Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Tilbehør til aftensmaden

Rosenkål med mandler og appelsin

Udgivet: 26. dec 2023 · Opdateret: 26. dec 2023

Her kan du få opskriften på lækker rosenkål med mandler og appelsin. Det er meget nemt at lave stegte rosenkål med mandler, og du kan lave det på bare under 15 minutter. Det er oplagt at servere som tilbehør til aftensmaden.

Rosenkål med mandler og appelsin

Stegte rosenkål med mandler

Stegt rosenkål er en gammel klassiker, men der er desværre mange, der rynker på næsen, når de hører ordet rosenkål. Det er virkelig ærgerligt, da det kan laves virkelig simpelt, så det smager virkelig lækkert!

Jeg steger de friske rosenkål i en blanding af smør og olie, da jeg synes, at kombinationen er virkelig god at stege i. Du kan også sagtens stege i enten det ene eller andet - det er alt efter, hvad du lige har i skabene derhjemme.

Prøv også disse opskrifter:
Spidskålssalat | Broccolisalat | Grøn kartoffelsalat med pesto

Rosenkål med appelsin

Jeg har valgt at komme friskrevet appelsinskal ud over de stegte rosenkål samt bruge saften fra appelsinerne. Det giver en virkelig frisk og syrlig smag, som jeg synes går virkelig godt sammen med smagen fra rosenkålene.

Det giver desuden en særlig julet smag, og det er også derfor oplagt at servere de her stegte rosenkål med mandler sammen med julemaden eller til julefrokoster.

piskeris Grullo

Rosenkål med mandler og appelsin

5 fra 2 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 400 g rosenkål
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk (reklamelink)olivenolie
  • 100 g (reklamelink)mandler
  • 1 appelsin, økologisk
  • 1 dl vand

Sådan gør du
 

  • Skær bunden af rosenkålene og fjern de yderste blade.
  • Hak mandlerne groft.
  • Opvarm smør og olivenolie på en sautérpande.
  • Steg rosenkålene på panden i 1 minuts tid.
  • Riv appelsinskal over rosenkålene og pres appelsinsaft fra appelsinen udover rosenkålene.
  • Tilsæt de hakkede mandler.
  • Tilsæt cirka 1 dl vand til panden.
  • Giv rosenkålen et par minutter på panden. De skal blive let møre, men stadig bevare noget sprødhed.
  • Krydr med salt og peber.

Noter

Hvis du vil have mere appelsinsmag kan du evt. skære en appelsin i små stykker og tilsætte retten lige inden servering.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 290 kcal | Kulhydrater: 18 g | Protein: 9 g | Fedt: 23 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften

  • Man kan både få frosne og friske rosenkål. Du kan bruge begge dele i denne her opskrift, men når du går i gang skal dine rosenkål være optøet og klar til brug.
  • Du kan godt gemme det til dagen efter, men det smager klart bedst, når det lige er blevet stegt.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg bruge andet end mandler?

Ja, det kan du godt. Jeg har valgt at bruge mandler, da jeg synes, at de generelt er gode i madlavning. Du kan også bruge eksempelvis hasselnødder, som du også skal hakke.

Kommentarer

  1. Gabriel skriver

    januar 07, 2024 at 7:57 pm

    5 stars
    Mein Tipp, die Mandeln gegen geröstete Sesamsamen austauschen, so lecker.
    Viele Grüße,
    Gabriel

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 27, 2024 at 1:17 pm

      Thank you for the tip!

      Svar
5 from 2 votes (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.