• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Verdenskøkkener » Mexicansk

    Chili con Carne

    Udgivet: sep 14, 2022 · Opdateret: sep 14, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde en lækker opskrift på chili con carne. Der findes flere forskelligt slags tilbehør til chili con carne, og jeg serverer gerne ris, creme fraiche og tortillachips til. Du kan lave chili con carne med skært kød eller helt almindelig hakket oksekød. Hvis du gerne vil lave en lidt sund chili con carne, kan du eventuelt servere blomkålsris til i stedet for almindelige hvide ris.

    Chili con Carne

    Det er en skøn ret, og min udgave er ret simpel at lave. Opskriften her er ikke super stærk, så den egner sig derfor både til børn og voksne. Ønsker du, at din chili skal være stærkere, så tilsætter du bare mere chili til retten. Du kan også servere lidt chili ved siden af, – så kan man selv bestemme, hvor stærk retten skal være.

    Tilbehør til chili con carne

    Jeg serverer min chili med kogte ris og en god klat creme fraiche på toppen. Derudover er det også lækkert at servere tortilla chips til – de fungerer nemlig helt perfekt som skeer til at øse maden op med. Det er også ret populært i andre lande.

    Prøv også disse opskrifter:
    Bøf stroganoff | Gullash | Svensk pølseret

    Chili con carne med skært kød

    I originalen til denne opskrift er chili con carne med skært kød. Hvis du tænker "Hvad er det?", så er skært kød altså blot kød uden fedt i, så det er ren muskel så at sige. Det kan f.eks. være oksebov, gullasch-kød, eller okse-småkød.

    Dog bruger jeg ofte selv bare ganske almindeligt hakket oksekød, da det skal have kortere tid end skært kød. Desuden synes jeg også, at det bliver ganske godt med også bare hakket oksekød. Men skal du kræse lidt ekstra om retten, kan du sagtens udskifte det hakkede kød og så bare lade retten simre i omkring 3 timer i stedet for.

    ikon piskeris Chestnut

    Chili con Carne

    4 personer
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 40 min
    Samlet tid 55 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g hakket oksekød
    • 2 løg
    • 3 fed hvidløg
    • lidt olie til stegning
    • 1 dåse kidneybønner 250 g drænet vægt
    • 2 dåser hakkede tomater
    • 140 g tomatpuré
    • 1 rød chili
    • 1 spsk paprika
    • 25 g mørk chokolade 70-75 %
    • 1 tsk spidskommen
    • 1 tsk koriander
    • 1 tsk kanel
    • Salt og peber

    Serveres med

    • kogte ris
    • creme fraiche
    • tortilla chips

    Sådan gør du
     

    • Hak løg og hvidløg fint. Svits det i en gryde med lidt olie.
    • Tilsæt det hakkede oksekød og brun det godt af.
    • Hak den røde chili fint og tilsæt den til kødet.
    • Tilsæt nu resten af ingredienserne undtagen kidneybønnerne og chokoladen. Lad din chili con carne stå og simre i mindst 30 minutter.
    • Skyl bønnerne i en sigte under rindende vand.
    • Tilsæt kidneybønnerne og chokoladen til chili con carnen.
    • Smag retten til med salt og peber. Hvis den er blevet lidt for stærk kan der tilsættes lidt sukker og hvis den ikke er stærk nok må du give den lidt ekstra chili.
    • Server chili con carnen med kogte ris og en god klat creme fraiche.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 422 kcal | Kulhydrater: 19 g | Protein: 25 g | Fedt: 28 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.7 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Sund chili con carne

    Hvis du gerne vil have en mere sund chili con carne, kan du først og fremmest skifte dit kød ud til noget mere magert. Der kan du eksempelvis vælge 3-7% hakket oksekød. Du kan også gøre det, at du skruer op for mængden af grøntsager. Du kan med fordel også tilføje revne gulerødder i retten.

    Jeg serverer det altid på en bund af ris og med tortillachips i. Her kan du erstatte risene med blomkålsris, eller du kan blande de to, og så kan du helt undlade at spise tortillachips til. Jeg har lavet en cirka beregning af denne her ret, og der er lidt over 400 kcal i, og så kommer det ellers an på, hvor mange ris og tortillachips, du spiser til.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvad betyder chili con carne?

    Det er spansk og oversat betyder det 'chili med kød'. Du kan også komme ud for opskrifter, hvor der står chili sin carne. Oversat betyder det chili uden kød, og det er så en vegetarisk udgave.

    Hvor kommer chili con carne fra?

    Det kan godt lyde som en mexicansk eller spansk ret, men den er vidst nok fra Texas i USA. Det er faktisk også en stat, der har retten som deres nationalret. Men da Texas og Mexico ligger lige op af hinanden har retten åbenbart krydset grænsen på et tidspunkt og er blevet mere mexicansk end texansk eller amerikansk.

    De fleste vil dog nok betegne chili con carne som mexicansk, hvis du spørger dem.

    Hvad spiser man til chili con carne?

    Man kan spise kogte ris, tortillachips, guacamole og creme fraiche til. Det er meget mexikansk inspireret.

    Hvor stammer chili con carne fra?

    Retten stammer sandsynligvis fra Texas, men drager inspiration fra Sydamerika. Det er meget typisk mexikansk, at der er chili i retten.

    Ingredienser til Chili con Carne
    Chili con Carne
    Følg mig på Instagram
    « Klassisk kartoffelsalat med radiser og purløg
    Forloren hare »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her