullash står og simre.
      Du skriver her står og ikke stå. Mon så ikke det hedder 'simrer'?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 31, 2021 at 1:38 pm

        Jo, det er en slåfejl, der nu er blevet rettet :-)

        Svar
    2. Cisse

      september 09, 2021 at 8:10 am

      5 stars
      Første gang jeg lavede gullasch, min familie og mig selv elskede det! Bedste gullasch vi har smagt :-)

      Svar
      • Cisse

        september 09, 2021 at 8:12 am

        5 stars
        Jeg anvendte bare noget tomatsauce med hvidløg, da vi ikke havde tomatpure, og det fungerede super! Tilføjede også lidt Worcestershire Sauce :-)

        Svar
        • Louise Dam

          september 10, 2021 at 1:10 pm

          Dejligt det fungerede fint med lidt alternativer! Godt du kunne lide retten :-)

          Svar
    3. yesyes

      august 02, 2021 at 7:27 pm

      Jeg forstår ikke helt hvorfor der ikke skal væske til? Jeg blev nød til at hælde et par dl vand i for at undgå at det brændte på.

      Svar
      • Louise Dam

        august 04, 2021 at 12:10 am

        Der skal 8 dl oksebouillon i. Så der skal skam væske i.

        Svar
        • yesyes

          august 07, 2021 at 4:20 pm

          Aha! Jeg brugte en terning. Nu giver din opskrift mere mening :)

          Svar
          • Louise Dam

            august 18, 2021 at 1:57 pm

            Godt at høre - du kan sagtens bruge en terning, bare du også tilsætter 8 dl vand :-)

            Svar
    4. Naomi

      januar 24, 2021 at 2:50 pm

      *nem - ikke ‘men’

      Svar
    5. Naomi

      januar 24, 2021 at 2:48 pm

      Det er virkelig en god, men Gullasch! Har lavet den flere gange nu - mim mand er vild med den. Inkl. vores søn på halvandet :o)
      Smager absolut også godt med ris til.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 27, 2021 at 10:48 am

        Ej, hvor er det altså bare skønt at høre! Det er dejligt at høre den både er nem at lave og smager godt :-)

        Svar
    6. Jesper

      april 11, 2020 at 5:24 pm

      Det mangler lige den del med at putte kødet tilbage i gryden 😉

      Svar
      • Louise Dam

        maj 06, 2020 at 11:07 am

        Du har da ret. Det er tilføjet nu :)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788