Her kan du finde en virkelig lækker broccolisalat med bacon, der ikke tager lang tid at lave. Verdens bedste broccolisalat med æble kan fungere som et dejligt let tilbehør til aftensmaden, og du kan godt lave den nogle timer i forvejen.
Verdens bedste broccolisalat med bacon
De fleste har nok smagt en broccolisalat på et tidspunkt. Denne opskrift på broccolisalat med bacon indeholder både rosiner, rødløg og ananas. I en broccolisalat er det helt sikkert dressingen der gør den store forskel. Den afbalancerede smag, der både er lidt sød og syrlig på samme tid sætter lige prikken over i'et i denne salat.
Hvis du gerne vil spare lidt på kalorierne, kan du godt undlade baconen. Jeg synes dog, at det giver en virkelig lækker smag til resten af ingredienserne.
Prøv også disse opskrifter:
Spidskålssalat | Tomatsalat med nektariner | Pastasalat med cremet karrydressing
Det gode ved en broccolisalat er, at den er lidt grov i det. Der er en god smag fra de forskellige ingredienser, og det hele bliver samlet rigtig godt af dressingen. Dressingen bliver lavet af creme fraiche, hvidvinsbalsamico, sukker samt salt og peber. Du kan selv justere, om der skal mere eller mindre syre i – det er lige, hvad du er til.
Broccolisalat
Ingredienser
- 3 stk broccoli
- 300 g ananas, frisk eller 2 små dåser
- 100 g (reklamelink)rosiner
- 1 stort rødløg
- 150 g bacon i tern
Dressing
- 3 dl creme fraiche 18 %
- 4 tsk hvidvinsbalsamico
- 2 spsk sukker
- salt og peber
Sådan gør du
- Broccolien renses og deles i små bidder. Stokken skrælles og skæres i tern.
- Kog noget vand og hæld det over stokken og lad det stå i cirka et minut. Gør det samme med buketterne, men kun i meget kort tid. Overhæld broccolien med koldt vand.
- Bacon steges sprødt på panden.
- Skær ananas og rødløg i små tern.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen.
- Bland det hele undtagen baconen sammen og fordel baconen ovenpå salaten.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Broccolisalat med æble
Min opskrift på broccolisalat er ikke med æble. I stedet har jeg brugt ananas i denne version. Men du kan med fordel udskifte ananas i min opskrift med et æble og lave en lækker broccolisalat med æble. Æblet skal blot skæres i helt fine tern og vendes i resten af salaten.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Broccolisalat kan fungere som tilbehør til mange ting. Herhjemme spiser vi det ofte med noget godt kød, kartofler og noget brød til. Det er også en rigtig god salat til en god buffet.
Broccolisalat skal helst spises den dag den er lavet, men har du rester kan du sagtens spise dem dagen efter.
Broccolisalat er godt tilbehør og passer godt til kartofler, kød og lidt brød. Men kan faktisk spises til det meste.
Hvis du gerne vil læse lidt mere om, hvad broccoli er for en grøntsag, kan du læse mere om det lige her. Der kan du læse om, hvorfor broccoli er så sundt, hvor længe det skal koge og meget mere.
Skriv en kommentar